La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 16 December 2011 - 10:55 AM
nu exista regula la cumparaturi, cateodata indiferent ce ai face nu poti sa-i multumesti, alta data dorm de bubuie. in orice caz, baby bjorn a fost extraordinar pt mine (noi). doar asa puteam face cumparaturile singura (cu Ada in trolley). acum vor fi la scoala si pot sa ies singura fara tot clanul dupa mine, eventual doar cu nr 3. sau comand acasa.
fetele au dormit in masina, avem prieteni carora copilul le urla toata calatoria, nu e chip sa taca.
Postat 16 December 2011 - 11:41 AM
Cristina, mi-a placut mult relatarea ta, mi-am si imaginat momentele "cheie", cine stie, poate o sa-ti aduca si noroc

Postat 16 December 2011 - 12:01 PM

Oricum nu sa tin banii de mine ca parul di broasca ,ca mi-am luat o pereche de ghetute frumoase

Zoazo' mi-am luat ghete fattaaa !! dealea de care mi-ai spus tu (ca ne vorbiram)

Acum fac mazarea alba ca a lui Any,ca minestronele nu am gasit mix de legume sa se preteze (numa amestec mexican cu porumb si ala nu merge) da' cum gasesc il fac ca e pe lista de asteptare,multumesc Adriana si Anuta

O zi cel putin la fel de faina ca a mea va urez tuturor!

Postat 16 December 2011 - 12:48 PM
Geany, la 16 December 2011 - 12:01 PM, a spus:

O zi cel putin la fel de faina ca a mea va urez tuturor!

Ma bucur pentru voi! Chiar daca se zice "ca la omul sarac, nici boii nu-i trag". Asa si pe la voi si ca pe la multi altii.
Postat 16 December 2011 - 01:01 PM

Postat 16 December 2011 - 02:01 PM
any_annette, la 16 December 2011 - 01:26 PM, a spus:
Mnnee! Am fost cu duomnu' sot el mi le-a luat si apoi am mers la un local

Cel mare e la fel de zabzauc ca ma-sa...Sa vedeti, bub' ii fura mereu telecomanda de la tv. sau mobilul ca sa-l necajeasca(mereu stau cu gura pe ei) asa ca el si le pune in buzunare,asa ca azi a plecat cu telecomanda in buzunar,am cautat-o de mi-au sarit capacele...

Postat 16 December 2011 - 02:11 PM
De ziua sotului am decis sa iesim la un restaurant deosebit, tocmai s-a deschis la noi in oras unul japonez. Fara nici o pregatire prealabila.

Pentru prima data in viata am incercat mancarurile lor. Eram convinsa ca n-o sa-mi placa asa incat am comandat sushi (cu icre), sashimi (ton) si frigarui de ciuperci. Drept cadou am primit o farfuriuta dubla care intr-o parte avea niste muraturi japoneze, cred ca erau napi taiati fff subtire, murati in otet de orez iar in partea cealalta era o pasta verde de hrean. Am baut sake. Cred ca voi incepe sa fac practica cu betele, e mare pacat sa mananci mancarea aceea delicata cu tacamuri europene si sa mergi totalmente neinformat la locul faptei, asa cum am fost noi.

Mancarea mi s-a parut foarte usoara si digerabila inclusiv pentru cine are stomacelul operat ca si al meu. Toate mi-au placut mult, deja ma gandesc cu mare pofta la urmatoarea vizita.

Postat 16 December 2011 - 03:15 PM
1 cum fac macroul prajit(cu malai)sau la cuptor??
2 pastravii voi cum ziceti??
3 salata a iesit f buna!
Va rog ziceti mi...acum o sterg la coafor apoi vine nenea sa programeze televizorul(sa nu cumparati de la debo...scrie pe pag lor diagonala de 82 si iti aduc unul de 80...spun ca e la fel:(((
Au noroc sa sunt ocupata...
Apoi fac colivele.

Postat 16 December 2011 - 03:23 PM
mie ieri picea mi-a spart un ruj dior nou nout

Sunt disperta scormoneste peste tot ... zici ca a trecut uraganu pe la noi ... nu mai e nik la locul sau, nu mai poti tine nik ...
ziua sa va fie faina, la noi senin si soare ...cu dinti ... macar s-a ridicat ceata, ca aseara abia am reusit sa nimeresc straduta spre casa ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 16 December 2011 - 03:29 PM
carmaw, la 16 December 2011 - 03:15 PM, a spus:
1 cum fac macroul prajit(cu malai)sau la cuptor??
2 pastravii voi cum ziceti??
3 salata a iesit f buna!
Va rog ziceti mi...acum o sterg la coafor apoi vine nenea sa programeze televizorul(sa nu cumparati de la debo...scrie pe pag lor diagonala de 82 si iti aduc unul de 80...spun ca e la fel:(((
Au noroc sa sunt ocupata...
Apoi fac colivele.

la macrou nu ma bag ca nu-mi place (prea miroase tare ... vorba lui Geany), dar una dintre retetele de pastrav delicios (simplu si natural) pe care o folosesc este:
- tai o ceapa rosie rondele
- spal pastravii (esential la peste: curat bine sa nu ramana nici o urma maro langa sira), si-l usuc cu servet de hartie
- sarez cu sare de mare si rasnesc proaspat piper si inauntru si afara
- ii pun in tava de teflon sau alta tava cu hartie de copt
- pozitionez pastravii (1 bucata / comesean), iar in burta lor + peste ei cateva rondelele de ceapa si 1 crenguta de oregano verde (Daca nu ai verde foloseste uscat)
- peste ei pun un fir ulei EV, zeama de la o lamaie, capere si o rasnitura diafana de pepperoncino
- dau la cuptor pentru 20 min la 200 g (depinde de cuptor: pana ii vezi usor rumeni)
- scot pastravul din cuptor si il dezosez (tai de la coada la cap pe langa sira in doua si cu o miscare din poanier scot sira cu capatana cu tot)
- servesc pastravul cu salata verde (facuta simplissim: ulei EV si zeama de lamaie, sare)
- uneori, daca e fel unic si foamea mare mai servesc si o garnitura de orez si/sau de ciuperci umplute (cu o bila de mozzarella + o rasnitura de piper) la cuptor, ori orice ganitura favorita aveti voi la indemana!
Cu alte cuvinte: ulei EV, zeama de lamaie, sare, piper si ierburi care iti plac (+capere si rondele de ceapa rosie optional dar vin foarte bine) la cuptor 20 min si gata.
Daca ai fileuri sau diferite vietati marine, le poti pune si la gramada, proceddand la fel cu asezonarea si prepararea
Timp de curatare, spalare, preparare, dezosare si servire circa 30 min. Nu rezulta miros/abur in casa, tava o cureti apoi in 2 timpi si 3 miscari. Succes!
Voi exemplifica prin cateva dovezi:

Number of downloads: 0

si ciuperCutele

Postat 16 December 2011 - 03:43 PM
Daniella, la 16 December 2011 - 03:23 PM, a spus:
Sunt disperta scormoneste peste tot ... zici ca a trecut uraganu pe la noi ... nu mai e nik la locul sau, nu mai poti tine nik ...
ziua sa va fie faina, la noi senin si soare ...cu dinti ... macar s-a ridicat ceata, ca aseara abia am reusit sa nimeresc straduta spre casa ...
Dani , al meu sot are o vorba "vrei ordine in casa si lucruri intregi , dai copilul "

Postat 16 December 2011 - 03:46 PM

Enjoy the moments

Postat 16 December 2011 - 03:51 PM
Daniella, la 16 December 2011 - 03:23 PM, a spus:
mie ieri picea mi-a spart un ruj dior nou nout

Daniella , eu am o comoda in sufragerie unde pur si simplu am renuntzat sa mai aranjez lucrurile!!! Le csote si le baga inapoi cum vrea ea. Si partea cea mai proasta e ca ascunde lucrurile ei printre

Mai scund din lucruri in camara .
Rau e ca ajunge la blatul de lucru si trebuie sa fu atenta nu cumva sa las cutzite spre margine.
Am auzit ca de pe la 2 ani o sa fie mai bine

Postat 16 December 2011 - 04:01 PM

Postat 16 December 2011 - 04:23 PM
Mutti, la 16 December 2011 - 03:51 PM, a spus:

Mai scund din lucruri in camara .
Rau e ca ajunge la blatul de lucru si trebuie sa fu atenta nu cumva sa las cutzite spre margine.
Am auzit ca de pe la 2 ani o sa fie mai bine

Da, este evident: dca ii spui ca NU e voie si mai si bulbuci ochii si ridici tonul la ea, exact acolo are treaba. Vrea toata atentia ta si stie ca asa o sa o capteze! Daca o lasi in pace sa faca ce pofteste, imediat cauta altceva care te-ar putea face atenta! Deci pasul 1 ar fi sa nu ii mai spunem NU e voie, ci sa ii distragem atentia prin ceva ce noi facem ...sunt foarte atenti si ne spioneaza ... ar veni imediat si ea ... . Dar ai nevoie sa mai fai o mancare 20 minute, sa mai pui lucrurile la loc etc ... nu poti tot timpul sa-i distragi atentia de la sertare. Nu am o proba mai concludenta, asta e doar o mica marturie, ca de regula nu-mi arde de pozat ... efectiv daca vreau sa gatesc (nu va ganditi ca mi.ar lua mai mult de 15-20 minute o farfurie de paste) ma alearga de la un sertar la altul, de la o usa/dulap la altul ... daca o tin inchisa cu mana/piciorul ...urla ... : Rahaturile alea de blocat pt copii nu au facut doi bani: are o fortaaaa, a deschis usile cu ele cu tot!
In ultima poza mi-a scos tot din masina de spalat ... macar la masina de spalat am o consolare ca asa nu sparge nik

si Bea trage de pe margine de blat si masa jos ...e pericol si de cutite si de chestii care se pot sparge si sa o raneasca ...
asa arata casa pe unde trece Bea ... si fuge dintr-un loc in altul ... nu ma tin dupa ea cu stransul...

in sacul ala mov i.am strans gramada jucariile pe care le imprastia ... de cand sunt stranse nu o mai intereseaza ...

Fisiere atasate
-
IMG_4775.JPG (99.59K)
Number of downloads: 0 -
IMG_4799.JPG (81.21K)
Number of downloads: 0 -
IMG_4772.JPG (73.53K)
Postat 16 December 2011 - 05:28 PM
izuk, la 16 December 2011 - 04:01 PM, a spus:

a mea vrea si sa gateasca si sa se gateasca

Daniella, la 16 December 2011 - 04:23 PM, a spus:

ex. daca tai ceva cu un cutit si ma opresc, chiar si pentru cateva secunde, atunci cutitul il pun pe chiuveta, in spatele robinetului.
Postat 16 December 2011 - 06:07 PM
Postat 16 December 2011 - 06:36 PM

Zoazo' mi-am luat ghete fattaaa !! dealea de care mi-ai spus tu (ca ne vorbiram) = Geany, ma bucura fiecare veste buna de la tine! Sa porti sanatoasa ghetutele si sa te tina, ca prea ti le-ai dorit!

Daniella, bucura-te cat poti, chiar si de momentele astea.NU te vei mai intalni cu ele!
Angel, iar ai trecut la avatarul cu HotMama? Ca io p-asta-l vad! Burtica era mai faina! Semana cu-n globulet!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!