any_annette, la 07 December 2011 - 11:57 PM, a spus:
Daniella, la 07 December 2011 - 11:37 PM, a spus:
any, te-am vazut si salut! am mancat calamarata, noroc ca mi-ai zis, deliciu! o sa pun sper maine foto ... Poate am un pic mai mult timp si fac un topic de culinareala in vacante (o fi existand deja?), desi se anunta o alta zi din acelea ... asa ca nu promit nik...

Bine-ai revenit Daniella, chiar vroiam sa te intreb ce ti-ai luat de la Napoli in materie de culinareala si ce ai mancat bun

?
Am citit rapid asa, ca fac biscuiti la ora asta, citesc mai pe indelete mai acus.
Aaaa in materie de culinaerala, cam ce iau eu de obicei de la hipermarket (de obicei de la COOP, dar de data asta nu am inchiriat masina asa ca nu am putut ajunge cu bus decat pana la Auchean):
- otet balsamic, maslinos, borcanele de peste diverse pt picea (Ca aici nu le gasesc)
- apoi merg la raionul de gastronomie (ca nu stiam pe aici un caseificio ca sa iau mai neaose) si iau asa:
- - cateva bucati de parmezan, vreo 6-7 ca de astea fac si la mame cadou (mama mea si mama lui)
- - salamuri uscate din regiune (Napoli, Sicilia etc)
- - masline de alea mari verzi si carnoase cum sunt in zona
- - masline de alea murate mix cu ciuperci, carciofi, ardei
- - branzeturi (nu ma pricep prea bine, asa ca iau ce imi pica la mana si mi se pare mai proaspat), cate o bucatica din fiecare: taleggio, asiago, gorgonzola, burrino (BTW cum se foloseste - nu am mai avut si acu vazui ca are un sul de unt inauntrul branzei), pecorino, provolone, provolone picante, si de alea in forma de para, dar nu mai stiu cum le zice
- - carnati mici uscati insirati pe sfoara (Astia se pot folosi la ceva, sau doar asa se mananca ca si mezel?
- - porchetta (prima oara ca am mancat)
- - dupa care cer 200g feliat transparent din fiecare: prosciuto crudo/cotto/culatello/mortadella si un salam uscat
- fragollino (3 sticle de cadou - cu fragute intregi inauntru - sfizio) era o promoterita care mi le-a vandut ca oferta la 5,9 €/sticla
- un cozonac cu fistic (nu am mai mancat niciodata si daca ai zis Any ca e bun l.am luat) 7,5 €
As mai fi luat si paste de alea locale traditionalesi multe sottoogli/sottoacetti/citrice locale dar nu se mai putea k plesneau valizele. De regula iau si pasta de dinti si cosmeticale ca cele de la noi sunt apa de ploaie, dar acum nu aveam loc si ceva stoc mai am, sper sa imi ajunga pana la inceput de februarie cand plec iar in delegatie sus la Carpi.
A si i-am luat picei 2 jucarii mari cu care am venit in mana, ca nu incapeau in valize: o masinuta mare de lopateaza din picioare si se plimba cu ea si un bebe care sta intr-un balansoar. Masinuta i-am dat-o sambata cnd am ajuns ca nu mai rabdam pana la Craciun, sa se bucure si ea. Bebelul a ramas de Mos Craciun.