Eu am oroare de lumanari aprinse si nici macar n-a trebuit sa vad dezastre. Am oroare de foc în general. Cît eram la mama acasa, si butelia o strîngeam în asa hal, ca venea tata cu o cheie s-o poata desface. Noroc ca nu gateam des

Mama lasa mîncarea pe foc si pleaca de acasa. Eu nici încet la curent nu las mîncarea pe foc, pe gaz n-as lasa sub nici o forma. Nu stii niciodata cum apare neprevazutul... si se întîmpla catastrofe. Geany, bine ca nu s-a lasat cu vieti pierdute. E rau si cu paguba materiala, dar macar oamenii au ramas întregi.
Si noi am stat
asnoapte pe masa cu focul/lumînarea de la înviere, povestind cu mama, care a fost tare încîntata de slujbele tinute de un preot român într-o biserica catolica. A fost si la Prohod vineri, si la înviere ieri seara. De vreo doua luni vine un preot de pe lînga München în fiecare duminica si tine slujbe într-o biserica catolica. Inainte nu era asa ceva. Acum, cum apar tot mai multi români pe aici, comunitatea ortodoxa s-a marit, asa ca se pare, ca acest popa, posibil se va instala în orasul nostru.
Va doresc si aici Sarbatori Pascale Fericite si pupam hanu'!
Sper ca ati sarbatorit frumos. Noi dupa dozeci de secunde de discutii aprinse, în urma cu doua zile, am luat decizia finala de a grila de Pasti

De fapt a fost asa într-o "doara" zis, dar pentru ca mamei i-a surîs ideea tare mult, ea fiind oaspetele cu care stam la masa mai rar, a ramas. Asa ca meniul meu a fost foarte colorat si vesel

Am avut si prieteni la masa, toata lumea a fost multumita, deci ma bucur!
Sa va zic ce haliram în ziua de Pasti:
- sunca de casa fiarta
- oua fierte în apa suncii
- pasta de sfecla rosie cu hrean
- slaninuta de casa
- cîrnati de casa
- ceapa verde
- ridichi
- rosioare
Asta a fost micul dejun întîrzîiat. Bun, dar prea mult pentru noi. Chiar daca am mîncat cîte putin din fiecare, nu sîntem obisnuiti. Dupa cafeluta abia ne-am mai miscat
Dupa stat cu burta la soare, cîndva am început sa pregatim locomotiva. Am grilat:
Carnoase:
- cotlete de porc, putin condimentate si mujdei de usturoi pe lînga
- piepti de pui marinat picant
- mititei facuti de mine, cu mustar frecat cu olea' de apa minerala
- cîrnaciori cumparati ( Nürnberger Würstchen )
Garnituri: cartofi copti (felii la cuptor), legume grilate si un valau de salata proaspata.
- Legume grilate : vinete, dovlecei, palarii de ciuperci maro ( Egerlinge ) , ardei grasi.
Toate dupa grilare, puse în ceva ulei de masline cu busuioc si felii de usturoi, sare marina, putin piper, ambele proaspat macinate. Un fel salata calduta
- Salata: din rosii, castraveti, ceapa verde, fîsiute fine de morcovi, porumb fiert.
Cu doua dressing-uri - unu de iaurt cu marar si usturoi, si înca unu din ulei de masline, condimento balsamico ( un amestec de otet alb cu aciditate scazuta), cubulete mici de ardei rosu, marar, sare, piper si un strop usturoi fin. Dressing-urile eu le prepar în sticlute cu gura larga. Pun toate ingredientele înauntru si scutur
Dulcegarie am avut o prajitura cu brînza,
exact ca asta, doar ca deasupra am pus visine în loc de mere. Am mai avut si înghetate, dar nu am mai reusit. Alea le halim mîine
De baut, au fost de toate de la cafele, apa cu sucuri de fructe, Budweiser rece, cognac, vinuri de toate culorile pîna la bere cu limonada (Beck's, dar nu mi-a placut asa mult ca si CaB - pe care eu n-am mai vazut-o la noi

), de asta am baut eu. Nu s-a înghesuit nimeni la tarii si vinuri, nici bere - doar mama olecuta. Ca de obicei se bea cel mai mult cafele si apa cu sucuri de fructe.
Pe seara am pregatit un platou cu fructe: struguri, pere, portocale, banane, grapefruit, mere...
Nu am nici o poza