Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 414
  • 415
  • 416
  • 417
  • 418
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#8301 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 21 December 2011 - 09:23 AM

Buna dimineatza , in sfarsit apuc sa va arat casutza:

Fisiere atasate

#8302 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 December 2011 - 09:25 AM

Si acum , sa va arat ce am mesterit zilele trecute , eu si cu pitica . Casutze din biscuitzi ca sa facem cadou la copilasi:
Fisier atasat  CIMG7475.JPG (154.55K)
Number of downloads: 0

Si acum vedere din detaliu daca vretzi sa incercatzi si voi:

Fisier atasat  CIMG7473.JPG (83.1K)
Fisier atasat  CIMG7472.JPG (78.55K)

#8303 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 December 2011 - 09:26 AM

Si asta-i pitica mea inainte de a pleca la sarbatoarea de Craciun de la cresa. Avea deja caciula-n cap cand m-am gandit sa o pozez repede:

Fisiere atasate

#8304 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 21 December 2011 - 09:29 AM

Vezi postareaMutti, la 21 December 2011 - 09:26 AM, a spus:

Si asta-i pitica mea inainte de a pleca la sarbatoarea de Craciun de la cresa. Avea deja caciula-n cap cand m-am gandit sa o pozez repede:

Pitica ta e maricica. Si e frumusica tare! :tongue3: Sa va traiasca!

#8305 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 21 December 2011 - 09:31 AM

Vezi postareaMutti, la 21 December 2011 - 09:25 AM, a spus:

Si acum , sa va arat ce am mesterit zilele trecute , eu si cu pitica . Casutze din biscuitzi ca sa facem cadou la copilasi:
Si acum vedere din detaliu daca vretzi sa incercatzi si voi:

Cu asa un ajutor... normal ca ati facut numai minunatii! =)) Foarte buna ideea cu "cabanuta" din biscuiti. In interior ai o prajitura? Sau mi se pare mie? :tongue3:

#8306 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 December 2011 - 09:38 AM

Neata,

Ce frumuseti vad!!!!!!!!!!!!!!!

#8307 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 21 December 2011 - 09:39 AM

Frumusel Elf are Mosul anul asta!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#8308 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 21 December 2011 - 09:40 AM

Mutti mai a putin si lesin cat de mare s-a facut. nu stiu la ce ma asteptam. nu am mai vazut-o de mult pe Scufita ta.
ti-a iesit casuta super, iar ideea cu casutele din biscuiti e extraordinara.

Moatzo, am facut in 3 treaba. Ada a spalat vasele dupa si Sara le-a limpezit. amandoua le-au sters si au dat fursecurile prin zahar pudra si le-au pus in cutie. daca vedeti bucataria cum arata o luati la goana =))
dar ma bucur ca am facut in 3 si Sara a zis ca aspira cand terminam. a trebuit sa le iau mintea de la prajituri ca Ada a mancat la fursecuri de o sa i se faca rau. iar Sara baga cozonac :D...Ada nu prea serveste, e cu mac si nu-i prea place zice.

le pun la treaba sa faca ele candy cane ca nu mai am chef. nu au ce sa strice si sant pt noi nu pt altcineva, daca ies strambe nu ma supar :tongue3:

#8309 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 21 December 2011 - 09:43 AM

Vezi postareaAngel, la 21 December 2011 - 09:40 AM, a spus:

Mutti mai a putin si lesin cat de mare s-a facut. nu stiu la ce ma asteptam. nu am mai vazut-o de mult pe Scufita ta.
ti-a iesit casuta super, iar ideea cu casutele din biscuiti e extraordinara.

Moatzo, am facut in 3 treaba. Ada a spalat vasele dupa si Sara le-a limpezit. amandoua le-au sters si au dat fursecurile prin zahar pudra si le-au pus in cutie. daca vedeti bucataria cum arata o luati la goana :D
dar ma bucur ca am facut in 3 si Sara a zis ca aspira cand terminam. a trebuit sa le iau mintea de la prajituri ca Ada a mancat la fursecuri de o sa i se faca rau. iar Sara baga cozonac ;)...Ada nu prea serveste, e cu mac si nu-i prea place zice.

le pun la treaba sa faca ele candy cane ca nu mai am chef. nu au ce sa strice si sant pt noi nu pt altcineva, daca ies strambe nu ma supar =))

Cu asa ajutoare, n-au cum sa iasa strambe! :tongue3:
Oricum or iesi, tot delicioase or sa fie! :D
Bravo ca mai poti sa tragi! Si bine ca ai ajutoare!
Multa sanatate bolnaviorului!

#8310 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 December 2011 - 09:45 AM

Foxyy , nu-i praji, e Domino , jeleu imbracat in cioco , se gasesc aici peste tot de Craciun.

Fetele , merci de complimente :tongue3: . Va pup.

#8311 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 December 2011 - 09:47 AM

Buna cafeaua! si tigara mmmm :tongue3:

nu am mai raportat, darrrr de luni picea s+a dus la mamaie ca sa stea si ea acs sa+si mai faca din treburi. Sub acelasi pretext a oprit+o si pt ieri. Cand am auzit asa zic, ce rost are sa veniti miercuri cand vine Maria (cu un ajutor) la curatenie generala,s a va calcati pe picioare. Apai daca tot e pe asa ia stati voi acolo pana vineri sa fie si la mine ordine si curatenie macar vreo 2 zile si sa apucam sa facem bradul pana vine gagalicea! zis si facut, luni seara o anunt pe mamaie ca las fata la saptamanal dupa care ma apuca febra dereticatului si a spalatului. Si spal, si spal, si spal, si spal (perdele, draperii, fetele de la pernele fantezie, rulourile de la usi, toate cuverturile, pilotele, protectiile de saltele, lenjeria fetii+protectia, ce s+a mai streans intre timp, vorba Stellei numai pe bunica nu am spalat-o! ;) )... asta in conditiile in care eu care oricum am mania spalatului si spal intr-una aproape zilnic macar cate 1 masina de rufe, tot am spalat luni seara pana la 2 noaptea (nu mai tin minet cate masini) si aseara pana pe la 10 jum cand ni s+a luat curentul =)) Si nu am terminat!!! ;) Mai am lenjeriile pe care le+am scos azi de pe pat si o pilota de toamna/primavara + cine stie pe ce imi mai pica ochii :D )
Good. Intre timp din musafir am devenit gazda si am scris frumos la idei pt meniul de Craciun ce intentionez sa fac, asa ... doar ca sa mi se aseze gandurile in capatana. Deci pe cai, ca azi mort copt tb sa ajung la cumparaturi si mai tb sa trag si tare la birou sa fac o multime ... deci dixtractie placuta pe la han si spor in toate! Avans, haida :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8312 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 21 December 2011 - 09:50 AM

Neata, si la noi ninge, cu niste fulgi mari si pufosi (nu cred ca va tine, dar e fain sa ma uit pe geam afara).
Sunteti harnicute tare ,toate, Angel, ai grija totusi sa nu te obosesti prea tare si sanatate multa husbandului.
Corina, imi place ideea cu congelatul, mai ales ca si eu lucrez pana vineri la pranz, apoi ma duc la socrii sa le duc brad si bere :tongue3: si sa iau la scimb carnati, varza murata si prajituri facute de cumnata mea (ei fac pentru cunostinte si jumatatile ce le raman le impartim frateste..). Asa ca eu mai putin cu prajiturelele, am facut doar fursecurile Elena, cornuletele cu untura Any, turta dulce si mai vreau sa fac ciocolatoasele lui Any.
Na, ce m-am intis cu vorba. Va pup si spor la treaba!
Mutti, sa-ti traiasca picea, Doamne ce mare e si frumoasa. Foarte faine casutele din biscuiti, buna idee.

#8313 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2011 - 09:57 AM

Vezi postareamoatza, la 20 December 2011 - 08:36 AM, a spus:

Ma uit la pungulitzele voastre cu dulciuri, f frumoase sunt si e un gest minunat sa oferi si sa arati ca te-ai gandit la respectiva persoana. Totusi la mine nu prea se obisnuieste, nici n-am primit, nici n-am daruit astfel de atentii. Dupa ziua omului, cand mi-au ramas multe fursecuri si tort, am dat la pachet invitatilor, da'n rest, nu prea!
Azi ma duc pe la cineva si duc o cutie de ciocolata mai buna, asa, ptr ca vreau eu. Simt ca ar aprecia mai mult asta decat prajituri facute de mine. N-am incercat, dar fiindca n-o face nimeni nu-mi vine sa inaugurez eu moda.
Ptr prietenii si rudele pe care le vizitez de sarbatori am pregatit cadouri, mai mari sau mai mici, iar nasilor nostri, care-si serbeaza ziua de nastere chiar in ziua de Craciun -el- voi pregati un tort ptr ca i-am obisnuit asa. La parinti nu duc nimic dulce, ptr ca tata e pe insulina si nu-i cazul, cumnata-mi -nu, ca le-ar manca si iara nu-i cazul...ptr prieteni am cumparat tot cutii cu ciocolata belgiana...la colegi nu fac cadouri ptr ca toata lumea e prea rece si nu s-au legat decat relatii conventionale, strict de serviciu...
mda, cam asta e!
ma uit cu jind la pachetelele voastre, ma mananca palma sa fac, dar ma gandesc ca as ramane cu ele si chiar nu e cazul sa gustarim, sa tot gustarim.

Moatzo bine ca ai scris! cand am vazut ca a zis si Koral ca spera sa le termine si imparta pe vineri pe pachetele, am zis ca io's defecta: pt ca nu am primit, nu am oferit, nu am pomenit! Asa si la noi cadouri sau ciocolata, sau cutie de bomboane, depande de grad, sau mai nou cosuri care cuprind sticla de vin, cozonac, diverse dulciuri, cafea. Nici eu nu cred ca la noi ar fi apreciate, tocmai pt ca toate gospodinele bucataresc si fac asa ceva, iar alea care nu bucataresc tin la silueta deci nu ar consuma ...
Anyway mi se pare un obicei tare tare dragut si cred ca si sentimentele pe care le incerci pregatind si decorind apoi oferind sau/si primind pungutele de cadouri sunt emotionante! Noroc cu moatza :tongue3: m-ai scos din ceata!

#8314 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2011 - 09:58 AM

tii, pana as scriu si eu un replay s-a scris deja o pagina si a aparut o papusica!
Mutti sa-ti traiasca! e o frumoasa si o scumpa Elena! imi vine sa o pup degraba pe manutele alea mici! Nu pot sa ma satur sa ma uit la ea! cred ca mi-e dor de picea mea! :tongue3:

#8315 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2011 - 10:06 AM

Vezi postareamoatza, la 20 December 2011 - 10:06 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 20 December 2011 - 09:28 AM, a spus:

Nu's daca m-am facut inteleasa :D

te-am inteles perfect si nu incetez sa admir munca si bunavointa voastra.
de fapt f multe le-am invatat si deprins de la voi, fapt ptr care va multumesc. =))
+1

Vezi postareastella, la 20 December 2011 - 09:50 AM, a spus:

Si mai e un factor care nu trebuie neglijat...in RO femeile sunt gospodine, fac mereu una alta...

Stellutzo, ai fi surprinsa sa stii cat de putine femei mai fac o oala de mancare! In anturajul meu sunt privita ca o curiozitate, si eu nu fac nici pe jumate din cate faceti voi. Dintre colegele mele doar eu gatesc regulat si mai prestez si deserturi. Cand aduc la birou mancare gatita sau prajituri, de cele mai multe ori sunt privita cu neincredere, probabil banuiesc ca am femeie in casa care imi gateste. De-aia nu le fac nici eu cadouri de Craciun :tongue3:
Comunitatea de pe forum nu-i deloc reprezentativa ptr ceea ce-i Romania feminina acum. Chiar daca au sau nu joburi solicitante, au sau nu cariera femeile aleg sa fie comode. In detrimentul sanatatii familiei, de cele mai multe ori.

confirm si eu! in plus adaug ca dupa nu'sh cati ani de comunism si lipsuri de toate naturile, dar mai ales in ceea ce priveste produsele alimentare, nici nu sunt preocupate persoanele de sanatatea familiei, sau de un mod de hranire sanatos! doar sa cumpere mult si ieftin ... Cand vorbesc persoanelor de o alimentatie sanatoasa, ca una normala si nu ca dieta, (nu ma refer la cine stie ce chestii stiintifice cigen bucataria italiana, care mie mi se pare una din cele mai sanatoase), si le explic de ce bucataria noastra e grea, ce pot face sa-si reduca colesterolul, trigliceridele etc ... 90% ma privesc crucis :D , cum zice si moatza, ca pe o curiozitate a naturii!

#8316 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 21 December 2011 - 10:11 AM

poze cam neclare ca sant in graba facute si cu telefonul :tongue3:

Fisier atasat  377797_284369758282079_100001271715488_854770_757193705_n.jpg (179.57K)

Fisier atasat  388540_284369384948783_100001271715488_854768_1560958351_n.jpg (171.2K)

#8317 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2011 - 10:13 AM

Vezi postareaAdriana, la 20 December 2011 - 09:28 AM, a spus:

punguta asta si are 700 de gr (fara biscuitele de la inchizatura care e tare ca piatra si greu ca plumbul :D ), nici nu vreau sa ma duc sa vad cit ar costa luate intr-o cofetarie. Si le dau celor care stiu ca apreciaza, normal ca nu i l-as face cadou uneia care nu pune gura pe un dulce.

la pasticerie cu laborator propriu in Taormina 35 € /kg orice dulciuri, in Napoli 25€/kg ca-s mai saraci. :tongue3:. Pe o mana de dulciuri dadeam 17 € in fiecare seara =)) sunt la cura de ingrasat, oare v-am spus ?

#8318 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2011 - 10:15 AM

Vezi postareaDexter, la 20 December 2011 - 05:25 PM, a spus:

apropo de trufe: anul trecut de revelion am servit trufe in regim "do it yourself" şi toată lumea a avut fun la maxim: am făcut pasta respectivă cu (destul de mult) alcool şi am solidificat-o in boluri individuale pe care le-am servit fiecărui comesean. am pus cacao, nuci şi migdale mărunţite in mai multe "farfurii" dreptunghiulare şi fiecare îşi tăvălea bucata de trufă prin ce maclavais şi in ce combinaţie voia.

faina ideea! fac si eu pe acelasi principiu fructe (bucatite) in fondue de ciocolata

#8319 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 21 December 2011 - 10:27 AM

Vezi postareaAngel, la 21 December 2011 - 10:11 AM, a spus:

poze cam neclare ca sant in graba facute si cu telefonul :D

Ce pofta de cozonac mi-ai facut.... =)) Iar semilunele-s perfecte! :tongue3:

#8320 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2011 - 10:29 AM

Vezi postareaAngel, la 21 December 2011 - 10:11 AM, a spus:

poze cam neclare ca sant in graba facute si cu telefonul :D

woaw Angel! asa arata primul tau cozonac? brava fata =)) harnica si priceputa! si mai calmeaza-te oleak ca se razvrateste al mic! nu ti se umfla picioarele cand sezi in ele?
pup eu ajutoarele tale scumpe! abia astept sa bucataresc si eu cu gagalicea mea! :tongue3: o sa o exploatez :D

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 414
  • 415
  • 416
  • 417
  • 418
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic