Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 377
  • 378
  • 379
  • 380
  • 381
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#7561 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 08 December 2011 - 09:05 AM

Salutare la toata lumea :floare: ;)
Si la noi e frig, ba ninge ba ploua, azi am liber ca e sarbatoare si niste vecini sau apucat de la 6 dimineata sa lucreze cu bormasina ;) :floare:

#7562 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 08 December 2011 - 09:23 AM

Gata punem de o intilneala nu ??....ourra!
scriem pe pm da?
Caci nu cred ca mai exista cineva din campina sau facem o strigare la INTILNELI??
Cum zici. :floare:
[/quote]

de ce nu? pana acum nu am intilnit nici o fata de aici.chiar m-as bucura si mi-ar ace placere :floare:
Prietenii advarati sunt rari

#7563 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 08 December 2011 - 09:40 AM

Neata, am tot citit si eu in urma si nu mai stiu ce si cui am vrut sa scriu.
Oricum, Daniella, bine ai revenit, mi-a facut pofta ce ai scris (si nu doar la pizza ma refer). Sotul meu era foarte bine organizat la facut bagajul, dar cred ca l-am invatat eu prost ca acum le lasa toate pe mine (de fapt, nici n-as fi linistita altfel, mai ales cu 2 fete), eu aleg in general locatiile pentru vacante, in schimb el pune la punct drumul in cele mai mici amanunte. Ne completam bine, zic eu.
Oau, Cristina, cand aud de costume de baie si insule m-apuca instantaneu dorul de duca. Foarte faina vacanta ati planuit, ma bucur pentru voi si pentru printesa voastra.
Stella, sa ai si tu o zi frumoasa si spor la trebi.

#7564 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 08 December 2011 - 09:41 AM

Vezi postareaDaniella, la 07 December 2011 - 10:38 PM, a spus:

Buna seara, buna seara! iaca vin cu sanioara si cu daruri proaspete, bucurosi de oaspete?

asta mi-a rams scris de aseara

Deci Nicoletooo (Tanti Cuieta, zis si Zozo), La multi ani! ia spune: ”S-a dat Sf. Nicolae jos din cui”?

Multumesc mult, Daniello!Imagine postata Daaa!Imagine postata, da' mi-a adus si bobonici!Imagine postata
De unde ai tu sanioara si pe unde te plimbi cu ea? Ca-i uscat-toaca!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#7565 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 08 December 2011 - 10:11 AM

Fetelor neata...gata iar sunt in priza alte bagaje alte organizari scriu totul ca e de coma cu plecarea
Acum am facut compozitia cu biscuitii aia cu brinza o las la frigider si trebuie sa dau tel coafezei sa ma primeasca si pe mine acum...ca omu a fixat rdv cu niste oameni...si eu nu vreau sa i sperii!!
Cind vin ii pun la cuptor daca am curajul pun poze(la tava pun biscuitii sau francezii nu stiu ma mai gindesc:)))
Citesc dar scuzati ma nu sunt propta cu scrisul!
Neconditionat pupici la fete!!
Hait ca sa sculat omu si mi zice ca verifica el totul....unde esti tu Tepes Doamne???
PS am o frumoasa razbunare pt el(cadoul lui pt mos Craciun va fi factura télé,ap,cafea si altele....)
Na ca a iesit si soarele si sunt deja 17 grade
Superb!!
:floare:
ps .... sariti a intrat omu in blide...zbang ...verificarea!

#7566 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2011 - 10:12 AM

Pun niste poze :floare:
Daca bubu lui geani va servit cu taietei noi va servim cu fursecuri
Fisier atasat  Kopie von IMG_0028.JPG (109.4K)
Number of downloads: 0
Mos nicolae nu a stiut cum sa indese cadourile in ghetute asa ca legat ghetutele de cadouri
Fisier atasat  Kopie von IMG_0085.JPG (96.85K)
Fiecare isi studiaza cadoul, dulciurile nu i-au interesat
Fisier atasat  Kopie von IMG_0103.JPG (76.33K)

#7567 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 08 December 2011 - 10:18 AM

Vezi postareasissi, la 08 December 2011 - 10:12 AM, a spus:

Pun niste poze ;)

Sunt tare dragalasi flacaii tai! :floare: Sa-ti traiasca si sa te bucure zi de zi cu ghidusiile lor! :floare:

#7568 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2011 - 10:20 AM

Fox sarumina :floare: abia astept sa te citesc si pe tine pe la burticoase

#7569 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 08 December 2011 - 10:21 AM

Sissi, ce dulci sunt si ce mari au crescut! Sa va traiasca!
Foxy, +1.

#7570 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 08 December 2011 - 10:27 AM

Buna dimineata .
Dani , bine ai revenit .
Sissi , ce dulci sunt , ce bucurosi sunt ei de cadouri .

#7571 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,775
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 08 December 2011 - 10:43 AM

Vezi postareasissi, la 08 December 2011 - 10:12 AM, a spus:

Daca bubu lui geani va servit cu taietei noi va servim cu fursecuri

dragii de ei, ce harnicuti sunt. si ce repede cresc!!!! sa fie sanatosi, Sisi :floare:

'neata la han.
aduc si eu un ceai azi, ca de mult nu am mai adus nimic
Fisier atasat  Heisser_Traubensaft-Tee.jpg (41.77K)

#7572 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 08 December 2011 - 10:46 AM

Vezi postareaboni, la 08 December 2011 - 10:43 AM, a spus:

'neata la han.
aduc si eu un ceai azi, ca de mult nu am mai adus nimic

Foarte bun ceaiul, multumesc frumos pentru tratatie! :floare:
Io m-am si servit, fara sa mai astept si pe altcineva... :floare:

#7573 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 December 2011 - 10:48 AM

Vezi postareaany_annette, la 07 December 2011 - 11:57 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 07 December 2011 - 11:37 PM, a spus:

any, te-am vazut si salut! am mancat calamarata, noroc ca mi-ai zis, deliciu! o sa pun sper maine foto ... Poate am un pic mai mult timp si fac un topic de culinareala in vacante (o fi existand deja?), desi se anunta o alta zi din acelea ... asa ca nu promit nik... :happy4:

Bine-ai revenit Daniella, chiar vroiam sa te intreb ce ti-ai luat de la Napoli in materie de culinareala si ce ai mancat bun :) ?
Am citit rapid asa, ca fac biscuiti la ora asta, citesc mai pe indelete mai acus.

Aaaa in materie de culinaerala, cam ce iau eu de obicei de la hipermarket (de obicei de la COOP, dar de data asta nu am inchiriat masina asa ca nu am putut ajunge cu bus decat pana la Auchean):
- otet balsamic, maslinos, borcanele de peste diverse pt picea (Ca aici nu le gasesc)
- apoi merg la raionul de gastronomie (ca nu stiam pe aici un caseificio ca sa iau mai neaose) si iau asa:
  • - cateva bucati de parmezan, vreo 6-7 ca de astea fac si la mame cadou (mama mea si mama lui)
  • - salamuri uscate din regiune (Napoli, Sicilia etc)
  • - masline de alea mari verzi si carnoase cum sunt in zona
  • - masline de alea murate mix cu ciuperci, carciofi, ardei
  • - branzeturi (nu ma pricep prea bine, asa ca iau ce imi pica la mana si mi se pare mai proaspat), cate o bucatica din fiecare: taleggio, asiago, gorgonzola, burrino (BTW cum se foloseste - nu am mai avut si acu vazui ca are un sul de unt inauntrul branzei), pecorino, provolone, provolone picante, si de alea in forma de para, dar nu mai stiu cum le zice
  • - carnati mici uscati insirati pe sfoara (Astia se pot folosi la ceva, sau doar asa se mananca ca si mezel?
  • - porchetta (prima oara ca am mancat)
  • - dupa care cer 200g feliat transparent din fiecare: prosciuto crudo/cotto/culatello/mortadella si un salam uscat

- fragollino (3 sticle de cadou - cu fragute intregi inauntru - sfizio) era o promoterita care mi le-a vandut ca oferta la 5,9 €/sticla
- un cozonac cu fistic (nu am mai mancat niciodata si daca ai zis Any ca e bun l.am luat) 7,5 €

As mai fi luat si paste de alea locale traditionalesi multe sottoogli/sottoacetti/citrice locale dar nu se mai putea k plesneau valizele. De regula iau si pasta de dinti si cosmeticale ca cele de la noi sunt apa de ploaie, dar acum nu aveam loc si ceva stoc mai am, sper sa imi ajunga pana la inceput de februarie cand plec iar in delegatie sus la Carpi.
A si i-am luat picei 2 jucarii mari cu care am venit in mana, ca nu incapeau in valize: o masinuta mare de lopateaza din picioare si se plimba cu ea si un bebe care sta intr-un balansoar. Masinuta i-am dat-o sambata cnd am ajuns ca nu mai rabdam pana la Craciun, sa se bucure si ea. Bebelul a ramas de Mos Craciun.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7574 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 December 2011 - 10:55 AM

Daniella, scamorza?

http://www.google.ch...3Eoap8QOz4uXWBA

eu stiu cum vin din puglia...doar bunica mai lipseste din bagaje, si se 'nerveaza sosul meu ca cica nu pot sa iau toata puglia cu mine :happy4: , chiar toata nu da câte oleac asa ...iaca se poate :)
ps si noi venim cu trasina , burdusita de fructe si legume :) , in plus de paste ,oloiuri, faina ( rimacinata :) ), si alte minuni

#7575 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 08 December 2011 - 10:57 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 December 2011 - 10:48 AM, a spus:

alea in forma de para, dar nu mai stiu cum le zice

Scamorza? :happy4: Daca da... te urasc! :) Caut pe aici si nu gasesc niciunde! :)

#7576 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 08 December 2011 - 10:57 AM

Vezi postareastella, la 08 December 2011 - 10:55 AM, a spus:

Daniella, scamorza?

Stella, gand la gand... :happy4:

#7577 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2011 - 10:58 AM

Vezi postareaCristina, la 08 December 2011 - 12:31 AM, a spus:

Bine ai revenit Daniella - ma bucur pentru tine ca ai avut un concediu fain. Bea cum s-a comportat?

Cristina, Bea a fost nedezlipita de noi pana la 10 luni si jumatate si a fost pana atunci cu noi 1 saptamana in Cipru (1 mai) si 1 sapt in Italia (pe la jum de iunie - la mine a fost delegatie 3 zile, tati s-a ocupat de ea), in afara de vreo 4 weekenduri la munte, 1 weekend la Sibiu, 1 weekend in Delta etc...

Apoi, de la 1 august, nu am mai luat-o ca s-a marit (11 luni) si tb sa te ocupi peste zi exclusiv de ea, seara la 9 stingerea, ceea ce ar fi insemnat ca nu mai e vacanta nici pentru noi nici pt ea. Deci de data asta ea a ramas acasa, unde a venit mamaie si a stat cu ea. S-a comportat f bine, ca e obisnuita cu mamaie, care ii face toate voile. Alte dati (in vara) cand am plecat noi am trimis-o si pe ea la munte in vacanta cu mamaie-sa si cu verisoara-sa.
Profitati pana pe la 11 luni, ca este cuminte daca mergeti pe oriunde, sta inca in carucior, doarme de 2 ori pe zi (Acum mai mult dar dupa vreo 8 luni se reduce la 2 si dupa 12 luni la 1 tura de somn peste zi), are rabdare la restaurant sa mancati si voi daca ii dati o preocupare (jucarie, un colt de paine, grisine, etc).

#7578 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2011 - 10:59 AM

Vezi postareaFoxyy, la 08 December 2011 - 10:57 AM, a spus:

Scamorza? :happy4: Daca da... te urasc! :) Caut pe aici si nu gasesc niciunde! :)

da, scamorza alba si afumicata...
nu mai ai de ce ca deja a papat-o Bea, e preferata ei!

#7579 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2011 - 11:05 AM

Vezi postareastella, la 08 December 2011 - 10:55 AM, a spus:

Daniella, scamorza?

http://www.google.ch...3Eoap8QOz4uXWBA

eu stiu cum vin din puglia...doar bunica mai lipseste din bagaje, si se 'nerveaza sosul meu ca cica nu pot sa iau toata puglia cu mine :) , chiar toata nu da câte oleac asa ...iaca se poate :)
ps si noi venim cu trasina , burdusita de fructe si legume :) , in plus de paste ,oloiuri, faina ( rimacinata :) ), si alte minuni

de data asta a fost prima cand am vrut sa ma uit si de fainuri, ca am aflat ca napoletani fac pizza cu o faina speciala..., dar nu a mai fost loc si nici timp k am fost la magazin intr-o vajaiala ...dupa ce am stat mai bine de o ora jumate sa asteptam busul cu pricina (Se amana orarul pe tabela si se afisau intarziedrile la al nostru mai ceva ca la gara de nord). A fost prima oara ca nu am inchiriat masina (nu am luat nici gps la noi si cand am vazut si ce haos general era in trafic nu am mai facut.o nici loco) si am zis ca va fi si ultima oara, ca am stat prin statii in fiecare zi o gramada.
Acum am avut si incurcatura cu bagajele. Ca tati nu a facut cum i.am spus la plecare (Sa avem 2 trolley mici de mana si 2 valizoaie mari pt cumparaturi), ca la fiecare plecare cand aude acest plan s caram 4 valize zice ca sunt zuzu ... dar pe urma ma duce la gastronomie si vrea si d-aia si d-aia si d-aia ... :happy4: . Pai cand am luat alea feliatele, cica dar cand o sa mancam noi toate astea? si azi dim am mai salvat ultimele
ce e rimacinata? feliute de crudo :) Totul e gata. Mi-a mai rams 1 salam uscat (Restul le.am cadorisit) si carnaciori de-aia mici uscati. Cu astea se poate face ceva special? vreun tip de paste ma gandesc? au ba?!

dar tu ai probabil surse mai faine de oloiuri de la tarani si produse neaose. Sus in Carpi, datorita Adrianei (ca eu de 6 ani jum merg acolo si nu aveam habar) am gasit si eu un caseificio unde are multe specialitati locale si nelocale, dar neaose si basca mai ieftine decat in supermarket. Insa parmezanurile de acolo sunt super extra pe 3 categorii peste 30 luni (vreo 17 eur parca), peste 24 luni vreu 14 eur/kg si 12 luni 11-12 eur. Problema e cum spui ca mi-ar trebui sa merg cu masina sa iau cate as vrea. mereu tati zice lasa ca data viitoare venim cu masina si poti atunci sa iei tot ce iti doresti ... Pe naiba ca eu urasc sa merg 2000 km + 2000 km in masina.

#7580 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 08 December 2011 - 11:08 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 December 2011 - 10:59 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 08 December 2011 - 10:57 AM, a spus:

da, scamorza alba si afumicata...
nu mai ai de ce ca deja a papat-o Bea, e preferata ei!

Eh, in cazul asta, sa-i fie de bine! :) Si io imi pun pofta-n cui! :)

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 377
  • 378
  • 379
  • 380
  • 381
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul