Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#5121 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 September 2011 - 04:54 PM

Cu mare drag Oana, :snorting:
Hmm! Tare ciudata chestia cu degetelul tau chiar sunt curioasa ce o sa-ti spuna la medic =))

#5122 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 September 2011 - 05:07 PM

Vezi postareaUma, la 23 September 2011 - 03:49 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 23 September 2011 - 02:50 PM, a spus:

dar cum ziceau si fetele poate gasesc ceva solutii ... sa o pacalesc, ins vorba Mariei e unsa cu toate alifiile ...

Trebuie sa ai nervi de otel....usor nu e...

Ma gandesc mereu la faptul ca cea mai buna solutie pentru copil este sa stea cu bunica din dotare, care o iubeste si are o imensa rabdare cu ea...orice ar face tot o iubeste, din punctul asta de vedere nu am griji precum cu o bona. Restul sunt amanunte pe care trebuie sa invat sa le rezolv sau ignor... :snorting:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5123 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2011 - 05:10 PM

Vezi postareaOana S, la 23 September 2011 - 04:24 PM, a spus:

Daniella[/b], naspa cu soacra cu fazele ei...hm...este greu cu alcineva in casa si mai ales sa depinzi de acel cineva...

Hai pupici ca v-am inebunit cu problema mea cu degetu.

Geany, vin la tine sa pap pizza. Pacat ca nu esti vecina mea.

nu sta cu noi in casa: vine dimi si pleaca seara.
Si eu vreau sa fiu vecina cu Geany
pare rau de durere ..., dar eu tot nu cred ca e de la pozitie. Pare legat de o inflamatie reumatismala ceva ... mai degraba. Sanatate! :snorting: ...sau chestia aia cand esti insarcinata ...cum ii zice ... a avut-o Mutti...

#5124 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2011 - 06:43 PM

Haoleooo! Iar vrea toata lumea sa fie vecina cu mine! :hello:

Ce chestie a avut Simo' cand era insarcinata?! :tongue3:

#5125 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 September 2011 - 07:41 PM

Parca era sindromul de tunel carpian ?? sau bat campii ?
Oana , si eu cred ca nu e de la pozitie...eu am avut probleme, si m-au operat de nervul cubital ( au schimbat traiectoria...ulnar nerv e in engleza) sau
carpianul , dar asta doar un dr sau neurolog poate sa-ti puna diagnostic.

#5126 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2011 - 07:46 PM

Pe mine ma sperie ca naiba,cum o problema aparent minora(ca te doare degetul) poate fi de fapt ceva f. serios,la fel am simtit cand ma dureau f. rau genunchii,sper pt. Oana sa nu fie ceva grav si sa se rezolve repede,fara probleme ! :tongue3:

#5127 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 23 September 2011 - 07:58 PM

Nu cred ca ce are Oana este sindromul tunelului carpinian.Oricum cel mai bine e sa o vada un neurolog .

Geany, tu esti o figura mey, cum adica, acu cand incepe umezeala tie iti trec durerea de genunchi, esti pe invers =))

Un weekend frumos va doresc,eu sunt printre cutii , vopsele, plastice :tongue3: duminica imi iau catrafusele si ma mut :hello:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5128 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2011 - 08:08 PM

Sa mor io! Sunt stramba rau,uneori ma sperii si eu zau asa =)) =))

Maii!! am avut o durere de genunchi serioasa ,dimineata cand sa ma ridic din pat dura cateva minute sa ma pot sustine pe picioare si abea ma miscam,apoi dupa cei cativa pasi era mai bine dar durerea persista,am facut bai calde (mai fierbinti asa )si ma mai lasa,acum nu mai am nimik,nu stiu ce sa zic,bineinteles ca la dr. nu m-am dus ca fug de dr. ca ala :hello: de tamaie ,mi-e frica rau de dr. :tongue3:
Ma temeam de apa la genunchi vb. Stelinei sau mai stiu eu ce doamne feri'

#5129 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2011 - 09:34 PM

Vezi postareastella, la 23 September 2011 - 07:41 PM, a spus:

Parca era sindromul de tunel carpian ?? sau bat campii ?

da-da-da! asta era! sa vina Mutti sa spuna ea ceva Oanei!

Ioana mutare usoara!

Geany ai promis mai in primavara ca mergi la dr =))

Azi am avut noroc: observatiile subtile si.au facut efectul: frigiderul gol :tongue3: !
Bucuria mea: am facut niste paste o minune/bunatate...meravigiose!!! de-a lins tati farfuria in cateva minutele, desi le-amm gresit oleak si mi-au iesit iuti ca focul... Am dat si celei mici o jumatate de spagheta si facea pfuuu...pfuuu si ar mai fi vrut ...

Geany sau fetele din Italia: voi cate rosii puneti deti de persoana la sosul simplu cu rosii si busuioc? am pus 1,5 micute a iesit super... + 1 gogosar + 2 ardeiasi mititei si iuti din ghiveciul meu +1 carnacior cat degetul mare uscat de mistret + 3 catei de usturoi taiati si o cepsoara mica-mica (dunstuite in ulei de masline si 3 fileuri de ansoa), busuioc si a iesit yummy yummy. Doar ardeiasii iuti m.au pacalit ... a iesit excesiv de picant, dar amandoi am lins farfuriile in cateva minutele ... de ajuns cu fasolea verde si tocanitele ... :hello:

auzi Geany ai tai s-au invatat cu pastele al dente, sau trebuie sa le fierbi romaneste? tati e innebunit dupa paste, dar astea cam ce faci tu/genul tau ... si sa aiba ceva ceva carnita... Daca ai arunca cu prastia si niste pizza de aia ...

Am uitat sa spun: fiica-mea a inceput sa devina interesata de jucarii (pana acum nu o pasionau decat 5-10 min) si asta seara am putut sa gatesc linistita, e drept ca pastele le-am dovedit in vreo 20 min.

#5130 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2011 - 09:40 PM

Dani eu pastele le fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (in genere e 8 min. din momentul in care clocoteste apa,abea atunci se adauga si le las cat scrie pe ambalaj),daca se mai salta in tigaie 2 min,se scot cu 2 min. mai devreme ca ele,se vor mai coace si in tigaie,cum a trecut timpul le scurg,(dar pastrez o ceasca din apa in care au fiert)condimentez cu o parte din sos,daca mi se par prea ''seci'' mai stropesc cu apa ce am oprit,pun in farfurie,se rade parmezan,sau ma rog...si pun si sos deasupra,Asa fac eu,cel putin.

Somn usor ca intra sotul acum de schimb la calc . :tongue3:

P.s Mai adaug ca am primit unda verde de la sot =)) pastele fierte prea mult sunt indigeste,lipicioase si bllee! si calitatea pastelor conteaza f. mult,ca in romania poti gasi tot felul de paste de proasta calitate,asa ca atentie si la marca =))

Asta seara e pe prima la rascruce de vanturi?! ca am vazut cu coada ochiului si auzit cu vf. urechii reclama.Daca da ma uit :hello:

#5131 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 23 September 2011 - 10:05 PM

Vin , Daniella!

De la CTS cu doare un deget , dor toate , par amortzite , umflate si dor.

Imi dau si eu cu parerea: ce are Oana pare guta. Oana , nu mai manca nici un fel de organe , nici un fel de carne de animale tinere. Doar vita/porc. Dar vita batrana.

Ca sa vezi daca-i asta , du-te la dr si fa-tzi o analiza scurta de sange , acidul uric trebuie controlat numai.

#5132 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2011 - 10:45 PM

bine ai venit Mutti! auzi Oana!

Geany, asa procedez si eu. Am noroc ca tati nu a facut galagie ca nu-s fierte, dar tin minte ca acu'15 ani cand am venit prima oara din Italia si am fiert pastele si oreul al dente parintii mei ziceau ca sunt nefierte ... la fel si alte babe din ziua de azi :salut: ...d-aia te intrebam, ca te plangeai ca ai tai sunt traditionalisti si la noi se obisnuieste sa le fierbi coleasa...minutele nu cotnau nici la macaroane cu branza, nici la pilaf, nici la sarmale...

eu doar nu opresc apa de la fiert, dar nu le las sa se scurga rau de tot! pana acu'preferam sosul mai abundent, dar acum incep sa schimb: sa fac si eu pasta (mai) asciuta. Azi mi-au iesit faine cu 3 rosii medii la 2 persoane. La fel tb sa fac si cu pizza ...sa o fac mai asciuta. Daca de acu bea ma lasa sa gatesc ca si in seara asta ...revin si eu in carti ... :salut: ...cu bucatareala

daca ati sti cum ne.a distrat in seara asta. Are o ferma cu animale. E o cutie maricica asa de juma de metru cub, cu maner. Si-a carat-o toata sufrageria singura (Desi nu merge bine): cu o mana o cara, cu una se tinea de canapea. Mai uita de mana si mai cara cu ambele, sau o ridica precum pe o haltera ... e de mare amuzament :love3: :lol:

#5133 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2011 - 07:04 AM

Buna dimineata lume! :P
La noi e o vreme noroasa si e rece,sper sa nu ploua ca tre' sa plec la mama :lol: .Bub' e treaz de la 6,30 asa ca planurile mele de a dormi pana mai tarziu s-au spulberat instant si cand ma gandesc,ca in cursul saptamanii trag de el 7,30 sa se trezeasca si doarme butuc :salut:

Dani asa e ,ai mei sunt mai traditionalisti,dar 8 minute sa fierb pastele de cand clocoteste apa (cu sare ) e ok.,sunt numai bune,mama in schimb intradevar cand si le face pt. ea nu se uita la ceas si le fierbe mult ca asa le place,dealtfel face si f. rar ,cel mai mult ii place sa i le fac eu,dar atunci nu discuta mananca asa cum i le fac.Macarale' cu branza la cuptor,e inebunit sotul dupa ele alea clar nu i le pot face aldente ,ca nu e reteta de asa natura(nici pastele la cuptor,pasta al forno).Despre orez cu ai mei e alta mancare de peste,nu vor decat pilaf,iau cu bob rotund ,auresc in ulei ceapa,pun si o cana de orez,adaug apa,si putin morcov ras pe razatoarea cu ochiuri mici(in felul asta nu e alb,chior ci galbui,dulce si bun),mai pun si delikat :love3: si piper,uneori ciupercute,si asta fierbe bine,aici nu discuta il vor doar asa si nu altfel ,si-l mancam pe romaneste alaturi de carne si cu salata,sau muraturi hi hi hi! ca s-ar tavali talieni' de ras :salut: :P

#5134 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 September 2011 - 07:39 AM

Neatza, si le mine e mohorat tare . eu azi alerg ici si colo...duc matzul la vet sa-l vada si sa-i puna si chip...in fine ieri am facut curat , dar mi-e ca maine incep din nou :salut:
ieri i-am facut happy cu ardei umpluti, si cum am facut multi, mai am si pe azi, asa ca nu ma stresez cu bucatareala. maine e alta mancare de peste.
iar diseara paste :salut: al dentissimo se mananca la mine :love3:.
va las sa beti...apa ( important tare ) , o cafelutza, si multe fructe

Fisiere atasate

#5135 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 25 September 2011 - 12:08 AM

Salut gagici!

Multumesc de grija care mi-o purtati, sunteti super dragute!
Eu vineri am fost un urgenta la spital, durerii prea intense, crize,greu!! Mi-au zic ca am o infectie de toata frumushatza din cauza pozitiei degetului mic ( cu el in vant mere si tzeapan) sau mai macinat niste ligamente si s-a produs o infectie...etc ..bal bla...greu de tradus in romana...ma rog, ati prins ideea.
Sotu m-a dus la spital, m-a lasat acolo si apoi a plecat cu fetele acasa, sa le culce...etc Deci eu singurica in spital, asa-i cand nu ai pe nimeni, dar m=am descurcat. E mai bine fara neamuri, ca ti se urca in cap!
Sa fii vazut ce asistent imi luase sange!!! nu va mai dadeati duse de la spital :)
Sotul este menajera, bucatareasa, di tati' astazi face budinca de varza dulce cu fidea, yumm!! si cartofi la cuptor si salata cu branza sarata...
Stella, tare-i sanatos ce pui tu acolo...greu cu apa la mine, nu prea beau,uit de ea si stiu ca e cea mai sunatoasa si trebuie 3 l sa bem zilnic, dar...

In rest...in dureri in medicamente si calmante, neputand sa-mi misc mana...greu doar cu mana stanga sa te speli si sa te stergi...dar nu ma dau batuta

Va pup dulce de tot si ne mai auzim!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#5136 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 25 September 2011 - 02:12 AM

Vezi postareaOana S, la 25 September 2011 - 12:08 AM, a spus:

In rest...in dureri in medicamente si calmante, neputand sa-mi misc mana...greu doar cu mana stanga sa te speli si sa te stergi...dar nu ma dau batuta

Sanatate multa si ai grija de degetel...eu am picat pe mana dreapta ca mi-a fost lene sa ma ridic din scaun la serviciu, sa iau hartia care cazuse..nu...m-am tot lasat pe partea dreapta, scaunul a fugit de sub fund, si eu am picat pe mana dreapta. Am fost la farmacist sa-mi iau ceva de durere si sa-l intreb de trebe sa tin rece sau cald..si l-am intrebat daca are si pastile de prostie (sau lene)...Mi-a trecut durerea dupa vre-o saptamana, timp in care mi-am terorizat asistenta sa-mi scrie tot la computer (durere mare nu gluma :) )
A cat is a friend fur-ever !

#5137 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 25 September 2011 - 04:14 AM

Oana, doar de curiozitate, cat ai asteptat la urgente ca sa vezi medicul? (daca zici sub 2 ore ma mut la voi :) )

#5138 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 25 September 2011 - 04:31 AM

Vezi postareaAngel, la 21 September 2011 - 11:30 AM, a spus:

daniela, tu vrei bebe doar ca te ajuta cand esti gravida?? :D...nu mai planui atat, lasa lucrurile de la sine. am mai vazut eu macho care nu vroiau al doilea si cand s-a inamplat s-au topit instantaneu :D

al meu ar face mai mult de 3...e liber daca vrea, dar nu cu mine. eu aici trag linie...
de fapt a zis si el ca e buna diferenta intre Ada si juniorul/a...mie mi se pare totusi ca nu o sa existe aceeasi legatura stransa cum e intre ele 2...daca ati sti cum se poarta una cu alta ati intelege ce zic. si dumicatul si-l impart si tin cate o bomboana in buzunar sa o dea celeilalte.

nr3 s-ar putea sa fie cam de capul lui :D

mi-aduc aminte acum: cand avea Ada vreo 7 luni l-am trimis sa ia pampers. nu conduceam atunci si el pleca cu un prieten sa joace golf. a venit cu pampers de baieti :(...ca sa vedeti ce expert era. in 7 luni el nu stia ce fel de pampersi trebuie: ce, nu sant la fel???? asta mi-a zis el :D

pampersii de baieti sint diferiti?!?

inca nu am auzit asa ceva.

cum arata?
pui o poza?
ce brand sint?

acum are experienta :) nu mi-e teama sa-i las singuri acasa. desi cam fac ce vor din el, amandoua.

Imagine postata
Imagine postata

#5139 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 25 September 2011 - 05:18 AM

Vezi postarearalesu, la 25 September 2011 - 04:14 AM, a spus:

Oana, doar de curiozitate, cat ai asteptat la urgente ca sa vezi medicul? (daca zici sub 2 ore ma mut la voi :) )

Nu am asteptat nici macar 1 minut, m-au laut de cum am ajuns in sala, apoi mi-au luat temperatura,tensiunea, au scris numele si ce ma doare si apoi a venit un asistent si m-a dus deja sa vad un dr...apoi dr a venit si a vazut care e problema...alti asistenti sa-mi ia sange, sa-mi faca raze..sa-mi puna intravenos ceva calmant cu nu stiu ce....apoi dupa ce sa-u mai calmat apele a venit o tanti care mi-a cerut asigurarea si alte date...macar a asteptat sa ma calmez si sa-mi fie mai bine. Cu totul a durat 2 - 3 ore.
Pupici!!
ReteteFamilie.com

#5140 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 25 September 2011 - 05:22 AM

Vezi postareaUma, la 25 September 2011 - 02:12 AM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 25 September 2011 - 12:08 AM, a spus:

Sanatate multa si ai grija de degetel...eu am picat pe mana dreapta ca mi-a fost lene sa ma ridic din scaun la serviciu, sa iau hartia care cazuse..nu...m-am tot lasat pe partea dreapta, scaunul a fugit de sub fund, si eu am picat pe mana dreapta. Am fost la farmacist sa-mi iau ceva de durere si sa-l intreb de trebe sa tin rece sau cald..si l-am intrebat daca are si pastile de prostie (sau lene)...Mi-a trecut durerea dupa vre-o saptamana, timp in care mi-am terorizat asistenta sa-mi scrie tot la computer (durere mare nu gluma :) )

Astept ziua cand nu ma va mai durea degetul......este si putin umflat..sa observat de ieri din spital.
Ma bucur ca ti-a trecut repede.
Pupici!!
ReteteFamilie.com

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul