Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1525
  • 1526
  • 1527
  • 1528
  • 1529
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#30521 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 29 May 2013 - 11:51 AM

Mde, Geany, tare greu de rezistat la asa mutrita, ti se rupe sufletul (nu ma mir ca tata cedeaza...).

#30522 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 May 2013 - 11:56 AM

hello pe soare si de la mine!
s-a incalzit simtitor fata de zilele trecute.

Dani, ai o zgatie de copila tare frumusica si are un aer poznas, imi place tare cum ii sta motzata cu coditele alea in varful capului.

Bub deja e cavaler, iar ochisorii aia nu tre sa fie inlacrimati, :hug: Giani! bine ca i-a trecut raceala! da' ia zi, tu la viata ta, cate inghetate si dulciuri ai mancat inainte de masa? ca io ...multe!

Sanatate, Stellina, cu vremea asta nici nu mai stii ce sa zici.

Io incerc sa-mi iau gandul de la rele, dar numai urat visez si ma surprind in niste stari de nu ma recunosc. Greu e cand nu-i sanatate, ca altele cumparam.

Ioana, congelate stau f bine cozile de ceapa, dar sa le usuci si sa le tai inainte de congelare. Eu am folosit toata iarna.
Giani, nu tre sa le decongelezi inainte de folosire in mancaruri, le pui asa tzepene direct in oala. In borcan, cu sare, nu cred c-ar rezista. Au prea multa apa.

In rest, zile bune va doresc!

#30523 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 May 2013 - 12:01 PM

Merci dragelor!

Acu' ci' sa spun?!,aschia nu sare departe de trunchi :-* si eu zbat din gene si apelez la pisiceala in caz de maxima necesitate,asa ca bietu' domnu' Geany ,nu-mi rezista niciodata,da' si el e de vina ca ne-a invatat asa alintati,asa ca,asa-i trebe' :D

Draga 2' ,iti multumesc tare mult pt. sfatul cu busuiocul,sa stii ca asa am facut cum m-ai invatat tu i-am ciupit capetele,cu toata frica ce aveam si tare frumos s-a revigorat ca sa spun asa ca era in coma deacu' =)) si am incercat si la ardeiul iute ca si el era de jale,si i-am rupt vf.-ul ,deacolo s-a bifurcat el mai apoi in 2 ramurele si in felul asta nu mai creste asa in inaltime ci se indeseste,tare bine i-a mers dupaia ,nama' bobocei e tot! :hug:

#30524 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 12:06 PM

Draga Moatzo' acum decand cu raceala a inteles si nu mai vrea inghetata deloc,la noi e si frig ,nu-i inca vremea,inainte manaca un cornet pe zi dupa masa,iar ciocolata ii place tableta mare de africana cu lapte(nimik altceva) si-i dau cate 2 patratele dupa masa daca a mancat tot,si uneori mai cere o data sau de 2 ori intre mese dar doar cate o patratica nu mai mult...dar totusi asta e zilnic,o tableta de 100de gr ii ajunge 3-4 zile maxim =))
Da cu ceapa verde congelata,ai dreptate ,asa cred ca vine pusa direct congelata,nu se decongeleaza ,asa ca Ioana(Zerda) poate incerci asa ca si Stelin' spune ca a pus asa! :hug:

P.s Multa sanatate Motzulin' si numa' bine :-* :D

#30525 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 29 May 2013 - 12:10 PM

Ma bucur, Geany, ca ti-am fost de folos, si al meu (busuioc) e tare frumusel.

#30526 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 29 May 2013 - 12:18 PM

Giani, mi-ai adus aminte cu Africana. Cand a aparut, hat! demult era bunicica. Dupa aia devenise o clisoasa...bleah, nici n-o puteam gusta. Iar fi-miu numai de-aia manca. Luam tot felul de bunaciuni de ciocolata, el nimic -Africana! Chiar si-acum mai are nostalgii, dar i-au imbunatati astia reteta, parca-i mai bunuta fata de ce-a fost.
Nu mi se pare ca mananca mult Bub, io imi amintesc ca fi-miu era in carutz, deci vreo 2 ani, si i-am dat o ciocolata impachetata - atunci era cu hartie si staniol - ca sa taca, sa se joace la ea. Si toata lumea se uita la el, chiar ma gandeam sa nu mi-l deoache, io ziceam ca-i admiratie aia ce vedeam in ochii trecatorilor. Cand colo, cand ajung acasa, copchilu' meu era tot numai ciocolata pe fatza, pe costumas - avea unul alb cu-o dungutza albastra, parca-l vad!- pe par, prin nas, in ochi...valeu, de-aia se uita lumea. Nu-l credeam in stare s-o desfaca, si de fapt nici nu reusise, dar rosese cu sarg toata hartia si-o manca laolalta cu ciocolata. Moama, ce energie a avut in noaptea aia! Da'n rest n-a patzit nimic.
Asa ca da-i baietului ciucalata! Deh, tre sa mai si gresim impreuna cu ei!

#30527 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 May 2013 - 12:22 PM

Vezi postareaGeany, la 29 May 2013 - 12:06 PM, a spus:

Draga Moatzo' acum decand cu raceala a inteles si nu mai vrea inghetata deloc,la noi e si frig ,nu-i inca vremea,inainte manaca un cornet pe zi dupa masa,iar ciocolata ii place tableta mare de africana cu lapte(nimik altceva) si-i dau cate 2 patratele dupa masa daca a mancat tot,si uneori mai cere o data sau de 2 ori intre mese dar doar cate o patratica nu mai mult...dar totusi asta e zilnic,o tableta de 100de gr ii ajunge 3-4 zile maxim =))
Da cu ceapa verde congelata,ai dreptate ,asa cred ca vine pusa direct congelata,nu se decongeleaza ,asa ca Ioana(Zerda) poate incerci asa ca si Stelin' spune ca a pus asa! :hug:

P.s Multa sanatate Motzulin' si numa' bine :D ;)

Acum sa nu va suparati ca va spun o poveste de viata. Fetele care citesc pe la detox stiu ca eu am o metabolizare defectuoasa a calciului. Ca atare la varsta lui Bub dintii mei erau praf gemacht si cand aveam 3 ani dupa prima extractie in urma unui abces, stomatologul mi-a interzis sa mananc dulciuri.
Adica punct final. Deloc! Cica pana imi ies dintii definitivi, adica 3 ani mai tarziu, asta cel mai devreme pentru primul dinte! Imi poate si mie explica cineva de ce un copil TREBUIE sa manance ciocolata zilnic??

Asta e cum zic fumatorii ca au nevoie de o tigara ca sa poata merge la toaleta dimineata! Ca altfel s-ar lasa! Sau alcolicii ca au nevoie de o bere sa se dreaga?? Nu glumesc, sugar rush urmeaza fix acelasi mecanism!

In fine, in cazul unui copil sanatos, cum era nepotul maestrei mele l-a ajutat sa ajunga supraponderal la 7 ani si depresiv la 10 ca nu-l placeau fetele ca e gras! Chiar nu se poate trai fara ciocolata?? Inseamna ca eu sunt alien? :-*
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#30528 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 29 May 2013 - 12:26 PM

Vezi postareazerda, la 29 May 2013 - 12:22 PM, a spus:

Chiar nu se poate trai fara ciocolata??

ei nu se poate! se poate si cred ca-asa ar fi si bine. dar n-ar fi fun deloc!

buey, tu nu esti in target la capitolul dulciuri, asa ca nu se pune.

Da' ia zi de bere, se poate fara? :hug:

#30529 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 12:29 PM

Nu stiu ce sa zic daca i-au inbunatatit reteta sau nu ,dar e destul de bunuta!

Asta i-am luat-o alaltaieri si momentan e in stadiul asta!

Fisier atasat  SAM_7833.JPG (40.43K)
Number of downloads: 0

#30530 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 May 2013 - 12:32 PM

Vezi postareamoatza, la 29 May 2013 - 12:26 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 29 May 2013 - 12:22 PM, a spus:

Chiar nu se poate trai fara ciocolata??

ei nu se poate! se poate si cred ca-asa ar fi si bine. dar n-ar fi fun deloc!

buey, tu nu esti in target la capitolul dulciuri, asa ca nu se pune.

Da' ia zi de bere, se poate fara? :hug:

La aceasta intrebare iti pot raspunde prompt, se poate! S-a putut si ani de zile ca si la ciocolata, dar crede-ma ca berea e more fun decat ciocolata( asta daca nu te gandesti XXX)

#30531 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 May 2013 - 12:43 PM

Geany cantitatea de ciocolata pe care spui ca o mananca Bub e ok, nu e prea multa.Ai mei primeau la fel un patratel max doua si nu dupaamiaza, am mai povestit asta. Astfel stiau ca primesc ciocolata, aveau mereu in sertarul din bucatarie si nu pofteau de la altii sau sa manance pe ascuns, pur si simplu s-au obisnuit cu doza aceea si rar mai luau o patratica, ba chiar aveau zile cand uitau de ciocolata.
Imi aduc mereu aminte ca pe vremea aia ma sunau sa ma intrebe, daca nu eram acasa daca au voie ciocolata, ma topeam de drag cand vedeam ce disciplinati sunt.
Acum ca sunt mari rup cate un rand din tableta, dar la fel nu mananca zilnic.
Imagine postata

#30532 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 12:53 PM

Daa!paii si eu incerc sa tin in frau cat pot,dar nu vreau nici sa cad in nici una dintre extreme :-*

Eu nu am fost cu dulcele niciodata,exceptie fac ciocolata amaruie,dar daca nu am ,de unde nu-i nici d-zeu nu cere =)) prefer sarat,pateuri si gogosi cu branza ,placinte ,si-mi place si berea :hug:

Azi am gasit ardei grasi cu 7 lei kg. si asa de frumosi si proaspeti erau,asa ca mi-am luat 3 am dat cam 2 lei si olea' pe ei,i-am aruncat pe tabla la copt si..

Fisier atasat  SAM_7834.JPG (48.45K)
Number of downloads: 0

Muuhhaahhhaa!! :D sunt ai mei,doar ai mei si numai ai meii!! ;)

#30533 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 May 2013 - 01:45 PM

Vezi postareaGeany, la 29 May 2013 - 12:53 PM, a spus:

Daa!paii si eu incerc sa tin in frau cat pot,dar nu vreau nici sa cad in nici una dintre extreme :D

Eu nu am fost cu dulcele niciodata,exceptie fac ciocolata amaruie,dar daca nu am ,de unde nu-i nici d-zeu nu cere :-* prefer sarat,pateuri si gogosi cu branza ,placinte ,si-mi place si berea :hug:

Azi am gasit ardei grasi cu 7 lei kg. si asa de frumosi si proaspeti erau,asa ca mi-am luat 3 am dat cam 2 lei si olea' pe ei,i-am aruncat pe tabla la copt si..

Muuhhaahhhaa!! ;) sunt ai mei,doar ai mei si numai ai meii!! =))

Asa si eu sunt pasionata mai mult de sarat decat de dulce, ciocolata amaruie imi place dar nu e pasiune intre noi, berea cand si cand nu ma omor, uneori imi e pofta totusi, dar rar.

In schimb mor dupa ardeii tai copti. Am drum in piata, asa ca imi cumpar si-mi fac si eu, asa am salivat ;)
Imagine postata

#30534 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 01:49 PM

Vezi postareaCarmen L, la 29 May 2013 - 01:45 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 29 May 2013 - 12:53 PM, a spus:

Daa!paii si eu incerc sa tin in frau cat pot,dar nu vreau nici sa cad in nici una dintre extreme :D

Eu nu am fost cu dulcele niciodata,exceptie fac ciocolata amaruie,dar daca nu am ,de unde nu-i nici d-zeu nu cere ;) prefer sarat,pateuri si gogosi cu branza ,placinte ,si-mi place si berea :hug:

Muuhhaahhhaa!! ;) sunt ai mei,doar ai mei si numai ai meii!! =))

Asa si eu sunt pasionata mai mult de sarat decat de dulce, ciocolata amaruie imi place dar nu e pasiune intre noi, berea cand si cand nu ma omor, uneori imi e pofta totusi, dar rar.

In schimb mor dupa ardeii tai copti. Am drum in piata, asa ca imi cumpar si-mi fac si eu, asa am salivat :-*

;) eu nu am acum cu ce sa-i mananc,o sa le fac la coptii' niste cartofi prajiti si fur de acolo vreo 2 bucatele si cu branza de burduf de oi,pe azi,maine vreau sa-mi fac mazare deaia congelata de la punguta,facuta asa alba cu o ceapa inabusita(aka'nu inrosita,sau alte alea),asa de dulce si buna e ,dar azi nu mai cobor,maine....
Nu mai sunt la dieta...de mult ;)

#30535 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,781
  • LocationSibiu

Postat 29 May 2013 - 01:55 PM

Bună ziua la han.

Să dau şi eu raportul, că nu am mai scris de mult. Am fost ieri până la Cluj şi înapoi, l-am dus pe tata la un consult. Mai urmează să mai mergem săptămâna viitoare. Atunci am să trec iar pe la fântânică să-i cer ajutorul Imagine postata

Cred că mă încearcă şi pe mine o răceala, probabil şi oboseala şi tot. Da' nu mă las. Am să fac aprovizionare cu ghimbir şi lămâi. Miere şi şcorţişoară am.
Dimineaţa la noi a fost soare da' acu' e cam cenuşiu-pâclos şi nu-mi place. Vreau soare să mă mai înveselesc.

Am mai citit din urmă, am văzut bubuleţi care mi-au bucurat inima. Să vă trăiască şi să fie sănătoşi.
Şi pe la laude am citit da' scriu tot aici, la grămadă, felicitări pentru "lăudăroşi".

Multă sănătate vă doresc tuturor şi zile senine. Imagine postata

#30536 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 29 May 2013 - 02:22 PM

Boni, multa sanatate tatalui tau

oare Lili ce mai face? ca nu am vazut-o de o gramada de vreme
fiica dacilor

#30537 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 May 2013 - 02:55 PM

[/quote]
:floare: eu nu am acum cu ce sa-i mananc,o sa le fac la coptii' niste cartofi prajiti si fur de acolo vreo 2 bucatele si cu branza de burduf de oi,pe azi,maine vreau sa-mi fac mazare deaia congelata de la punguta,facuta asa alba cu o ceapa inabusita(aka'nu inrosita,sau alte alea),asa de dulce si buna e ,dar azi nu mai cobor,maine....
Nu mai sunt la dieta...de mult :floare:
[/quote]

Sti cum ii mai mananc eu cand nu au rol de salata? Cu branza. Ardei copti cu branza, fara nimic altceva, sunt in stare sa-i infulec si goi asa de mult imi plac.
Imagine postata

#30538 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2013 - 03:09 PM

Daa!! si eu,si cam mananc multa paine ca imi place sa ma balacesc in sosul ala bun,la fel si la salata din rosii de alea bune :floare:

#30539 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 May 2013 - 03:14 PM

Eu recunosc cu rusine ca-i mananc cu paine, ca sa strang sosul si mananc toooott! Merg si cu branza, merg si cu rosii si paine, dar preferatii mei sunt asa cum sunt ei in castron! Daca se poate de la 5 in sus....

Acum, sa nu credeti ca eu nu mananc dulce niciodata, dar uite, carmen poate zice cata vreme petrec eu in fata unei singure amarate felii de tort de ciocolata cu crema de ciocolata si rom, altfel foarte bun!! Deci ce mi-au auzit urechile ca se topeste, ca se inmoaie, ca se strica, tot timp de o ora am mancat felia aia!

Am baut doua pahare de bere, recunosc, in timpul asta! Poate daca era prosecco ceva poate mancam mai repede :floare: Nu e scris in genele mele si pace!! Daca era ceva sarat nu supravietuia 15 minute!

Si ca sa inchid paranteza, cunosc un copil care are 4 ani nu a mancat ciocolata. Pentru ca duamna-mama lui are numai diabetici in familie si nu-i da dulce, mananca fructe, inghetate de fructe, dar nimic cu zahar in exces, ciocolata,biscuiti, prajituri, fursecuri frisca,caramel, creme, bezele. Iar punct final.

#30540 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 May 2013 - 04:44 PM

Asa e zerda ardeii copti se mananca de la 5 in sus. Eu beau zeama fara paine.
Si eu zic ca e in codul genetic al fiecaruia daca e sa placa dulce sau sarat mai mult.

Alta data stau langa tine cand e vorba de ceva foarte dulce, macar sa nu ies in evidenta singura :floare: uneori cand am pofta pot manca o felie de tort in timp normal, altfel o tot invart in farfurie.

Azi de exemplu ma miram ca am poftit, trecand pe langa o terasa la bere neagra- se intampla rar dar...m-am gandit la tine Zerda, daca erai aici ma asezam la o masa, aduc eu ardeii copti :floare:

Cand in familie sunt cazuri de diabet e normal sa feresti copilul.
Imagine postata

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1525
  • 1526
  • 1527
  • 1528
  • 1529
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic