Forum Culinar: Chisca mea ...,in imagini - Forum Culinar

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chisca mea ...,in imagini produs fabricat personal in Noaptea de Anu` Nou:)))

#21 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 January 2011 - 10:48 AM

Vezi postareastella, la 07 January 2011 - 10:07 AM, a spus:

Nico, sunt aaaannnnnnnnnniii buni decand nu am mai mancat chishca, mai ales facuta de casa.
Bravo arata minunat.
Servus Pisco Imagine postata

Servus Stellina mia.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#22 Useril este offline   biara 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 07-November 10
  • LocationCluj-Napoca

Postat 07 January 2011 - 11:04 AM

Vezi postareaMaya, la 06 January 2011 - 07:07 PM, a spus:

Atunci cînd o caruta de moldoveni spun ca asta e chisca cu orez,chiar e chisca cu orez...crede-ma :P

Mie nu-mi place caltabos...aproape deloc,dar chisca cu orez o ador!
Dupa ce era facuta,bunica o cocea la cuptor,si o servea cu mamaliguta si mujdei de usturoi!Deliciu pur!

Nico,sa va fie de bine,si cînd bagati cîte o bucatica la ghiozdanel,sa va gînditi si la mine!
Superbe imagini,si chisca :rolleyes:

Maya eu te cred pe cuvant, incercam doar sa subliniez diferentele, la noi la Cluj ce a facut Nico e caltabos in toata legea iar chisca e ce am spus mai sus, burta porcului umpluta cu carne, pasat de porumb, condimente, fiarta, eventual afumata si folosita la sarmalele de Craciun :P . In concluzie daca vii pe la noi ar fi mai bine sa nu refuzi un caltabos bun :P .
:lol: Sper ca nu te-ai suparat.

#23 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 January 2011 - 11:27 AM

Arata foarte ... romanesc, dar (conjunctie adversativa aplicata atributului romanesc devenit din pacate peiorativ) de milioane.
Multe.
Ce zic? Miliarde ! :lol:

Noi ardelenii suntem mai dedati cu calta-bosss-ii :P, toba si sangeretele. M-am documentat rasfoind in cartea lui Radu Anton Roman.

Reteta ta se apropie destul de mult de caltabos (daca mai avea sorici si un pic de enibahar)

Chisca lui Radu Anton Roman, dă orezul pe păsat (spartura de porumb) si are si sange - ţara lui Vald-ula deh... :P
Parca te si vad cerand la bacanie - One pint of blood if you please :rolleyes:

Cat de departe e scotianul Haggis de chisca ta? Ai gustat vreodata de acela? Eu l-am vazut doar la televizor.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#24 Useril este offline   nane 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 07 January 2011 - 01:24 PM

Vezi postareaGeany, la 05 January 2011 - 09:18 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 05 January 2011 - 09:14 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 05 January 2011 - 07:10 PM, a spus:

Draga Nane,e intestinul gros,in cel subtire se fac,carnatii

nu, geany, cel din poza nicoletei e intestinul subtire. cel gros e mai cret (are multe anse), mult mai larg si matzul are alta textura, devine opac la fiert.

Eii,uite vezi!!Am zis eu ca nu ma pricep...

Dar insisti insistent...
Poate nu is eu foarte activa la capitolul gatit , chiar nu am timp sa fac poze, si cand le fac nu le descarc la timp, si cand le descarc e deja tarziiiu, dar vreau sa-ti spun ca nu-s chiar novice. In familia mea de cand ma stiu, chiar de generatii , se taie anual porci inainte de Craciun, bunicul taia la toti vecinii, tatal lui a fost macelar, pana am plecat din Ro eu tineam de porc la despicare. Deci asta cu "draga Nane, e intestinul gros" se digera cam greu venind din partea cuiva care zice ca nu se pricepe insa se impune , nu? Daca nu ma pricep , sau sunt pe un teren nesigur verific inainte de a vorbi, intreb ca sa invat,si in nici un caz nu imi impun parerea eronata celorlalti.
Deci ,draga Geany , daca ti-am parut curca nu-s!
Astept pe buna dreptate facaletul de la administratie!

#25 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 January 2011 - 01:28 PM

Vezi postareanane, la 07 January 2011 - 01:24 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 05 January 2011 - 09:18 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 05 January 2011 - 09:14 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 05 January 2011 - 07:10 PM, a spus:

Draga Nane,e intestinul gros,in cel subtire se fac,carnatii

nu, geany, cel din poza nicoletei e intestinul subtire. cel gros e mai cret (are multe anse), mult mai larg si matzul are alta textura, devine opac la fiert.

Eii,uite vezi!!Am zis eu ca nu ma pricep...

Dar insisti insistent...
Poate nu is eu foarte activa la capitolul gatit , chiar nu am timp sa fac poze, si cand le fac nu le descarc la timp, si cand le descarc e deja tarziiiu, dar vreau sa-ti spun ca nu-s chiar novice. In familia mea de cand ma stiu, chiar de generatii , se taie anual porci inainte de Craciun, bunicul taia la toti vecinii, tatal lui a fost macelar, pana am plecat din Ro eu tineam de porc la despicare. Deci asta cu "draga Nane, e intestinul gros" se digera cam greu venind din partea cuiva care zice ca nu se pricepe insa se impune , nu? Daca nu ma pricep , sau sunt pe un teren nesigur verific inainte de a vorbi, intreb ca sa invat,si in nici un caz nu imi impun parerea eronata celorlalti.
Deci ,draga Geany , daca ti-am parut curca nu-s!

No no no!!!Ai dreptata draga Nane curca sunt eu,puteam sa jur ca e intestinul gros este vina mea si mi-o asum.

#26 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 January 2011 - 05:38 PM

Ati inceput sa va chişcaţi de la chişcă ? :blush:

Bag sama ca aveti egoism pe Nico :rolleyes:

Go lady, go ! :tongue3:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#27 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,454
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2011 - 06:20 PM

Vezi postareanane, la 07 January 2011 - 01:24 PM, a spus:

Nici un facalet ca n-ai de ce :tongue3:
De fapt vroiam sa zic ca am citit bunicul taia toti vecinii :rolleyes: ca la-ul era exact la sfirsti de rind si l-am sarit. :blush:

#28 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 11 January 2011 - 04:06 PM

Vezi postareabiara, la 07 January 2011 - 11:04 AM, a spus:

...
Maya eu te cred pe cuvant, incercam doar sa subliniez diferentele, la noi la Cluj ce a facut Nico e caltabos in toata legea iar chisca e ce am spus mai sus, burta porcului umpluta cu carne, pasat de porumb, condimente, fiarta, eventual afumata si folosita la sarmalele de Craciun :-* . In concluzie daca vii pe la noi ar fi mai bine sa nu refuzi un caltabos bun :P .
:hug: Sper ca nu te-ai suparat.

Si eu am ramas in cumpana :hug: cand am vazut chisca lui Nico, eu tot ardeleanca fiind stiam de varianta Radu Anton roman ori Biara. Pe langa chisca am auzit ca-i zicea si pishca in unele sate de langa Cluj.

Acuma stiu si fetele din Moldova ca daca petrec vreun Craciun prin zona Clujului tre' sa ceara caltabos, ca daca nu, risca sa primeasca o strachina de sarmale cu o surpriza peste ele. :blob8:

Am gasit pe net 2 poze:

Chisca ardeleneasca cruda arata cam asa:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-97-12947786672209.jpg

Afumata, in oala cu sarmale:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-97-12947786651129.jpg

#29 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • LocationPortugalia

Postat 11 January 2011 - 04:08 PM

Revin ca am uitat sa o felicit pe Nico pentru chisca/caltabosii care arata minunat! Merg cu bere! :blob8:

#30 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 11 January 2011 - 04:51 PM

Vezi postarealaura_lala, la 11 January 2011 - 04:08 PM, a spus:

Revin ca am uitat sa o felicit pe Nico pentru chisca/caltabosii care arata minunat! Merg cu bere! :blob8:

Chişcoboşi :hug: :hug:

Trecea Stefan cel Mare prin tara inconjurat de parcalabi. La un rau opreste calul - Ptruuuu! - si intreaba:
- Cum se numeste apa aiasta?
- Moldova, Maria Ta.
- Asa sa-i ramana numele!

#31 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Locationuk

Postat 17 January 2011 - 02:55 PM

Eu va multumesc c-ati poposit,ati citit si v-a placut de chisca mea! :drool:
Aici e si frumusetea gastronomica a tzarisoarei noastre,fiecare zona are un specific aparte.
Oricum pentru mine a fost o experienta interesanta,nu mai facusem de cativa ani buni,pfiuuu! bine ca n-am uitat :drool:
A m facut si carnati si mai am cativa in congelator,iar matze am mai mult de 10m,le-am salvat ,cine stie cand mai imi vine vreo pofta!
Haggis-ul arata cam asa,eu n-am mancat niciodata,aici obisnuiesc sa puna foarte multa grasime inauntru,iar eu daca simt gustu`,nu-mi mai trebuie,am fost tentata saiau de cateva ori,blackpudding,sangeretele nostru,nu m-am convins ,inca.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12952688946178.jpg

#32 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 January 2011 - 06:37 PM

Vezi postareaNico, la 17 January 2011 - 02:55 PM, a spus:

Eu va multumesc c-ati poposit,ati citit si v-a placut de chisca mea! :pupic:
Aici e si frumusetea gastronomica a tzarisoarei noastre,fiecare zona are un specific aparte.
Oricum pentru mine a fost o experienta interesanta,nu mai facusem de cativa ani buni,pfiuuu! bine ca n-am uitat :P
A m facut si carnati si mai am cativa in congelator,iar matze am mai mult de 10m,le-am salvat ,cine stie cand mai imi vine vreo pofta!
Haggis-ul arata cam asa,eu n-am mancat niciodata,aici obisnuiesc sa puna foarte multa grasime inauntru,iar eu daca simt gustu`,nu-mi mai trebuie,am fost tentata saiau de cateva ori,blackpudding,sangeretele nostru,nu m-am convins ,inca.

Atasament BookHaggisPocket_large.jpg

Ale noastre arata mai bine :P

Ma primesti in gazda cu toba la galetusa?

#33 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Locationuk

Postat 23 January 2011 - 06:58 PM

Da chiar te rog, :pupic:
Si eu am facut toba de multe ori in tava de cozonac,in lipsa de ...stomac :P
Sunt nerabdatoare sa vad `mneata cum facusi?

#34 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 January 2011 - 07:04 PM

Toba la galetusa
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-168-12958021865208.jpg
.

Conexiunea - Mammaroatta - m-a sunat ieri, cand eram la hipermarket sa cumpar doua inimi de porc si doua limbi.
Acasa am vazut motivul. Pusese deja a fiert o jumatate de capatana de porc afumata. A mai scos din congelator cateva bucati de sorici (am vazut si pe la hypermaketuri), a curatat de membrane limbile si le-a pus la fiert (intregi) cu apa cu sare, cat sa le acopere de-un deget. Am luat eu spuma si de aici am preluat eu job-ul. Le-am lasat sa fiarba la foc mic doua ore, cu doua frunze de dafin, cam 10 boabe de enibahar, cam tot 10-15 de piper (dar nu le-am numarat) si o ramurica buna de cimbru uscat. Spre sfarsit cand s-a redus lichidul (care mirosea de-ti venea sa sari oala), am scos carnurile pe tocator si le-am taiat din cutit. Am degresat fiertura am mai lasat la o parte din soriciuri si am adus din nou in oala bucatele de carne. Fiertura sa fie cat carnea sau mai putin. Focul stins.
Am pisat patru catei de ustoroi si am aromat cu ei aghiasma. Am lasat sa se raceasca si m-am socotit unde sa ... bat toba :pupic:. Am luat doua galetuse de samantana in care am pus cate doua pungi de plastic si am impartit continutul intre ele. Am rasucit pungile la gura sa iasa aerul si le-am legat. Din graba (lene?) tot cu o fasie de plastic taiata de la gura pungilor. Am dus galetusele in camara la rece. Pana seara s-a inchegat.
Azi am taiat.
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-168-12958021620195.jpg
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-168-12958022025081.jpg
.

Daca as fi pus si ficat, l-as fi fiert separat sa nu dea gust amar. Cum la noi se gasesc toate ingredientele tot anul se poate prepara si extrasezon. Se pot folosi si picioare de porc (addidasii :P )

#35 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 January 2011 - 07:18 PM

Toba la punga si la galetusa... :pupic: Sefule jos palaria... :P
Arata intr-un mare fel,am mai invatat ceva...Thiii!! Daca vede sotul... :P :P

#36 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 January 2011 - 08:04 PM

interesant, ma bate gandul sa incerc candva , mai ales ca sa pot controla cata grsime intra!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi