Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#5261 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 29 September 2011 - 12:14 PM

ai mei mananca hot dog acuma si sant fericiti.
maine nu stiu ce le mai fac. supa de pui cu galusti pt mine sara si el, sara mi-a cerut spanac azi si am in congelator si poate ii fac si mamaliga langa....

pun pariu ca ada o sa manance doar mamaliga goala, tare nesuferita e cu mancarea, sa nu vada supe (decat de-alea instant - maggie...parca alea sant mai bune ca ale mele)

ma mai gandesc pana maine :D

#5262 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 29 September 2011 - 02:19 PM

Neata, eu la o cafeluta, nu prea am dormit ca nu am avut chip cu asta mica, cred ca ceva dinte iese...si cam bolborosel dimineata..

Eu voi face astazi reteta de aici : Tarta cu broccoli si somon a lui Buny. Si eu vreau ceva dulce dar daca fac tarta deja e prea mult pt mine cu problema cu degetu, asa ca pap ce gasesc prin frigi...o dulceta ceva..Asa ca nu am voie sa fac nimic cu mana cu pricina dar pot sta locului!!?

Goji se pot manca orcum, uscate, proaspete sau hidratate. Eu le gasesc aici de cumparat doar uscate si le prefer asa cum sunt ele sa le pap, doar daca le pun langa o crema le pun in apa.

Stella, era si timpul sa mai iei o pauza,ca tot umblai creanga toata ziua :D

Ce as bea si eu un mustulet de la mama lui dar nu am norocul asta...

Cam astea pe la mine...pe la voi noutati?

Eu sa-mi beau in continuare cafeluta si sa mai navighez pe acilea...
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#5263 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 29 September 2011 - 03:05 PM

Vezi postareamoatza, la 29 September 2011 - 10:38 AM, a spus:

Stiu ca soacra-mea il pastra asa, natur, pana incepea sa intepe la limba si dupa aia il taia cu niste conservant. Dar omu' era total impotriva ca-l chimiza.

Bunicul avea vie si noi, nepotii, aveam butoiul nostru de vin de copii - era must pe care bunicul il taia cu o sticla de vin vechi cand incepea sa bolboroseasca. Asa aveam si noi must si nu eram tentati sa gustam din vinul celor mari :D
A cat is a friend fur-ever !

#5264 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 September 2011 - 05:13 PM

Vezi postareaOana S, la 28 September 2011 - 06:06 PM, a spus:

Cati ani are fetita?
ha,ha!! tot ce-mi zici mie de fetita ta, sa intamplat si la mine cu ale mele si inca se mai intampla cu asta mica :)
Nu o sa se obisnuiasca sa doarma in pat cu voi, trece printr-o faza, ori ii iese un dinte si o trezeste durerea si o calmeaza stiindu-va aproape. Si la mine e la fel cu asta mica, mai are perioade cand se trezeste noaptea si vrea la noi in pat si tot asa se culca imediat. Trec fazele astea... Fetita mea de 3 ani doarme singurica in camera ei, nu am probleme... si ea mi-a facut faze din astea, ca a vrut in pat cu noi dar nu dureaza fazele astea, cel putin la ea nu au durat mult...pe la 2 ani nu a mai avut nimic, atunci am si pus-o sa doarma in camera ei.
Eu tot cred ca ii iese un dinte/masea la felul cum se comporta...scaune multe si rosie la fundulet, asa e la fetita mea cel putin

Bea are 12 luni si 26 de zile :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5265 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2011 - 05:15 PM

[quote name='Geany' date='28 September 2011 - 07:12 PM' timestamp='1317229925' post='104682']
[quote name='Daniella' date='28 September 2011 - 03:10 PM' timestamp='1317211845' post='104645']
Mda,da,da! Nashpa rau,umeda la fund(fac si eu ca vulpea:''nu e buni struguri', ca e acri, bre'..'')...O fi! :)
Dar eu vreau sa vad cu ochiul meu :) :P
Daca vad mix de ciuperci congelate ,s-ar putea sa o comit modificata alla io'...Sper sa nu gasesc ciuperci :P :) [/quote]
Gasesti la real si la kaufland mixul de ciuperci congelate.
da's foarte acri strugurii anyway! :rolleyes:

#5266 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2011 - 05:18 PM

Vezi postareaMutti, la 28 September 2011 - 07:57 PM, a spus:

Cred ca m-am zarghit! :)

Mai , de bucurie c-am trecut cu bine de inspectzie am vrut sa-i fac si eu o cinste la fii-mea. Unde era s-o duc?

D-ra a primit un meniu , jucariile sunt o prostie acum....a mancat cartofi , catziva , acolo...a baut apa cu gaz de la mami din pahar. ( o sa-i mai dau ca-mi place cum se stramba , imi venea sa o mananc , facea gura punga), a mancat o chestie d-aia de pui , chicken McNuggets...., a urmarit un copil mai mare....a avut Spaß !

Nu datzi cu paru ca granesc prunca nesanatos! STIU! Dar sa stie si ea ca exista d-astea :)

:rolleyes: Pe la topicele de copii, te mirai de noi ca i-am dat oleak de branza afumata si te luai de porcul fetelor :) ...si acu'ii facusi cinste la Mc. Bine ca te-ai linistit! Saptamana trecuta la shawormarie ... hai ca incet, incet o aduci pe Elena la menu fast food - 2 din 7. Ei glumesc si eu ... cand si cand ... nu-i moarte de om ...

#5267 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2011 - 05:19 PM

Vezi postareaGeany, la 28 September 2011 - 08:15 PM, a spus:

Simo' eu cred ca ar fi nesanatos daca ar manca zilnic asa ceva,dar ocazional nu cred ca e un capat de tara,bubul meu nu vrea nimic deacolo ca nu-i place,cartofii prajiti lui ii plac felii si moi ca cei facuti acasa,burgher nu-i place,dar ii plac copii si sa se joace acolo asa ca face ma-sa consumatie,jucariile in ultimul timp sunt oribile,sincer... :rolleyes:

Si apropo de lucruri nepermise bubuletului ii plac crenvustii,si cam o data la 2 -3 saptamani ii dau unul,mare si gros sau 2-3 subtiri ,na asta e,si-i plac si snecsurile cipsuri,asa ca sambata ,duminica ii iau si deaia,si adora ciocolata Africana cu lapte :)

bub e baiat mare, are voie duminica ... Ce greutate are bub, ca sa-mi dau seama de un crenvust...

#5268 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2011 - 05:22 PM

Vezi postareaOana S, la 28 September 2011 - 08:40 PM, a spus:

Mai bine de mine ca nu-mi place 'fast food', doar daca ma gandesc la ea imi vine rau si asa nici fetitele mele nu stiu de ea...

Si eu la fel...d-aia ma gandesc sa nu ii arat nici fiica-mii, din mom ce eu nu merg... Dar si eu am dus-o la un parc de distractii si aia au tot mancare tip fast food: cascaval pane, carnaciori, bulete, crochete, gujoane, chiftele .... toate cred ca-s semipreparate. i-am curatat crusta aia de deasupra si i.am dat si ei un cascaval pane ...

#5269 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2011 - 05:25 PM

Vezi postareaAngel, la 29 September 2011 - 01:22 AM, a spus:

la noi la MD poti lua nuggets din piept de pui infasurat in lipie libaneza(tortila) cu salalta si mayo sau alt sos dupa preferinta. eu le iau fara sos ca nu le place. nu mi se pare mancare aiurea.

are si la noi, ii spune chicken wrap. Dar ia sa te uiti data urmatoare cand iei intr-un nugget de ala sa vezi ca arata ca un burete inauntru (cel putin asa arata la noi). Stii bine cum arata daca il faci tu din piept de pui acasa. fa o comparatie, sa vezi ca aia nu e carne normala ... ori metoda de congelare, ori de decongelare ii face asa ... ori e ceva sintetic ... o reconstituire ...

#5270 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2011 - 05:27 PM

Ada e bolnava si imi plange ca nu o duc la scoala, la 6.30 azi era in uniforma. sa lesine de plans cand i-am zis ca nu merge (tuseste, stranuta, ii curge nasul, nici ieri n-a fost). maine au pijama party, cred ca ma uraste daca nu merge si pierde :rolleyes:

are o tuse aiurea, din piept asa...nu am cum sa o duc. i-a dat si sor'sii. sant amandoua coapte. de luni are vacanta insa, nu-mi mai fac probleme. sambata are party la un coleg (6 ani) daca nu poate sa mearga plec de-acasa, ca normal ca o sa fie vina mea...cum e mereu...toate se sparg in capul meu

Angel le-ai dus la dr? cu ce le doftoricesti? de acum ca au pester 3 ani, poti sa le dai polen pentru cresterea imunitatii ..., sau miere cu catina, sau cu ulei ori tinctura de catina

#5271 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2011 - 05:30 PM

Vezi postareaOana S, la 29 September 2011 - 01:39 AM, a spus:

Eu fac acum o Supa de pasare cu fructe goji a lui KikenHana.....deja miroase frumos..

da-mi te rog si mie un link. Oare astea e voie la copiii de 12 luni? edit, ca am vazut a ai pus link, sorry si merci! :rolleyes:

#5272 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2011 - 05:33 PM

Vezi postarearalesu, la 29 September 2011 - 04:51 AM, a spus:

si unde gasesti fructele astea? la magazine de chinezi? ce gust au?

aici sunt la magazinele naturiste/plafare. Dar mai bine de luat organic, pt ca la noi a fost un reportaj ca cele care nu sunt organice sunt foarte stropite (a fost mare tam-tam in ziar legat de goji stropite) si toate proprietatile lor miraculoase sunt astfel anihilate- In momentul in care achizitionam mai este bine sa citim cu atentie eticheta sa nu existe nici un alt component artificial, doar fructul si atat... asta pt. ca efectele sa fie maxime...

#5273 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 September 2011 - 05:56 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 September 2011 - 05:19 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 28 September 2011 - 08:15 PM, a spus:

Simo' eu cred ca ar fi nesanatos daca ar manca zilnic asa ceva,dar ocazional nu cred ca e un capat de tara,bubul meu nu vrea nimic deacolo ca nu-i place,cartofii prajiti lui ii plac felii si moi ca cei facuti acasa,burgher nu-i place,dar ii plac copii si sa se joace acolo asa ca face ma-sa consumatie,jucariile in ultimul timp sunt oribile,sincer... :rolleyes:

Si apropo de lucruri nepermise bubuletului ii plac crenvustii,si cam o data la 2 -3 saptamani ii dau unul,mare si gros sau 2-3 subtiri ,na asta e,si-i plac si snecsurile cipsuri,asa ca sambata ,duminica ii iau si deaia,si adora ciocolata Africana cu lapte :)

bub e baiat mare, are voie duminica ... Ce greutate are bub, ca sa-mi dau seama de un crenvust...

Nu l-am mai cantarit dar are intre 16-17 kg.

#5274 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2011 - 05:57 PM

Vezi postareaGeany, la 29 September 2011 - 07:34 AM, a spus:

Buna dimineata la tot hanul! Si noapte bune fetelor ce abea se duc la nani ! :)
Azi bubuletul a fost tare incantat sa ramana la gradi ca le daduse sa insire margele colorate sa faca nush' ce decoratiuni si nici nu s-a uitat dupa mine cand am plecat :)
Azi nu stiu ce sa le mai fac de mancare la huni sa vad ce or zice,salata de vinete va fi in clar,dar restul?! Abar' n-am :)

Voi ce meniu aveti?! Poate-mi vin idei :rolleyes:

mai dar voi faceti mancarica doar o portie de caciula, de gatiti in fiecare zi ?

#5275 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 29 September 2011 - 05:59 PM

Vezi postareaOana S, la 29 September 2011 - 04:55 AM, a spus:

Vezi postarearalesu, la 29 September 2011 - 04:51 AM, a spus:

si unde gasesti fructele astea? la magazine de chinezi?
ce gust au?

Se gasesc la multe magazine, aici la mine. Eu de exemplu le-am luat organice de la 'Whole Foods'

Sunt f bune, au un gust dulce acrisor, imi aduce aminte de merele taiate felii uscate, cum le facea buni al meu.

Oana , nush cum or fi uscate , da' io am crude in gradina si sunt groaznice la gust: si acre si amare....chair ma gandeam sa arunc pomisorul. E primul lui an dar e plin!

#5276 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 September 2011 - 06:00 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 September 2011 - 05:57 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 29 September 2011 - 07:34 AM, a spus:

Buna dimineata la tot hanul! Si noapte bune fetelor ce abea se duc la nani ! :)
Azi bubuletul a fost tare incantat sa ramana la gradi ca le daduse sa insire margele colorate sa faca nush' ce decoratiuni si nici nu s-a uitat dupa mine cand am plecat :)
Azi nu stiu ce sa le mai fac de mancare la huni sa vad ce or zice,salata de vinete va fi in clar,dar restul?! Abar' n-am :)

Voi ce meniu aveti?! Poate-mi vin idei :rolleyes:

mai dar voi faceti mancarica doar o portie de caciula, de gatiti in fiecare zi ?

Nu pai bors tot am avut ,acum musaca a ramas si pe maine dar am si sot si baiatul cel mare si mananca dimineata dupamiaza si seara,unii vor ceva altii altceva si deaia...

#5277 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 29 September 2011 - 06:02 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 September 2011 - 05:18 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 28 September 2011 - 07:57 PM, a spus:

Cred ca m-am zarghit! :)

Mai , de bucurie c-am trecut cu bine de inspectzie am vrut sa-i fac si eu o cinste la fii-mea. Unde era s-o duc?

D-ra a primit un meniu , jucariile sunt o prostie acum....a mancat cartofi , catziva , acolo...a baut apa cu gaz de la mami din pahar. ( o sa-i mai dau ca-mi place cum se stramba , imi venea sa o mananc , facea gura punga), a mancat o chestie d-aia de pui , chicken McNuggets...., a urmarit un copil mai mare....a avut Spaß !

Nu datzi cu paru ca granesc prunca nesanatos! STIU! Dar sa stie si ea ca exista d-astea :P

N eh , neh , neh...io porc si afumatura tot nu-i dau. Porc pana la 2 ani , afumatura-nu stiu...dar cat mai tarziu.
Ok , afumat acasa poate ca are voie la iarna..poate nu :) , dar afumatura cumparata nu mananc nici io , indiferent de firma.

:rolleyes: Pe la topicele de copii, te mirai de noi ca i-am dat oleak de branza afumata si te luai de porcul fetelor :) ...si acu'ii facusi cinste la Mc. Bine ca te-ai linistit! Saptamana trecuta la shawormarie ... hai ca incet, incet o aduci pe Elena la menu fast food - 2 din 7. Ei glumesc si eu ... cand si cand ... nu-i moarte de om ...

#5278 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2011 - 06:10 PM

Vezi postareaMutti, la 29 September 2011 - 05:59 PM, a spus:

Oana , nush cum or fi uscate , da' io am crude in gradina si sunt groaznice la gust: si acre si amare....chair ma gandeam sa arunc pomisorul. E primul lui an dar e plin!

asa sunt si catina si coarnele. Dar nu se mananca asa ca atare. La fel si maslinele crude sunt amare oribile la gust.
Deci nu taia pomul, prepara-le. Ia de ceteste pe net cu se procedeaza cu cele proaspete.

#5279 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2011 - 06:12 PM

Vezi postareaMutti, la 29 September 2011 - 06:02 PM, a spus:

N eh , neh , neh...io porc si afumatura tot nu-i dau. Porc pana la 2 ani , afumatura-nu stiu...dar cat mai tarziu.
Ok , afumat acasa poate ca are voie la iarna..poate nu :rolleyes: , dar afumatura cumparata nu mananc nici io , indiferent de firma.

nici branzeturi afumate nu mananci? nici macar cateodata o afuamtura mica? si eu fug de ele, dar cateodata imi mai permit .. nu o sa mananc acu'ca un calugar budist numai fructe goji si alte salbaticiuni ... si scaieti... destul ma chinui ... sa abtinez de la zahar si faina, porc ...

#5280 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 September 2011 - 06:20 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 September 2011 - 05:25 PM, a spus:

la noi la MD poti lua nuggets din piept de pui infasurat in lipie libaneza(tortila) cu salalta si mayo sau alt sos dupa preferinta. eu le iau fara sos ca nu le place. nu mi se pare mancare aiurea.

are si la noi, ii spune chicken wrap. Dar ia sa te uiti data urmatoare cand iei intr-un nugget de ala sa vezi ca arata ca un burete inauntru (cel putin asa arata la noi). Stii bine cum arata daca il faci tu din piept de pui acasa. fa o comparatie, sa vezi ca aia nu e carne normala ... ori metoda de congelare, ori de decongelare ii face asa ... ori e ceva sintetic ... o reconstituire ...

Daniela, e reconstituire. E ca un parizer din carne de pui, sau ca o chiftea. Mi se face cateodata pofta si imi iau - incredibil ce gust sintetic au... Pe aici fast-food-urile au in meniu si chifle cu piept de pui la gratar/grill, dar nu stiu de Mac daca au.

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul