Pe net am vazut o gramada de retete sub aceasta denumire, toate asemanatoare, dar nu stiu cu certitudine daca vreuna era originala, de aceea o pun aici.
Avem nevoie de:
- 5 felii Tramezzini(30x15 cm aprox.)
Crema de somon
- 300 somon afumat
- 200 g brînza cremoasa-Philadelphia,am folosit eu
- 100 g creme fraîche
- piper roz, macinat
Se amesteca ingredientele pentru crema de somon si se face o pasta cu mixerul vertical
Nu se adauga sare!
Crema de spanac
- 400 g spanac oparit si stors bine
- 200 g brînza cremoasa-Philadelphia, am folosit eu
- sare, piper
Se opareste spanacul maxim 2 minute, dupa care se lasa la racit. Se stoarce foarte bine, apoi se macina împreuna cu brînza cremoasa.
Se condimenteaza dupa gust.
Pentru acoperit
- 300 g Philadelphia
- 100 g iaurt
Se amesteca cele doua ingrediente.
Nici aici nu am adaugat sare, pentru ca Philadelphia este destul de sarata.
Montarea:
Se ung feliile de tramezzini cu cele doua creme colorate-de somon si spanac.
Se îmbraca cu crema de brînza si iaurt, apoi se decoreaza.
Pentru decorat:
- 1/2 castravete
- 250 g rosioare (Datteltomaten)
- 2-3 oua
- 1-2 kiwi
- 1 legatura mica iarba ciorii
- 1 borcanas de caviar
- cîteva frunze de salata creata
- 150 g somon afumat
Se pregatesc ingredientele pentru decor.
Ouale se fierb tari si se lasa la racit. Se curata si se taie/feliaza dupa plac.
Se spala castravetele si se feliaza.
Rosiile se spala si sterg de apa. Eu le-am lasat întregi, sa nu cumva sa lase zeama.
Kiwi se curata de coaja. Se folosesc feliile mai mari.
Se spala si scutura frunzele de salata. Se decoreza în functie de gust.
Iarba ciorii se clateste sub apa rece, se scutura si se toaca.
Am folosit-o la decorarea marginilor ( locurile goalase de printre castraveti )
De fapt voiam sa decorez cu totul altfel. Din cauza oualelor care nu s-au curatat bine nicicum (aveau albusul denivelat) si pentru ca feliate rotunde-cum voiam eu, nu ar fi "dat" bine pe tarta, le-am taiat altfel. Asta m-a dus pe alte gînduri si am uitat de somon.
În final mi-am amintit de dumnealui si am facut o tentativa de trandafiri pe care i-am asezat pe lînga tarta
Tarta asta mi se pare o idee geniala si mai e si tare gustoasa!
Carmella, merci pentru reteta, idee si sfaturi
Notite:
Aveti grija cu sarea!
La crema de somon afumat nu adaugati sare!
Din fiecare crema mi-a ramas cîte olecuta - se poate servi pe crackers, felii de castraveti, felioare de baghete prajite, cu bastonase de morcovi cruzi... etc