Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2244
  • 2245
  • 2246
  • 2247
  • 2248
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#44901 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 12 March 2020 - 04:22 PM

Vezi postareaany_annette, la 12 March 2020 - 12:15 PM, a spus:

Nu inteleg de ce trebuie sa fie o problema in a recunoaste ca ne e frica. E normal! Gata cu minciunile si cu tampeniile ca e doar o simpla gripa! Italia s-a oprit. Inca nu chiar de tot, dar s-a oprit! Mai devreme sau mai tarziu vor adopta toti aceleasi masuri.

Si inca mai citim articole scrise de tot felul de "oameni de stiinta" transformati in psihologi peste noapte care ne indeamna la ce. Hai sa revenim cu picioarele pe pamant si sa avem curajul de a recunoaste ca ceea ce se intampla nu ne poate lasa nici calmi nici nepasatori daca nu se intampla la noi ci la vecini.

Trump a declarat ca virusul nu va doborì natiunea cea mai puternica din lume! De parca virusul alege in functie de cat de bogat sau puternic esti.

Nu cred ca nu ne este frica. Sunt ingrijorata dar nu prea pot face mare lucru. Ma spal pe maini, dezinfectez, evit aglomeratiile. Urmez ceea ce se recomanda. Buncar nu am si nici rezerve pe un an ca sa ma inchid si sa stau acolo pana trece.
Care au fost minciunile care s-au spus? Da- este un virus care se propaga foarte repede. Poate fi fatal celor in varsta si/sau cu probleme de sanatate : diabet, boli de inima si afectiuni cardiovasculare, etc.

Ce ai vrea sa zica Trump? Pregatiti-va ca murim! Rupeti magazinele si va faceti provizii ca vine sfarsitul lumii?Scuze, fiecare are metoda lui de a se "linisti"- unii incearca sa ramana calmi ( desi acum nu stiu daca este cineva 100% calm), altii cumpara mult ( hartie igienica pentru urmatorii 5 ani), altii dau vina pe toata lumea pentru ceea ce se intampla.O sa incerc sa fiu mai intelegatoare si sa nu i-au tonul ca afront personal.

Dupa cum ziceam- sa dea Domnul sa fie bine si sa stam cu totii sanatosi. Ce o fi mai tarziu o sa vedem.

#44902 Useril este offline   mrs.F 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 09-March 20
  • LocationToronto

Postat 12 March 2020 - 04:39 PM

Buna dimineata si bine v-am regasit! (a trebuit sa ma inregistrez din nou cu un nou cont, ca nu am mai reusit cu cel vechi)

Si aici la Toronto viata de zi cu zi se schimba. In Canada numarul de cazuri e mic in comparatie cu alte parti ale lumi. Unii mai calmi alti mai panicati. Noi incercam sa ne pastram pe la mijloc. Suntem mai precauti, al meu conduce la servici nu mai ia metroul, ne vedem cu prietenii dar evitam aglomeratiile mari,cu toate ca sambata am fost la un banchet cu multa lume sa sarbatorim ziua femeii. Adriana ti-am urmat exemplu, Dorin s-a mutat in camera lui Vlad avand baia lui si asa mai departe.
Acum cateva saptamani ministra sanatati a sugerat sa-si faca lumea provizii, atunci lumea a inceput sa cumpere mai mult ca de obicei. La noi e vacanta de primavara, foarte multi au plecat in vacante, in diferite destinatii, cei mai multi in Florida si Caraibe, dar totusi a fost o colega care s-a dus in Itali a asta innainte sa inceapa nebunia de la voi). Scoala le-a cerut atat cadrelor didactice cat si copiilor sa declare unde merg, iar cand se intorc sa intre in carantina, in functie de locul unde au fost.
Am vorbit azi cu o prietena asistenta medicala la un spital din Bergamo, imi zicea ca pica de oboseala, lucreaza aproape non-stop, sunt adevarati eroi, asa cum a mai spus cineva aici.

Numai bine!

#44903 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 March 2020 - 04:41 PM

Parerea mea e ca se cumpara hartie igienica ,pt. ca e mai ieftina decat servetelele ,si s-a spus ca nu e indicat sa se mai foloseasca prosoapele pt. sters pe maini,batistele etc. ...Asa cred eu cel putin...si eu incerc sa gasesc o logica pt. tot ce se intampla :)

#44904 Useril este offline   mrs.F 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • LocationToronto

Postat 12 March 2020 - 04:48 PM

Vezi postareaEataly, la 12 March 2020 - 01:04 PM, a spus:

Am incercat sa comant cumparaturile on-line, nu ca nu as avea...dar urmatoarea data disponibila e 24 martie.

Traiasca pasta! :)

Sau faina :) ca le facem noi.

#44905 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,515
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2020 - 05:46 PM

Vezi postareamrs.F, la 12 March 2020 - 04:48 PM, a spus:

Sau faina =)) ca le facem noi.

:) deci unul dintre lucrurile bune este ca te-ai intors printre noi :)

#44906 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 March 2020 - 07:20 PM

Cine este Mrs F ca eu nu m-am prins?

#44907 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,055
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 12 March 2020 - 07:21 PM

La Constanța a apărut un caz de coronavirus fara cauza. Omul nu a călătorit in tari cu risc si nici in contact cu persoane bolnave nu a intrat, dar este asistent in spital. Chiar sunt curioasa care va fi in final verdictul.

#44908 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 12 March 2020 - 08:13 PM

La Brussel se va inchide scoala europeana incepand de luni, 16 martie, pana la sfârșitul lunii.

Eu trebuie sa amân un proiect la terminalul petrolier din Constanța până imi vor spune ăia cand vor da acces pe teren firmelor externe.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#44909 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 March 2020 - 08:18 PM

Vezi postareaWowerful, la 12 March 2020 - 04:22 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 12 March 2020 - 12:15 PM, a spus:

Nu inteleg de ce trebuie sa fie o problema in a recunoaste ca ne e frica. E normal! Gata cu minciunile si cu tampeniile ca e doar o simpla gripa! Italia s-a oprit. Inca nu chiar de tot, dar s-a oprit! Mai devreme sau mai tarziu vor adopta toti aceleasi masuri.

Si inca mai citim articole scrise de tot felul de "oameni de stiinta" transformati in psihologi peste noapte care ne indeamna la ce. Hai sa revenim cu picioarele pe pamant si sa avem curajul de a recunoaste ca ceea ce se intampla nu ne poate lasa nici calmi nici nepasatori daca nu se intampla la noi ci la vecini.

Trump a declarat ca virusul nu va doborì natiunea cea mai puternica din lume! De parca virusul alege in functie de cat de bogat sau puternic esti.

Nu cred ca nu ne este frica. Sunt ingrijorata dar nu prea pot face mare lucru. Ma spal pe maini, dezinfectez, evit aglomeratiile. Urmez ceea ce se recomanda. Buncar nu am si nici rezerve pe un an ca sa ma inchid si sa stau acolo pana trece.
Care au fost minciunile care s-au spus? Da- este un virus care se propaga foarte repede. Poate fi fatal celor in varsta si/sau cu probleme de sanatate : diabet, boli de inima si afectiuni cardiovasculare, etc.

Ce ai vrea sa zica Trump? Pregatiti-va ca murim! Rupeti magazinele si va faceti provizii ca vine sfarsitul lumii?Scuze, fiecare are metoda lui de a se "linisti"- unii incearca sa ramana calmi ( desi acum nu stiu daca este cineva 100% calm), altii cumpara mult ( hartie igienica pentru urmatorii 5 ani), altii dau vina pe toata lumea pentru ceea ce se intampla.O sa incerc sa fiu mai intelegatoare si sa nu i-au tonul ca afront personal.

Dupa cum ziceam- sa dea Domnul sa fie bine si sa stam cu totii sanatosi. Ce o fi mai tarziu o sa vedem.

Nu o lua ca un afront personal.

In alta ordine de idei, de ce sa discriminam hartia igienica 🤣?

Mi-a venit in minte un banc, se duce unu sa ia hartie igienica si vanzatoarea il intreaba de care vrea ca e de 2 feluri, una mai buna si alta mai putin calitativa. Omu zice doamna dati-mi de care o fi ca si asa o duc la ţară!

#44910 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 12 March 2020 - 08:22 PM

Am auzit astazi, in Bucuresti, cum ca un efect al virusului ar fi si cufureala/diareea si enterocolita. Mai, oameni buni, le-am zis, asta e provocata de o bacterie ci nu de un virus. Da' ei stiu mai bine, asa ca am renuntat la discutii de cacat :)

As propune adminilor sa faca un topic separat, despre virusul corona, topic in care colegii nostrii, medici, si doar ei/ele, sa poata explica ce si cum. Iar topicul sa fie "pinned".

Aceasta postare a fost editata de dragos: 12 March 2020 - 08:30 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#44911 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,041
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 12 March 2020 - 09:09 PM

In Israel s-a publicat acu'o ora inchiderea scolilor pana dupa vacanta de primavara, adica pana pe 18.04.
In rest,in magazine se cumpara ca de obicei, nu lipseste nimic.
S-au interzis in intrunirile de peste 100 de persoane....
Numai azi s-au inchis 100 de hoteluri si 2 lanturi mari de firme turistice cu peste 40 de birouri au inchis total pentru urmatoarele 2 luni...
Sanatate tuturor

#44912 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 12 March 2020 - 09:45 PM

Vezi postareaDexter, la 12 March 2020 - 07:20 PM, a spus:

e socrela mea draga de la Toronto cu care m-am tras in poza pe malu lacului acu putini anisori

#44913 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 March 2020 - 11:19 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 March 2020 - 09:45 PM, a spus:

e socrela mea draga de la Toronto cu care m-am tras in poza pe malu lacului acu putini anisori

trebuie sa fie multi ani ca m-am dus pina in 2013 si nu esti cu nici tu, nici doamna, nici nimeni pe malul lacului Imagine postata

#44914 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 13 March 2020 - 01:30 AM

of :)
https://www.artaculi...post__p__238514

#44915 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 March 2020 - 04:00 AM

Vezi postareaany_annette, la 12 March 2020 - 08:18 PM, a spus:

Nu o lua ca un afront personal.

In alta ordine de idei, de ce sa discriminam hartia igienica 🤣?

Mi-a venit in minte un banc, se duce unu sa ia hartie igienica si vanzatoarea il intreaba de care vrea ca e de 2 feluri, una mai buna si alta mai putin calitativa. Omu zice doamna dati-mi de care o fi ca si asa o duc la ţară!

Nu o discriminam, dimpotriva, se pare ca va ramane simbolul acestor vremuri :) !

Fisiere atasate

• Fisier atasat  hi.jpg (44.57K)
    Number of downloads: 0

#44916 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 March 2020 - 04:27 AM

Noi azi am avut la serviciu o scurta sedinta la obiect, ni s-a atras atentia sa nu facem glume pe aceasta tema, ca unii se simt discriminati si se tem deja sa stranute/tuseasca chiar daca n-au decat alergie :) ; plecarea in concediu peste hotare pe proprie raspundere, dar stat acasa obligatoriu 2 saptamani la intoarcere in caz de calatorii in zonele cu risc (cred ca Groenlanda o fi ramas in afara listei...); posibil lucru la domiciliu, in cazul asta firma ar trebui sa-mi asigure si internetu' ca am ramas fara in dupa-amiaza asta. Copiii erau disperati =)) , normal ca am venit cu povesti de pe "vremea mea"... Ei sunt in vacanta de saptamana viitoare, dar s-a anuntat ca scolile raman inchise inca 2 saptamani, pana la inceputul lui aprilie.
In drum spre casa am intrat la magazin dupa maruntisuri, dar cum am intrat asa am si iesit, ca erau niste cozi cum n-am vazut demult si ce aveam pe lista nu era esential. Joia e prima zi de reduceri de marfa la multe magazine, la anumite produse, si de obicei e aglomerat. Hartie igienica inca se gaseste :) . Mi-a venit cu posta una din sticlele de dezinfectant de maini, cealalta pe care am comandat-o nu mai era in stoc. Acasa nu folosim, dar sotul a zis ca la ei la serviciu nu au.

#44917 Useril este offline   mrs.F 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • LocationToronto

Postat 13 March 2020 - 06:31 AM

Vezi postareaDexter, la 12 March 2020 - 07:20 PM, a spus:

Probabil ca au trecut foarte multi ani de atunci. Si eu oricum eram mai putin activa.

#44918 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 13 March 2020 - 08:25 AM

Hello!
citeam despre strategia unui imperiu aici

The strategy of the British government in minimising the impact of Covid-19 is to allow the virus to pass through the entire population so that we acquire herd immunity, but at a much delayed speed so that those who suffer the most acute symptoms are able to receive the medical support they need, and such that the health service is not overwhelmed and crushed by the sheer number of cases it has to treat at any one time.

Cata imunitate o avea regina?

Aceasta postare a fost editata de moatza: 13 March 2020 - 08:32 AM

#44919 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 March 2020 - 11:39 AM

Ziua a doua(de cand s-a oprit totul), raport:

am fost la cumparaturi, la cel mai apropiat magazin, cu manusi de unica folosinta si masca, am stat 10 minute la coada afara, am stat toti la distanta.Pe masura ce ieseau, se intra .
Am cumparat strictul necesar, erau rafturile pline(chiar si hartie igienica), raportez la raftul cu oua o aprovizionare mai slaba.

E frumos si cald afara, primavara in aer dar rezistam si stam in casa.

Manu are de la 3-4 ore in fiecare zi de lectii on line.Face ce poate sa-si pastreze mobilitatea si flexibilitatea, fiind sportiva de performanta.
Linia de internet functioneaza perfect, desi incarcata.

Unele companii telefonice au facut oferte in acest sens, abonamente on line gratis la diverse reviste, ziare, carti.
Cine vrea pe site-ul "Solidarietà digitale ", gasiti informatii.

Am abonament la biblioteca on line, am carti inca necitite in garaj.
Traiasca Netflix si forumul .

#44920 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 13 March 2020 - 12:14 PM

De ieri dupa-masa a inceput panica aprovizionarii. Se spune intr-una ca o s-avem de toate ca ne-am pregatit oricum pt Brexit, dar degeaba.

Dimineata trec printr-o parcare de supermarket pt ca e mai usor sa ajung la principala catre scoala copilului si azi s-a dus sa-si mai ia restul de carti si sa mai lucreze ceva la proiectul de arta pt bacalaureat. La 8.30 parcarea era pe jumatate plina si stateau la coada la usa pt cand urma sa deschida. Sper ca se vor linisti spiritele in cateva zile. Oricum weekendul asta nu mai merg la cumparaturi, am tot ce-mi trebuie

Am hotarat ca nu iesim in oras marti, de Paddy's Day. O prietena ne-a chemat la masa...ea gateste carnea, alta gravy si garniturile si eu desertul. O sa vedem. Problema este ca fie-mea mai mare este destul de expusa pt ca lucreaza intr-o agentie de pariuri si, cu Cheltenham in plina desfasurare, e foarte aglomerat si are contact cu f multa lume. Fiul uneia din prietenele mele e f bolnav...asteapta un transplant de rinichi, dializa de cateva ori pe saptamana....nu stiu daca e chiar bine sa ne adunam chiar si asa, in formatie restransa

Regina, la varsta dumneaei, cred ca e izolata total in situatia asta. Tind sa cred ca e sanatoasa si mai rezistenta decat multi altii chiar mai tineri decat ea Imagine postata

La servici e liniste. Am vorbit cu un hotelier acu' vreo ora, era foarte ingrijorat. Turismul pe anul asta s-a dus pe apa sambetei. Se gandeste sa inchida hotelurile
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2244
  • 2245
  • 2246
  • 2247
  • 2248
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou