Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 478
  • 479
  • 480
  • 481
  • 482
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#9581 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2012 - 02:26 PM

Geany ziceam sa-ti zic maine LA MULTI ANI pt Ionut, dar nu-i nik o sa-ti mai zic si maine!
si dupa cate stiu si Geany se serbeaza tot de sf Ion :iamwithstupid: , deci dai un rand si in numele tau! :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9582 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 06 January 2012 - 02:27 PM

Vezi postareamoatza, la 06 January 2012 - 01:59 PM, a spus:

Giani, ce copil bun esti tu! mereu ii inviti pe-ai tai la masa. f frumos!

Gela, sa traiesti! iote ca ne-ai scos la liman! finul tau face parte din noua generatie, mai ancorati in realitate. sa-ti traiasca!

In asteptarea filmuletului de anul asta care o sa iasa dupa ce pleaca lumea de la masa,cred si pana il urca pe YT, daca e aglomerat, mai dureaza, va pun doua poze calde...
Iar manastirea aflata la 10 km. de mine, nu e alta decat "Schitul de la Coslogeni"renumita pentru lecuirea miraculoasa a bolnavilor de fel de fel de boli...aici vin oameni din toata Ro si din strainatate , mai nou, in ziua de "Izvorul Tamaduirii" cand se sfinteste aici apa tamaduitoare si se face un acatist la miezul noptii premergatoare acestei sarbatori care iti da fiori reci pe sirul sipnarii.
Nu vreau sa pozez in fatza voastra ca fiind o credincioasa habotnica;mi-ar place sa fie asa, dar iuresul vietzii si activitatile de tot felul in care ma implic nu ma lasa pur si simplu sa ma duc la biserica de cate ori vreau, nu pot posti un post lung, dar de cand l-am cununat pe parintelu Arcadie, tin miercurea si vinerea si macar o saptamana inaintea marilor sarbatori din an, iar vara postul Sf. Marii l-am tinut si pe tot uneori..ce mult am scris, dar ca sa ma cunoasteti exact asa cum sunt eu, un om obisnuit, cu bune si rele, dar cu dorinta de a face mult bine, atat!
prima poza reprezinta fericitul care a prins crucea in localitatea de bastina a sotului meu
Fisier atasat  boboteaza 2012, sotzu.jpg (19.63K)
Number of downloads: 0
A doua este din resedinta de judet, 13 curajosi au sarit dupa cruce si a fost prinsa de aceeasi persoana care a recuperat-o si anul trecut.
Recuperatorul a primit recompensa oficiala de 1000 de roni, dar au mai fost si sponsori pe langa...asta nici nu mai conteaza...uitati-i pe curajosi in apele reci ale Dunarii/Bratul Borcea
Fisier atasat  2012-boboteaza.jpg (76.24K)
Number of downloads: 0

#9583 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 January 2012 - 02:30 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2012 - 02:26 PM, a spus:

Geany ziceam sa-ti zic maine LA MULTI ANI pt Ionut, dar nu-i nik o sa-ti mai zic si maine!
si dupa cate stiu si Geany se serbeaza tot de sf Ion :rolleyes: , deci dai un rand si in numele tau! :floare:

Sar-na!

Ia mai lasati-ma bre' ma tot incaltati ba cu sf. ion ba cu gheorghi :iamwithstupid: ai mei si toata familia nu m-au sarbatorit la nici un sf. si m-am invatat asa,la' ca dau de beut la ziua mea :tongue3: :scratch:

#9584 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 January 2012 - 02:37 PM

bravo, Gela, ptr straduinta! uite ca si finii pot avea o influenta pozitiva asupra nasilor. pe finul tau asa-l chema si inainte de-a fi preot? ca-mi pare un nume predestinat.

mie-mi plac traditiile astea, cu saritul in apa dupa cruce. poate parea desuet, dar as vrea tare mult sa se pastreze, ca si-atatea altele, pe care le uitam. in fond, daca asa suntem noi, de ce sa vrem sa parem altfel? ca am adoptat destule de-ale altora.

#9585 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2012 - 02:41 PM

Vezi postareamoatza, la 06 January 2012 - 02:25 PM, a spus:

gata, mi-am revenit!

chiar ma bucur f mult ca s-a dezvoltat o comunitate asa de frumoasa aici :iamwithstupid:

ia sa ma gandesc cu ce ma-mbrac! :tongue3:

asa vezi :rolleyes: ! imi place esti ascultatoare! tb sa ne gandim doar la aspectele pozitive din viata noastra! mai ales acum la inceput de an, tb sa strangem energie pentru a putea sa depasim toate greutatile, care eventual or mai aparea si anul asta. Pt. asta orice motiv de bucurie si de multumire trebuie fructificat la max in clipe de fericire pe care sa stim sa le culegem.
Viata ne scoate in cale multe clipe de fericire, tb doar sa stim sa ne bucuram de ele, sa le constientizam. Cand ne vom bucura ca suntem sanatosi, de soare, de copacei de un norisor etc o sa fim mult mai fericiti.
Good, deci cand mai aveti vreun mic iz de stare depresiva, adresati-va mie, ca imediat va scot din butoi :scratch:

Ia sa auzim ce obiective pentru imbunatatirea vietii voastre v-ati propus pe anul asta? Oamenii care isi plang de mila si nu fac planuri, nu-si stabilesc obiective, nu merg spre progres ci doar in deriva. Deci sa vedem care ce si-a propus.

#9586 Guest_Gelutza_*

Postat 06 January 2012 - 02:43 PM

Am vrut sa-ti mai raspund la un post de azi, acela in care-ti aminteai de vremurile alea cand se juca sotzul tau cu copiii, parca am scris eu postul ala, asa de bine seamana ce am citit acolo cu cele traite si de noi;de cand au plecat la facultate copilasii mei, le-am tot dus dorul, ca sa-l pup pe fiul meu acum imi trebuie o scara :rolleyes: si nici nu duce lipsa de pupat ca-l pupa fetele... :iamwithstupid: ador sarbatorile mai mult pentru ca le asociez cu ideea "acasa toti", in rest, simt cum de la an la an comercialul ne fura cate un colt din ele si mai ramane goana aia mare dupa cadouri si potol, chiar ca e traditional...si nu mai spun mai mult...eu anul asta am dedicat mare parte din timpul premergator sarbatorilor celor care sunt mai putin iubiti de altii sau ai lor si traiesc institutionalizat si m-am simtit absolut fantastic, chiar daca am obosit foarte tare.

Referitor la femeile care lucreaza la croitorie, am o vecina care a avut concediu pe toata durata sarbatorilor si nu lcreaza nicio zi din sarbatorile mari, nu stiu cum e la altii;vecina mea incepe munca de luni, pe 9...

#9587 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2012 - 02:46 PM

Vezi postareaGelutza, la 06 January 2012 - 02:27 PM, a spus:

Iar manastirea aflata la 10 km. de mine, nu e alta decat "Schitul de la Coslogeni "renumita pentru lecuirea miraculoasa a bolnavilor de fel de fel de boli... aici vin oameni din toata Ro si din strainatate, mai nou, in ziua de "Izvorul Tamaduirii" cand se sfinteste aici apa tamaduitoare si se face un acatist la miezul noptii premergatoare acestei sarbatori care iti da fiori reci pe sirul sipnarii.
Nu vreau sa pozez in fatza voastra ca fiind o credincioasa habotnica;mi-ar place sa fie asa, dar iuresul vietzii si activitatile de tot felul in care ma implic nu ma lasa pur si simplu sa ma duc la biserica de cate ori vreau, nu pot posti un post lung, dar de cand l-am cununat pe parintelu Arcadie, tin miercurea si vinerea si macar o saptamana inaintea marilor sarbatori din an, iar vara postul Sf. Marii l-am tinut si pe tot uneori..ce mult am scris, dar ca sa ma cunoasteti exact asa cum sunt eu, un om obisnuit, cu bune si rele, dar cu dorinta de a face mult bine, atat!

Gelutza sa stii ca, Comunitatea noastra avea nevoie de tine. Eu ma bucur mult daca ne poti da cate o indrumare, deoarece primul meu obiectiv pe anul acesta este sa ma ingrijesc de SPIRIT. Asa ca ori de cate ori ai ceva de spus in acest sens eu sunt ochi si artaculinara! :iamwithstupid:
Si eu as vrea sa fiu mult mai vrednica in ale spiritului, dar nu pot, sau mai bine spus: e calr ca nu vreau destul!!! Anul asta insa trebuie sa iau masuri, sa schimb ceva in acest sens. Asa ca inca o data bun venit la noi!!! :rolleyes:

#9588 Guest_Gelutza_*

Postat 06 January 2012 - 02:53 PM

Vezi postareamoatza, la 06 January 2012 - 02:37 PM, a spus:

bravo, Gela, ptr straduinta! uite ca si finii pot avea o influenta pozitiva asupra nasilor. pe finul tau asa-l chema si inainte de-a fi preot? ca-mi pare un nume predestinat.

mie-mi plac traditiile astea, cu saritul in apa dupa cruce. poate parea desuet, dar as vrea tare mult sa se pastreze, ca si-atatea altele, pe care le uitam. in fond, daca asa suntem noi, de ce sa vrem sa parem altfel? ca am adoptat destule de-ale altora.

Pe finul meu il cheama altfel, acesta este numele pe care si l-a ales la hirotonisire...
Are 5 copii, dintre care doi gemeni si desi este din generatia tanara, nu e genul de popa despre care sa spui" faci ce zice popa, nu ce face el..."este un exemplu pentru mine si da, de cand a intrat in viata noastra am inteles si eu altfel niste lucruri pe care le puteam intelege cu usurinta si ianite( ca nu-s grea de cap, te asigur :iamwithstupid: )
Si traditiile astea ne plac si noua foarte mult, motiv pentru care petrecem la tara toate sarbatorile mari din an.
Sa stii ca traiesc o emotie deosebita in momentul in care vad oamenii aceia sarind in apa dupa sfanta cruce;anul asta au fost grade plus, dar i-am vazut sarind si in ani in care au fost multe grade minus si tot s-au incumetat, bravo lor!
Uite-l pe finul meu in filmuletul de anul trecut este cel cu vesmantul portocaliu/galben
http://www.youtube.c...h?v=LK-fhSCAap8
Mi-am permis sa pun filmuletul deorece este public,altfel nu am obiceiul de a posta pozele/filmuletele oamenilor fara acordul lor.

#9589 Guest_Gelutza_*

Postat 06 January 2012 - 02:59 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2012 - 02:46 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 06 January 2012 - 02:27 PM, a spus:

Iar manastirea aflata la 10 km. de mine, nu e alta decat "Schitul de la Coslogeni "renumita pentru lecuirea miraculoasa a bolnavilor de fel de fel de boli... aici vin oameni din toata Ro si din strainatate, mai nou, in ziua de "Izvorul Tamaduirii" cand se sfinteste aici apa tamaduitoare si se face un acatist la miezul noptii premergatoare acestei sarbatori care iti da fiori reci pe sirul sipnarii.

Gelutza sa stii ca, Comunitatea noastra avea nevoie de tine. Eu ma bucur mult daca ne poti da cate o indrumare, deoarece primul meu obiectiv pe anul acesta este sa ma ingrijesc de SPIRIT. Asa ca ori de cate ori ai ceva de spus in acest sens eu sunt ochi si artaculinara! :iamwithstupid:
Si eu as vrea sa fiu mult mai vrednica in ale spiritului, dar nu pot, sau mai bine spus: e calr ca nu vreau destul!!! Anul asta insa trebuie sa iau masuri, sa schimb ceva in acest sens. Asa ca inca o data bun venit la noi!!! :rolleyes:

Mi-ar place sa veniti intr-o excursie in zona mea ;nu e recunoacuta turistic fiindca e zona de campie, dar am trei manstiri pe o raza de 15 km. fiecare cu povestea ei si mai am Dunare cat cuprinde si o barcuta mica si-un pescar dibaci care ne aduce la botul calului ce peste are el noroc sa prinda si e norocos, parol! :tongue3:
Te sustin in ceea ce ti-ai propus, nu are cum sa fie rau! Tin pumnii!

#9590 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2012 - 03:04 PM

Vezi postareaGelutza, la 06 January 2012 - 02:59 PM, a spus:

Mi-ar place sa veniti intr-o excursie in zona mea ;nu e recunoacuta turistic fiindca e zona de campie, dar am trei manstiri pe o raza de 15 km. fiecare cu povestea ei si mai am Dunare cat cuprinde si o barcuta mica si-un pescar dibaci care ne aduce la botul calului ce peste are el noroc sa prinda si e norocos, parol! :iamwithstupid:
Te sustin in ceea ce ti-ai propus, nu are cum sa fie rau! Tin pumnii!

In ce zona locuiesti? Pe iubi al meu nu cred ca il conving cu manastirile prea usor, desi nu e anti, insa cu pescuitul as avea mai mari sanse. Abia asteapta sa vina 21 mai sa ne duca iar in Delta sa dea la peste...
Astept sa ma/ne indrumi cate putin, ca uite aici nu ne nimeriseram nici unii cunoscatori cat de cat, deci lipseai tu.
Ma gandesc sa tin si eu post anul asta, macar o parte din el, ia sa vedem reusesc, impreuna cu tine ?
poate si vinerea ...

#9591 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 06 January 2012 - 03:07 PM

Vezi postareamoatza, la 06 January 2012 - 02:07 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2012 - 02:03 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 06 January 2012 - 01:57 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2012 - 01:43 PM, a spus:

Moatzo, asta nu e chiar asa! Mi-a explicat tata de mai multe ori, cu metodele de calcul folosite de fiecare,

stiam ca exista o explicatie si ca este o metoda de calcul ptr aceste date. dar nu-s prea sigura ca nu s-a pierdut vreo zi pe drum :iamwithstupid:
ai vazut cum au facut locuitorii din Samoa? ca s-au culcat pe 29dec si s-au trezit pe 31 dec? din ratiuni economice.

Ba da, au aj la concl ca s-au pierdut zile pe drum 14, de aia s-a trecut la noul calendar. Si dupa cate stiu tot se mai pierd de ordinul secundelor, care adunate in sute de ani, vor produce alte decalaje in zile ... probabil peste 2000 de ani, iar se va conveni sa se treaca la un nou calendar, in acord cu calendarul solar.

chiar am auzit la tv ca pamantul, din cauza secetei prelungite, cantareste mai putin, e mai light :rolleyes: si din cauza asta se-nvarte mai repede. ar putea fi o explicatie a faptului ca ni se par zilele tot mai scurte...
bun, s-a usurat, de-acord, da' cat, dom'le? ca mie mi se pare ca trece extrem de repede timpul.

Pai in biblie parca si scria nu stiu exact unde, ca un an o sa para o zi, o zi o sa para un ceas ,un ceas o sa para un minut ceva de genul asta ,nu vreau sa gresesc.

#9592 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBrasov

Postat 06 January 2012 - 03:13 PM

Vezi postareaGelutza, la 06 January 2012 - 02:43 PM, a spus:

Am vrut sa-ti mai raspund la un post de azi, acela in care-ti aminteai de vremurile alea cand se juca sotzul tau cu copiii, parca am scris eu postul ala, asa de bine seamana ce am citit acolo cu cele traite si de noi;de cand au plecat la facultate copilasii mei, le-am tot dus dorul, ca sa-l pup pe fiul meu acum imi trebuie o scara :scratch: si nici nu duce lipsa de pupat ca-l pupa fetele... :tongue3: ador sarbatorile mai mult pentru ca le asociez cu ideea "acasa toti", in rest, simt cum de la an la an comercialul ne fura cate un colt din ele si mai ramane goana aia mare dupa cadouri si potol, chiar ca e traditional...si nu mai spun mai mult...eu anul asta am dedicat mare parte din timpul premergator sarbatorilor celor care sunt mai putin iubiti de altii sau ai lor si traiesc institutionalizat si m-am simtit absolut fantastic, chiar daca am obosit foarte tare.

Referitor la femeile care lucreaza la croitorie, am o vecina care a avut concediu pe toata durata sarbatorilor si nu lcreaza nicio zi din sarbatorile mari, nu stiu cum e la altii;vecina mea incepe munca de luni, pe 9...

Eu imi aduceam aminte cu drag de vremurile alea ,acum sunt tot pe fuga , cu alte preocupari ,nu ami sunt asa de lipiciosi, iubareti si parca mi-e dor de vremurile cand erau mici.Dar na, asta e,
ma bucur ca sunt cuminti si cu capul pe umerii :iamwithstupid:
Ei ,banuiesc ca nu la toate croitoriile e la fel, nu stiu eu am dat un exemplu............. :rolleyes:

#9593 Guest_Gelutza_*

Postat 06 January 2012 - 03:18 PM

Vezi postarealili, la 06 January 2012 - 03:07 PM, a spus:

Lili, am intentinat sa-ti raspund la un post si acum vad ca nu te-am citat corect, imi cer scuze, este postarea in care explicam despre vecina mea croitoreasa si asemanarile amintirilor noastre referitoare la vremurile cand erau copiii mici, off, ce vremuri, m-am emotionat din cauza lor si nu am postat cum trebuie, ma ierti?
Din postare nu reiese ca ti-am raspuns tie, dar iti zic acum...pana ma obisnuiesc cu formatul forumului mai incurc usor cate ceva...

#9594 Guest_Gelutza_*

Postat 06 January 2012 - 03:20 PM

Vezi postarealili, la 06 January 2012 - 03:13 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 06 January 2012 - 02:43 PM, a spus:

Am vrut sa-ti mai raspund la un post de azi, acela in care-ti aminteai de vremurile alea cand se juca sotzul tau cu copiii, parca am scris eu postul ala, asa de bine seamana ce am citit acolo cu cele traite si de noi;de cand au plecat la facultate copilasii mei, le-am tot dus dorul, ca sa-l pup pe fiul meu acum imi trebuie o scara :P si nici nu duce lipsa de pupat ca-l pupa fetele... :) ador sarbatorile mai mult pentru ca le asociez cu ideea "acasa toti", in rest, simt cum de la an la an comercialul ne fura cate un colt din ele si mai ramane goana aia mare dupa cadouri si potol, chiar ca e traditional...si nu mai spun mai mult...eu anul asta am dedicat mare parte din timpul premergator sarbatorilor celor care sunt mai putin iubiti de altii sau ai lor si traiesc institutionalizat si m-am simtit absolut fantastic, chiar daca am obosit foarte tare.

Eu imi aduceam aminte cu drag de vremurile alea ,acum sunt tot pe fuga , cu alte preocupari ,nu ami sunt asa de lipiciosi, iubareti si parca mi-e dor de vremurile cand erau mici.Dar na, asta e,
ma bucur ca sunt cuminti si cu capul pe umerii :notworthy:
Ei ,banuiesc ca nu la toate croitoriile e la fel, nu stiu eu am dat un exemplu............. :hug:
Hi, hi, te-ai prins ca tie iti scrisesem...
Si eu ma bucur pentru copii din aceleasi motive, iar la capitolul croitorii, sigur ai dreptate, depinde de patron, cred!

#9595 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBrasov

Postat 06 January 2012 - 03:24 PM

Scumpa mea ,eu nu ma supar.Si eu tin pasul mai greu ca sunt noua pe aici ,dar pe tine te stiu de pe celalalt forum si mereu te-am admirat si bucatele tale sunt yammi,yammi. :notworthy:

#9596 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 January 2012 - 03:51 PM

A venit Carmen si la mine si pana la urma am baut cafele si n-am mai facut nik :notworthy:
Si am pus tzara la cale :hug:

Deseara ne intalnim la ei , o branza , o sunca ( nu Serrano , cica pata negra :) ) un vin bun....d-astea.

#9597 Guest_Gelutza_*

Postat 06 January 2012 - 04:01 PM

Vezi postarealili, la 06 January 2012 - 03:24 PM, a spus:

Scumpa mea ,eu nu ma supar.Si eu tin pasul mai greu ca sunt noua pe aici ,dar pe tine te stiu de pe celalalt forum si mereu te-am admirat si bucatele tale sunt yammi,yammi. :notworthy:

Sarumana!
Tocmai sunt in pregatirea listei pentru niste bucate pe care le visez yammi, yammi( pe care le voi pregati saptamana viitoare.)

#9598 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 January 2012 - 04:49 PM

Veste-poveste!!!!
Tocmai ne-a cumparat sotzul bilet de avion pt la vara , mie si Elenei. Pe 1 Iulie!!!!

#9599 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2012 - 04:56 PM

Vezi postareaMutti, la 06 January 2012 - 03:51 PM, a spus:

A venit Carmen si la mine si pana la urma am baut cafele si n-am mai facut nik :notworthy:
Si am pus tzara la cale :hug:

Deseara ne intalnim la ei , o branza , o sunca ( nu Serrano , cica pata negra :) ) un vin bun....d-astea.

brava! cine-i Carmen?
Vezi ca iti dete DD ajutor sa te potolesti cu smotrul.

#9600 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2012 - 04:57 PM

Vezi postareaMutti, la 06 January 2012 - 04:49 PM, a spus:

Veste-poveste!!!!
Tocmai ne-a cumparat sotzul bilet de avion pt la vara , mie si Elenei. Pe 1 Iulie!!!!

sotzul tau sau al Elenei :notworthy:
singure? destinatia?

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 478
  • 479
  • 480
  • 481
  • 482
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic