Forum Culinar: Glazura de ciocolata lucioasa ca oglinda - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Glazura de ciocolata lucioasa ca oglinda

#41 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 December 2010 - 07:08 PM

Gata, pot sta linistita :)
Ma bucur ca in sfirsit ti-a iesit.

#42 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 31 December 2010 - 07:42 PM

Vezi postareaAdriana, la 31 December 2010 - 07:08 PM, a spus:

Gata, pot sta linistita :)
Ma bucur ca in sfirsit ti-a iesit.



:)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#43 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 31 December 2010 - 07:48 PM

si mie,si mie mi-a iesit.am acoperit cu ea tortul buturuga de Craciun,eu i-am mai tras si niste dare cu scobitoarea sa arate a buturuga,dar mergea fain si fara.mersi mult Adriana :)

#44 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 December 2010 - 08:24 PM

Cu placere, imi pare bine ca va place si ca v-a reusit! :)

#45 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2011 - 10:24 AM

Uf...bine ce bine ca a iesit glazura Gloxi! :wub:

Glazura Adrianei e printre primele retete salvate de mine de pe forumuri!Pentru Adriana multe :appl: ! A fost foarte admiratata! :appl: Chiar in perioada respectiva fusesem la un botez unde se comandase tortul de la o cofetarie cu pretentii de pe aici (nu vreau sa le fac reclama :appl: ) si avea glazura de cioco identica cu cea care ne iese noua dupa reteta Adrianei...si m-am simtit bine stiind ca pot face si eu o glazura deosebita! :drool:
Nu m-am gandit niciodata sa folosesc frisca vegetala sau smantana normala! Daca ziceti ca merge si altfel poate o sa incerc! Problema cu marginile o am si eu, mai ales ca mi-e cam teama de partea cu gratarul!

#46 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2011 - 03:12 PM

Multumesc pentru aprecieri.
De ce ti-e teama de partea cu gratarul?

Eu pun glazura intr-o sticla cu cioc mic, nu's daca asa se zice :P , dupa ce am pus tortul pe gratar incep cu ciocul pe marginea marginii :pupic: adica acolo unde se imbina marginile si o vars incet rotind tortul, daca s-a acoperit bine din prima gata, vars toata ciocolata exact in mijlocul tortului si o las sa cada singura pe toata suprafata si inevitabil inca o data pe margini.
Binenteles ca daca marginea nu e perfect neteda nici acoperita cu glazura n-o sa fie cine stie ce frumusete. Apoi marginile se pot ascunde ori cu biscuiti lipiti pe ea, ori cu bucatele de ciocolata, ori cu alune maruntite, ori cu margini de plastic. :)

#47 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2011 - 04:10 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 January 2011 - 03:12 PM, a spus:

Multumesc pentru aprecieri.
De ce ti-e teama de partea cu gratarul?

Eu pun glazura intr-o sticla cu cioc mic, nu's daca asa se zice :P , dupa ce am pus tortul pe gratar incep cu ciocul pe marginea marginii :pupic: adica acolo unde se imbina marginile si o vars incet rotind tortul, daca s-a acoperit bine din prima gata, vars toata ciocolata exact in mijlocul tortului si o las sa cada singura pe toata suprafata si inevitabil inca o data pe margini.
Binenteles ca daca marginea nu e perfect neteda nici acoperita cu glazura n-o sa fie cine stie ce frumusete. Apoi marginile se pot ascunde ori cu biscuiti lipiti pe ea, ori cu bucatele de ciocolata, ori cu alune maruntite, ori cu margini de plastic. :P


Multumesc pentru explicatii Adriana! :P
Cel mai tare mi-era teama ca punand tortul pe gratar n-o sa-l mai pot lua de acolo sa-l pun pe platou :) . N-am nici ustensila din aia "cake lifter". Singura solutie este asezarea tortului gata de ornat pe un platou/carton exact cat baza tortului (sau o idee mai mic) si apoi sa-l pun pe gratar si sa incep glazurarea. In felul asta nu prea am ce sa risc! Cel putin asa m-am gandit eu!

#48 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2011 - 04:48 PM

Eu am o paleta mare din metal pe care o folosesc si la pizza
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-1294066025403.jpg
sau asta care e chiar pentru torturi, asta am luat-o de la Lidl
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12940660637391.jpg

In lipsa lor insa poti face cum ai zis, punind tortul pe un carton cit blatul, in felul asta e mult mai usor de manevrat.

#49 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2011 - 05:11 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 January 2011 - 04:48 PM, a spus:

Eu am o paleta mare din metal pe care o folosesc si la pizza
Atasament paleta.jpg
sau asta care e chiar pentru torturi, asta am luat-o de la Lidl
Atasament paleta_torta.jpg

In lipsa lor insa poti face cum ai zis, punind tortul pe un carton cit blatul, in felul asta e mult mai usor de manevrat.


Da, exact niste lopeti din astea imi trebuie si mie! :) Multumesc mult! :pupic:

#50 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 04 January 2011 - 12:37 PM

Si eu tot de frica sa nu mi se strice tortul nu il pun pe gratar cand torn glazura;am vazut ca asa se procedeaza dar nu am incercat din acest motiv.Eu ,in general,insiropez cam mult torturile si manevra acasta de mutat mi se pare cam periculoasa.dar cum nimic nu e batut in cuie,poate ca o sa-mi iau inima in dinti si o sa incerc,nu inainte de a-mi cumpara unealta necesara.Multumim de sfat,Adriana!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#51 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 January 2011 - 01:19 PM

Eu in schimb fac mereu marea greseala de a nu le insiropa, pentru ca am mereu blaturi foarte moi si pun intre ele crema de ciocolata calduta, care le inmoaie un pic. Dar daca ale tale sunt insiropate bine eu cred ca solutia cea mai buna e discul de carton pus dedesubt.

#52 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 04 January 2011 - 09:53 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 January 2011 - 01:19 PM, a spus:

Eu in schimb fac mereu marea greseala de a nu le insiropa, pentru ca am mereu blaturi foarte moi si pun intre ele crema de ciocolata calduta, care le inmoaie un pic. Dar daca ale tale sunt insiropate bine eu cred ca solutia cea mai buna e discul de carton pus dedesubt.

Multumesc Adriana !Cred ca voi apela la aceasta metoda cu cartonul dedesubt cat de curand.Multumesc inca o data!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#53 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 January 2011 - 08:26 AM

Vezi postareagabrenia, la 04 January 2011 - 09:53 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 04 January 2011 - 01:19 PM, a spus:

Eu in schimb fac mereu marea greseala de a nu le insiropa, pentru ca am mereu blaturi foarte moi si pun intre ele crema de ciocolata calduta, care le inmoaie un pic. Dar daca ale tale sunt insiropate bine eu cred ca solutia cea mai buna e discul de carton pus dedesubt.

Multumesc Adriana !Cred ca voi apela la aceasta metoda cu cartonul dedesubt cat de curand.Multumesc inca o data!


eu asa procedez de la bun inceput , tot din motiv de nesiguranta la transfer pe platou . de ce nu m-ati intrebat ? ^_^

#54 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 05 January 2011 - 09:09 AM

Vezi postareadani_ela, la 05 January 2011 - 08:26 AM, a spus:

Vezi postareagabrenia, la 04 January 2011 - 09:53 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 04 January 2011 - 01:19 PM, a spus:

Eu in schimb fac mereu marea greseala de a nu le insiropa, pentru ca am mereu blaturi foarte moi si pun intre ele crema de ciocolata calduta, care le inmoaie un pic. Dar daca ale tale sunt insiropate bine eu cred ca solutia cea mai buna e discul de carton pus dedesubt.

Multumesc Adriana !Cred ca voi apela la aceasta metoda cu cartonul dedesubt cat de curand.Multumesc inca o data!


eu asa procedez de la bun inceput , tot din motiv de nesiguranta la transfer pe platou . de ce nu m-ati intrebat ? :)



Si eu pun carton , la toate torturile , fie cu glazura , fie cu pasta de zahar . Alea cu pasta de zahar le imbrac tot pe un gratar , abia apoi le transfer pe tava , si definitivez decorul , pun marginile , si ce mai vreau/trebuie . ^_^
mama de fete cucuiete Imagine postata

#55 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 01 March 2011 - 11:11 AM

Daca nu este o problema voi pune si eu reteta pe care o folosesc la mirror glaze.
Reteta:
355 ml smantana (1&1/2 c)
22 ml de miere sau de sirop de porumb (1&1/2 linguri)
355 ml cacao (1&1/2 c)
355 ml de zahăr (1&1/2 c)
15 gr unt nesărat (3 lingurite)
30 ml Vanilie (2 linguri)
GLAZURA: 1. Se pune frisca la baie-marie la foc mic. Se adauga mierea sau siropul de porumb si se amesteca. Se cern împreună cacao şi zahăr şi se adaugă peste smintina. Se adauga untul. Se amestecă la foc mic timp de aproximativ 10 minute, pana se omogenizeaza. Nu se fierbe. Se adauga vanilia. Glazură se trece prin sita fină. Folosiţi în timp ce este încă cald. Glazura se poate păstra pentru o săptămână într-un recipient sigilat în frigider. LA GLAZURAREA TORTULUI: 2. Se pune tortul pe o bază din carton care a fost tăiată pentru a se potrivi cu diametrul tortului (este mai usor de manevrat). Se pune tortul pe un gratar deasupra unei tavi ptr. a putea recupera glazura ce curge de pe tort. Se toarnă glazura de ciocolata calda cu generozitate peste tort pentru a acoperi complet. Bagati la frigider pentru 30 min. până când glazura se stabilizeaza. Dacă se doreşte, reîncălziţi restul de glazură şi repetaţi procesul pentru un al doilea strat. Raciti pentru a stabiliza glazura.
Scuze ptr. pozele nu prea reusite.
Daca stie cineva o crema suport care sa nu se topeasca atunci cind se toarna glazura este binevenit sa ne-o impartaseasca si noua.

#56 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 April 2011 - 01:33 AM

glazura asta e minunata! Am facut numai jumatate de reteta, ca am avut un tort mic si inca mi-a ramas.

As veni cu o idee de refolosire a glazurii ramase: se poate amesteca cu pasta tahini si se obtine o crema tartinabila, o alternativa la nutela.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#57 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 April 2011 - 10:52 AM

Ma bucur ca ti-a placut.

#58 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 February 2013 - 09:30 PM

Multumesc, Adriana!! A iesit perfecta!!

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-90-13619070256337.jpg
Imagine postata

#59 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 February 2013 - 10:06 PM

Ohh. Doamne, ce-ai maif acut acolo Olguta? Imagine postata

#60 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2013 - 12:13 AM

Vezi postareaOlguta, la 26 February 2013 - 09:30 PM, a spus:

Multumesc, Adriana!! A iesit perfecta!!

Cu placere! Se vede :)

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi