Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1501
  • 1502
  • 1503
  • 1504
  • 1505
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#30041 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 May 2013 - 12:29 AM

Vezi postareaaura, la 07 May 2013 - 01:40 AM, a spus:

Hristos a Inviat!
Dani, bine ai revenit, ma bucur ca ti-a priit vacanta. Portugalia e superba, iar mancarea a fost pentru mine o surpriza placuta, mi-a placut absolut tot deci te inteleg ca te-ai rasfatat. Astept si pozele!
Noua ne-a inflorit visinul, asta e prima floare aparuta, pozata azi-dimineata. Pana seara au mai aparut si altele, parca au explodat...

Adevarat a inviat!
Multumesc de primire, Aura! M-am rasfatat, ai inteles prea bine... in primul rand pentru ca eram foarte obosita, excesiv de stresata, am o perioada foarte, foarte, foarte dificila la serviciu... sunt la limita limitelor ... . Dar, vorba lui Boni sunt sigura ca perioada grea va trece si vor veni zile si mai bune pentru mine, cat si pentru fiecare care are nevoie!
Superb visinul.

Vezi postareaGeany, la 07 May 2013 - 08:35 AM, a spus:

Bine ai revenit Dany' Imagine postata

Multumesc scumpa mea Imagine postata . Am citit de iepuras si Bicu, pup Bubuletul ochios. Woaw ce mare si frumoasa e Bella! Bravo de programul petrecut frumos cu familionul. Asa imi place cand povestesti de petrecerile voastre in familie ... parca simt atmosfera optimista, relaxanta, in care toata lumea retine doar ce e amuzant si optimist - adica ceea ce merita retinut din orice situatie.
PS: A luat Buni masina de spalat recomandata de tine si Bea e incantata.Imagine postata

Vezi postareaboni, la 07 May 2013 - 11:03 AM, a spus:

Vă pup şi vă îmbrăţişez la grămadă, aşa Imagine postata

Am o perioadă mai grea, da' trece şi asta.
Vă îmbrăţişez încă o dată şi vă doresc multă sănătate şi zile bune Imagine postata

Pupam si imbratisam inapoi Boni, sa treca repede si cu bine perioada cea greaImagine postata . Zile bune cu multa sanatate si tie si alor tai!

Vezi postarea2ut, la 07 May 2013 - 12:30 PM, a spus:

Va salut pe toate, mi-a fost tare dor de voi!

Sa-ti fie de bine vacanta si sa iti intri repede in ritm. Cred ca e superb sa schiezi pe soarele de la 1 mai, iar AquaDome si noua ne-a placut tare.
Si la mine aceeasi situatie: bagaje raspandite peste tot, tone de haine+incaltari de spalat, picea continua sa primeasca "iepurasi" de la toate neamurile + prieteni ... , onoram vizitele si ospaturile in toate partile familiei si prietenilor ... , nu am timp de ragazm deci zapaceala se tot strange prin casa ... Sarbatorile sunt frumoase Imagine postata la romani!

Vezi postareaaura, la 07 May 2013 - 12:34 PM, a spus:

si eu cred ca m-as simti bine fara copii intr-o vacanta. Eu nu m-as duce intr-o vacanta in Portugalia de ex. cu copiii dupa mine. No way!! Nu as "vedea" nimic, iar ei nu ar intelege nimic si ar fi extrem de obositi. Iar cand sunt obositi, crede-ma, sunt imposibili. In plus, ai mei au ritualul lor, cu programul de joaca, somn, mancare si nu prea le place sa-si scoti din ritmul lor.

Prietena mea a plecat anul trecut cu copiii in vacanta in Paris. Fetita avea 2 ani, iar baiatul 8. Stia ca fata nu are cum sa inteleaga, dar spera sa ofere o amintire frumoasa baiatului. Ei bine, pe el l-a interesat doar disneyland si tot timpul cat a stat in oras intreba cand se intorc acasa.

Noi am luat-o pe Bea inca de cand avea 2 luni mereu, aproape peste tot, indiferent unde ne-au purtat pasii. De data aceasta, la 2 ani si 8 luni chiar nu era cazul cu 2 zboruri europene de 4h, alti 1.300 km/masina si vizitat obiective turistice in ritm alert, ar fi fost pentru ea, care isi doreste joaca-joaca si iar joaca doar un chin. Fiecare parinte face cum considera mai bine pentru copilul sau. Noi asa am cantarit inainte de a face confirmarile de calatorie si acum, cu experienta incheiata, putem confirma categoric ca am luat decizia corecta + inteleapta, pt copilul nostru (nu-s toti la fel si unora categoric nu le-ar prii statul pe la bunici, dar nu-i cazul copilei mele) mai ales pentru ea, astfel copilul a fost linistit si in programul sau, cu bunicii de ambele parti, plimbata, distrata, dusa la gradi, scoasa in parc la joaca, cu mesele si somnul la timp etc. Mai rau m-a detabilizat delegatia total neprevazuta picata ad hoc fix inainte de vacanta ... ca s-au legat intre ele si asa s-a cam lungit absenta noastra de langa ea.

Asta e, o sa treca perioada mea dificila si o sa vina si zile mai bune.
Pt Bea, pt ca am peste 100 zile calendaristice de concediu neefectuat, categoric vom programa o vacanta frumoasa, relaxanta, cu mare, nisip, galetusa - lopatica, potrivita varstei ei.

Vezi postareaverber, la 07 May 2013 - 05:12 PM, a spus:

Bine ai venit Daniela!!..te am tot urmarit!

Multumesc, draga Carmen! ce faci? cum iti merge? cum e sanatatea? unde esti?

Foxy, bine ai venit si sa-ti fie de bine scurta vacanta. Copchilotul un scump cu personalitate puternica. Mai pune vreo doua poze cu cretul Imagine postata

stellina, merci mult de tot pt. rezumat Imagine postata ! mult succes cu pregatirile de open dinner, sa-ti dea Doamne Doamne vreme buna! si spor la pregatiri pt junioare, mai apoi! Imagine postata ... nici tu nu poti sta linistita deloc, bag seama Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#30042 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 May 2013 - 03:41 AM

Vezi postareaDexter, la 07 May 2013 - 09:59 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 07 May 2013 - 09:42 PM, a spus:

Mama a dus greul anul asta, a facut pastile si cozonacii

a treia oară că citesc despre păştile prestate şi tot pastile tip hapuri înţeleg la prima citire :appl:

:cheers: si eu tot pastile am citit prima data. Dar eu am o scuza, e deja noapte si sunt chiauna de somn :appl:

Noapte buna!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#30043 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 May 2013 - 05:59 AM

Buna dimineata!
Fox,daca ai intreba ti-asi multumi f. mult! lucerna nu cred ca are mama de unde sa-i ia :appl: si am auzit ca nu trebuie sa-i dea apa!

Dany' ce ma bucur ca i-ati luat lui Bea masina de spalat si ca ii place :appl: chiar ma intreba si bub' ca a vazut atunci ca ma uitam la ele ca sa-ti arat si m-a intrebat de ce,i-am spus ca e o fetita aici pe forum care vrea si ea jucarie( :cheers: e fetita lui tanti Stela,sau a lui tanti Nicoleta?!... ;) Nu maii e a lui alta tanti Daniela,..''aahhaa!! asa o chiama si pe domnisoara mea de la gradi' :lol: )asa ca de atunci ma tot intreaba daca i-a luat tanti masina de spalat fetitei,si cum e,cred ca ii e teama ca e mai faina ca a lui ;)

La noi e soare si frumos,asa ca o sa ies cu sotosenia la cumparaturi,va urez o zi frumoasa!

#30044 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 May 2013 - 06:54 AM

Buna dimineata!
Din nou pe baricade la servici, dar, la fel ca ieri - sefa nexam. De munca - idem. Asa ca... sa vad cum fac sa umplu cele 8 ore regulamentare. La 4 fara 10 am zbughit-o, am ceva drumuri de facut. Deja sunt 13 grade, din cele 27 preconizate. Soare, cald... E bine.
Spor la treburi va doresc si o zi minunata!

Fisier atasat  1.jpg (43.5K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  2.jpg (18.07K)

Fisier atasat  3.jpg (760.68K)

Fisier atasat  4.jpg (77.65K)

Fisier atasat  5.jpg (55.26K)

Fisier atasat  6.jpg (39.89K)

Fisier atasat  7.jpg (553.73K)

Fisier atasat  8.jpg (88.96K)

#30045 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 08 May 2013 - 06:55 AM

Vezi postareaGeany, la 08 May 2013 - 05:59 AM, a spus:

Buna dimineata!
Fox,daca ai intreba ti-asi multumi f. mult! lucerna nu cred ca are mama de unde sa-i ia :lol: si am auzit ca nu trebuie sa-i dea apa!

Dany' ce ma bucur ca i-ati luat lui Bea masina de spalat si ca ii place :appl: chiar ma intreba si bub' ca a vazut atunci ca ma uitam la ele ca sa-ti arat si m-a intrebat de ce,i-am spus ca e o fetita aici pe forum care vrea si ea jucarie( :appl: e fetita lui tanti Stela,sau a lui tanti Nicoleta?!... ;) Nu maii e a lui alta tanti Daniela,..''aahhaa!! asa o chiama si pe domnisoara mea de la gradi' ;) )asa ca de atunci ma tot intreaba daca i-a luat tanti masina de spalat fetitei,si cum e,cred ca ii e teama ca e mai faina ca a lui ;)

La noi e soare si frumos,asa ca o sa ies cu sotosenia la cumparaturi,va urez o zi frumoasa!

Sun mai tarziu si intreb. Imediat ce am informatiile, ti le trimit. :cheers:

#30046 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 May 2013 - 07:10 AM

Vezi postareaDexter, la 07 May 2013 - 09:59 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 07 May 2013 - 09:42 PM, a spus:

Mama a dus greul anul asta, a facut pastile si cozonacii

a treia oară că citesc despre păştile prestate şi tot pastile tip hapuri înţeleg la prima citire :appl:

:appl: +1 , si eu la fel; prima data mi-am zis ca mamanu' Foxulinei a dat-o pe retete marocane...apoi ma corectam din mers .;)
Felicitari mamitzei si copilotului care au dus greul...in special copchilul bre :lol:
Si buna dimineata la han :cheers: ...daca Foaxa a dat raportul, ia sa-l dau si eu...maine am invitat niscai colegi ( cred ca intre 25-30) nu mai stiu ;)...speram sa fie frumos sa stam in gradina, dar au anuntat astia ploaie...poate se inseala si macar nu ploua .
apoi am concerte, comisii, audieri etc inclusiv duminica de ziua mamei ...( jupanul meu e in puglia cu fratello si se balacesc ;) )
apoi wendul urmator serbam in familie cele 21 de primaveri ale lui miss ( deja serbeaza cu pretinii chiar de ziua ei, si tre sa-i trimit diverse ), duminica seara sindrofie ptr 60 ani ai unui bun prieten si coleg din clasa 2a primara ;) ,luni purced la calatorie de job in anglia...birmingham, manchester si london ovcors...in 25 ma intorc acasa, mai fac niscai contzerte si o iau spre romanica ;) et voilà

#30047 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2013 - 07:15 AM

Stai linistita Fox,ca nu arde,cand ai tu timp :appl:
Stiu de salata verde,foi de varza,morcov,trifoi,frunze de papadie si ca sa nu-i dea sa bea apa...cam atat stiu eu :cheers:

#30048 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 08 May 2013 - 07:35 AM

Neata, neata, azi parca a fost mai usor oleaca cu trezirea. E o vreme superba, cald, senin, soare, asa cum imi place mie (sufla un pic vantul, dar asta chiar nu conteaza).
Foxy, sa-ti fie de bine vizita acasa, se pare ca ati avut sarbatori frumoase si linistite. Io m-asez frumos la masa si ma uit la mare, cred ca nici nu mai vrea mic dejun.
Stella,pai ai un adevarat tur de forta in perioada urmatoare, dar cred ca va fi si frumos. Pe-ici, prin nord-vest n-ajungi?
Dani, cred ca ati avut o vacanta tare frumoasa, tot am auzit si eu ca Portugalia merita vazuta. iti doresc sa treci cu bine de perioada asta incarcata, (oau, 100 zile de concediu...mult ai mai lucrat).
Va pup, sa aveti o zi frumoasa!

#30049 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 May 2013 - 09:37 AM

Stiu ca la noi la petshop e si hrana speciala de iepurasi, am intrebat eu daca e pentru pasari si a ras aia de mine! Deci o vizita la un petshop mai mare te poate lamuri, ca citesti ce scrie pe cutii! Plus astea crude de care ai zis si tu!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#30050 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 08 May 2013 - 06:37 PM

Salut si de la mine!

Geanny, draga mea, de unde-ai scos-o p-asta cu "fara apa"la iepuri? Si ei sunt fiinte vii, si se hidrateaza.

Uite ce-am gasit eu pe-aici:

Cand sunt inchisi in cusca trebuie sa le asigurati hrana, apa si fan.
http://www.animalutu...si-hranire/533/

Mult fan, putina hrana speciala pentru iepurii pitici, din cand in cand hrana proaspata (morcovi) si apa mereu curata reprezinta ingrijirea zilnica de care acestia au nevoie pentru o dezvoltare si o viata frumoasa.
http://www.zooland.r...astiA-6706.html
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#30051 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2013 - 06:56 PM

Asa i-a spus omul ala de vindea iepuri :) si altii care au mai avut iepuri i-au spus...Nu stiu ce sa spun! :hungry:

P.s Am sunat-o pe mama si i-am spus sa-i dea si cate putina apa proaspata zilnic,ca eu nu cred ca are ce sa-i faca rau,nu stiu de unde o fi mitul asta ca sa nu dai apa la iepuri!
P.S de p.s :hungry: mi-a spus mama ca a lapait' la apa de numa :wasted: acuma sa cautam un petshop sa vedem daca gasim si crocantele sau ceva de genul,si alte sfaturi pt. cresterea iepurasului

#30052 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 12:07 AM

Hello..Gianino, eu am citit ca e bine sa dai apa cu biberonul...ca daca se uda risca sa fac o dermatita..
nu trebuie sa li se dea biscuiti, paine , ciocolata etc ***Pour résumer, on peut dire que le lapin d’appartement ne devrait manger que du foin, de l’herbe, des légumes frais et des granulés. / iepurele de apartament trebuie sa manance doar fân, iarba, legume proaspete si granulate.

Aliments à éviter :/de evitat
Biscottes
Biscuits
Biscuits au chocolat
Céréales sucrées
Chocolat
Crackers
Fougasses
Gâteaux
Pain
Pâtes
Et toutes friandises vendues en animaleries****

#30053 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 02:41 AM

Tot eu, inainte de culcare...sa dau raportul
1. facut cheesecakecul Anutzei ( eu tre sa fiu oleac de ruda cu Gianina, ca schimbai...la biscuiti am pus si niscai susan, migdale si pinoli rumeniti, si am facut cu roquefort pardone-moi, zola o tin pentru platoul de branza :hungry: )
2. facut placinta cu mere a Liei
3. facut si prajitura din albusuri, dar cu visine congelate, care nu s-au comportat frumos, si a iesit cam neprezentabila, dar buna la gust. Lia cred ca cu fructe proaspete e o nebunie.
4. facut salata de capsuni
5. framantat de paine...ca e Inaltarea si inchis peste tot :hungry: ...sa coc maine.
6.dezghiocat niste fave ( dupa ce le-am fiert, sa fac o salata cu pecorino )
7. facut tabouleh
8. pus la cuptor la 70° niscai vitel
9. fiert carne de ciorba, urmeaza s-o ac maine cu zarzaveituri
10. facut shuba salata cu hering afumat
11. prajitura cu lamaie
12prajitura casei de cioco
am fiert sarmalele ( si , si varza si vitza) acum se hodinesc in plapuma :wasted: dupa metoda lui Pastorel

mai am de copt painile, sa fac un tian de dovlecei, salata de vinete, si mici mizilicuri

noapte buna

#30054 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 May 2013 - 05:05 AM

Stella spor la treaba maine, ai prestat la greu!Sper ca te si odihnesti azi!

#30055 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 09 May 2013 - 07:04 AM

'Neata! Pun rapid masa si ma duc sa mai citesc. Aseara eram rupta de oboseala, asa ca am tras rapid pe dreapta. Sa vad daca azi mi-o fi mai bine. Sau repet isprava diseara...... :pupic:

Fisier atasat  1.jpg (18.4K)

Fisier atasat  2.jpg (162K)

Fisier atasat  3.jpg (16.49K)

Fisier atasat  4.gif (39.65K)

Fisier atasat  5.jpg (40.96K)

Fisier atasat  6.jpg (46.75K)

Fisier atasat  7.jpg (49.78K)

Fisier atasat  8.jpg (139.33K)

Fisier atasat  9.jpg (42.4K)

Fisier atasat  10.jpg (21.09K)

#30056 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 09 May 2013 - 07:12 AM

Vezi postareaGeany, la 08 May 2013 - 06:56 PM, a spus:

Asa i-a spus omul ala de vindea iepuri :pupic: si altii care au mai avut iepuri i-au spus...Nu stiu ce sa spun! :-*

P.s Am sunat-o pe mama si i-am spus sa-i dea si cate putina apa proaspata zilnic,ca eu nu cred ca are ce sa-i faca rau,nu stiu de unde o fi mitul asta ca sa nu dai apa la iepuri!
P.S de p.s :hug: mi-a spus mama ca a lapait' la apa de numa :-* acuma sa cautam un petshop sa vedem daca gasim si crocantele sau ceva de genul,si alte sfaturi pt. cresterea iepurasului

Am vorbit ieri cu matusa si unchiul care cresc iepuri si uite ce-am aflat:
- ii dai apa;
- iarba, dar nu aia de dimineata, cu roua - sa fie uscat firul de iarba, sa n-aiba pic de umezeala pe el;
- graunte - grau (cereale);
- varza;
- morcovi;
- paine (cand si cand);
- mere;
- pere;
- trifoi;
- lucerna;
- fan.
Cam atat, pentru moment. Asta si-au amintit ei, asa, in fuga calului....
Recomandarea ar fi sa fie dus la veterinar. Din cand in cand, cate un vaccin / verificare nu-i strica. Oamenii pot cara de afara diferite chestii toxice pentru animalut (resturi de mancare stricata, fecale sau varii microbi).

#30057 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 09 May 2013 - 07:13 AM

Vezi postareastella, la 09 May 2013 - 02:41 AM, a spus:

Tot eu, inainte de culcare...sa dau raportul
mai am de copt painile, sa fac un tian de dovlecei, salata de vinete, si mici mizilicuri

noapte buna

Saracuta pisicutaaaaaaaaa...... da' tu faci un adevarat tur de forta, nu te incurci...... :pupic: Spor la treaba si jos palaria! :hug:

#30058 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 07:26 AM

Buna dimineata! Multumesc din suflet fetelor :hug: mi-ati fost de mare ajutor,i-am transmis mamii tot,azi mergem si la petshop :pupic: avem treaba multa cu urechiatul nostru ,tata se ia cu el toata ziua e inebunit,urechila e f. pofticios zice el,ieri manaca tata bors si iepurele i se baga cu boticul in farfurie sa lipaie si el(bineinteles ca nu l-a lasat) dar probabil in loc de iepuras el se crede porcusor :-*

Steluta ce de bunatati ai facut,cat despre faptul ca am putea fi rude :-* stii cum e, niciodata sa nu spui niciodata :-*

La noi e soare si frumos afara,asa ca acusi o iau si eu din loc,da' mai catinel asa ca doar n-or da turcii (adevarul e ca mi-e cam lene :-*)

O zi minunata tuturor!

#30059 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 09 May 2013 - 08:07 AM

Zi faina si de la mine (si afara e o zi superba)!
Geany, sa-i mai faci poze la urechila, sa-l mai vedem si noi. Tin minte ca atunci cand eram mica bunica avea la un moment dat iepuri si noi, copiii, atata l-am hranit pe unul dintre ei (cu tot felul de prostii, ca ce stiam noi) pana a facut diaree si a murit (dup-aia am plans 2 zile, dar era prea tarziu, evident).
Stella, tare harnicuta ai fost, o gramada de bunatati ai facut. Sa ai spor si azi!
Cum e vremea la voi?

#30060 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 May 2013 - 08:12 AM

Soare si cer partial noros aici!! Neatza

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1501
  • 1502
  • 1503
  • 1504
  • 1505
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul