Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#681 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 03:43 PM

Eu nu mai mananc de prin 94, cu delikat si vegeta etc.

Daaaa, le vezi dupa urmele fine de morcov uscat si le simti dupa gustul ala lesios ... care si mie tot bleah mi se pare ... Dar stii cum e cu gustul omului ... sunt bucatari care pun pe orice si li se pare ca fara ... nu are gust. Mie dinpotriva imi place sa simt gustul natural al fiecarui aliment, daca ar fi dupa mine nici sare nu as pune, pentru ca toate legumele si carnea au propriile saruri si daca inveti sa le coci la foc controlat si mic, toate sarurile raman IN si nu e nevoie de adaos nici de sare. Legumele nefierte in apa, nu ies flescaite, raman tari, dar au gust ca si cele crude...ceapa are gust de ceapa si morcovul de mrocov, telina de telina etc ....

Eu nu am auzit la noi sa poti opta sa nu iti puna in mancare la restaurant porcarii din astea. Am auzit ca si orice carne de vita, la care adaugi nu stiu ce ameliorator se fragezeste ca muschiul. :rolleyes:

Ma tem ca doar mancand acasa scapi de chestiile astea, sau poate in tari unde e mult respect pentru cultura hranirii (ca Italia de ex), dar nici acolo nu sunt sigura ca nu pun cuburi. Si cand merg in vizita si vad vegeta pe piure si pe salata de varza si pe friptura :blush: :tongue3: sau pe te mai miri ce - la ce nici prin cap nu iti trecea: salata asortata de rosii, in ciorbita (care are legume).

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#682 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 January 2011 - 04:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 03:43 PM, a spus:

Daaaa, le vezi dupa urmele fine de morcov uscat si le simti dupa gustul ala lesios ... care si mie tot bleah mi se pare ... Dar stii cum e cu gustul omului ... sunt bucatari care pun pe orice si li se pare ca fara ... nu are gust. Mie dinpotriva imi place sa simt gustul natural al fiecarui aliment, daca ar fi dupa mine nici sare nu as pune, pentru ca toate legumele si carnea au propriile saruri si daca inveti sa le coci la foc controlat si mic, toate sarurile raman IN si nu e nevoie de adaos nici de sare. Legumele nefierte in apa, nu ies flescaite, raman tari, dar au gust ca si cele crude...ceapa are gust de ceapa si morcovul de mrocov, telina de telina etc ....

...

ooooooo, si eu am "pitici" din astia de ceva vreme. simt "prostiile" imediat si in orice. sau asa cred eu. nici lapte nu mai cumpar de la supermarket. si o gramada de altele.
referitor la sare, sa stii ca e chestie de obisnuinta. eu nu mai pun sare deloc, sau aproape deloc, in mancare. paine, la fel, o fac fara sare total. poti sa incepi gradat, cu tot mai putina sare. asfel nu se sesizeaza si se obisnuieste toata lumea fara. noi am renutat mai brusc, asa, cand am inceput sa-i dau Maiei mele din mancarea noastra.

#683 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 January 2011 - 05:39 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 02:21 PM, a spus:

cand te apuca vointa aia de fier de care zici, poti sa tii dieta :rolleyes: Numai sa nu te tina numai 2-3 zile. Si, daca te uiti la retete, doar atat te tine.

Auzi tu colea la han, bagi delicat, knorr in mancaruri?
Mutti, m-am gandit si la asta ultimamente, ca la restaurant ... mancarurile sigur sunt cu cuburi si adaosuri ... Nah daca am prea mult timp acasa ...ma gandesc la te miri ce :tongue3:

No acuma dupa sarbatori iarna ma tine 2-3 zila ca si asa e iarna stau in casa nu-s motivata,dupa pasti cand e piata abundenta de salata verde ,ridichi,ceapa verde,loboda,si alte verdeturi numai buna de ciorba lunga,chiar si rosiile si castravetii(desi inca nu-i in sezon),sint din abundenta pe tarabe,branza magra de vaci la tarani,atunci ma imbrac lejer si-mi fac zilnic de drum pana-n piata pana-n centru,etc,(urc de mai multe ori pe scari ca stau la 5 nu mai folosesc liftul)atunci tin cam 3-4 sapt. nu mai mult.Ma rog e piticul meu,e modul meu de-a fi asa sunt eu.
Despre delikaturi si cuburi iar fiecare cred ca e liber sa faca,cum vrea si cum crede,importanta e o reteta sa-ti placa, la care adaugi ca si sare doar sare(mare ,fina,iodata ,neiodata,sau alte condimente pt. gust care plac)daca altul ca eu de exemplu isi pune delikat e treaba lui problema lui.
In Italia am intalnit mitul ca nu e absolut bun si de evitat piperul negru macinat,si-i de preferat ardeiul iute rosu(mie imi place piperul si-l folosec).
In loc de delikat facut din semiluna(cutitul)un trito 7 gusturi care cuntine: Morcov,tije de telina(apia),ceapa,patrunjel verde,rosie,busuioc verde,putin usturoi,maruntite bine,bine toate cu semiluna si puse la borcanel cu sare mare,un fel cam cum avem si noi zarzavatul.
Ma rog cate bordeie atate obicee.

#684 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2011 - 06:20 PM

Asa acuma nu ma mai bateti nu ma mai certati(da ce v-o casunat pe mine la toti fratilor azi??)) =)) :((

Si daca tot e ziua mea(azi am aflat si eu :rolleyes: )Ia sa vad ce-mi dati?ce-mi dati?!... :tongue3: :blush: =))

#685 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 07 January 2011 - 06:51 PM

Vezi postareaGeany, la 07 January 2011 - 06:20 PM, a spus:

Asa acuma nu ma mai bateti nu ma mai certati(da ce v-o casunat pe mine la toti fratilor azi??)) :) :)

Si daca tot e ziua mea(azi am aflat si eu :floare: )Ia sa vad ce-mi dati?ce-mi dati?!... :) :) :)

:) :scratch: unu mare de ziua ta

#686 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2011 - 06:56 PM

Vezi postareasissi, la 07 January 2011 - 06:51 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 07 January 2011 - 06:20 PM, a spus:

Asa acuma nu ma mai bateti nu ma mai certati(da ce v-o casunat pe mine la toti fratilor azi??)) :) :)

Si daca tot e ziua mea(azi am aflat si eu :floare: )Ia sa vad ce-mi dati?ce-mi dati?!... :) :) :)

:) :scratch: unu mare de ziua ta

Multumesc!!! da' si tie... :) :)

#687 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2011 - 06:57 PM

Hi hi hi!!!Deabea astept sa sune mama sa-i zic,ca-i ziua mea cred ca leashina'... :scratch: :floare:

#688 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 January 2011 - 07:01 PM

Vezi postareaGeany, la 07 January 2011 - 06:57 PM, a spus:

Hi hi hi!!!Deabea astept sa sune mama sa-i zic,ca-i ziua mea cred ca leashina'... :scratch: :floare:

Imagine postataImagine postataImagine postata asta-i buna

#689 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 January 2011 - 07:02 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 03:43 PM, a spus:

Eu nu am auzit la noi sa poti opta sa nu iti puna in mancare la restaurant porcarii din astea. Am auzit ca si orice carne de vita, la care adaugi nu stiu ce ameliorator se fragezeste ca muschiul. :scratch:

Ma tem ca doar mancand acasa scapi de chestiile astea, sau poate in tari unde e mult respect pentru cultura hranirii (ca Italia de ex), dar nici acolo nu sunt sigura ca nu pun cuburi. Si cand merg in vizita si vad vegeta pe piure si pe salata de varza si pe friptura :) :floare: sau pe te mai miri ce - la ce nici prin cap nu iti trecea: salata asortata de rosii, in ciorbita (care are legume).

Baza Vegetei, Delikat si alte Knorr este de fapt glutamatul de sodiu. Acum unii zic ca e cîh, altii ca nici vorba. Personal îl consider inofensiv, în cantitati rezonabile si îl apreciez cînd nu este folosit ca sa aduca gust acolo unde nu este.
În loc de cuburi de Knorr sau Maggi, recomand mereu, acolo unde se gasesc, folosirea cuburilor de supa bio (organic).
În materie de legume fierte, cele verzi mai cu seama, cînd sînt fierte în apa trebuie pusa sare cu pumnul, ca sa fixeze clorofila.
În final, daca vrei sa fragezesti carnea, o marinezi cu suc de papaya sau de ananas. La restaurant, produsele folosite în acest scop sînt extrase în general din aceleasi fructe. Nimic otravitor.
Dar mai bine cumperi o carne de calitate.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#690 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 07 January 2011 - 09:04 PM

Salutareee!
Beyyy! Da si tari dor mi-o fo' di voi!Imagine postata Imagine postata
Am trecut sa va salut
Ne vedem maine, da?
La multi ani, Geany, si tuturor Ioanelor si Ionilor!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#691 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2011 - 09:08 PM

[quote name='zoazorel' date='07 January 2011 - 09:04 PM' timestamp='1294427042' post='70847']
:floare: Salutareee!
Beyyy! Da si tari dor mi-o fo' di voi!Imagine postata Imagine postata
Am trecut sa va salut
Ne vedem maine, da?
La multi ani, Geany, si tuturor Ioanelor si Ionilor!Imagine postata...

Fattaa si mie mi-a fost dor de tine...

A sunat maica-mea si i-am zis citez:''mama auzi ca azi cica e ziua mea..''

Raspuns ,scurt,citez;'' cred ca ai inebunit la cap... :scratch: ''

Si a schimbat subiectul hi hi hi!!!.. :) :) Eram sigura!!...

#692 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2011 - 09:09 PM

Maii!!! da mai dati si voi o aluna o maslina o barfa ceva ca ma depresez de tot maii!!! :scratch:

#693 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 11:17 PM

La multi ani Geany! Iaca ai ramas singurica pe aici!
Nu te certam! Pune ce vrei tu in oala, ca doar e a ta! Vorbeam si noi aici la han ... , ca suntem guralive si nevorbite ... :scratch:

am fost cu fata la dr, apoi la mall si apoi la un restaurant libanez. Si am mancat de simt ca o sa crap! halal! :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#694 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2011 - 12:05 AM

Geanino, ce -ti pofteste inima fatuca?
Zoazo, bine venisi la han :scratch:

#695 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 08 January 2011 - 08:20 AM

Buna dimineata.Am aparut ...da' nu cu mana goala

Fisier atasat  100328082910877057.jpg (233.68K)
Number of downloads: 1

#696 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2011 - 08:36 AM

ia la hangitza vreo 2 fructe...covrig , cafea si-o poala-n brau sa le degustati in fata semineului

Fisiere atasate

#697 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 08 January 2011 - 08:43 AM

Si acu' o sa fiu cu obrazul gros...eu poale-n brau vreau vreo doua :)

#698 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 January 2011 - 10:01 AM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 11:17 PM, a spus:

La multi ani Geany! Iaca ai ramas singurica pe aici!
Nu te certam! Pune ce vrei tu in oala, ca doar e a ta! Vorbeam si noi aici la han ... , ca suntem guralive si nevorbite ... :)

am fost cu fata la dr, apoi la mall si apoi la un restaurant libanez. Si am mancat de simt ca o sa crap! halal! :D

Ufff!!!Ma speriasem..Credeam ca ati luat-o in serios si nici la han nu ne-om mai putea hilizi si face misto, :)

Asa fata bravo tie, eu am stat numa-n casa dar azi mergem la mama in vizeta,si ea nu discuta sa nu stam la masa asa ca vad eu cum o pacalesc numa sa ciugulesc ceva,tre' sa-i zic,ca am mancat acasa da' ea tot ma obliga asa ca... :)
Bubuletul abea asteapta sa-si vada bunicii... :) De luni merge si el la gradi,intram in program normal. :D

#699 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 January 2011 - 10:03 AM

Vaii Steluto,multumesc frumos mi-ai inveselit ziua(cred ca azi voi avea o zi frumoasa)minunat semineul si tot ,sar'na.

Izuk :)

#700 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 08 January 2011 - 10:12 AM

Buna dimineata!
Stella :) pt cafea si placinta si eu ca si izuk vreau macar 2 :)
Geanino si noi incepem de luni gradinita azi mai incearca al meu sa il convinga sa se tunda, nu vrea sa se tunda de nici o culoare si nu vreau sa il fortez, iau crescut zulifii ,da nu sta nici la pieptanat

Arata acest topic

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul