Forum Culinar: Sandwich Cake cu somon si spanac - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sandwich Cake cu somon si spanac Smörgåstårta

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 January 2011 - 09:33 PM

Initial, intetioam sa postez reteta asta la Bucatariile lumii, dar nu stiu daca se poate numi cu adevarat - Smörgåstårta - ceea ce am facut eu =))
Pe net am vazut o gramada de retete sub aceasta denumire, toate asemanatoare, dar nu stiu cu certitudine daca vreuna era originala, de aceea o pun aici.

Avem nevoie de:

  • 5 felii Tramezzini(30x15 cm aprox.)


Crema de somon

  • 300 somon afumat
  • 200 g brînza cremoasa-Philadelphia,am folosit eu
  • 100 g creme fraîche
  • piper roz, macinat


Se amesteca ingredientele pentru crema de somon si se face o pasta cu mixerul vertical
Nu se adauga sare!


Crema de spanac
  • 400 g spanac oparit si stors bine
  • 200 g brînza cremoasa-Philadelphia, am folosit eu
  • sare, piper


Se opareste spanacul maxim 2 minute, dupa care se lasa la racit. Se stoarce foarte bine, apoi se macina împreuna cu brînza cremoasa.
Se condimenteaza dupa gust.

Pentru acoperit

  • 300 g Philadelphia
  • 100 g iaurt


Se amesteca cele doua ingrediente.
Nici aici nu am adaugat sare, pentru ca Philadelphia este destul de sarata.

Montarea:

Se ung feliile de tramezzini cu cele doua creme colorate-de somon si spanac.


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939095018674.jpg


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939095176039.jpg


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939095417383.jpg



Se îmbraca cu crema de brînza si iaurt, apoi se decoreaza.

Pentru decorat:

  • 1/2 castravete
  • 250 g rosioare (Datteltomaten)
  • 2-3 oua
  • 1-2 kiwi
  • 1 legatura mica iarba ciorii
  • 1 borcanas de caviar
  • cîteva frunze de salata creata
  • 150 g somon afumat




Se pregatesc ingredientele pentru decor.

Ouale se fierb tari si se lasa la racit. Se curata si se taie/feliaza dupa plac.
Se spala castravetele si se feliaza.
Rosiile se spala si sterg de apa. Eu le-am lasat întregi, sa nu cumva sa lase zeama.
Kiwi se curata de coaja. Se folosesc feliile mai mari.
Se spala si scutura frunzele de salata. Se decoreza în functie de gust.
Iarba ciorii se clateste sub apa rece, se scutura si se toaca.
Am folosit-o la decorarea marginilor ( locurile goalase de printre castraveti :occasion15: )


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-1293909581471.jpg


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939095999523.jpg


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939096258986.jpg


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-1293909642423.jpg


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12939096638236.jpg



De fapt voiam sa decorez cu totul altfel. Din cauza oualelor care nu s-au curatat bine nicicum (aveau albusul denivelat) si pentru ca feliate rotunde-cum voiam eu, nu ar fi "dat" bine pe tarta, le-am taiat altfel. Asta m-a dus pe alte gînduri si am uitat de somon.
În final mi-am amintit de dumnealui si am facut o tentativa de trandafiri pe care i-am asezat pe lînga tarta :occasion14:

Tarta asta mi se pare o idee geniala si mai e si tare gustoasa!

Carmella, merci pentru reteta, idee si sfaturi :occasion15:


Notite:

Aveti grija cu sarea!
La crema de somon afumat nu adaugati sare!
Din fiecare crema mi-a ramas cîte olecuta - se poate servi pe crackers, felii de castraveti, felioare de baghete prajite, cu bastonase de morcovi cruzi... etc
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 January 2011 - 10:15 PM

Minunat as usual Maya. arata sublim
eu am facut varianta Carmelei cu morcov, mazare si peste afumat.

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 January 2011 - 10:26 PM

Vezi postareastella, la 01 January 2011 - 10:15 PM, a spus:

Minunat as usual Maya. arata sublim
eu am facut varianta Carmelei cu morcov, mazare si peste afumat.


Eu am facut tarta în functie de gustul prietenilor unde am dus-o,normal ca si al nostru,al mamei mele,al copiilor nostri-care în final oricum ne-au parasit si au chefuit cu de-ai lor.Dar au servit din tarta azi...ca le-am lasat si lor :D
Am cautat o cale de mijloc...sa ne placa la toti :santa:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 January 2011 - 10:32 PM

Woaaaaaaaw! Arata splendid! Cred ca e si miami! felicitari pentru prezentare si ornare!
Oare se gasesc si la noi foi de tramezzini?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 January 2011 - 10:43 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 January 2011 - 10:32 PM, a spus:

Woaaaaaaaw! Arata splendid! Cred ca e si miami! felicitari pentru prezentare si ornare!
Oare se gasesc si la noi foi de tramezzini?

Merci,Daniella :santa:
Se pot folosi cu succes si feliile de pîine toast,fara coaja.
-Vezi reteta Carmellei-
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 January 2011 - 10:48 PM

Exact la fel am facut si eu crema de somon :santa: mai putin creme fraiche
Foarte frumos ai decorat-o.

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 January 2011 - 11:05 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 January 2011 - 10:48 PM, a spus:

Exact la fel am facut si eu crema de somon :D mai putin creme fraiche
Foarte frumos ai decorat-o.

Merci,sorella :santa:
Cum ziceam,anul asta am avut multe feluri ...la fel :P pe mesele de ajun,craciun,revel :P
Am pus creme fraîche-ul,ca fara,mi s-a parut crema prea densa/în sensul ca era mai greu de uns pe feliile de tramezzini.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 January 2011 - 12:11 AM

Da, mai ales ca eu am folosit urda, nu philadelhia, si a fost greu de intins.

#9 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 January 2011 - 12:55 AM

Maya :santa: a iesit superb! Data viitoare fac si eu cu spanac stratul verde, m-am hotarit :D

Mi se pare excelenta ideea si cu feliile acelea de tramezzini, care pot avea atitea folosinte. Sigur ca si usureaza foarte mult munca, taiatul si potrivitul feliilor de piine imi ia cel mai mult timp la "tortul" asta.

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 January 2011 - 09:37 AM

Ce coincidenta!Am facut-o si eu, cu pireu de morcovi si peste afumat(cod).Decorul meu a fost foarte minimalist.Al tau Maya e de expozitie!

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2011 - 06:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 January 2011 - 12:11 AM, a spus:

Da, mai ales ca eu am folosit urda, nu philadelhia, si a fost greu de intins.

Mi-ar fi placut si mie sa am atîta urda...dar nu gasesc :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2011 - 06:18 PM

Vezi postareaCarmella, la 02 January 2011 - 12:55 AM, a spus:

Maya :) a iesit superb! Data viitoare fac si eu cu spanac stratul verde, m-am hotarit :)

Mi se pare excelenta ideea si cu feliile acelea de tramezzini, care pot avea atitea folosinte. Sigur ca si usureaza foarte mult munca, taiatul si potrivitul feliilor de piine imi ia cel mai mult timp la "tortul" asta.

merci,Carmella :)
Sa stii ca e tare bun pireul ala de spanac asa cu brînza.Si spanacul a fost tare bun si tinerel.Doar l-am oparit scurt,ca sa-si pastreze culoarea.
Nici eu nu gasesc tramezzini totdeauna,doar ocazional.Dar mi-a placut mult sandwichul asta,si daca nu voi mai gasi cînd ni se face pofta,o sa fac si eu cu felii de toast.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2011 - 06:21 PM

Vezi postareaEataly, la 02 January 2011 - 09:37 AM, a spus:

Ce coincidenta!Am facut-o si eu, cu pireu de morcovi si peste afumat(cod).Decorul meu a fost foarte minimalist.Al tau Maya e de expozitie!

Anul asta,multi am facutchestii la fel sau cel putin asemanatoare :)
Si eu o sa-l fac cîndva cu pireu de morcovi.
Eu am decorat "bogat"...ca sa nu mai car si extra "garnitura" dupa mine :)
Merge bine asa cu multe leguminoase :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 08 January 2011 - 08:16 PM

Huuulaaa! Gata combinatiile astea m-au dat gata, absolut minunat totul, sambata am musafiri la entrée va fi sandwich cake.
Aveam si ceva intrebari cand am inceput sa scriu dar cred ca de incantare am uitat.
Felicitari, felicitari, felicitari :lol:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi