Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#5601 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 October 2011 - 08:34 AM

Vezi postareaMaya, la 10 October 2011 - 08:10 AM, a spus:

'Neata, lume!
Poftiti la ceai!

'Neata tuturor! Si spor la munci. O saptamana cat mai buna! :drool:
Io as pohti, da' nataraii de la scarbiciu inca n-au benevoit sa aduca butoaiele de apa, asa ca nema ceai. :floare: Dau cu limonada, carata de acasa... Ce inspiratiune am avut..... :drool:

#5602 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 10 October 2011 - 08:39 AM

Buna dimineata . Eu sunt pe aici , cu butoiul de cafea dupa mine . Mi-am luat sambata merisoare ( cranberries ) si cred ca fac o placinta si o parte buna din ele le pun in congelator . Numai sa-mi vina cheful .

#5603 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 October 2011 - 09:48 AM

Vezi postareaLizura, la 10 October 2011 - 04:05 AM, a spus:

La mine vine noaptea dar respect ora Europeana asa ca o cafeluta inedita, un mic dejun sanatos si o intrebare:
Ati folosit in Romania aparate casnice luate din USA? ma refer la folosirea cu adaptor de priza.
Ma intereseaza in special masini de cafea Krups si Robotul Kitchen Aid?

Neata la han! geany merci de raspuns! si eu am invatat-o sa stau cu ea si la fel simte cand plec, in ultima luna se trezeste si peste noapte de cateva ori si plange ca nu-s cu ea, ceea ce inainte nu facea. Daca mai da careva sa vezi ce bataie isi ia de la toate, ca aici nu suntem ca sa ne certam sau sa ne ia careva la pari! Bineinteles ca asa cum a spus Maya fiecare este mama cea mai buna pentru copilul sau si stie cel mai bine de ce are nevoie copilul prin faptul ca la nastere si imediat in primele luni se creeaza o legatura foarte puternica intre mama si copil, astfel ca nimeni nu poate sa faca sau sa gandeasca ceva mai bun pentru propriul copil decat mama. Ca om mai gresi si noi, mamele, e inevitabil. Cine nu greseste? Doar sfintii din icoane si cu Doamne Doamne.

Liz
eu am avut/am 3 laptop hp si colegii mei au la fel, cu adaptor pentru 220V si e tot ok. No problem cu transformatorul. De bucatarie nu am folosit, dar nu vad de ce nu ar fi ok? Adaptoarele le gasesti si aici de cumparat.

Oaaai ce ceaiuri bune ati servit :floare: . Si cu ochii l-as bea ce delicat e in cescuta aia de portelan si ce mai imi place fcut la ceainic, asa! Oooo si asa de bine merge cu lamaie la gatut, ca mucii mei s-au tranformat intr-o tuse productiva, mama mama! Noroc ca fiica-mea nu tuseste, tot la stadiul de muci e.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5604 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 10 October 2011 - 09:53 AM

La mine vine noaptea dar respect ora Europeana asa ca o cafeluta inedita, un mic dejun sanatos si o intrebare:
Ati folosit in Romania aparate casnice luate din USA? ma refer la folosirea cu adaptor de priza.

O nepoata de-a mea si-a luat laptop din America si-l foloseste aici (Bucuresti) intr-o veselie. A cumparat adaptor si s-a rezolvat problema. Cred ca la fel si face si cu KA, dar trebuie sa fii foarte atenta la caracteristici, sa nu se arda aparatul. Mai degraba mi-as face griji pentru garantie, daca se aplica in Romania. :floare:

#5605 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2011 - 09:55 AM

Vezi postareaMaya, la 09 October 2011 - 01:29 PM, a spus:

Am un copil normal, frumos, inteligent, harnic dar si lenes (depinde de dispozitie), cu talente de teenie, dar asta sigur nu i se trage de la mazarea pasata, si nici de la faptul ca pun marar sau patrunjel în mîncare, verdeturi care nu prea le agreeaza. Nu îi fac rau, dar na, nu vrea ea sa le vada acolo. Totusi le manînca. Daca uit sa pun patrunjel în supa, fara sa-si dea seama spune ca parca nu e asa gustoasa ca ultima data. Deci... îi place sau nu patrunjelul? :drool:

Sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa si sa aiba noroc in viata, Maya. Cred ca nu-i usor nici cu adolescentii :floare: .

Mai da, rogu-te, ceva tipsuri la adormit copiii, ca si la noi tot horror e la somn, mai ales cand vreau eu sa o adorm. Din mom ce cu ma-sa mare adoarme imediat, trag concluzia ca e vina mea. O fi sufletul meu prea zburdalnic de copilei nu.i arde de somn cu mine?

#5606 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 10 October 2011 - 10:03 AM

Vezi postareaDaniella, la 10 October 2011 - 09:55 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 09 October 2011 - 01:29 PM, a spus:

Am un copil normal, frumos, inteligent, harnic dar si lenes (depinde de dispozitie), cu talente de teenie, dar asta sigur nu i se trage de la mazarea pasata, si nici de la faptul ca pun marar sau patrunjel în mîncare, verdeturi care nu prea le agreeaza. Nu îi fac rau, dar na, nu vrea ea sa le vada acolo. Totusi le manînca. Daca uit sa pun patrunjel în supa, fara sa-si dea seama spune ca parca nu e asa gustoasa ca ultima data. Deci... îi place sau nu patrunjelul? =))

Sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa si sa aiba noroc in viata, Maya. Cred ca nu-i usor nici cu adolescentii :floare: .

Mai da, rogu-te, ceva tipsuri la adormit copiii, ca si la noi tot horror e la somn, mai ales cand vreau eu sa o adorm. Din mom ce cu ma-sa mare adoarme imediat, trag concluzia ca e vina mea. O fi sufletul meu prea zburdalnic de copilei nu.i arde de somn cu mine?

Sor-mea a recunoscut singurica: io-s jucarie pentru fii-miu, nu-s aia ce-l culca! :drool: Pentru nani, o chemam pe bunica. Pe joaca, pe mami! :drool:
Daniella, cumva e si normal ca fetita sa vrea sa se joace cu tine. Nu te vede toata ziua.... seara vrea sa recupereze timpul pierdut fara tine. Ce nani???? Joaca! :)
Pe nepot-miu il mai culcam fortat, in sensul ca-l fugaream la el in patut si-l lasam acolo singurel, sa bodogane pana adormea. Sau nu.... :) Da' macar statea in patut.
Sau, ii citesc. Iau cartulia cu povesti (cartulia cu pricina are vreo 4-5 kile.... :whip2:) si-i citesc basmele de pe acolo. Uneori adoarme repede, alteori abia dupa vreo 5 povesti.... depinde de starea lui. =)) Asa ca... rabdare! Muuuuuulta rabdare! :drool:

#5607 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 October 2011 - 10:20 AM

Am cam reusit ce mi-am propus pe azi! Uffff!!! :floare:

Despre somn la bubu' meu...La noi e si spatiul mic ,2 camere in una culc baiatul cel mare,in dormitor eu sot si bub'.Bubu' a avut patutul lui pana acum 2 luni dar nu a vrut sa stea in el deloc,oricat de frumos i l-am impopotionat sau ce jucarii i-am pus acolo se strecura afara ,ori printre zabrele ,ori pe dedesupt ca ridica salteaua ,gasea el mod, ori sarea gardul direct in pat la noi,sotul lucra' 24 cu 48 asa ca pt. el somunul e sfant ca nu poate sa se duca la munca dupa o noapte nedormita la alta noapte nedormita asa ca,sa-l protejez pe el l-am cocolit pe bub' cum m-am priceput...Na' la noi asta e situatia,si el e hot ca s-a invatat asa,si e un alintat de numa' si etc,etc,etc,

Nu o mai vad pe Ral..... :drool: Ralll!! Vina si zi ce mai faci...

#5608 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 10 October 2011 - 10:34 AM

Ia cu incredere ca functioneaza bine cu transformator.
Eu ii folosesc pe ai mei cu succes si sunt folositi din greu. N-am avut probleme cu ei niciodata, dimpotriva merg foarte bine si tot din State i-am luat si eu.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#5609 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2011 - 10:40 AM

Vezi postareaFoxyy, la 10 October 2011 - 10:03 AM, a spus:

Sor-mea a recunoscut singurica: io-s jucarie pentru fii-miu, nu-s aia ce-l culca! :drool: Pentru nani, o chemam pe bunica. Pe joaca, pe mami! :whip2:
Daniella, cumva e si normal ca fetita sa vrea sa se joace cu tine. Nu te vede toata ziua.... seara vrea sa recupereze timpul pierdut fara tine. Ce nani???? Joaca! :)
Pe nepot-miu il mai culcam fortat, in sensul ca-l fugaream la el in patut si-l lasam acolo singurel, sa bodogane pana adormea. Sau nu.... :) Da' macar statea in patut.
Sau, ii citesc. Iau cartulia cu povesti (cartulia cu pricina are vreo 4-5 kile.... =))) si-i citesc basmele de pe acolo. Uneori adoarme repede, alteori abia dupa vreo 5 povesti.... depinde de starea lui. =)) Asa ca... rabdare! Muuuuuulta rabdare! :drool:

Exact asa si la noi, eu sunt jucarie pt ea! Seara hai ca in general se culca relativ repede, daca nu are vreo suparare de dintisori sau mai stiu eu ce disconfort. Insa ziua, in we e chinul meu. In we de vineri pana ieri am avut musafiri, nasii de la Sibiu. Ieri nasa la pranz o culcat-o in 15 minute. M-am bucurat ca a adormit papusica, dar ma intreb eu ce defect am de nu reusesc sa o culc? Pana acum mai reuseam cu plimbatul la pranz, dar in we nu a fost chip, ca sambata s-a spart o conducta de gaz (cred) in cartier si era un zgomot de zici ca eram pe aeroportul din Barcelona. Iar ieri cum ploua, daca nu o culca nasa-sa, nu'sht zau ce ma faceam. Apoi bebelusa s-a trezit vesela, odihnita, seara s-a culcat la 9 si ceva p.m. si a dormit pana azi la 7 jum cand a stat cuminte si s-a jucat in patut inca aproape o ora, toate bune. Daca nu imi doarme, ca sambata, e dezastru cu ea toata ziua apoi si credeti-ma sambata 3 ore m-am chinuit sa o adorm, ba in casa, ba fuga la plimbare in parc, nu a fost chip. Si dupa 3-4 ore din astea de eforturi de a o culca sunt sfarsita si de oboseala si nici pic de rabdare nu mai am :floare: . Sambata s-a culcat apoi la 12 p.m. si la 6 mi s-a trezit.

Geany, ai pus reteta ta de parmigeany pe undeva? ia zi in 3 cuvinte, cum le faci? le place alor tai felul asta fara carne, sau il servesti alaturi de friptura?

Bub e un scump, normal sa-l cocolosesti :drool:

#5610 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2011 - 11:07 AM

Dani din pacate acum ma grabesc,tre' sa fac de mancare la huni,dar o sa-ti spun tot in detaliu promis,am pus si eu la mancaruri pas cu pas dar vezi-o mai bine pe a lui Maya http://artaculinara....a-di-melanzane/ai mei mananca asa simpla si daca-mi mai ramane o reciclez facand paste cu sos si pun si vanataile'...Hai te pup si mai vb. despre asta da?! :floare: :drool:

#5611 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • LocationBucuresti

Postat 10 October 2011 - 01:03 PM

Liz, masina de cafea s-ar putea sa functioneze mai bine, dar KA nu, cu tot adaptorul de priza, nu are
putere sa bata ca lumea aluatul, uneori si la creme face figuri, vorbesc din experienta.
KA cumparat de aici, cu motor pentru Europa, functioneaza impecabil,se vede clar diferenta.

Eu mai am si folosesc, aparatul de aspirat si spalat Bissell Flip-it, dar simt ca nu trage ca lumea si
sunt convinsa ca daca era fabricat pt Europa, facea treaba mai buna. Il folosesc insa asa,in loc de matura.
Imagine postata

#5612 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2011 - 01:16 PM

Dani' am venit ,scuze ca nu am avut timp ,a ta sunt...Deci o sa-ti spun tot ce stiu eu si ce imi place mie in legatura cu subiectul,cat e de ''gorect'' sau nu ,sper sa nu intru in polemici :drool: ce a postat Maya acolo sunt asa cum trebuie cum se face ,prezentare de exceptie ca de obicei :floare:
Ce inconvenient e la vinetele astea,e ca au prostul obicei de a suge mult ulei,pe care apoi prin racire il baltesc inapoi.Reteta prevede felii de vinete prajite,mo' e bestiala,dar nu e dietetica deloc,ce poti sa faci sa pacalesti sistemul'' ,cam greu ca nu mai iese ce tre' sa iasa :drool: poti incerca sa griliezi feliile dar rezultatul nu e nici pe departe cel ce trebuie,e bun,dar... :drool: am facut astfel am stropit tava de la aragaz cu ulei si rondelele de vinete cu ulei si dat la cuptor,rezultatul parea nashpa,pareau compromise ,erau maro,dar cand le-am intors surpraiz pe spate erau facute ok,asa ca pana la urma mi-au iesit bine si asa cu mai putin ulei,in rest e istorie,am pus in vas rezistent la foc pe fund sos de rosii strat de rondele de vinete prajite,iar strat de sos de rosii cu busuioc,parmigiano razalit si eu am pus si mozzarella nu in zer de la baton,cascaval afumat razalit si felii de branza de la plic (branza topita ,gen sotillette )bucatalit sa se topeasca tot bine in straturi acolo la cuptor,si sunt delicioase...

#5613 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 October 2011 - 01:24 PM

Daniela, vezi ca la parmigiana am mentionat de "varianta mea" , adica cea cu rumenitul la cuptor. Stiu ca nu prea agreezi prajitul la tigaie. Oricum nu renunta de tot la ulei. Pulverizeaza/stropeste putin feliile.

Cît despre dormit, eu cred ca Bea are chef de joaca, pentru ca îi este dor de tine, si clar ca nu poate dormi. Cum te prinde, a ei esti! :occasion14:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5614 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 10 October 2011 - 01:49 PM

Si eu am vrut sa cumpar acu 5 ani KA ca si cadou de nunta pt o ruda dar ne-am interesat daca ar merge in RO si apoi ne-am razgandit, trebuia un adaptor special si costa destul de mult ca sa mearga bine in RO si apoi multi se plangeau ca nu mergea asa de bine in RO cu tot cu adaptor si multe sau si ars...
Noi folosim doar laptopul si camera in RO si merg f bine dar sunt facute sa merga si in Ro dar altele mai greu..
Mai bine cumperi produse din europa ca pt RO ,orcum ajungi la aceiasi banii daca trebuie sa cumperi si adaptor.
Si eu cred ca masina de cafea ar putea functiona bine in RO, zic asta pt ca eu am cuparat o pompa electrica pt o viitoare mamica si a fost f multumita cum funciona...
Cred ca aparatele mai mici functioneaza...
Cauta pe net discutii de genu asta...ca sunt...

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#5615 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 10 October 2011 - 01:52 PM

Neata' eu sunt la o cafeluta mai grabita, ne pregatim de gradi, am intrat sa va salut si vorbim cand am un pic de timp.

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#5616 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2011 - 02:14 PM

Vezi postareaMaya, la 10 October 2011 - 01:24 PM, a spus:

Daniela, vezi ca la parmigiana am mentionat de "varianta mea" , adica cea cu rumenitul la cuptor. Stiu ca nu prea agreezi prajitul la tigaie. Oricum nu renunta de tot la ulei. Pulverizeaza/stropeste putin feliile.

Cît despre dormit, eu cred ca Bea are chef de joaca, pentru ca îi este dor de tine, si clar ca nu poate dormi. Cum te prinde, a ei esti! :D
Maya tot am vrut sa va intreb si am uitat: ce sticla ati gasit pentru a fi folosita la pulverizat ulei? ceva special sau adaptata vreo sticla de ceva ce nu-mi da mie prin cap ? mi-ar prinde si mie bine un pulverizator de ulei.
Daca e pt o cauza nobila :occasion14: nu ma retin sa prajesc lejer legumele sau carnurile, cu capac - innabusite, sau sa le bag la cuptor sub grill stropite cu ulei, cum am vazut la voi.
Ce ma pasioneaza pe mine e cum sa faci carnivorii sa guste un preparat din acesta fara carne :scratch: , mai ales la noi, unde barbatii nu prea agreeaa vanata decat coapta. Nici musacaua de vinete nu intra la categoria de gustat, desi eu o prefer (in interes de silueta), celei de cartofi. :toothy6:

Bea are chef de joaca si de rasfat, in we mai ales, de ne pune pe butuci, ca ea ne ia de proaspeti :toothy9; . Daca o ducem la un parc de distractii 3h e ok, ca se oboseste, daca stam pe langa casele omului cu treburi gospodaresti si ea printre picioare si agatata de nadragi e jale ... Acu'cu vremea asta mai pas parc de distractii ca vineri au fost 31 grade la pranz si azi cand am plecat la serviciu erau 8 brrr. A plouat de sambata seara pana mai acusi ... :wacko: De vineri pana acu, au ingalbenit brusc si au cazut jum din frunzele din pomii din fata geamului meu de la biurò.

#5617 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2011 - 02:19 PM

No asta nu e de siluieta deloc,vinetele sug mult ulei si eu o fac si cu multa branza topicioasa....deci din punctul meu de vedere ,nexam nu e ce vrei tu... :occasion14: Cred ca avea Boni ,pe la monti sau pe undeva un turnulet de vinete sau parca am vazut eu ceva de genul ,nu prea dau eu peacolo dar cred ca am vazut eu undeva candva :toothy6:

#5618 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 10 October 2011 - 02:24 PM

Daniela, uite aici doua link-uri. Asta doar informativ, pentru ca nu cunosc site-urile si nici calitatea produselor. Dar sa stii ca pulverizatoarele improvizate nu functioneaza bine. De exemplu, se gaseste otet balsamic direct cu pulverizator. Ei, sticla asta nu o poti folosi la ulei. Banuiesc ca mini sita/sistemul de pulverizare este diferit. Deci trebuie pulverizator special pentru ulei.

http://www.pentrugat...341&discuss=yes
http://www.pentrugat...?productID=3457

Cauta tu cu google dupa pulverizator de ulei, si vei gasi o gramada de link-uri.

Al meu barbat, prefera o parmigiana de vinete oricînd si înaintea oricarui fel cu carne :occasion14:

Geany, vinetele se rumenesc pe foc iute în tigaie teflonata/sau pe aia grea de otel pentru grilat(putin unsa) si cu foarte putin ulei. Iar hîrtia mai trage si ea.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5619 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 10 October 2011 - 02:28 PM

Ziua buna la pranz,

la noi o vreme de nici catelul sa nu-l dai afar(nu se pune pisica care a iesit si apoi cand a venit calare pe mine si pe canapea si asa de "frumos " se vedeau urmele ei pe canapelele albe, noroc ca-s din piele si se curata usor:)), iar eu am una bucata imensa durere de cap.
M-am apucat sa scot de prin cutii lucrurile din bucatarie (restul sunt deja puse la locul lor) ca reusi barbatul sa puna dulapurile pe perete, da n-am nici un spor.

Am trantit niste fasole la inmuiat sa fac mai tarziu o ciorba.

Daniella, vezi ca exista sticlute speciale de ulei cu pulverizator(cred ca exista si in tara, ca la cate au aparut si acolo)

Mi-am facut un ceai de tei,poate mai trece tartacuta
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5620 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 10 October 2011 - 04:07 PM

Soare si frumos la Toronto - nu e gata rata ca ne-am hotarat sa celebram Thanksgivingul la carciuma :occasion14:
Am tot bananait prin week-endul asta lung de 4 zile si nu am apucat sa fac tot ce mi-am propus, dar pana la urma planurile sunt facute ca sa fie schimbate, nu :toothy6:?
Mai trag de un nas dubios care vad ca nu ma lasa..poate ii trag un toddy mai pe seara sa dorm ca un bebe pana maine :toothy9;

Cu KA-ul tin minte ca a incercat cineva, cumparat din Canada si pana la urma l-a trimis inapoi...e mai ieftin cumparat de aici dar eu zic ca nu merita, transport si restul..

In rest, la voi e seara, la mine doar 10 dimineata, asa ca ma duc sa beau un ceai de nas si va urez o dupa-amiaza frumoasa in Europa :scratch:
A cat is a friend fur-ever !

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic