Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2220
  • 2221
  • 2222
  • 2223
  • 2224
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#44421 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 January 2020 - 03:39 PM

Vezi postareamoatza, la 07 January 2020 - 02:33 PM, a spus:

frumos, Giani, emotionant ce ne-ai povestit :hug:

Intr-adevar, chiar de tinut minte =))
Ma impresioneaza sa vad ca tii minte lucruri despre mine, ce frumos e sa stii ca intereseaza pe cineva ce baliverne mai indrug :) Multumesc, Geany!
Si da, iubesc foarte mult lupii, mi-ar fi placut sa lucrez in cercetare pe teren, sunt foarte legata de natura si iubesc animalele mai mult decat pe oameni...asta e. Lupii mi-au fost dintotdeauna model pentru ca mi se par superiori in modul lor de a se organiza, actiona si a se comporta in societatea lor, atat unul fata de altul, fata de haita cat si fata de mediu in care traiesc. Imi place maxim interpretarea ta =)) Visul a fost mult mai complex si au fost mai multe etape cu lupul, de fapt. M-am trezit foarte marcata...

Vezi postareamoatza, la 07 January 2020 - 02:40 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 January 2020 - 01:18 PM, a spus:

Cadou de la mine:

mai precis, ce? cafeaua sau masina de cafea? :hug:

Incep cu o cafea. Si daca iti place masina asa mult, ti-o dau si pe aia Imagine postata Deci cand sa trec in agenda ca vii? Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44422 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 January 2020 - 06:51 PM

Cu siguranta,si asta mai ales din cauza ca ne cunostem de f. mult timp draga Laponel :hug: :-*

In alta ordine de idei,am citit acest articol https://www.hotnews....e-australia.htm...Mi s-a parut f. interesant,
In fiecere an padurile ard in Australia ,padurile sunt in mare parte din eucalipt,frunzele lor contin uleiuri volatile care le fac sa se usuce repede si sa se poata aprinde f. usor,inca din cele mai vechi timpuri arborigenii aprindeau focuri controlate in anumite perioade ale anului sub forma de semicerc astfel incat si animalele puteau scapa ,acum pt. ca sunt rezervatii protejate nu li s-a mai dat voie ,li s-a interzis sa o mai faca lasand natura sa-si urmeze cursul natural...iata ca o intentie buna ,a avut consecinte grave :sad3:

#44423 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 January 2020 - 12:43 PM

Bai, de mancaruri gustoase si calorioase inteleg ca v-ati lasat. Dar...si de cafea? Pfffff. Nici o treaba nu face omul cu voi Imagine postata
Ori bem, ori nu bem, eeee!
Fisier atasat  b35c4a4e7d69a2eb29a6ebf7cdc0a1d2.jpg (46.55K)
Number of downloads: 0
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44424 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 January 2020 - 12:51 PM

Geany, metoda arderii pe suprafete limitate se numeste slash and burn (taie si arde) si este o metoda de agricultura traditionala practicata de catre populatiile indigene si fermierii traditionali din padurile tropicale. Ei o fac pentru a crea spatiu de cultivare si pentru a fertiliza terenul, deoarece solul in padurea tropicala este cu profil ingust si fertilitate redusa. Plus de asta , fac si rotatie ca sa dea timp naturii sa se regenereze. Paradoxal, pe solul ala creste cel mai fabulos si luxurios biotop al Terrei. Dar asta pentru ca padurea tropicala se hraneste din ea insasi :sad3:
Noua ordine mondiala viseaza si eradicarea metodelor traditionale de agricultura (vezi reglementarile UE si agricultura la noi in tara ), dupa principiul: Infometeaza si stapaneste. Sorry, defect profesional :hug: Gata, tac.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44425 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 January 2020 - 01:02 PM

Naiba sa-i mai inteleaga draga Laponel(doamne iarta-ma :sad3: ) eu sunt pe principiul daca ceva a functionat bine timp de mii de ani,ce te mananca undeva' sa schimbi?! :-* ...in fine poate nu ma pricep eu si debitez prostii,vazui articolul ala si de aia!

Azi la noi ger uscat !

Va urez o zi minunata tuturor! :hug:

#44426 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,060
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 10 January 2020 - 10:19 AM

Hello, hello! E vineri si aproape weekend! Eu termin concediul medical iar saptamana viitoare sunt concediu de odihna. La noi se munceste doar in cateva sectoare, toti incepem de pe 20 ianuarie. Cine stie ce “bucurii” ne asteapta anul asta, cu siguranta restructurari. Asa ca voi savura in tihna saptamana de concediu. Azi am facut o cafea lunga, sa vad cum reactionez la ea!

Fisiere atasate

#44427 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2020 - 12:19 PM

Multa sanatate draga Mino' si odihna placuta,sa-ti priasca! :-*

La noi azi e soare dar e frig,am facut putina curatenie,spalat cateva lucrusoare la mana si acum parrttyy!! =)) baie lunga relaxanta acum am iesit sunt fiarta ,m-am muiat de tot =)) sa vad ce o vrea Ale' sa manance ca nu prea mai am vlaga :sad3:

O zi faina tuturor! :hug:

#44428 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 10 January 2020 - 12:27 PM

Mersi Geany! Tu ai grija cu baile clocotite ca nu sunt chiar ok, mai ales daca e tesiunea putin mai mare! Mama si-a pierdut cunostiinta si am ajuns cu ea la Urgenta din cauza unei bai clocotite si pe fondul unor alte probleme ale ei. S-a invatat minte si nu mai face baile clocotite de atunci.

Ce faci bun, daca aveti party?

#44429 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2020 - 12:38 PM

Vezi postareamino, la 10 January 2020 - 10:19 AM, a spus:

Hello, hello! E vineri si aproape weekend! Eu termin concediul medical iar saptamana viitoare sunt concediu de odihna. La noi se munceste doar in cateva sectoare, toti incepem de pe 20 ianuarie. Cine stie ce “bucurii” ne asteapta anul asta, cu siguranta restructurari. Asa ca voi savura in tihna saptamana de concediu. Azi am facut o cafea lunga, sa vad cum reactionez la ea!

Asta e cafeaua lunga? Ce tare Imagine postata

Ia sa dau si eu una scurta, tare, neagra si a dracu Imagine postata
Fisier atasat  eaaef3296dffc5fd816a10f2cb9af3cb.jpg (24.75K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44430 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2020 - 12:45 PM

Stiu f. bine draga Mino' ,e un obicei prost de care nu pot sa ma dezbar :sad3: de la noi din familie doar bunica Jana si verisoarele mele avem acest obicei ,merci pt. sfat si pt. grija :hug: :-* o sa trebuiasca sa renunt si eu dar tot aman momentul :toothy9;

A zis Ale' ca vrea shaorma,am scos piept de pui la dezghetat dar o sa dureze putin pana se dezgheata,faza buna e ca e deja feliute pe care le-am ambalat individual,o sa i le parpalesc pe tigaia cu riduri,apoi il maruntesc din cutit,lipii am integrale de la carefour,alea ne plac noua,tot congelate dar le-am pus cate una si se dezgheata repede ,maio' ii fac eu rapida la minut dintr-un ou cu mixerul vertical dar oricum ii pun putina,cartofii prajiti ,eu o sa mananc una cu multa salata de varza in ea :71: doar 2 -3 bucatele de cartofi si carnita la gratar ,iar sosul de maio o sa-l lungesc cu iaurt si putin usturoi :toothy6: in rest la party,mai avem pt. mai tarziu popcorn seminte cipsuri si dulciuri :toothy9; eu o bere!

P.S Edit...pozica doveditoare,astea sunt pt. deseara cand ne vom uita impreuna la tv,sper sa gasim ceva interesant pe discovery history sau travel,sau vreun film bun,daca nu avem smart tv. si dam de pe internet

Fisier atasat  SAM_8517.JPG (68.68K)

Si a lui Ale'

Fisier atasat  SAM_8518.JPG (60.66K)

Aceasta postare a fost editata de Geany: 10 January 2020 - 02:06 PM

#44431 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 10 January 2020 - 01:23 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 January 2020 - 12:38 PM, a spus:

Atasament eaaef3296dffc5fd816a10f2cb9af3cb.jpg

:toothy9; :toothy6: de obicei imi place mare, tare si a dracu.....adica fara zahar, dar o ia inima la trap acum, asa ca ma reorientez.

#44432 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 10 January 2020 - 03:18 PM

Hello! Happy Friday! Saptamana asta a fost grea ca a fost de readaptare la scarbiciu. Dar am supravietuit. Asta conteaza!

Sanatate multa mino si sa te bucuri de zile tihnite de concediu!Geany, eu tot te urmaresc sa vad ce mai gatesti ca sa ma inspir. Shaorma inca nu am incercat. Ar fi interesant sa vedem cum ar reactiona boborul la asa ceva. Poate ii incerc cat de curand :toothy6:
In rest torul bine. Am avut un frig de vreo doua zile, acum vremea e in incalzire. Duminica se anunta 16C dar cu sanse de ploaie- bleah!

Eu o iau ca tare imi mai place!

#44433 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2020 - 03:45 PM

Ba bucur nespus daca te inspir draga Woaw',o sa-ti dau atunci mai multe detalii despre cum fac eu ...in primul rand e f. versatila ,nu trebuie musai sa le faci pe toate la fel,cunosti gusturile copiilor si pe ale sotului tau asa ca fa-le fiecaruia cum consideri tu ca i-ar place lui cel mai mult(sos dulce sau picant,salata de varza sau verde sau deloc,castraveciori murati felite etc,) cel mai important e sa ai lipii bune,noua ne plac astea cu graham de la carefour

Fisier atasat  0534_n1_15505341_1.png (425.19K)

Lipiile din faina alba mi s-a intamplat sa le gasesc usor acrisoare ,astea chiar sunt f. f. bune,ieftine,eu le iau si le pun pe fiecare in punguta ei(pungute de plastic )la congelator,cand vreau imi scot cate am nevoie, cand totul e gata,trebuie doar asamblate incalzesc cate una in tigaia in care fac clatite,fara a unge tigaia cu nimic,asa pe uscat,pe o parte si pe alta ca pe clatite,dispun lipa pe folia de aluminiu deja intinsa pe masa,pun sosurile cartofii parjiti,carnita gratarita facuta fasii si salata,rulez,repede repede sa nu mi se raceasca)

iata si pe a mea

Fisier atasat  SAM_8519.JPG (56.13K)

Fisier atasat  SAM_8520.JPG (47.3K)

Folia de aluminiu am refolosito pe cea de la Ale',ca nimik nu se risipeste :toothy6:

#44434 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 10 January 2020 - 03:54 PM

De cand an ajuns in RO, pe la jumatea lu' decembrie, si pana astazi (tot in RO, am slabit aproape 5 chile. Nu, nu-s bolnav :toothy6:)
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#44435 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 10 January 2020 - 05:02 PM

Vezi postareadragos, la 10 January 2020 - 03:54 PM, a spus:

De cand an ajuns in RO, pe la jumatea lu' decembrie, si pana astazi (tot in RO, am slabit aproape 5 chile. Nu, nu-s bolnav :toothy6:)

Si cu sarbatorile la mijloc?! Tre sa ma mut inapoi! Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#44436 Useril este offline   bellamama 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,651
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 10 January 2020 - 05:39 PM

De cand an ajuns in RO, pe la jumatea lu' decembrie, si pana astazi (tot in RO, am slabit aproape 5 chile. Nu, nu-s bolnav :toothy9;)

De ce? Nu-ti mai place mancarea romaneasca?
Sau organismul tau o considera dietetica? :toothy6:

#44437 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2020 - 06:18 PM

Vezi postareamino, la 10 January 2020 - 01:23 PM, a spus:

:toothy9; :toothy6: de obicei imi place mare, tare si a dracu.....adica fara zahar, dar o ia inima la trap acum, asa ca ma reorientez.

Cred si eu ca ti-o ia inima la trap in conditiile astea Imagine postata Zuzea!
Dom'ne...n-am avut bafta la pescuit azi...asa ca mi-am luat pusca la schinari si am plecat la vanatoare. Aveam eu o rata blanda, de casa in congelator , dar am uitat sa o scot la dezghetat...si ce sa vezi? Mi-a suras norocul si am puscat una salbatica. Imagine postata
Mi-a trecut si de mama poftei fripturii dupa ce m-am cocosat la ea doua ore ca sa ii scot toate tuleiele, maica! In orice caz, e mult mai gustoasa ca aia domestica si nu e deloc grasa. Urmatoarea o vanez peste cinci ani Imagine postata

Fisier atasat  81628731_3165679703461538_6624992388429381632_n.jpg (55.83K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  82314826_468449774098999_1434579193521242112_n.jpg (54.66K)
Dupa vreo 15 ani de cand am vazut eu prima oara o reteta de sos de qumquat am ajuns, in sfarsit, sa cumpar si eu si sa le gust. Acre ca naiba, bleah bleah! Atata doar ca miros foarte puternic si misto a portocala, foarte fain! Si-acu ce fac cu ele? Le pun la cocktail ceva? Idei?Fisier atasat  82603180_2677812872455662_5172486044364308480_n.jpg (157.4K)
Imi plac mult tare lamaile astea crete si mari care sunt netratate si miros absolut divin si cred ca urmatorul desert mai elaborat pe care il voi face va fi cu o crema de lamaie ceva, ca trebuie sa le incerc si eu.

Fisier atasat  81575121_2721371681281841_5103609247271223296_n.jpg (61.29K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44438 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 10 January 2020 - 06:23 PM

Vezi postareabellamama, la 10 January 2020 - 05:39 PM, a spus:

De cand an ajuns in RO, pe la jumatea lu' decembrie, si pana astazi (tot in RO, am slabit aproape 5 chile. Nu, nu-s bolnav :toothy9;)

De ce? Nu-ti mai place mancarea romaneasca?
Sau organismul tau o considera dietetica? :toothy6:

N-am putut manca, desi venisem croit sa ma umflu cu carnati si alte alea. Sarmale... cred ca mai mult de 7, in total, n-am mancat.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#44439 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2020 - 06:26 PM

Vezi postareaWowerful, la 10 January 2020 - 03:18 PM, a spus:

Hello! Happy Friday! Saptamana asta a fost grea ca a fost de readaptare la scarbiciu. Dar am supravietuit. Asta conteaza!

Sanatate multa mino si sa te bucuri de zile tihnite de concediu!Geany, eu tot te urmaresc sa vad ce mai gatesti ca sa ma inspir. Shaorma inca nu am incercat. Ar fi interesant sa vedem cum ar reactiona boborul la asa ceva. Poate ii incerc cat de curand :toothy9;
In rest torul bine. Am avut un frig de vreo doua zile, acum vremea e in incalzire. Duminica se anunta 16C dar cu sanse de ploaie- bleah!

Eu o iau ca tare imi mai place!

Am citit "eu o iau tare, ca imi place" Imagine postata Mino e de vina Imagine postata

O vreme de rahatus la noi, nori gri , grei, josi, apasatori, ploaie mocaneasca si rece...same old, same old.

Vezi postareaGeany, la 10 January 2020 - 03:45 PM, a spus:

Ba bucur nespus daca te inspir draga Woaw',o sa-ti dau atunci mai multe detalii despre cum fac eu ...in primul rand e f. versatila ,nu trebuie musai sa le faci pe toate la fel,cunosti gusturile copiilor si pe ale sotului tau asa ca fa-le fiecaruia cum consideri tu ca i-ar place lui cel mai mult(sos dulce sau picant,salata de varza sau verde sau deloc,castraveciori murati felite etc,) cel mai important e sa ai lipii bune,noua ne plac astea cu graham de la carefour

Atasament 0534_n1_15505341_1.png

Lipiile din faina alba mi s-a intamplat sa le gasesc usor acrisoare ,astea chiar sunt f. f. bune,ieftine,eu le iau si le pun pe fiecare in punguta ei(pungute de plastic )la congelator,cand vreau imi scot cate am nevoie, cand totul e gata,trebuie doar asamblate incalzesc cate una in tigaia in care fac clatite,fara a unge tigaia cu nimic,asa pe uscat,pe o parte si pe alta ca pe clatite,dispun lipa pe folia de aluminiu deja intinsa pe masa,pun sosurile cartofii parjiti,carnita gratarita facuta fasii si salata,rulez,repede repede sa nu mi se raceasca)

iata si pe a mea

Atasament SAM_8519.JPG

Atasament SAM_8520.JPG

Folia de aluminiu am refolosito pe cea de la Ale',ca nimik nu se risipeste :toothy6:

Destrabalare pura, bai baieti! Asa va vreu! Eu am facut "party" aznoapte, a se citi am pazit peretii. La 4 am putut adormi...

Vroiam sa va arat ultima aparitie in materie de decor deserturi de la magazinul de fite:Fisier atasat  82786130_596826707817905_1696754515643990016_n.jpg (240.3K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44440 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2020 - 07:16 PM

Laponel s-ar putea ca insomnia ta sa aiba legatura cu luna plina,in seara asta sa te tii ca avem eclipsahttps://www.destepta...rin-penumbra-2/

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2220
  • 2221
  • 2222
  • 2223
  • 2224
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul