Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • 484
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#9621 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 06 January 2012 - 08:30 PM

Geany, aveam trei portocale mari, primite de Craciun care, vorba cuiva tare drag mie, avansasera! Am citit eu o multime de retete pe net, nu m-a impresionat niciuna si-am aplicat bucatele din fiecare, combinand si iar citez pe acel cineva drag, am inventat! La inspiratie! Intr-o ora a fiert.La foc ff mic!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9622 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 06 January 2012 - 08:31 PM

Poi da , bine VĂ zice Zozo: nevorbitelor! :notworthy: Că până apuc să citesc , uit ce-am vrut să scriu pentru fiecare... :hug:

Pişcoţel,bine ai revenit, rău că eşti beteagă...Sănătate mulţă şi ţie şi Gelutzei.
Geany, dă fată de băut, o măslină, o margarita, ceva, nu mai fi aşa zgârcită! :)
Zozo, ai dat portocalele prin maşina de tocat, sau cum?- la noi tare trec portocalele aşa, crude, dar poate am noroc să ascund şi eu vreo 3 , pentru clătite...
Stella, nu se pune cu maşina, că practic n-ai muncit tu, mai ales că ţi le-a scos doamna care te ajută.Părerea mea :P
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#9623 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 06 January 2012 - 08:37 PM

Vezi postareazoazorel, la 06 January 2012 - 08:17 PM, a spus:

Gelutzo, scumpa mica, mie doare ce-mi trecu maseaua si stiu ce nasol e! Imagine postata Dar asta nu-ti da dreptul sa pui bunaciunile-astea p-aciisa, sa ne ploua-n gura in zi de Boboteaza!Imagine postata Vai de stomacul meu cum poate s-arate caltabosul ala! Si mandretea-aia de ceapa! S-a-nrosit de sfiicioasa ce-i pe langa slaninuta si vin!
Macar ti-a mai trecut cu vinul fiert?

Si sa va mai zic una: azi, fiind eu in sevraj de pofta de mere, plecai 15 min dee la birou si luai 1.5 kg de mere ionatan.Vreo zece.
Trecui pe la o banca si le spalai la ei la baie si, pana la birou ajunsei cu jumate.Trei le dadui si de alelalte doua-m fu mila,sa le las singure-n we, asa ca...le mancai!Imagine postata
La lactate si la fructe nu prea rezist! Aia e!
Si neste gem de portocale, productie proprie! Atentie, frige!

Atasament dulceata de portocale.jpg

Zoaza mea draga,
Sotzul zice ca-mi sta bine si asa mai implinita! :)
Vinul ala mirosea intr-un mare fel si cum el era 100% bio, dupa o cina din aceeasi gama, parca a avut un efect anesteziant...nu stiu cum o fi la noapte, dar acum parca plutesc asa pe-un nor aromat cu scortisoara si dintr-o data, poc, un obstacol;ce sa fie, ce sa fie?
Dulceatza ta de portocale...iti dai seama ce amestec de arome si mirosuri..la naiba, cum sa mai simti vreo durere fizica.Totul e ca in poveste, dar ploaia imi bate-n geam si ma trezeste din visul cu o iarna in care zapada era cat casa si totul imaculat si atat de alb si atat de pur...

#9624 Guest_Gelutza_*

Postat 06 January 2012 - 08:51 PM

Vezi postareacarmaw, la 06 January 2012 - 05:36 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 06 January 2012 - 02:27 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 06 January 2012 - 01:59 PM, a spus:

Giani, ce copil bun esti tu! mereu ii inviti pe-ai tai la masa. f frumos!

Gela, sa traiesti! iote ca ne-ai scos la liman! finul tau face parte din noua generatie, mai ancorati in realitate. sa-ti traiasca!

In asteptarea filmuletului de anul asta care o sa iasa dupa ce pleaca lumea de la masa,cred si pana il urca pe YT, daca e aglomerat, mai dureaza, va pun doua poze calde...
Iar manastirea aflata la 10 km. de mine, nu e alta decat "Schitul de la Coslogeni"renumita pentru lecuirea miraculoasa a bolnavilor de fel de fel de boli...aici vin oameni din toata Ro si din strainatate , mai nou, in ziua de "Izvorul Tamaduirii" cand se sfinteste aici apa tamaduitoare si se face un acatist la miezul noptii premergatoare acestei sarbatori care iti da fiori reci pe sirul sipnarii.

Coslogeni zici ...si eu care am copilarit in satul Iezeru-linga Jegalia...tataia a fost preot acolo o viata a lor facut biserica a pictat o a sfintit o....ce vremuri....da fetelor dupa 40 de ani timpul incepe sa zboare mai accelerat.
Dilatarea timpului e reala..,:)

Nu-mi spune!
De lupta cu timpul am si eu sa-ti povestesc, dar ma tem ca nu mai termin...de cate ori nu ma iau la tranta cu el punand in joc toate fortzele mele;si oricat "spanac" as lua ma invinge, este singurul care ma rapune si eu mereu ma ridic si o iau de la capat, dar ce sa fac, Maria sa, Timpul e facut sa invinga si sa mature si sa aseze...vazand ca nu am ce face, am deschis foldere in inima mea si-am contabilizat acolo in casete de amintiri mai vesele, mai triste toate luptele si toate izbanzile mele, sau ale lui...romane cu multe capitole, cu eroi reali...promit sa merg la biserica de la Iezeru, sa fac niste poze si sa-ti trezesc amintiri placute cu bunici de poveste si locuri mirifice.
Poate-asa pui de-o excursie la moi, resedinta mea de vara e la Unirea, iar radacinile sotzului meu sunt chiar acolo, la Iezeru, sotul meu a fost botezat in acel sat, in acea biserica, o sa fac sapatauri sa vad daca nu chiar de catre bunicul tau.
Ce mica-i lumea, wowww!

#9625 Guest_Gelutza_*

Postat 06 January 2012 - 09:02 PM

Vezi postareastella, la 06 January 2012 - 08:08 PM, a spus:

Continui ca sa nu mai editez...Anamaria , distractie placuta cu Elena..mai eu am o intrebare retorica, daca pusei maritza /aka masina de spalat se pune?? ca ieri fiimea a fost la echitatie ( n-am scris cuvantul altfel, ca sa nu dau prilej la interpretari :) ) si a lasat toate hainele "murate" , ca andreea a adus si ploaie nu numai vant :) , asa ca dimineata , le-am pus in masina inaite sa plec la repetitii...in plus doamna care face curat , numai azi putea veni...noa ea e catolica :) nu se pune.
Gela draga , tare fain mai povestesti tu de plaiurile dragi tie. nu se stie jamais niciodata cand om ajunge care cum putem pe la tine :).
si tie multa sanatate si numai bine.
Pup tulemond si va doresc o seara faina.

Multumesc, stellina draga,sigur o sa-mi fie mai bine si datorita puterii pozitive a gandului tau.
Cum ar fi viatza fara povesti, draga mea?
Ca sa nu plictisim lumea cu cele arhicunoscute, venim si noi aici cu ale noastre, spuse la gura sobei, semineului sau caloriferului :) si daca sursa de caldura n-o fi indestulatoare, ne-om incalzi cu vorbele spuse din suflet de om bun, la o cana de vin fiert, cu miros de mere coapte...si fara sa vreau am trecut intr-o alta poveste...o stii p'asta?
http://www.youtube.c...h?v=H7j8TgaeBnw

#9626 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 January 2012 - 09:29 PM

Vezi postareaGelutza, la 06 January 2012 - 09:02 PM, a spus:

oo, Gela, amintiri de tinerete!

#9627 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2012 - 10:24 PM

Koral, zisei aici:
http://artaculinara....00&#entry120180 postul 2031

Le-am taiat cum mi-a venit la cutit: mai mari, mai mici, dar e o idee si cu datul la masina!
Proportia e de kil zahar / kil fruct curatat de coaja.
Asa am facut eu.
Gelutzo, daca te Imagine postata eu, iti trece?

#9628 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2012 - 10:27 PM

Maiii, cu melancoliile astea! Bine ca macar ploua, dar bate vantul asa de tare la mine le et 5, ca zici ca tuna!O si ninge, ca poate n-o fi doar toamna tarzie!Uuufff!

#9629 Guest_Gelutza_*

Postat 06 January 2012 - 10:27 PM

Vezi postareamoatza, la 06 January 2012 - 09:29 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 06 January 2012 - 09:02 PM, a spus:

oo, Gela, amintiri de tinerete!

Da, moato, ce amintiri!
Eu am cantat si mai cant la petreceri...
fiindca suntem la han si la depanat amintiri, hai sa-ti spun ce ma roade cand ascult cantecul asta si galbena gutuie...
S-a facut in tinerete sa cant cu formatia din liceu la deschiderea unui spectacol folk...venise cenaclul Flacara la Slobozia in Ialomita.Adrian si nu mai stiu cum se numea...din staful cenaclului Flacara, mana dreapta a alui Paunescu l-a instiintat ca ar fi bine sa ma recruteze in cenaclu fiindca am volum si ii placea timbrul meu vocal...m-a audiat dupa concert si mi-a adresat invitatia sa merg cu ei in concerte...am alergat intr-un suflet acasa, aveam nevoie de acordul tatei fiindca nu implinisem inca 18 ani...ce entuziasm aveam, nu-ti pot povesti...canad m-a auzit papa, mi-a scrasnit printre dinti vreo doi dumnezei, ca asa stia dansul sa injure si m-a intrebat daca vreau sa ma iau de "haimananlac"(adica sa ajung o haimana)...m-am desumflat ca un balon si tata nu mai este, Dumnezeu sa-l odihneasca, dar amintirile-s atat de vii si- ntreabarile"cum ar fi fost daca..."revin ori de cate ori ascult gutuia sau cana cu vin si miroase-a mere coapte si mai zdrangan o chitara si mai fredonez, dar vremurile alea nu se mai intorc...doar vinul fiert si-a mai pastrat parfumul de altadata si poate d'aia ma intorc la el si cand mi-e frig si cand e frig in mine si cand ma doare ceva dar si cand amintirile ma dor...

#9630 Guest_Gelutza_*

Postat 06 January 2012 - 10:30 PM

Vezi postareazoazorel, la 06 January 2012 - 10:24 PM, a spus:

Koral, zisei aici:
http://artaculinara....00&#entry120180 postul 2031

Le-am taiat cum mi-a venit la cutit: mai mari, mai mici, dar e o idee si cu datul la masina!
Proportia e de kil zahar / kil fruct curatat de coaja.
Asa am facut eu.
Gelutzo, daca te Imagine postata eu, iti trece?

Pai m-a mai pupat cineva si nu-mi trecu, dar stiu Io, poate acum cu asta de la tine o veni si leacul...

#9631 Guest_Gelutza_*

Postat 06 January 2012 - 10:35 PM

Vezi postareazoazorel, la 06 January 2012 - 10:27 PM, a spus:

Maiii, cu melancoliile astea! Bine ca macar ploua, dar bate vantul asa de tare la mine le et 5, ca zici ca tuna!O si ninge, ca poate n-o fi doar toamna tarzie!Uuufff!

Pai melancoliile is specifice toamnei, cel putin asa le percep eu...si cum vremea e mai ceva ca in plina toamna, ne-a lovit, dar trebuie sa ecziste si melancolii in viata unui om normal, ma....
http://www.youtube.c...feature=related

#9632 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 January 2012 - 11:26 PM

Vezi postareamoatza, la 05 January 2012 - 08:46 PM, a spus:

mama, cat de nebuni puteti fi! nu mai zic de nevorbiti!
Giani, las-o cum a cazut, ca n-o scoti la capat cu astia! pe mine te poti baza, daca intreaba ceva dl Giani, eu neg tot! :)

Vezi postareaany_annette, la 05 January 2012 - 04:26 PM, a spus:

Moatza, am adus pur si simplu in discutie treaba asta, asa ca chestie, no offence :) !

Any, imi pari o persoana extrem de rezonabila, nu te pot suspecta de rautate nicicum! :)

Moatzo :) :)

dar una e sa ai o haina buna pe tina, sa mirosi bine, sa arate pantoful a pantof si alta e sa uiti in mod constant sa tai eticheta de pe maneca si la fiecare doua replici sa spui cat a costat una/alta.

nu ma-nvart intre oameni cu bani, cunostintele mele sunt persoane oneste care traiesc modest.
eu am si-o haina mai buna, dar am si de duzina
vanez promotiile La fel si eu :)

si omu' zice ca exagerez. intre colege -ca barbatii nu conteaza-trec drept cea mai cocheta (si modesta de nu se poate!), dar nu pot fi de-acord cu cei care fac miloaga pe la amaratii de colegi pentru o tigara sau o cafea, iar in timp ce le savureaza explica superior ca butonierele la camasile de firma se cos pe verticala. iote ca nu stiam, ca omu' meu poarta brainconf, de altfel f scumpe si-alea.
cam la asta ma gandeam cand am zis ca urasc snobismul.

Da Moatza, iti dau perfecta dreptate.
Eu am auzit de oameni care isi cumpara haine de firma pe credit, merg la magazin si fac rate!!! Deci nu-si permit, dar vor sa arate ca au!
Sau de aia care-si cumpara masini de lux de ochii lumii si apoi n-au bani sa plateasca asigurarea.

#9633 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2012 - 11:31 PM

Hello, hello, la tot hanul!
Zoazo foarte faina dulceata ta de portocale, cred ca zilele astea am sa fac si eu!

Fetelor azi am fost la un restauant la pranz al unui bucatar renumit tare de tot aici la mine si nu numai(a luat premii internationale, etc) vai ce bine am mancat, farfurii superbe, Doamne ce-as fi facut vreo 2 poze sa vi le arat!!!!!!!
La cafea ne-a adus macaronsi mignon roz, violet si albi.
Aia roz a zis ca i-a facut cu suc de capsuni natural deci, iar aia violet cu "nero de seppia" (lichidul de sepie care seamana cu cerneala) . Superbi.

#9634 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2012 - 11:32 PM

Vezi postareaany_annette, la 06 January 2012 - 11:26 PM, a spus:

Eu am auzit de oameni care isi cumpara haine de firma pe credit, merg la magazin si fac rate!!! Deci nu-si permit, dar vor sa arate ca au!
Sau de aia care-si cumpara masini de lux de ochii lumii si apoi n-au bani sa plateasca asigurarea. [/color]

aici e simplu: card avantaj sau alte carduri de credit care se obtin foarte facil, in baza carora oamenii cumpara orice: de la mancare, imbracaminte, bilete de avion, orice se poate plati cu card... semn al unei economii deloc sanatoase ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9635 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2012 - 11:33 PM

Vezi postareaany_annette, la 06 January 2012 - 11:31 PM, a spus:

Zoazo foarte faina dulceata ta de portocale, cred ca zilele astea am sa fac si eu!

Fetelor azi am fost la un restauant la pranz al unui bucatar renumit tare de tot aici la mine si nu numai(a luat premii internationale, etc) vai ce bine am mancat, farfurii superbe, Doamne ce-as fi facut vreo 2 poze sa vi le arat!!!!!!!
Aia roz a zis ca i-a facut cu suc de capsuni natural deci, iar aia violet cu "nero de seppia" (lichidul de sepie care seamana cu cerneala) . Superbi.

adica nu ai prins curaj sa il fotografiezi "pe d-l Any" la restaurant? :)

#9636 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2012 - 11:34 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2012 - 11:32 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 06 January 2012 - 11:26 PM, a spus:

Sau de aia care-si cumpara masini de lux de ochii lumii si apoi n-au bani sa plateasca asigurarea. [/color]

aici e simplu: card avantaj sau alte carduri de credit care se obtin foarte facil, in baza carora oamenii cumpara orice: de la mancare, imbracaminte, bilete de avion, orice se poate plati cu card... semn al unei economii deloc sanatoase ...

Nu domle !!! Fac credit la magazin. Adica nenea de la magazin are un caiet, ii scrie in caiet apoi ei vin si dau cate ceva cand au!

#9637 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2012 - 11:36 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2012 - 11:33 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 06 January 2012 - 11:31 PM, a spus:

adica nu ai prins curaj sa il fotografiezi "pe d-l Any" la restaurant? :)

Eu am cuaj cand suntem in vacante etc, dar asa parca nu prea sunt inclinata sa scot aparatul sa fac poze la farfurii etc.
Si lui dl Any pot sa-i fac o data o poza! Cate sa-i fac cu farfuria in fata? Nu-l pot pacali :) !

#9638 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2012 - 11:37 PM

Vezi postareaany_annette, la 06 January 2012 - 11:34 PM, a spus:

Nu domle !!! Fac credit la magazin. Adica nenea de la magazin are un caiet, ii scrie in caiet apoi ei vin si dau cate ceva cand au!

oh, no! :)
Lumea de azi e in procent asa de mare aparenta/imagine ... incat nimic nu mai e de mirare!

#9639 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2012 - 11:38 PM

Ma duc sa scormonesc pe net poate gasesc niste poze.

#9640 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2012 - 11:38 PM

Vezi postareaany_annette, la 06 January 2012 - 11:36 PM, a spus:

Eu am cuaj cand suntem in vacante etc, dar asa parca nu prea sunt inclinata sa scot aparatul sa fac poze la farfurii etc.
Si lui dl Any pot sa-i fac o data o poza! Cate sa-i fac cu farfuria in fata? Nu-l pot pacali :) !

pai ce d-l Any nu stie de preocuparile dumitale si despre noi? nu stie ca asteptam sa postezi poze cu mancaruri faine? Trebuie sa-l instruiesti ... io asa am facut si acum colaboreaza ... :)

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • 484
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic