Forum Culinar: Ceapa rosie cu otet balsamic - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ceapa rosie cu otet balsamic

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 December 2010 - 11:04 AM

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12926628812673.jpg

Pentru o persoana:
1 ceapa rosie mare
2 linguri de ulei de masline extra
1 lingurita zahar
1 jumatate de pahar de otet balsamic
sare

Ceapa curatata si taiata solzi, am calit-o rapid cu cele doua linguri de ulei.Am adaugat zaharul si cand s-a topit, am adaugat otetul balsamic.Se lasa pe foc pana se evapora complet.Se lasa la racit si se serveste rece cu paine si branza tartinabila.Eu prefer pe cea de capra.

Daca serviti ceapa caramelizata pe felii micute de bagheta unse cu branza si le asezati alaturi de alte tartine sau bruschette, ve-ti face o multime de oameni fericiti.Garantat!

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12926630581764.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 December 2010 - 11:22 AM

Eu am luat ceapa deja ca sa o fac, m-am lacomit si am luat 2 saculete, cind ajung acasa si ma uit la reteta vad ca trebuia doar o ceapa :)

#3 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 December 2010 - 11:40 AM

Minunat! Trecem pe lista si sper sa o fac zilele astea! :)

#4 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 18 December 2010 - 12:54 PM

Vreau din aia ! :)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 December 2010 - 06:44 PM

O ceapa de caciula Adriana.Da' las ca ceapa tine.

Facet, faceti ca-i buna si sanatoasa.

#6 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 December 2010 - 10:15 AM

"Dunare daca n-aveam
Oltul Dunare-l faceam!"
De reteta:
Multumeam =))


Merge si cu ceapa galbena, pana cumpar si eu un sac ca Adriana.
Si daca tot am deviat simfonic - dominanta si variatiuni - am inlocuit si zaharul cu mierea, iar sarea cu sosul de soya
.
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-168-12927464694858.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 December 2010 - 02:44 PM

Sa va fie de bine.Nu-i rea ideea cu mierea si soya. :occasion14:

#8 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 December 2010 - 11:40 AM

In vacanta asta am rasfat-o pe fetita cu ce stiam eu mai bine.
Cel mai mare succes l-a avut ceapa imbalsamata cu mamaliga. Cei care au gatit-o stiu de ce =))

I sugeram retete cu succes cosmic garantat de pe forum, trufandale, chinezarii, fructe de mare, seminţe de fructe de mare =)) , etc.

Imi raspundea:

- Daaaaa! :occasion15: si dupa aceea imi faci te rog si o ceapa balsamica?

Vii multumiri :hug: si Sarbatori fericite!
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2010 - 01:39 AM

S-a mea :floare:
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12934067300531.jpg

#10 Useril este offline   bimbilica 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVoluntari

Postat 27 December 2010 - 09:36 PM

hellou,tuturor :floare: Mi-a sarit in ochi reteta asta,si cum eu sunt maareee consumatoare de ceapa,vreau sa o fac maine,dar am o intrebare:o jumatate de pahar de balsamic,cam cat vine? 100 ml sau mai putin?Multzamesc :floare:

#11 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 December 2010 - 03:37 AM

Vezi postareabimbilica, la 27 December 2010 - 09:36 PM, a spus:

hellou,tuturor :floare: Mi-a sarit in ochi reteta asta,si cum eu sunt maareee consumatoare de ceapa,vreau sa o fac maine,dar am o intrebare:o jumatate de pahar de balsamic,cam cat vine? 100 ml sau mai putin?Multzamesc :((

Bimbi, am tot zis si eu ca fac ceapa de asta, da' inca n-am apucat! :floare: Da' la cat ma duce pe mine scafarlia, un pahar ar insemna cam 200 - 250 ml, deci jumatea ar avea cam 100-125 ml. Daca o fi prea otetita ceapa, poate o lasi mai mult pe foc (zic io) si se mai evapora otetu'. Da' asta-i parere de afon, ca inca n-am dovedit sa iau ceapa rosie! :hug:

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2010 - 11:19 AM

Atentie la fiert prea mult otetul balsamic pentru ca se caramelizeaza! :biggrin:

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 December 2010 - 05:47 PM

Maestro si Adriana, sa va fie de bine.Intr-un fel am fost si eu in casele voastre de Craciun.
Eu am zis jumatate de pahar pentru ca o fac la ochi(la gust) si ceapa mea atata a cerut.
E chestie de gust.

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 December 2010 - 08:46 PM

Mie îmi place cînd caramelizeaza ceapa cu otetul :rolleyes:
Lili,multumesc! Am facut-o si eu! :icon_fessee:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,364
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 January 2011 - 11:15 PM

Cred ca am intrat de o suta de ori la subiectul asta, si tot mi-am zis ca fac ceapa, mai ales ca am si eu... un saculet... Abia acum i-a venit randul, ma duc sa o fac, si revin cu impresii.

#16 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,364
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 January 2011 - 12:45 AM

In sfarsit, ma delectez si eu cu ceapa "imbalsamata". Am pus si eu miere in loc de zahar. Am avut ceva dubii cand am pus otetul, mi-a ajuns in nari un damf acru de am crezut ca nu mai scap de el. Dar totul e bine cand se termina cu bine, acum sa vad daca ma pot opri dupa prima felie. Multumesc si eu de reteta!

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 January 2011 - 04:23 PM

Eu va zic sa nu o mai faceti,ca o sa mîncati pîna vi se face rau :)
Barbatu-meu a halit-o si în sandwich cu sunca si brînza :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 January 2011 - 12:40 PM

Vezi postareaadi_edi, la 16 January 2011 - 12:45 AM, a spus:

Am avut ceva dubii cand am pus otetul, mi-a ajuns in nari un damf acru de am crezut ca nu mai scap de el.


Se evapora, ramane doar aroma.Eventual poti sa pui mai putin sau un pic de vin rosu.

Maya, merita un premiu sotul tau.Combinatia cu sunca e cat se poate de indrazneata.

#19 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 17 January 2011 - 07:37 PM

Vezi postareaMaya, la 16 January 2011 - 04:23 PM, a spus:

Eu va zic sa nu o mai faceti,ca o sa mîncati pîna vi se face rau :D

trebuia sa te ascultImagine postata

lasand gluma la o parte, Lili sunt in extaz!!!! nu reusesc sa imi revin. stiam ca o sa imi placa de cand am vazut-o prima data. o aveam in plan de craciun, dar n-am mai apucat. azi i-a venit randul.
vai de mine si de mine Imagine postataam facut din 3 cepe mari si mi-e teama ca pana maine nu mai e nimic. acum a terminat-o de facut si de halit o portie pe paine cu branza. uite
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-84-12952858015207.jpg

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 January 2011 - 12:45 PM

Vezi postareaboni, la 17 January 2011 - 07:37 PM, a spus:


lasand gluma la o parte, Lili sunt in extaz!!!! nu reusesc sa imi revin.


Boni, :notworthy: !O refac si eu sambata, ca am prieteni la cina.Ti-ai revenit? :-*

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi