Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 395
  • 396
  • 397
  • 398
  • 399
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#7921 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 December 2011 - 09:54 PM

Vezi postareaCristina, la 14 December 2011 - 09:51 PM, a spus:

Buna dimineata hanului!

Tocmai m-a trezit Annabelle cu un pupic lipicios :)

Va ofer

Sa aveti o zi minunata!

Buna dimineata! :appl: Si multam pentru tratatie!

#7922 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 December 2011 - 09:57 PM

Vezi postareaCristina, la 14 December 2011 - 09:51 PM, a spus:

Buna dimineata hanului!

Tocmai m-a trezit Annabelle cu un pupic lipicios :)

Va ofer

Sa aveti o zi minunata!

Multumim Cristina, la fel si tie :appl: !

#7923 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 10:25 PM

Eu in seara asta sunt singurica la cina, asa ca.....avand in vedere ca nu deschid aragazul in situatii de astea.... am scos cutia de pateu Bucegi si mi-am facut vreo cateva felii.
Deci mi-a placut, incercasem "Ardealul" insa nu mi-a placut.
Amandoua au porcarii in ele, da' mi-era pofta ca nu mai mancasem nici nu stiu de cand :appl: .

#7924 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,513
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 December 2011 - 10:30 PM

Vezi postareaIoana, la 14 December 2011 - 09:19 PM, a spus:

Adriana, are gaurele pe toata talpa?sau doar in varf?

doar in virf asa
*

#7925 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 December 2011 - 10:37 PM

Vezi postareamoatza, la 14 December 2011 - 08:26 PM, a spus:

cred ca tb sa trec la meniuri light si mai subtirele, ca i-am cam molesit cu bucatele. numa' ca la noi nu se obisnuieste, tre' sa geama masa sub platouri. :appl:

asa e la noi obiceiul si nu vaz cum s-ar schimba ... Poate generatiile urmatoare..., sper si eu sa aiba vreo sansa .... . Eu am facut mese pt 12 adulti +3 copii pregatit cu tot tot tot in juma de zi, dar tot am plecat de la ideea ca voi face ceva din poaniè (2 platouri in 5 min tzac-pac) si am ajuns la 15 aperitive, 3 feluri doi cu garnituri si salate, 3 dulciuri ... asa ca nu cred ca avem leac ... unele aperitive nici nu le.am mai scos pe masa ca nu mai aveau loc, sau nu am fost eu suficient de incantata de ele. Din ce a ramas am mai dat o masa de alte 15 persoane a doua zi ... :) ...ca asa-i romanul! ;)
Pai mi-aduc aminte, mama la sarbatoare daca nu facea 100 sarmale, 1 oala de piftie, 1 lighian de salata boeuf + alte aperitive felurite si nu'sh cate kg si feluri de fripturi, muraturi, salate, garnituri, prajituri ... nu era sarbatoare. Si la fel la toate neamurile ... . Si era mandra: mi-au iesit 7 platouri de salata boeuf si 10 platouri de piftie. Doamne fereste, nu se intrebau: ce o sa facem cu ele?!? ca in bancul ala cu iepurasul-farmacia si painicile:
Merge iepurasul la farmacie si intreaba: aveti painici mici? Farmacista raspunde: aici e farmacie nu tinem painici. A doua zi merge iepurasul la farmacie si intreaba: aveti painici mici? Farmacista raspunde: aici e farmacie nu tinem painici. A 3-a zi iepurasul la farmacie si intreaba: aveti painici mici? Farmacista raspunde: aici e farmacie nu tinem painici. .... si tot asa ... inca vreo doua saptamani. Exasperata de insistenta iepurasului, farmacista sefa ii sugereaza responsabilului de achizitii sa ii aduca 100 painici mici. Zis si facut! In urmatoarea zi primeste farmacia 100 painici mici. Conform rutinei, de acum zilnice, iepurasul vine la farmacie si intreaba: aveti painici mici? Farmacista fericita, raspunde cu un zambet de comerciant satisfacut ca poate indeplini dorinta unui client: da, avem painici mici. Iepurasul: ei, acum sa vedem cine o sa vi le cumpere!? :)

E drept la noi acasa se manca totul in cele 3-4 zile libere, ca mama nu prepara altceva pana nu se consuma pana la ultima farama din ce a pregatit. Mai chema o nepoata, o verisoara etc ...si iaca ...oricum noi toti eram mancai, ca in afara de sarbatori ... mai mult legumeam ... =))

BTW ati vazut oare ce prost pica sarbatorile anul asta? Nu avem mai nimic libere ... :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7926 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 10:43 PM

Mai, eu putin nu fac niciodata cand am oaspeti.
Prefer sa ramana mancare(ca se mananca oricum) decat sa n-am indeajuns sau sa le am numarate feliile de aia sau de aia.

#7927 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 10:53 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 December 2011 - 08:06 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 14 December 2011 - 07:57 PM, a spus:

multumesc, Adriana, deci ca la o fasolica de post ... ce repede fierbe ... Deci nu se pune din zeama aia .. good... k retin ca era ceva foooarte gras ...

da, depinde de care folosesti, daca cea prefiarta la cutie, cea uscata, eu acu o sa iau una congelata
doamne fereste, zeama aia eu cred ca as muri daca as minca-o :appl:

deci asa! eu retin ca pe vremea aceea cand mergeam in delegatie ma intalneam si cu prietena mea din Modena (intre timp s.a mutat in Parma) si ea mi-a zis asa, ca pe cutie parca scriasa pui toata zeama, dar ca ea ma sfatuieste sa pun ... nu mai tin minte cat ...doar o parte ca e prea grasa. Acum posibil sa retin gresit ca asa ar fi fost instructiunile de pe pachet.
am luat din cea prefiarta la cutie si acum si in trecut. Nu stiam ca e si uscata si mai grasa si mai slaba si congelata. As fi preferat ceva cat mai natural si mai slab, dar nu am avut habar. In alta ordine de idei daca nu intrebam habar nu mai retineam ca se mananca de Revelion, cum e cu porcul la noi traditia as fi fost convinsa ca se consuma de Craciun. Bag seama ca nu mai sunt sanse sa-mi revina neuronii la locurile lor ... pazea ...

Bine ca mi-ai zis, ca de aia am ramas cu ideea aia ca e ceva foarte gras.

Stella, daca nu l-am mai luat de 6 ani e clar ca nici mie nu mi-a placut, dar am zis sa ii mai dau o sansa, dar uite ca nu am stiut ca as putea alege si ceva mai bun...

#7928 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 11:15 PM

Vezi postareaany_annette, la 14 December 2011 - 10:43 PM, a spus:

Prefer sa ramana mancare(ca se mananca oricum) decat sa n-am indeajuns sau sa le am numarate feliile de aia sau de aia.

=)) exact ce spuneam! noi nu putem, asa suntem noi romanii facuti!

dar nu chair toti:
cumnata-mea cand mergem la ea, are pulpele de pui numarate ... omul si pulpa ... :appl:

dar cel mai tare, de fap probabil singura data, am suferit de foame la prietena mea in Italia, zona Bergamo (sora celei din Modena), care imi spunea ca portia de paaste pt o femeie e de 60-80 grame; tu cate vrei sa-ti pun? apoi felul 2 scotea o felie de cotto si 1 felie de vreo branza. Le punea la loc. Apoi ma intreba: mai vrei? Mi-era rusine sa spun da, dar eram speriata de foame si lingeam si farfuria ... :) Asa am invatat sa mananc paste, as fi mancat si scaieti ... 1 luna am stat la ea, da ... Si nu era ca nu aveau, barba-su castiga fff bine si a castigat si din speculatii la bursa pe alte vremuri ... Iar sosurile la paste erau relativ invizibile, deoarece "asa se mananca in nord - pasta asciuta!" Apai cand am scapat eu singura si m-am dus in 2001 in Toscana, am vazut si eu ce e aia mancarea italieneasca....

#7929 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 11:18 PM

draga mea :appl: ! mie imi plac farfuriile tale cu varf! asa se mananca domnule ! :) asa imi place si mie!

am avut o perioada de vreo 5 ani cand am gatit pentru prieteni, faceam cina aproape in fiecare zi ... si veneau multi ... odata la unul, odata la altul, mai mult la mine ... Cum spui si tu de fiecare data gateam muuult in plus, pe acelasi principiu: mai bine sa fie, decat sa ceara cineva supliment si sa nu mai am!

#7930 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 11:23 PM

Vezi postareastella, la 14 December 2011 - 08:17 PM, a spus:

Pardon ca ma bag ca musca, dar mie zampone si cotechino nu-mi place de nici o culoare...prefer lintea simpla in salata.

e vreo diferenta intre zampone si cotechino?

#7931 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 14 December 2011 - 11:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 December 2011 - 11:23 PM, a spus:

Vezi postareastella, la 14 December 2011 - 08:17 PM, a spus:

Pardon ca ma bag ca musca, dar mie zampone si cotechino nu-mi place de nici o culoare...prefer lintea simpla in salata.

e vreo diferenta intre zampone si cotechino?

iaca de pe site-ul lor, in poezie..

http://www.cotechino.it/

http://www.ricetteec...gua_0/whoisit_1

#7932 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 11:36 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 December 2011 - 11:15 PM, a spus:

;) exact ce spuneam! noi nu putem, asa suntem noi romanii facuti!

dar nu chair toti:
cumnata-mea cand mergem la ea, are pulpele de pui numarate ... omul si pulpa ... :appl:

dar cel mai tare, de fap probabil singura data, am suferit de foame la prietena mea in Italia, zona Bergamo (sora celei din Modena), care imi spunea ca portia de paaste pt o femeie e de 60-80 grame; tu cate vrei sa-ti pun? apoi felul 2 scotea o felie de cotto si 1 felie de vreo branza. Le punea la loc. Apoi ma intreba: mai vrei? Mi-era rusine sa spun da, dar eram speriata de foame si lingeam si farfuria ... :) Asa am invatat sa mananc paste, as fi mancat si scaieti ... 1 luna am stat la ea, da ... Si nu era ca nu aveau, barba-su castiga fff bine si a castigat si din speculatii la bursa pe alte vremuri ... Iar sosurile la paste erau relativ invizibile, deoarece "asa se mananca in nord - pasta asciuta!" Apai cand am scapat eu singura si m-am dus in 2001 in Toscana, am vazut si eu ce e aia mancarea italieneasca....

=)) ;)
Daniela vino la noi si daca nu mananci, ne simtim ofensati. Apoi te intrebam daca esti la dieta, etc :) ! Sau: Doamne ce putin mananci :) !
Pe 15 august aici e sarbatoare mare. Ped 14 august seara am fost 10 la masa si am pregatit cu soacra-mea pentru 30. Nu exagerez.
Dar a fost pe alese si ce-a ramas ne-am impartit si am avut pe-a doua zi.
Eu nu stiu sa fac putin. Asta e. Si mancam normal, sanatos, produse de sezon, etc.
Mie imi place sa gatesc si imi place sa si mananc si imi dau satisfactie oamenii care vin la noi la masa si mananca si-i vad ca le place si au pofta.
Cum sa dau eu o felie de salam si una de branza? Fata aia-s zgarciti de mama focului.

#7933 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2011 - 11:51 PM

zgarciti? glumesti! zgarciti e un cuvant deosebit de bland! hai ca o sa mai povestesc pe parcurs, ca e si amuzant ...sa vezi cum e natura umana ...

de exemplu, au zis intr.o zi hai sa mancam o supa. Ea zice eu supa nu stiu sa fac (desi venea din romanica unde facuse supe, ciorbe ...dar el nu suporta nimic ce sa aminteasca macar de RO) asa ca noi mancam supa la plic. Ok ... cum spuneam as fi mancat si saieti ... Desface plicul fierbe supa: cand ne uitam ... auoleu are viermi zice ea. El: lasa draga, bunicul meu pe timpul razboiului sotea o bucata de branza din beci, vedea ca are vierme, uite asa :appl: ii dadea un pumn sa-l omoare si manca branza cu carne ... hahaha ...si au mancat supa... Eu am refuzat. Si repet: aveau foarte multi bani, respectiv el castiga 2.600/luna si nu aveau rate la casa ori alte datorii... . Fara copii, pe vremea aia 97-98.

Si eu la fel: ador sa vad lumea satisfacuta si ca papa cu pofta, ling farfuriile ... =)) . De aia nu mai gatesc acum, ca iubi meu e regele mofturosilor ... :)

#7934 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 December 2011 - 12:18 AM

Vezi postareamoatza, la 14 December 2011 - 08:42 PM, a spus:

Asa-i, dar am ocolit raspunsul ca parca-mi era jena sa-nsir toate oalele mele. Le-am facut salata boeuf, ca poftea omul, platou cu salam de Sibiu si-un muschi local, oua umplute 2 creme, platou cu brie, camembert, roquefort si feta, cu nuci si struguri, bilute din pasta de branza date prin verdeata, boia si mac+susan prajit, icre homemade,cu ardei rosu si rosii cherry, masline umplute, tartine cu unt si somon afumat, pulpe de pui, somon si carnati de Plescoi la gratar, ciuperci sotate in unt, salata de avocado doar cu ceapa rosie si smantana. saratele din foietaj, 3 feluri de fursecuri si bomboane rafaello, tort caramel cu banane (l-am repetat de pe ala de saptamana trecuta si mi-a iesit crema mai teapana). Sampanie, gin, vin alb si rosu, coniac si caisata la sfarsit, chiar si bere, sucuri. Nu ma pot mobiliza sa fac poze la mancare, as vrea sa-mi revin, dar prea le fac in fuga pe toate.

woaw! asa mai da! sa va fie de bine bucatele si sa-ti traiasca omul!

cum vine salata de avocado cu ceapa rosie si smantana?

arata fain tortul, fu bun ? :)

auzi, tu ai gasit la noi vreun roquefort bun? eu tot ce am incercat cu mucegai aici a fost sarat si tare ...fata de cum le.am gasit pe astea pe dincolo ...

masline umplute? moooama - rabdare de chinez! respecte :appl:

#7935 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 December 2011 - 12:20 AM

Vezi postareaIoana, la 14 December 2011 - 09:17 PM, a spus:

Daniella, e mortala Bea, asa am si eu o poza cu nepoata-mea, imi venea sa o pap de fundulet.

mor dupa ea si eu ...
asta seara m-a alergat iar de m-a innebunit de la un dulap la altul prin bucatarie ... in timp ce gateam ... :appl:
oare cand incepe sa inteleaga ca NU e voie? :)

#7936 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 December 2011 - 12:25 AM

Cat de calcat, eu am o pb, deh fiecare cu piticii lui.Nu-mi plac dungile, mai ales la camasi, le calc si cum sunt multe tot se mai sifoneaza, asa ca inainte de purtat mai trag odata cu fierul.la fel si la pullovere si astea nu le pun la rotatii multe.
O alta pasarica o am ca nu-mi place sa imi faca cineva curatenie, am avut o tentativa si m-am ales cu banii dati si munca dupa,asa ca prefer sa-mi fac eu.cand am chef, fac, daca n-am chef nu fac.De fel in we e randul sotului sa dea cu aspiratorul si nu va spun cum stau cu gura pe el " vezi acolo, uite coltul ala n-ai dat bine" si tot asa.Asa ca tot mai bine fac eu,chit ca imi ia 2 ore sa fac curatenia saptamanala.

In 2h faci curatenie saptamanala? Femeia sta la mine 8h/la 10 zile si nu face nici o pauza (nici nu mai calca, nu are timp... la inceput cand era casa aproape goala mai calca ... ) ... e drept ca de fiecare data imi spala si geamurile ... , faianta in bucatarie ..., da paturi, canapele la o parte! Si a doua zi e praf iar! E teroare la noi cu praful! De cate ori nu am spus: occidentalii astia nici praf nu au! :)
Eu in 2 ore nu apuc nici sa dau cu aspiratorul si mopul peste tot, decat daca fac asa mai de suprafata ...
Insa stiu in Italia prietena mea stergea praful la 2 saptamani, dar asa de kiki! nu era nici urma de praf pe mobila. La noi a doua-treia zi scrii pe mobila ... =)) ...desi acum nu mai stau la bulevard (si) cu tramvai...
Doamna asta care face la mine curat, chiar munceste si face bine. Singura chestie ca nu citeste (sau nu prea stie, ca maj sunt in engleza) etichetele si mai foloseste detergentii si alte materiale si instrumente gresit. :appl:

#7937 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 December 2011 - 12:29 AM

Vezi postareastella, la 14 December 2011 - 08:15 PM, a spus:

Deci cele 40 de felicitari sunt oficiale, ca mi-s reprezentanta colegilor, si scriu de fac scurta la mana.
Altminteri si eu scriu rapid un mail sau sms la prieteni =)) ...as fi putut imprima un text....dar e mai ...elegant scris ad labam :)

Eu cand am avut de facut asa, am cumparat calc si am folosit un font caligrafic ...si le.am imprimat pe calc, pe care l.am inserat in felicitare. De mana au venit doar semnaturile. Nu te coafeaza ideea? :appl:

#7938 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 15 December 2011 - 02:07 AM

Vezi postareaDaniella, la 15 December 2011 - 12:20 AM, a spus:

Daniella, e mortala Bea, asa am si eu o poza cu nepoata-mea, imi venea sa o pap de fundulet.

mor dupa ea si eu ...
asta seara m-a alergat iar de m-a innebunit de la un dulap la altul prin bucatarie ... in timp ce gateam ... :floare:
oare cand incepe sa inteleaga ca NU e voie? :-h

inca vreo 3 ani cel putin si nici atunci ca o sa incerce sa vada ce faci daca nu te asculta :D
e adorabila capsunica, si ale mele mai adormeau asa si nu le mutam. imi placea mult sa le vad cu popoul in sus. o dulceata cu niste gene de 1km e Bea.

ce-ati mai scris. Ioana si eu tot statie am dar Phillips si e bun tare. si gaurele pe toata talpa. nu am avut vreo pb pana acum. il am de vreun an jumate cred?

#7939 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 15 December 2011 - 06:59 AM

Vezi postareaDaniella, la 15 December 2011 - 12:29 AM, a spus:

Vezi postareastella, la 14 December 2011 - 08:15 PM, a spus:

Deci cele 40 de felicitari sunt oficiale, ca mi-s reprezentanta colegilor, si scriu de fac scurta la mana.
Altminteri si eu scriu rapid un mail sau sms la prieteni :D ...as fi putut imprima un text....dar e mai ...elegant scris ad labam :D

Eu cand am avut de facut asa, am cumparat calc si am folosit un font caligrafic ...si le.am imprimat pe calc, pe care l.am inserat in felicitare. De mana au venit doar semnaturile. Nu te coafeaza ideea? :floare:

Si eu scriu de mina mai ales catre prieteni rude francezi.
Am incercat si eu ajutorul ordinatorului dar mi a fost rusinica si am rupt incercarea.
Acum in ajun de sarbatori in familii sau in societatile fr ....ne cam dor incheieturile.
Cred ca STELLA ramine la 'coafura ei'
=======================================================================================
Stii Daniella ma tot uit la capsunica ta... e atit de dullce ca ti vine s o tot pupicesti!!
Draguta de ea! :D :D :D :-h

#7940 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 15 December 2011 - 07:04 AM

Neata fetelor
Imi spuneti si mie daca pot sa fieb coliva de azi si s o pastrez la frigi ca s o aranjez miine???
Multumesc mult!!!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 395
  • 396
  • 397
  • 398
  • 399
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic