Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 433
  • 434
  • 435
  • 436
  • 437
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#8681 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 December 2011 - 12:03 PM

Vezi postareaGeany, la 29 December 2011 - 11:56 AM, a spus:

Pe pliculetul de drojdie uscata de la dr. oetqer scrie ca un pliculet de 7g de drojdie uscata e echivalentul a 25 de gr. de drojdie proaspata si ca e pt. 500 de gr. de faina, deci la 1 kg. de faina ar intra 2 pliculete a 7 gr. deci 14 gr. :)

corect! asa stiu si eu! Singura treaba sa nu lasi uda drojdia uscata si sa faci treaba mai incolo (timmer), ci amestec-o cu faina si cand te apuci da-i batai!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8682 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 December 2011 - 12:09 PM

Eu am lucrat cu drojdia uscata Dr.Oetker si Ruff, am facut gogosi si au iesit foarte bune si a crescut frumos aluatul.
Asa ca, Angel, spor la treaba!
GEORGIA

#8683 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2011 - 12:13 PM

Mirela, eu am facut cu drojdie uscata, si am facut cu ea pusa cu lapte caldut si zahar :)plus stropii de otzet de zice geanina, am lasat maiaua asta sa se umfle in pene, si apoi amestecata cu faina si restul de ingrediente si a crescut f. bine.

#8684 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 29 December 2011 - 12:13 PM

eu numai uscata folosesc, nu mi s-a intamplat nimic pana acum. majoritatea retetelor de le am sant cu uscata.
nu fac acum ca e tarziu, maine cred ca fac. sant doar 32 de grade maine. :)

#8685 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 December 2011 - 12:26 PM

mie la adulti mi se pare calitate execrabila si la H&M, de adulti ziceam eu. La copii nu stiu, ca intr-adevar am doar niste body, care sunt inca mari si nu i le-am dat la purtare.
Zara de adulti mie nu mi se pare calitate, tot de duzina. Zara kids nu e scump deloc , adica am luat 2 body-polo (eu sunt innebunita dupa polo), un material superb cu 50 lei (Asta e 12 eur), fara sa fie vreo reducere. Dar putine chestii imi placeau de la ei, nu prea au firmele astea "tinere" bumbac de calitate premium.
Si eu spal totul, numai la 30 grade si doar cu detergent de rufe colorate. Dar unele sunt varza.
Ce am luat eu de la C&A pt copil nu mi-a placut cum s-au comportat si nici textura, desi am luat si din cele de bumbac organic.
Mie in schimb imi plac salopetele si body de la Debenhams. Am o groaza si le poarta de 9 luni si le spal la greu, sunt intacte.

Nu, nu cred ca e alta marfa aici, e aceeasi marfa in toate tarile, produsa asa cum fac toate marile corporatii in diverse tari sarace din Asia si Orientul Mijlociu. In schimb grupul Inditex (Zara, Bershka, Stradivarius, Pull and Bear, Massimo Dutti) dupa cate stiu produce pe vapor pt a nu plati nici un fel de taxe. De aceea ei sunt foarte fashion oriented, daca acum apar bulinele in moda, scoase de Armani pt Spring 2012, in 30 zile scot si ei o linie cu buline. La fel face si Tchibo. Insa nu se poate vorbi de calitate e un fashion de moment, le porti 3 luni si gata. Doar ca in astea 3 luni sa nu le imbraci prea des :)
in fine asta e parerea mea, pot fi combatuta...

#8686 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 29 December 2011 - 12:44 PM

Daniella , mie 12 Euro pt un body mi se pare enorm !!! Eu le iau cu 3 euro si daca sunt ci shiki-miki dau cam 5 pe ele.

E important sa fie din bumbac , si cam atat :)

#8687 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 December 2011 - 12:47 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 December 2011 - 12:26 PM, a spus:

La fel face si Tchibo.

Tchibo e Discounter , marfa ieftina....nu au cine stie ce calitate. HM e mult deasupra , parerea mea.

#8688 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 29 December 2011 - 01:05 PM

eu habar nu am de multe branduri de care vb :)
12 euro mi se pare si mie mult, Daniela e bogata :P

#8689 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 December 2011 - 01:14 PM

Vezi postareastella, la 09 March 2011 - 11:08 PM, a spus:

Daniella, reteta mea de trufe este extrem de simpla :)
la fiecare 400 gr de ciocolata neagra ( nu exagerat de procentaj de cacao, caci o gasesc apoi prea acida personal) 100 gr unt .
pun la bain marie sa se topeasca ( eu adaug si o cescuta de cafea la topit , caci imi place gustul usor moka) ,
cand s-a topit amestec bine sa fie omogenizata masa de cioco si unt, iau de pe foc si adaug un galbenus de ou proaspat.
amestec bine cu telul si apoi las sa se raceasca bine. razaluiesc cu o lingura, fac bilutele si le dau prin cacao neagra. asta-i tot.

celelalte le amestec sau cu porocala confiata, sau alune sau ce vrei,eventual adaug si
ceva licoros, gen grad marnier sau ceva gen. si le "torn" in cofrajele speciale.

vreau sa scriu, ca nu am apucat, ca trufele Stellei mi-au iesit un deliciu. Nu am pus cafea, deoarece am folosit ceva mai mult de 3 cioco x 100 g cu peste 70% (nu am avut deci 400 g) la care am adaugat 1 pahar de rom. Am facut varianta super rapida: le-am topit la MO 2 minute, am amestecat rapid galbenusul. Apoi jum de pach unt care s-a topit si incorporat imediat. Am zbatut de vreo 2 ori cu mixerul bat. Mi se parea prea moale si mi-era ca am gresit-o cu romul si prea mult unt la cioco mai putina, asa ca am adaugat 100 g de fulgi de migdale. Am lasat sa se raceasca, am facut bile si le-am tavalit prin cacao buna. Au iesit fff bune si aromate datorita romului, dar si datorita fulgilor de migdale :P .

Fisier atasat  IMG_4899.JPG (147.42K)
Number of downloads: 0

aici alaturi de bomboanele raffaello ale lui Izuk, pe care le-am facut tricolore pt ca nu veam cocos alb. Aici nu am schimbat reteta, decat un strop: am bagat in compozitie faina de migdale in loc de cocos, deoarece doream sa scap ca o aveam din vara ... :toothy6:ca nu mai stiu exact pentru ce retete am luat-o, dar am luat ... ca innecata si nu consumasem inca nici un plic.

multumesc Stella! Multumesc Izuk ... Ieri am scapat si eu de ispita ... am trimis o cutie mare la soacra ... nu mai fac bomboane ca ma tenteaza ... :P

#8690 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 December 2011 - 01:16 PM

Vezi postareaMutti, la 29 December 2011 - 12:44 PM, a spus:

Daniella , mie 12 Euro pt un body mi se pare enorm !!! Eu le iau cu 3 euro si daca sunt ci shiki-miki dau cam 5 pe ele.

E important sa fie din bumbac , si cam atat :P

nu ai fost atenta 12 eur= 2 body, absolut superb materialul si elegante, polo maneca lunga

bumbacul e de multe calitati, premium e pentru cunoscatori si au putine firme ... in rest ... si tricourile chinezesti sunt de bumbac ...

aici cel mai ordinar body maneca lunga e 3 eur (10-12 lei). Da, am dat dublu, dar la suma asta nu mi se pare o avere, i-am luat chiar 2 seturi (2 culori) pe care le poarta de anul trecut dinainte de botez si inca i le mai dau (au putin elastan).

etetete sunt bogata :) ! pt fi-mea prefer sa nu-mi mai iau eu nik! Multe dintre hainute insa ii raman mici nepurtate aproape ... , dar unele la care imi place materialul le port de le zapacesc.

#8691 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 December 2011 - 01:47 PM

Daniella , nush despre ce calitatzi vorbesti tu , poate nu ma pricep io :)

Eu ii iau la Elena si cu 3 Euro ,le poarta si cand ii raman mici le impachetez. Nu mi s-a stricat niciunul pana acum , serios.

Cele care-mi plac cel mai mult sunt primite de la mama , din Ro , facute la Brad de o fabrica ce lucreaza pt italieni.

In rest.....cam la fel , toate pe care le-am cumparat.

Ba nu ,am primit o data cadou unele de la Lidl , tare naspa!!!!

#8692 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 29 December 2011 - 02:38 PM

[quote name='Daniella' date='28 December 2011 - 10:45 PM' timestamp='1325112336' post='118275']
[/quote]
dar si tu esti psiholog, fata draga? no, uite ca de asta avem nevoie pe aici: koral si cerra poftiti "in sanul nostru" pana nu facem vreo prostie ai noi pe aici pe la han ... :pupic:
hai mai cerra, trebuie sa o dai pe brazda pe pacienta! stiu ca sarbatorile aduc la suprafata multi sinucigasi
[/quote]

Face parte din meseria mea.Aseara dupa un ceas de vorbarie, mi ` zis ca ii pare nespus de rau ptr gestul ei, doar ca in momentul ala parca numai judeca ea.

Tre sa stim sa ne tinem in frau nervisorii si totul va fi bine, iar daca vedem schimbari de comportament,sau orice alt ceva ce nu se intimpla inainte, trebuie sa mergem la dr neurolog. Atata lume vai, vai, sa spunem mai frumos sufera de ''Tulburari anxioase''nu aveti voi imaginatie. Se poate intampla in orice patura sociala. Mai grav este ptr acele persoane care nu recunosc ca au o problema. De la tulburarea anxioasa netratata exista un pas mic pina la depresia in toata splendoarea ei care ne schimba inclusiv specialitatea medicului (neurolog-psihiatru).

#8693 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 December 2011 - 02:48 PM

bumbacul e de multe calitati, cat si accesoriile: capsele, fermoarele...
important bebe sa se simta bine si mami multumita

#8694 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 29 December 2011 - 02:51 PM

o cafea?

Fisier atasat  IMG_1338 (Medium).jpg (58.52K)
Number of downloads: 0

#8695 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 December 2011 - 02:52 PM

[quote name='cerra' date='29 December 2011 - 02:38 PM' timestamp='1325162298' post='118370']
hai mai cerra, trebuie sa o dai pe brazda pe pacienta! stiu ca sarbatorile aduc la suprafata multi sinucigasi[/quote]

Face parte din meseria mea.Aseara dupa un ceas de vorbarie, mi ` zis ca ii pare nespus de rau ptr gestul ei, doar ca in momentul ala parca numai judeca ea.

Tre sa stim sa ne tinem in frau nervisorii si totul va fi bine, iar daca vedem schimbari de comportament,sau orice alt ceva ce nu se intimpla inainte, trebuie sa mergem la dr neurolog. Atata lume vai, vai, sa spunem mai frumos sufera de ''Tulburari anxioase''nu aveti voi imaginatie. Se poate intampla in orice patura sociala. Mai grav este ptr acele persoane care nu recunosc ca au o problema. De la tulburarea anxioasa netratata exista un pas mic pina la depresia in toata splendoarea ei care ne schimba inclusiv specialitatea medicului (neurolog-psihiatru). [/quote]
Ai o meserie tare faina, nu te plictisesti, asa-i?

#8696 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 December 2011 - 02:53 PM

mie la adulti mi se pare calitate execrabila si la H&M, de adulti ziceam eu.

De copii mici nu am cumparat niciodata hainute de la H&M, deci nu pot spune nimic, ca nu cunosc. Dar fiica-mea si-a comandat ceva de acolo, acum nu demult. Fiind aproape 15 ani, a comandat de la adulti marimea 34/36. Si-a luat o bluzita dintr-un material tricotat fin/subtire. Dupa primul spalat arata ca o cîrpa de praf! Ba pardon, cîrpele mele au calitate! A costat 25 euro. Nu merita nici 2,50.
Una alt set tot din tricotaj fin, dar alt material, înteapa, zgîrie pielea. Un Twin-Set 30 euro. Arata ok, dar calitatea lasa de dorit.
Ce vreau sa zic, cu banii astia îsi lua de altundeva ceva de calitate foarte buna.

Cu ceva timp mai 'nainte a fost cu fetele la Rosenheim si si-au cumparat direct din H&M lenjerii de corp si din nou ceva bluze. Mai rau decît cîrpele alea care nu le am! Toate articolele sînt facute în Bangladesh, China... si ce mai conteaza. Probabil facute de mînute mititele care primesc 10 centi dupa 12 ore de munca pe zi...

Poate asa s-a nimerit, cine stie. Deci eu nu-s fan H&M...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8697 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 December 2011 - 02:53 PM

Vezi postareacerra, la 29 December 2011 - 02:51 PM, a spus:

io da, dar sunt nazuroasa: daca dai un ristretto :pupic:

#8698 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 December 2011 - 03:00 PM

Vezi postareaMaya, la 29 December 2011 - 02:53 PM, a spus:

mie la adulti mi se pare calitate execrabila si la H&M, de adulti ziceam eu.

De copii mici nu am cumparat niciodata hainute de la H&M, deci nu pot spune nimic, ca nu cunosc. Dar fiica-mea si-a comandat ceva de acolo, acum nu demult. Fiind aproape 15 ani, a comandat de la adulti marimea 34/36. Si-a luat o bluzita dintr-un material tricotat fin/subtire. Dupa primul spalat arata ca o cîrpa de praf! Ba pardon, cîrpele mele au calitate! A costat 25 euro. Nu merita nici 2,50.
Una alt set tot din tricotaj fin, dar alt material, înteapa, zgîrie pielea. Un Twin-Set 30 euro. Arata ok, dar calitatea lasa de dorit.
Ce vreau sa zic, cu banii astia îsi lua de altundeva ceva de calitate foarte buna.

Cu ceva timp mai 'nainte a fost cu fetele la Rosenheim si si-au cumparat direct din H&M lenjerii de corp si din nou ceva bluze. Mai rau decît cîrpele alea care nu le am! Toate articolele sînt facute în Bangladesh, China... si ce mai conteaza. Probabil facute de mînute mititele care primesc 10 centi dupa 12 ore de munca pe zi...

Poate asa s-a nimerit, cine stie. Deci eu nu-s fan H&M...

eu am exact acelasi gen de experiente, toate au tinuta si calitate de carpe de praf... de aia nici eu nu sunt fun nici H&M niciatat C&A, Berska si tot restul la fel nu ma incanta. Si ma mira euforia cu care au fost primiti aici la cele 5 deschideri pe cae le-au avut anul asta! de parca venise o fabrica noua ce dadea de lucru cuiva ...
Unde sunt facute (China, India, BVanglades etc) conteaza mai putin, pentru ca acum toti produc in tarile cu mana de lucru cea mai ieftina (pana nu demult faceau si in Moldova noastra, dar a devenit prea scump) de la marile case de moda (Guess, DG etc), sau din orice domeniu (casual, fashion, sport), pana la discounterii astia, sau cei din zonele de mijloc.
una peste alta, chinezii si asiaticii astia o sa ne manance de vii. Eu cred ca iesirea din criza e agravata de cumpararea marfurilor din tarile sarace. De ex. am vb cu o cunostinta care sta in Spania si care imi povestea ca ei nu mai cultiva terenurile (CApsuni, castraveti si tot ce faceau ei), nu mai culeg si ingrijesc portocalele, deoarece e mai eftin sa aduca de ex portocale din Maroc, etc ... Pai cum sa iasa din criza daca toata agricultura si industria au pus-o pe butuci si nu mai produc nimic, pt ca e mai ieftin de import? :o Nu pare sa fie o legatura intre prelungirea / valurile de criza si asiatici ? Nu stiu ... poate ca exagerez. Ma ia depresia acu' la sf de an! Cerra stai pe aproape! In Napoli era cucerit orasul de chinezi! Era un oras in oras ... :pupic:

#8699 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 December 2011 - 03:09 PM

La noi un cald si un suoare' B) zaci ca vine pastili' ,hai sa vocxam ourili' :o

Am fost cu sot si bub' la cumparaturi ,ne-am oprit la un local sa ne cinstim :pupic:

Am achizitionat tot ce trebe' pt. salata buf' si un spumant (pe principiul mai bini' sa fie dicat sa nu fie :o )si neste fructe :o

#8700 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 29 December 2011 - 03:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 December 2011 - 11:26 PM, a spus:

Draga! Il felicitasi pe Stefan din partea mea? Imagine postata

Salut!
Va scapa omu' din ochi juma de zi si scrieti nene, de nu va mai opriti!
Daniella, normal! Si, ca sa stiti, l-am pupat de l-am albit de la TOATE fetele de pe Arta.Si pe el, si pe tata, ca am doi, sa-mi traiasca!

Acum spal.Fusai prin oras dupa detergent, una-alta, acum spal! Tre' sa fac si baie, dar mi-e frica sa va las, ca iar gasesc 10 pagini scrise si n-am timp sa va citesc!
Spor la treaba,ca eu nu duc lipsa!
Mai trec pe-aici!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 433
  • 434
  • 435
  • 436
  • 437
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul