Azi am bantuit aproape toata ziua. Am reusit sa-l fac pe jupan sa mergem la Romexpo, crezand ca dam acolo peste cine stie ce mare targ, da' am fost cam dezamagiti. Ziceau ca ar fi mai multe targuri acolo si speram ca or sa fie si muuuuulte produse expuse. Au fost ca MU, ca restu' s-au prapadit pe traseu.
Produsele traditionale erau relativ aceleasi, ca si-n magazine sau pe la alte targuri.... Muschi afumat, pastrama, carnati, branzeturi, miere..... si ceva ornamente-bijuterii facute manual.
Produsele de Craciun (ornamente, mosi si tot asa) erau cam putele. Nu zic ca lipseau cu desavarsire, ca nu-i chiar asa. Da' trebuia sa dai de multe ori cu tunu' ca sa dibuiesti ceva.

Erau ceva lucruri mai interesante la targul de jucarii. Am si luat pentru nepotel niste chestii. Aveau jucarii, hainute.... Nu foarte multe, dar erau. Poate o idee cam scumpute pentru gustul meu, da' na.... e targ, tre' sa scoti banu' daca vrei ceva de-acol'.

Am gasit s-un targ de antichitati. Multe chestii dragute si interesante, da' pretu' parca era pentru martieni! Un sfesnic costa 1490. De EURO!!!!!!!!!!

Sa stea cu el acolo inca 1490 de ani, pan' s-or transforma si ei in sfesnice!

E drept ca parea a fi din argint. Da' totusi....
Mai era o tava, cu 6 paharele s-un clondir, pentru tuica. Frumusele, cu oares'ce modele pe ele... 200 de lei!

Pare regret, mi-s prea calica, nu dau atata amar de banaret, indiferent de material sau de frumusetea tavii / paharelor / clondirului.
Partea asta a targului mi-a lasat un gust amar.... Noi nu prea ne potriveam in peisaj. Nu la preturile astea astronomice si nesimtite!

Am mai nimerit peste inca o expozitie, cu specific international. Erau standuri cu marfuri din tari diferite: Mexic, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Austria... Fel si fel de produse, mai mult sau mai putin comestibile. Haine, costume traditionale, ornamente, mancaruri specifice acelor tari / regiuni. Interesant.

Intr-un final ne-am carabanelu' de acolo.
Pe bulevardul Aviatorilor, am gasit un targ de vechituri cu lucruri interesante, relativ accesibile. Am luat o fructiera. Doar atat. Desi mi s-ar mai fi legat de laboanta inca cateva lucruri, dar am zis pas. Erau seturi de farfurii frumos gravate, dar parca cam prea scumpe pentru gustul meu. Un set de 6 farfurii adanci, 6 intinse (dar mai mici) si un platou erau 350 de lei... Neeeee. Or fi frumoase, dragute, de alea caut inca de cand eram in nemtia, da' parca mi-s mai dragi banutii din portofel. Daaaa, stiu: si frumoasa, si desteapta si devreme-acasa, si cu bani! Siiigur! Oricum, asta nu ma-mpiedica sa visez.

Am mai fost s-intr-un vizit. S-am recuperat de la nepoat-mea pachetu' (aka bagajele) trimise de mama pentru moi si incarcate de bunataturi: muraturi (harbuz, gogonele rosii si verzi) puse de noi asta toamna, mere aduse de pe meleaguri bucovinene (ce bine-i sa ai rude cu livada plina de meri!!!), neste beteala de pus in pom / prin casa, ceva busuioc uscat (cules de mama din gradina).
Normal ca bunelu' a facut prajituri pentru Craciun.... Ca io, nexam vreme. Vineri seara am facut haleala, sambata am avut motafiri, azi am umblat fleaura si maine seara ajung la 10 jumate acas', ca ma duc sa recuperez una bucata nepot si apoi stau cu el pan' apare sor-mea la interval. Da' marti ar cam fi musai sa-ncep sa fac ceva haleluri. Ca dupa aia iar n-am cand!
Daca tot v-am facut capu' calindari, va servesc si cu neste floricele de porumb, ca tot i-am facut jupanului acu' juma' de ora:
1.jpg (62.03K)
Number of downloads: 0
2.png (111.74K)
Number of downloads: 0
O seara placuta va doresc. Io ma pregatesc de nani-nani!