moatza, la 23 June 2019 - 03:24 PM, a spus:
eu am avut vreo 4kg de cas - o bunatate1 cred ca e cam gras ca se topeste f misto. juma l-am tinut in cutii la frigider, invelit in hartie alba. s-a mai uscat,l-am tot intors cu partile mai umede in sus, mai am o bucata care arata bine, nu a prins miros, nu s-a stricat. juma e in congelator, nu stiu cum s-o prezenta la dezghetare.
Eu din experienta pot spune ca branza calup la congelator devine putin farâmicioasa cand se dezgheata
am mai luat o branza framantata f buna, de la Borsec, aia e toata in congelator.
Am uitat sa spun ca eu branza framantata o pun la congelator in pungi mici, de sandwich de la Lidl, invelite apoi in folie de aluminiu, pentru a nu prinde miros de la pachetele cu verdeata!
si mai am in frigider, intr-o galetusa de-aia de masline, vreo 4 kg cas de oi, e altfel, mai indesat, pus in saramura naturala, luata de la un izvor de pe valea Buzaului. Toata lumea care pune branza la saramura sau muraturi foloseste apa de-acolo. Mai am 1l intr-o sticla, separat, ca sa completez cand scade, dar afara din frigider nu l-as scoate.
de-asta indesat am mai avut si-n anii precedenti, daca-l scot din saramura si-l tin in hartie pe care o tot schimb, se usuca si se face o branza tare si galbena, ceva minunat. mie mi se pare mai bun decat parmezanul, am inca din anii trecuti si rad cand si cand.
Suna interesant...

Ajutor

Iti multumesc sincer, Blackie! Pentru absolut tot!
in fiecare minutel din cele ceva mai mult de 24 de ore petrecute cu tine si in caminul vostru plin de atata energie pozitiva.