Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1479
  • 1480
  • 1481
  • 1482
  • 1483
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#29601 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 April 2013 - 10:53 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 24 April 2013 - 10:49 AM, a spus:

@ Geany: Diseara, daca nu uit, iti dau un MP cu o reteta pt par care contine ulei de ricin. In privinta vitaminelor si suplimentelor: acum daca tot ai dat bani pe ele, fa cura cu ele. Aici toti medicii te sfatuiesc sa le eviti si sa iti asiguri necesarul de minerale si vitamine din alimentatie. Atata timp cat iti ajustezi dieta iti primesti necesarul zilnic din alimente. Normal, daca iti lipsesc alimentele benefice, apar carente. In cazul in care nu ti-am scris diseara, da te rog un "ghint" virtual, ok? Sa aveti cu toatele o zi calma! :71:

Ok! Merci Laponel ,dami-o cand ai tu timp,ca nu arde! :thumleft:
Momentan mi-am dat cu ulei de ricin pe unghii(si cuticule) la maini si la picioare,pe gene si pe sprancene,pe par vreau sa-mi dau deseara ,ca acum mai ies cu bub' si mi se usuca parul greu(ca nu vreau sa folosesc feonul)

#29602 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 24 April 2013 - 12:12 PM

Vezi postareastella, la 23 April 2013 - 10:00 PM, a spus:

Aura :71: sa treaca tremuratul si nervozeala.
Sper sa te lamureasca rapid fetele din Canada.
Noapte buna la tulemond.
Carmencita, am asa oleac de plan sa trec ( poate nu chiar la gorjului, ) dar in bucale prin iunie =))
punem de-o intalneala :thumleft: ??

Ni la ea! SIIIGUUURRR!!!!Imagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#29603 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • LocationBucuresti

Postat 24 April 2013 - 12:44 PM

Ori nu-mi aduc eu aminte, ori n-am avut parte de asemenea probleme in scoala primara??? Si memoria mea pare in buna stare... :71:
Mi se par cam ciudate problemele astea pentru clasa 1. E vorba mai degraba de logica, nu de matematica. Sunt niste fineturi pe care un copil de clasa 1 nu are de unde sa le stie. Zic si eu... :thumleft:
[/quote]

Noi sigur nu aveam genul asta de probleme.
Copii mei insa da. Ei fac multa logica matematica, chiar si in clasa 1 si ai sa fi surprinsa si de modul lor de rezolvare, de multe ori simplu pe intelesul lor. De multe ori noi le-am fi rezolvat prin metode intortocheate, ei se intorceau de la scoala cu o rezolvare simpla si logica explicata de invatatoare, de ne minunam cum de nu ne-am gandit la ea.
Si au si altfel de metode de rezolvare.
dar mai vorbim cand va fi piciul vostru un clasa I =))
Imagine postata

#29604 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 24 April 2013 - 12:53 PM

Alpha felicitari fetei pentru confirmare si tie pentru pregatiri.
Multe si apetisante bucate, tortul e deosebit :thumleft: .
Imagine postata

#29605 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 24 April 2013 - 03:02 PM

=)) cat de negata sunt pt. cultivarea si ingrijirea florilor ,nu cred ca o sa fac mare branza dar am achizitionat pliculet de seminte de busuic (0,90 lei)si pamant pt. flori de la florarie (2 lei) am procedat cum zice Aici...hiieeii si perioada e optima ca spune ca ideal e de plantat in jurul zilei de sf. Gheorghe,asa ca tocma' bine,sunt asa de curioasa daca o sa-mi iasa :appl: :) daca da,mai vreau sa-mi pun si cimbru,oregano,ardei iuti de ghiveci :)

Hhaaa?!! oare-mi iese?! :thumleft: daca puteti sa-mi mai dati indicatii mi-ati fi de mare ajutor,mai tarziu eventual idei de fertilizat pamantul (ceva ingrasamant la indemana)

#29606 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 April 2013 - 04:10 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 24 April 2013 - 10:49 AM, a spus:

:thumleft: =)) :) :) :) :appl:
Ok, dudes...am vrut sa raspund si eu la cateva mesaje de din urma taaaare, ca eu apuc sa citesc din ani in Pasti, dar mi-a trecut...ce de-a probleme, ce de-a sensibilitati.

Asta voiam si eu, dar acum nu mai îndraznesc, asa ca va salut la gramada, sper ca sînteti bine sanatosi, care nu, va doresc însanatosiri rapide. Eu sînt bine merci, am cam terminat de renovat si mobilat dormitorul, mai are nevoie de ceva finisari prin decorari, dar vine si asta zilele astea. Asa ca tot la gramada va pup si ma retrag în beciul meu ( a se citi gradina cu iarba grasa si frumoasa, chiar daca nu peste tot... a mai chelit si ea sarmana prin unele locuri, si sa continui... floricele colorate si papadii minunate care plac Umei, si cum spuneam, ma'c cu baietii la soare, ne lasam bozaiti de muste si fluturasi, na, pa! :)

Daca va deranjeaza coerenta, asta e... :D

Si pentru Lapona, ca stiu ca-i plac gnomii, iaca las cîteva poze:

Fisier atasat  Gnomii (1).jpg (915.3K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  Gnomii (2).jpg (805.07K)

Fisier atasat  Gnomii (3).jpg (952K)

Fisier atasat  Gnomii (4).jpg (915.9K)

Fisier atasat  Gnomii (5).jpg (841.91K)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#29607 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 24 April 2013 - 04:13 PM

[/quote]

Asta voiam si eu, dar acum nu mai îndraznesc, asa ca va salut la gramada, sper ca sînteti bine sanatosi, care nu, va doresc însanatosiri rapide. Eu sînt bine merci, am cam terminat de renovat si mobilat dormitorul, mai are nevoie de ceva finisari prin decorari, dar vine si asta zilele astea. Asa ca tot la gramada va pup si ma retrag în beciul meu ( a se citi gradina cu iarba grasa si frumoasa, chiar daca nu peste tot... a mai chelit si ea sarmana prin unele locuri, si sa continui... floricele colorate si papadii minunate care plac Umei, si cum spuneam, ma'c cu baietii la soare, ne lasam bozaiti de muste si fluturasi, na, pa! :appl:

Daca va deranjeaza coerenta, asta e... =))
[/quote]

Voiam sa spun ca vreau si eu in "beciul" tau, adica, vreau sa pun ca tanjesc sa stau la soare, sa privesc firul ierbii, gazele si floricelele, dar n-am. Cand oi avea gradina imi iau revansa, fac ca Ferdinand si nu mai intru in casa :thumleft:
Imagine postata

#29608 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 24 April 2013 - 04:19 PM

Asta voiam si eu, dar acum nu mai îndraznesc, asa ca va salut la gramada, sper ca sînteti bine sanatosi, care nu, va doresc însanatosiri rapide. Eu sînt bine merci, am cam terminat de renovat si mobilat dormitorul, mai are nevoie de ceva finisari prin decorari, dar vine si asta zilele astea. Asa ca tot la gramada va pup si ma retrag în beciul meu ( a se citi gradina cu iarba grasa si frumoasa, chiar daca nu peste tot... a mai chelit si ea sarmana prin unele locuri, si sa continui... floricele colorate si papadii minunate care plac Umei, si cum spuneam, ma'c cu baietii la soare, ne lasam bozaiti de muste si fluturasi, na, pa! :appl:

Daca va deranjeaza coerenta, asta e... :)

Vezi postareaCarmen L, la 24 April 2013 - 04:13 PM, a spus:

Voiam sa spun ca vreau si eu in "beciul" tau, adica, vreau sa pun ca tanjesc sa stau la soare, sa privesc firul ierbii, gazele si floricelele, dar n-am. Cand oi avea gradina imi iau revansa, fac ca Ferdinand si nu mai intru in casa :thumleft:

Carmen, atunci o sa mai fac azi niste poze, ca astea-s de vreo cîteva zile, iar între timp au mai înflorit din lalele, iar alea ti le voi dedica tie! =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#29609 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 April 2013 - 04:26 PM

Valeu, Maya, mor dupa ei! Sunt megaaaa simpatici! Iar ala de se da jos din ghiveci e belea! Zi si mie, te rog, numele firmei, poate gasesc sa comand, ca eu cu ei imi umplu gradina. Ma duc sa fac si eu o poza la al meu :thumleft:

Acum am o intrebare, am vazut ca am facut o greseala gramaticala, cred? Se scrie " ce de-a" ori "ce dea flori"?! Upsala, se pare ca incep sa dau rateuri. Deci va rog, lamuriti-ma ca eu ma cam sclerozez. Nu am nici o gramatica ori alta lucrare de referinta pentru limba romana...
Parc-as zice ca "ce dea flori"...hm .
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#29610 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 24 April 2013 - 04:34 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 24 April 2013 - 04:26 PM, a spus:

Parc-as zice ca "ce dea flori"...hm .

Asa as zice si eu :thumleft:
... dar mai bine zic, "ce de flori", ca sa stiu sigur ca e bine :appl:

Mai, e adevarat ca au fost în cutii si aveau un nume, dar nu mai stiu care... în orice caz, la noi se gasesc în BayWa, parca si Praktiker, Globus Baumarkt... deci în Baumärkte.
Aaaa, si parca acum cîteva zile am vazut ceva prin Kaufland chiar!

Ala de se da jos din ghiveci, sînt doi diferiti de fapt, te rog sa observi =)) Unu are si chishioru' pe margine, celalalt nu! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#29611 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 24 April 2013 - 04:45 PM

[/quote]

Carmen, atunci o sa mai fac azi niste poze, ca astea-s de vreo cîteva zile, iar între timp au mai înflorit din lalele, iar alea ti le voi dedica tie! :thumleft:
[/quote]

Esti foarte draguta, iti multumesc anticipat.Lalelele si trandafirii sunt preferatele mele, a si freziile.
Gnomii sunt superbi, cei cataratori cu lampadare sunt mortali.

Minunata gradina ai. Candva cand ma fac mare si o sa am gradina poate gasesc ornamente asa frumoase.
Imagine postata

#29612 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • LocationCanada

Postat 24 April 2013 - 05:18 PM

Vezi postareaaura, la 23 April 2013 - 09:45 PM, a spus:

Sunt cam necajita...toata ziua am tremurat...e prima data cand sunt oprita de politie...am primit amenda ca am trecut pe rosu :thumleft: Era de fapt galben si vreau sa contest amenda. Fetele din Quebec, aveti idee care e procedura pentru a contesta o amenda de circulatie? Banii ca banii, ii dau, asta e! dar ce ma doare sunt cele 3 pct pe care mi le-a luat.

aura, de-abia acum am vazut mesajul tau. poate intre timp te-a lamurit cineva. o colega de-a mea de servici a contestat. Pe ticket-ul care ti l-a dat, trebuie sa alegi optiunea ca refuzi sa platesti si contesti amenda, apoi sa-l returnezi la adresa de pe verso. Nu stiu unde ai luat amenda, dar mi-a zis ca pentru Montreal dureaza si cateva luni. Ei o sa te contacteze sa-ti trimita ziua si la ce ora trebuie sa mergi ca sa-ti sustii contestatia. sper ca nu ai platit deja... Succes!

alpha, super pregatirile. cred ca a fost f frumos.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#29613 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 24 April 2013 - 06:09 PM

Vezi postareaMaya, la 24 April 2013 - 04:34 PM, a spus:

... dar mai bine zic, "ce de flori", ca sa stiu sigur ca e bine :appl:

Mai, e adevarat ca au fost în cutii si aveau un nume, dar nu mai stiu care... în orice caz, la noi se gasesc în BayWa, parca si Praktiker, Globus Baumarkt... deci în Baumärkte.
Aaaa, si parca acum cîteva zile am vazut ceva prin Kaufland chiar!

Ala de se da jos din ghiveci, sînt doi diferiti de fapt, te rog sa observi =)) Unu are si chishioru' pe margine, celalalt nu! :)

Asa as zice si eu - ce de flori.
Si mie imi plac tare mult statuetele, poti sa mai pui poze cu ei si cu gradina! :thumleft:

#29614 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 April 2013 - 06:30 PM

Eu ai ss zice mai poetic: ce de mai flori!!

Imi plac si mie piticutii, dar lampioanele sunt functionale sau doar asa...cutiute .
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#29615 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2013 - 06:51 PM

Gogu zice ca se scrie "ce de-a"! Dar, cum zic fetele, mai cinstit e: ce de (mai) flori!

Piticutii sunt de coma! Haiosi tare! Dar...parca tu, Maya, le-ai zis altfel, cand aveau zapada pe ei...Sau visez...Batranetea!:thumleft:

#29616 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 24 April 2013 - 07:23 PM

Vezi postareazerda, la 24 April 2013 - 06:30 PM, a spus:

Eu ai ss zice mai poetic: ce de mai flori!!

Imi plac si mie piticutii, dar lampioanele sunt functionale sau doar asa...cutiute .

Lumineaza slab. dar am un rînd de lampe solare, alea lumineaza bine... sa vada pisoii drumul spre casa =))

Vezi postareazoazorel, la 24 April 2013 - 06:51 PM, a spus:

Gogu zice ca se scrie "ce de-a"! Dar, cum zic fetele, mai cinstit e: ce de (mai) flori!

Piticutii sunt de coma! Haiosi tare! Dar...parca tu, Maya, le-ai zis altfel, cand aveau zapada pe ei...Sau visez...Batranetea!:thumleft:

Pai le-am zis altfel, apoi eram bagata-n ceata, ca nu stiam daca le-am zis bine, fiindca mai multe persoane m-au întrebat ce e aia :)
Deci le-am spus cobolzi, ma gîndeam ca asa o fi pluralul de la cobold. Daca n-o fi asa, mea culpa, asta e, mai bine nu stiu.

Ca sa nu mai derutez pe nimeni, i-am numit gnomi, ( un gnom, doi gnomi) ... acu' daca nici asa n-o fi bine, shoot me now or shoot me later! :)

Daca le zic spiridusi, or capata alt sens în viata? Si-or pierde statutul de cobolzi sau gnomi, sau poate elfi? :appl:
Ma gîndesc ca fiintele astea mititele, mai mult sau mai putin fictive :D, sînt un fel de spiridusi, doar ca în functie de locatie, rol în viata, caracter blînd, nebun sau muncitor (vezi elfii Santei :) ), împrejurari sau mai stiu eu ce, sînt catalogate în parte sub anumite denumiri pentru a fi mai bine identificati. Ai mei însa, neavînd niciun rol special decît cel decorativ, pot fi numiti... cum îmi vine mai repede pe limba... sau în deshte :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#29617 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2013 - 07:28 PM

Asa, cobolzi! Ca uitasem! :thumleft: Vaaaiii, ce batrana-s! :appl:

Oricum le-ai zice, sunt haiosi si de efect! Totusi, ca-ntrebase si Zerda, lampadarele sunt functionale?

#29618 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 24 April 2013 - 07:30 PM

Vezi postareazoazorel, la 24 April 2013 - 07:28 PM, a spus:

Oricum le-ai zice, sunt haiosi si de efect! Totusi, ca-ntrebase si Zerda, lampadarele sunt functionale?

Pai a raspuns deja! Chiar la inceput a zis ca lumineaza slab.....

#29619 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 24 April 2013 - 07:40 PM

Vezi postareazoazorel, la 24 April 2013 - 07:28 PM, a spus:

Am raspuns Zerdei =))
Da, lumineaza olecuta, asa slab, dar o fac :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#29620 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2013 - 07:42 PM

Scuze, scriam si n-am observat! De mare efect! Mai pui poze? Te roog! :thumleft:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1479
  • 1480
  • 1481
  • 1482
  • 1483
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul