Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#5161 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 September 2011 - 06:34 PM

Bravo Oana! Ce ma bucur ca te simti mai bine. :)
Ce ziceai de baut?! :)

Alor mei le-am facut spaghete ca asa fu cererea dar eu nu vreau,miroase la mine in bucatarie din vecini ezact a cartofi copti ,si eu vreau :) ,asa ca ia ghiciti ce am azvarlit eu in cuptor?! :)

#5162 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 25 September 2011 - 06:47 PM

Of, mey Daniella, mey! Tu la ce degetel te-ai taiat? N-o avean deja pe Oana cu degetelul mic"in vant"?
'ai sa Imagine postata sa-ti treaca. Daca ai spart un ou crud azi, curata pielita din interiorul cojii si lipeste-l pe rana.Contine colagen si ajuta vindecarea!
fa-te bine repede! ia exemplu de la Oana! E cuminte si-i trece repede!
Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5163 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 September 2011 - 08:02 PM

Oana ma bucur ca esti mai bine.

Va multumesc la toate de raspunsuri. Am continuat treaba, nu va ganditi, tati dormea cu Bea de amiaza si eu mi-am terminat bucatareala in mare, impachetata cu hartie igienica (stiam eu ca opreste sangerarea), dar neinmanusata. La inceput mi.a curs la sange de zici ca taiasem cel putin o gaina, mi s-a facut si a lesin, m-am lungit 5 minute sa-mi vin in fire apoi am continuat voiniceste. Dupa ce s-au trezit si le-am dat sa manance am aratat lui tati si m-a legat si mi-a dat manusa. Asa am continuat cu vinetele si ardeii copti de le-am pus in pungute la congelator: am 5 si 5. Am facut si baie Beutzei cu ajutorul lui tati, dar tot eu am sapunit-o. Aia mica are diaree si s-a iritat toata la fundulet si in fata e rosie si o usutra cand o spal si ii dau cu crema e teroare ... nu stiu ce sa fac... . Nici nu am nimic de diaree pt ea, ca nu i.am dat niciodata. Scuzati detaliile ...

Zoazo nu stiam de coaja/pielita de ou. Daca as fi stiut am spart 5 oua de am facut un drob... asa cu degetul in pioneze ... sangele meu mai lipsea sa fac sangerete ... , acu nu mai am nici un ou in frigi. Eu degetul mare de la stanga l-am taiat ... pe exterior spre dreapta.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5164 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2011 - 08:21 PM

Ei, alta data sa stii: spargi un ou (gasesti tu la ce sa-l folosesti!), cureti "pielea"-cu cat mai multa, cu-atat mai bine-bandajezi rana dezinfectata inainte, si-apoi legi cu bandaj,
Lui Bea fa-i mucilagiu de orez cu morcov fiert.Si de baut, ceai de menta.
Si face-ti-va bine, ca vorba Genninei, nu-mi place sa va stiu bolnavioare!
Luati cate un Imagine postata sa va treaca mai repede!

#5165 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2011 - 08:49 PM

Vezi postareazoazorel, la 25 September 2011 - 08:21 PM, a spus:

Ei, alta data sa stii: spargi un ou (gasesti tu la ce sa-l folosesti!), cureti "pielea"-cu cat mai multa, cu-atat mai bine-bandajezi rana dezinfectata inainte, si-apoi legi cu bandaj,

sar'na de pupici ... e mai bine asa :) ! zi rpd cum se face exact mucilagiul? cat orez, cata apa, cat morcov? bea numa zeama aia? pai si o sa vrea? :)

#5166 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 September 2011 - 09:11 PM

Nu stiu daca o sa vrea Bea, dar e indicat. eu mai stiam si d paine prajita .
Si eu faceam baie copilei cu apa in care puneam taratze ( aici gaseam ca niste plicuri de ceai/evident de 4-5 ori mai mari le puneam in apa calda de baie, si o spalam. apoi o crema cu zinc /mitosyl http://www.e-parapha...tosil--p493.htm)
sera si noapte buna.

#5167 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 25 September 2011 - 09:23 PM

Daniella , daca nu vrea zeama de la orez amesteca-i zeama cu banana coapta- oricum , si banana se da pentru diaree, sau da-i orezul fiert cu putina sare( acum are deja un an si are voie sare, care retine apa in organism) Ceai de menta putin mai concentrat ca de obicei , dar neindulcit.Sanatate printesei si tie.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5168 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 26 September 2011 - 01:29 AM

Vezi postareaDaniella, la 25 September 2011 - 04:54 PM, a spus:

Bunaaa!
am ascutit toate cutitele azi inainte sa ma apuc de bucatareala! Din neatentie m-am taiat raaaau la degetul mare pana la os. Carnea/rana e desfacuta. Am oprit oarecum sangerarea. Dar rana e cracanata. Oare ar trebui sa merg sa-mi puna o copca, sau se aduna in cateva zile? :unsure:

o dupa amiza de duminica placuta!

Daniella, eu am avut un degetul aratator taiat pana la os (am desfacut o cutie de pate si mi-a alunecat degetul pe partea ascutita) Mi-au pus 3 copci ca tot asa era desfacuta carnea..si sange sa nu mai spun ziceai ca e fanta arteziana....mie colega mi-a pus sare pe rana sa se opreasca sangerarea (eram prea socata sa mai simt ceva)
Fiind asa de adanca taietura, e bine sa fie reparata de un medic...
A cat is a friend fur-ever !

#5169 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 26 September 2011 - 03:39 AM

Daniella, amandoua fetile ale mele faceau diaree cand le ieseau cate un dinte/masea si tot asa se iritau la fundulet pt ca era kk mai acid ,chiar si saliva e mai acida cand le iese dintisori, nu stiu daca ai observat ca mai se irita copilasi pe la gurite...Eu le dadeam orice si tot nu le treceau diareea...dupa 3 zile erau ok...Acum nici nu ma stresez stiu ca ii trece la asta mica dupa 3 zile :)Acum nu stiu care e cauza la pitica ta, dar dupa cele descrise de tine pare sa-i iasa un dintisor.

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#5170 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 September 2011 - 08:05 AM

Neatza azi si tzoata saptamana calare pe matura , alea alea...o zi faina va doresc la toti.

#5171 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 September 2011 - 08:09 AM

Buna dimineata.
Daniella si eu mi-am taiat aratatorul de la stanga tot pana la os , , nu m-am dus la doctor desi al meu insista . Rana s-a inchis foarte greu , supura mereu , desi puneam sulfamida praf la fiecare schimbare de bandaj. Pana la urma s-a vindecat si in timp a disparut si semnul , desi arata foarte urat si ziceam ca voi ramane cu degetul stramb mereu.. Dar mie mi-era mai frica de cusatura decat de faptul ca puteam ramane cu degetul "desfigurat" . Am fost insa norocoasa , nu se vede nimic , parca nici nu as fi fost taiata.

#5172 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 26 September 2011 - 09:15 AM

Daniella, da-i paine alba fetei cat are diaree , nu-i da nimic ce sa contzina vitamina c ca se irita funduletzul. La fel se irita si de la rosii.

Da-i sa rontzaie chestii uscate. Covrigei d-aia uscatzi , ia sarea de pe ei daca nu gasesti pt copii. ( la noi sunt un fel pt copii cu foarte putzina sare)

#5173 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2011 - 09:17 AM

Buna dimineata la toata lumea! Iaca a mai inceput o saptamana :unsure:

Da si eu tot aratatorul mainii stangi l-am ciopartit nu o data si am semne pe el !

Dani Bea e mica si nu mai tin minte de la bubulet decat peste 3 ani,de la farmacie i-am dat smecta si debridad,pt. iritatie,spalat absorbit si dat cu bepanthen crema,de mancat ii place banana frecata cu biscuite,paine prajita,supita cu morcov cu crutoane,orez,covrig,grisine dealea groase si piscoturi dealea pt. tiramisu,ca-s uscate si absoarbe si intareste la burtica,biscuiti obisnuiti (deia grosi de ceai),destea.

Eu ,sa vad ce le mai fac azi de mancare :love7:

#5174 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 26 September 2011 - 09:19 AM

Am uitat sa va dau BUNA DIMINEATZA , fetelor!

o zi buna va doresc!

Eu incep munca in jumatate de ora. Pana la 15.00 azi :)sau poate mai mult :love7:

As fi avut ore pana la 15.00 DAR...la ora 13.00 incepe o sedintza . Nici nu stiu , sa ma duc la ore , la sedintza....Si sedintza-i importanta...mai am pana trebuie sa ma hotarasc :unsure:

#5175 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2011 - 10:19 AM

Buna dimi la tot hanul si merci mult de tot de sfaturi. E asa de bine ca se gandeste cineva la tine, vorba Oanei.

La fundulet era mai bine dimineata (ieri era rosie toata ca o arsura). Cand o spal si o cremuiesc plange ... o ustura de buna seama. Deja mi-a facut un kk pana sa plec, dar nu apa ca ieri, dar moale bine. Ma bate masa-mare la cap sa ii dam zeama de lamaie ca ii trece diareea imediat. Eu nu am auzit de asa ceva, eu stiu ca toate fructele si legumele crude sunt laxative si tot ca voi stiu de cand eram mici si ne dadea mama zeama de orez fiert cu morcov si paine prajita, banana ...astea se stie ca strang de zeama de lamaie nu am auzit: pai toata lumea care bea limonada ar insemna sa se constipe. Doar ca paine nici macar daca e tare ea nu o mananca, dar prajita. Ieri i-am dat rosie, ca nu m-am gandit ca asta e acida si o cufurezeaza iar. Azi i-am zis lu'ma-sa mare sa nu ii dea legume sau fructe crude deloc ... si sa-i dea painica tare integrala facuta de mine, dar a ripostat ca nu trebe sa.i dam paine ca fermenteaza! Doamneeee! nu stiu eu ce-o face ... :love7: I-am lasat si mancarea pregatita de mine (carnita cu legume gratinate la cuptor), sa vad ce o sa ii dea. Parca vad ca imi zice ca nu a mancat aia si ii da altceva. :unsure:
A propos conopida asta de am facut-o la cuptor simpla doar presarata cu un fir de parmezan e amara, oare de ce ?

Degetul e mai bine, dar tot ma doare si supureaza rana si e foaaarte cascata. Dar mai mult de Bea mi-e mie acum. Oana si ea face diaree si are urian acida cand ii iese cate un dintisor si se freaca tare la gingii pe parti, poate ii iese vreo masea. Poate ar fi bine sa o duc la dr. I-am dat un probiotic care regleaza aciditatea/digestia de aseara: lactobacillus. sa vedem ...

#5176 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2011 - 10:39 AM

Vezi postareaDaniella, la 25 September 2011 - 08:49 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 25 September 2011 - 08:21 PM, a spus:

sar'na de pupici ... e mai bine asa :) ! zi rpd cum se face exact mucilagiul? cat orez, cata apa, cat morcov? bea numa zeama aia? pai si o sa vrea? :rolleyes:

Daniella, fetele cu copii iti pot da raspunsurile astea.Eu doar stiu CE, dar nu si CUM.
Vezi pe la topicul pentru copii, ca-i imposibil sa nu fi zis nimeni nimic!
Sanatate multa!Imagine postata

#5177 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 26 September 2011 - 11:03 AM

eu nu am facut, le-am dat orez doar si ceai de menta, paine prajita si sticksuri sau covrigei (asa-i dau si la al' batran si asa iau si eu cand e nevoie)

eu duc la durere nene, dar cand aud de sare pe taietura ma ia cu lesin :)

vreme urata la mine, ploaie si frig ;)...mi-e somn continuu si nici nu ma simt extraordinar si asta ma oftica. joi ma duc la dr sa-mi spun oful :D ca se intampla niste chestii care ma cam pun pe ganduri :rolleyes:

#5178 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2011 - 11:37 AM

ce ganduri Angi? e vremea mohorata si te-a apucat tristetea? ia si tu un pup :) sa te simti mai bine!

am citit acum pe un forum de copii ca ar fi bine ca sa inlocuiesc laptele de biberon cu mucilagiu de orez, precum si de adaugat in restul preparatelor administrate: supa, mancarica ... Cica se face din 3 linguri de orez fiert pana infloreste in 500 g apa. Cica functioneaza bine si lactobacillus.
Auzi biscuiti normali de bebe (ca nu am acum la dispoztie sticksuri sau covrigei de bebi) ar fi si aia buni? ca aia ii plac de numa, doar ca nu prea ii dau eu ca apoi nu mai mananca mancare ... :D n-am nici banana in casa si nu vreau sa o mai rog pe socrella la cumparaturi ca iar intelege ca are mana libera ... :rolleyes:

#5179 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2011 - 12:34 PM

de sambata seara incoa am o pofta de ceva dulce de nu pot sa explic ! nu am cazut prada ispitei pana acum! am rugat pe tati sa ma duca la o cofetarie care fac numai cu ingrediente naturale, dar e departe de noi, dar era seara tarziu (dupa ce am stat toata ziua pèe drumuri si pe la un parc mare de joaca) bebelusa obosita si trebuia sa o inbaiam si culcam. Tot nu imi trece pofta ... nu'sh ce naiba ... Numai cand eram insarcinata am mai simtit aceasta nevoie de dulce, dar acu'nu's! :rolleyes:

#5180 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2011 - 05:02 PM

Thii,ce m-am speriat! Ca nu puteam sa intru pe forum,la mine nu mergea,si am crezut ca luam din nou vacanta :D
Deja ma gandeam la o gramada de retete ce nu le-am notat nicaieri,ca am pierdut obiceiul cand vedeam o reteta o notam imediat,sper ca nu e nimik serios cu forumul :D

P.S Am notat rapid in caiet tortul Georgianei de la ce dulciuri gatim azi,Giorgiana am uitat sa-ti spun ca mi-a facut tare cu ochiul ;)

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul