Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2211
  • 2212
  • 2213
  • 2214
  • 2215
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#44241 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 18 December 2019 - 06:35 PM

Saru-mana de urari! Sa fie sanatosi si eu langa ei :rolleyes:
In rest- ieri am avut masa de sarbatori la munca- mancare comandata, torturi, prajituri. Eu am uitat sa fac poze si am facut cateva doar dupa ce toata lumea e terminat de devorat.
Abia astept si eu cele aproape 2 saptamani libere. AMR 4!

Fisier atasat  MC1.jpg (28.92K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  MC2.jpg (57.91K)

#44242 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 December 2019 - 07:04 PM

dezmat! :rolleyes:

Mino, hai cu pastilele! sanatate, fata!

#44243 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,060
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 18 December 2019 - 07:37 PM

Vezi postareamoatza, la 18 December 2019 - 07:04 PM, a spus:

dezmat! :rolleyes:

Mino, hai cu pastilele! sanatate, fata!

Gata, am inceput sa le iau. Tusesc de parca am TBC. Degeaba iau tratamentul de la Iasi. Ma ustura gatul de mor! Zau de nu-i invidiez pe aia de se trateaza cu țuicomicină. Sunt mai sanatosi decat mine!

#44244 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 December 2019 - 08:06 PM

Ii invidiezi, da' tu ai incercat? :rolleyes:

#44245 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 19 December 2019 - 08:02 AM

Vezi postareamoatza, la 18 December 2019 - 08:06 PM, a spus:

Ii invidiezi, da' tu ai incercat? :rolleyes:

Acum nu, ca ma ustura prea tare gatul si tuica fiarta imi trebuie :rolleyes: dar in trecut am mai facut țuică fiarta cu piper, am baut-o degeaba, singurul efect a fost ca m-a toropit de tot :lol:.

Neatza si o zi buna sa avem!

Fisiere atasate

#44246 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,518
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 December 2019 - 10:32 AM

Mino, daca ai chef să mă asculți îți zic o chestie pt gît. Tuturor ni s-a zis de mici să bem ceva fierbinte pt gîtul iritat dar e exact invers, el are nevoie de ceva care să îl racoreasca nu de ceva fierbinte care să îl irite si mai tare. Deci ori rece (chiar și înghețată numa că nu prea îți vine chef să o mănînci acu iarna) ori ce vrei tu da' rece sau cel mult caldut. Însănătoșire cît mai rapidă 😘

#44247 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 December 2019 - 11:30 AM

Asa este! Dar doar daca este amigdalita infectioasa. Caldura accelereaza infectia, asa ca nu se recomanda.

Mino, offff, stresul te-a doborat, mama draga! Ai tras si asa se intampla de obicei, pe ultima suta de metri clachezi, pentru ca imunitatea e la subsol. Pune acasa cartof ras cu spirt si otet, ai grija sa pui un otet bland si nu mult ca arde pielea. Pute ca naiba, stiu, dar zau ca ajuta. Nush ce rocket science e in leacul asta babesc, ce reactii se declanseaza acolo intre amidonu ala, spirt si otet si infectia de la gat, dar la mine functioneaza mereu.

Bai cu sare mare la picioare, eventual inhalari cu ceva ceaiuri. Hai ca te faci bine pana la Craciun! Hai Zoe, hai ca se poate! Imagine postata Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44248 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 19 December 2019 - 11:44 AM

Buna dimineata! Nush voi...dar eu nu am nici macar umbra feelingului de Craciun...ma tin departe de targul de Craciun, ma irita maxim, ma irita multimea dezlantuita care alearga cu ochi si maini febrile printre rafturile magazinelor , scotocesc, nici eu nu stiu dupa ce...carucioare pline cu varf si cozi interminabile...Jee...scarry! Ce atmosfera de Craciun, nene? Bani, bani, lacomie, luat, cumparat, dat, facut dupa aia socoteli, mama, ce cadou mi-a luat ala, cat a costat, eu cat am dat pe-al lui...holy crap! Imagine postata Saracu Mos...
Sa bem, zic...
Fisier atasat  e1ca7a318fc784dec32664a0b9155ca5.jpg (75.36K)
Nu am brad, nu am chef, nu am frig, nu am fulgi, nu am cer clar noaptea, nu am miros de iarna in aer, ieri am fost sa iau turta dulce sa fac pachetele pentru baietzoii mei, nu am gasit nici urma mamei turtei dulci...toate combinatiile posibie si imposibil cu aroma de turta dulce si jeleu de nush ce si trase in cioco si si si. Turta dulce clasica, vax albina.

Mai sunt si altii ca mine pe aici? Sa facem un club, macar asa stiu ca nu is singura Imagine postata
Ia, imi fac curaj de una singura: Jingäl belz...
Fisier atasat  92480ccb47f42d6a0125dc256fa30575.jpg (99.92K)
Number of downloads: 1Fisier atasat  32a3e77a3341dd7a36bd131779dd1b8d.jpg (104.01K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  9ced54cf464daa1f0690d489009d978b.jpg (53.36K)
Astept sa vad ce brad om face ... daca. Imagine postata

Posibile si imposibile, am vrut sa zic...sorry. Am devenit legastenica...ori am fost mereu Imagine postata
Imi trimite o prietena foto de ieri din Bucuresti, din drumul ei, de la o florarie: o zambila cu o albina pe ea in bataie unor raze de soare care numai iernatic nu sclipeau. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44249 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 19 December 2019 - 11:59 AM

Vezi postareaAdriana, la 19 December 2019 - 10:32 AM, a spus:

Mino, daca ai chef să mă asculți îți zic o chestie pt gît. Tuturor ni s-a zis de mici să bem ceva fierbinte pt gîtul iritat dar e exact invers, el are nevoie de ceva care să îl racoreasca nu de ceva fierbinte care să îl irite si mai tare. Deci ori rece (chiar și înghețată numa că nu prea îți vine chef să o mănînci acu iarna) ori ce vrei tu da' rece sau cel mult caldut. Însănătoșire cît mai rapidă 😘

Teoria o stiu si incerc sa beau ceaoul cat mai rece, buba e ca am.frisoane si daca mie frig numai chef de baut ceai rece nu am. In fine o scot eu la un capat! :rolleyes:

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 December 2019 - 11:30 AM, a spus:

Asa este! Dar doar daca este amigdalita infectioasa. Caldura accelereaza infectia, asa ca nu se recomanda.

Mino, offff, stresul te-a doborat, mama draga! Ai tras si asa se intampla de obicei, pe ultima suta de metri clachezi, pentru ca imunitatea e la subsol. Pune acasa cartof ras cu spirt si otet, ai grija sa pui un otet bland si nu mult ca arde pielea. Pute ca naiba, stiu, dar zau ca ajuta. Nush ce rocket science e in leacul asta babesc, ce reactii se declanseaza acolo intre amidonu ala, spirt si otet si infectia de la gat, dar la mine functioneaza mereu.

Bai cu sare mare la picioare, eventual inhalari cu ceva ceaiuri. Hai ca te faci bine pana la Craciun! Hai Zoe, hai ca se poate! Imagine postata Imagine postata

Fac bai fierbinti cu sare, frectii cu carmol, am luat si o crema speciala de dat pe gat pentru cei cu probleme respiratorii..vax, frectie la picior de lemn. Ma omoara tusea da poate ma linistesc cu tratamentul dat. Daca as fi stat acasa era si mai bine dar asa moarta coapta tre sa vin la munca ca e inchidere de luna si an. Si inca nu stim cum se lucreaza in ianuarie...nebunie. Ma infofolesc la nas si gat ai am si masca pe nas. Oi trece eu si de asta!

Si da, intru si eu in club. Nu am chef de nimic, cred ca nici bradul nu il scot. Mancare fac ceva minimalist. Pe mine ma deprima cand vad in magazine ca au carucioarele cu varf, parca vine foametea nene. Cat poti manca frate?

#44250 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 19 December 2019 - 12:04 PM

Mino daca ai lamai bune stoarce sucul la 4-5 lamai si amesteca cu 4 linguri de miere.
Mi-a facut mama si deuna am luat cate o lingura doua, plus am baut la greu sirop de brad.

Acum iar sunt racita, tot ce ia al mic imi da si mie.

#44251 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 19 December 2019 - 12:07 PM

Am citit "frectii cu namol" Imagine postata Curat-murdar legastenica! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44252 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 December 2019 - 12:08 PM

Chef prea mult nu prea am nici eu de nimic.
Dar tre' sa-mi vina cheful n-am incotro. Zilele astea o sa facem biscuiti pt mos Craciun, sa-i lasam sub brad.

#44253 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 19 December 2019 - 02:11 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 December 2019 - 12:07 PM, a spus:

Am citit "frectii cu namol" Imagine postata Curat-murdar legastenica! Imagine postata

Namol nu am, dar am sare de baie cu namol de la Praid, cu care fac baia la picioare =))

#44254 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 19 December 2019 - 03:31 PM

Sanatate multa mino! Ti-ar prinde bine o zi de stat acasa si relaxat- stat in pat, dormit si facut ce ti-au mai zis fetele mai sus.Mersul la servici nu ajuta, dar stiu cum e. Si eu tot asa sunt- moarta, coapta pana in ultima clipa pe baricade.
In rest, la mine e un frig (ma rog -8C acum la ora 8.25dimineata) si mai bate si un vant sinistru. Cine vrea frig, va invit pana la mine.

Aseara am avut si o jumatate de ora de furtuna de zapada- poza e cam neclara ca asa iese cand e intuneric si in miscare. Era ora 4 dupa-amiaza..

Fisier atasat  SS1.jpg (15.95K)

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 December 2019 - 11:44 AM, a spus:

Al meu brad sta pe terasa si asteapta. Cred ca e tare zgribulit.
Poate imi fac mila si il bag in casa zilele astea.

#44255 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 December 2019 - 09:06 PM

E fain la Brasov!

Fisier atasat  20191218_183555.jpg (193.98K)

Fisier atasat  20191218_183417.jpg (206.48K)

Fisier atasat  20191218_182739.jpg (246.04K)

Fisier atasat  20191218_182548.jpg (259.82K)

Fisier atasat  20191218_182334.jpg (249.82K)

#44256 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 December 2019 - 09:24 PM

Ce frumos si ce de-a sunci si carnati!
Din prognoza meteo am auzit ca va fi cald de sarbatori in Ro.

#44257 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,042
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 20 December 2019 - 01:05 AM

Mino,multa sanatate! Sotu-meu face un amestec de usturoi cu miere,si ia cate o lingurita de 2 ori pe zi,face minune dar acu sforaie asa ca revin maine cu detalii

#44258 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 20 December 2019 - 05:56 AM

Neatza tuturor! Am tras de mine la munca si mi-am luat liber azi, asa ca de azi sunt oficial in vacanta. Sper sa rezolv si cu boala. Desi iau atata tratament parca niciodata nu am tusit asa urat ca acum. Sper ca daca stau in pat azi sa imi revin rapid cu tratamentul adecvat, asa ca fetele incerc si orice tratament naturist pe langa cel medicamentos.

#44259 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,042
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 20 December 2019 - 08:49 AM

Am revenit cu informati:juma de ceapa de mwrime medie taiata bucatele, 3 catei de usturoi zdrobiti bine , 2-3 linguri de miere de albine. Se lasa la macerat 3 zile dupa care se ia o lingurita de cateva ori pe zi pt copii sau o lingura de cateva ori pe zi pentru adulti.
Multa sanatate Mino.

Intre timp mi-am terminat de pregatit carnatii,acu ii afum 💃

#44260 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 20 December 2019 - 05:40 PM

Vezi postareaclau_ash, la 20 December 2019 - 08:49 AM, a spus:

Am revenit cu informati:juma de ceapa de mwrime medie taiata bucatele, 3 catei de usturoi zdrobiti bine , 2-3 linguri de miere de albine. Se lasa la macerat 3 zile dupa care se ia o lingurita de cateva ori pe zi pt copii sau o lingura de cateva ori pe zi pentru adulti.
Multa sanatate Mino.

Intre timp mi-am terminat de pregatit carnatii,acu ii afum 💃

Sar’mana Clau! Si sporuri multe! E primul an cand nu sunt in stare sa fac ceva. Azi mi-am pus ventuze la chinezoaica care imi face masaj si s-a ingrozit cat de negre sau facut. Asa ca 24 ore mi-azis sa stau la caldura si fara efort prea mult. Sper ca duminica sa-i cumpar mamii una alta si luni sa fac ceva de mancare si pentru mine si pentru ea. O oala de sarmale si o friptura e super suficient! Voiam sa fac niste prajituri dar sunt praf, asa ca astept ziua de luni sa ma mobilizez!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2211
  • 2212
  • 2213
  • 2214
  • 2215
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul