Lipie turceasca
#1
Postat 07 January 2011 - 09:18 PM
480 gr faina
240 ml apa calda
20 gr drojdie
o lingurita sare
1/2 lingurita zahar
2 linguri cu iaurt gras
2 linguri de ulei
Drjojdia se amesteca cu zaharul si cateva linguri din apa calda, se pune in castronul cu faina si se lasa la dospit 5 min.
Cand s-a umflat, se adauga iaurtul, sarea si uleiul, apoi apa calda:
pana se face coca:
Se lasa 40 de min la crescut, pana isi dubeza volumul:
apoi sa intinde cam de 1cm de groasa:
si se unge cu ulei sau ou,ce vreti, si se coace cam 15-20 min,in functie de cuptor:
Noi am mancat-o cu sos de iaurt cu usturoi:
Puteti s-o presarati cu mac sau susan, eu n-am avut azi.
reteta este a pocai!
#2
Postat 30 January 2011 - 08:45 PM
Multumiri asadar
Imagini atasate
#4
Postat 31 January 2011 - 02:48 PM
#5
Postat 31 January 2011 - 06:40 PM
#6
Postat 31 January 2011 - 06:49 PM
#8
Postat 25 February 2011 - 09:02 PM
buuuuuuuuuuna, poza as usual cam proasta
Imagini atasate
#9
Postat 24 May 2011 - 08:27 AM
edit; am scos focaccia din cuptor. nu mai cumpar in viata mea,nici lipie nici asta. am zis!
#10
Postat 25 May 2011 - 12:23 PM
Angel arata focacea aia cremenal deadreptulpursisimplu ,ai folosit acelasi aluat?! Aia cu rosmarin si sare asa, e preferata mea,da' nu pot sa o fac acuma ca nu ma mai opresc din papat
#11
Postat 25 May 2011 - 12:52 PM
#13
Postat 25 May 2011 - 01:28 PM
Eu am uns-o din abundenta cu galbenus cu iaurt si presarat cu susan alb si negru
Angel arata tare bine foccacia, ai ales o reteta care necesita mai putin timp?
PS : Vale,cand ai timp intra pe mess ca vreau sa vb o chestie chestoasa .pup fata frumoasa
#14
Postat 25 May 2011 - 01:35 PM
#15
Postat 26 May 2011 - 02:00 AM
330ml apa
1 tablespoon ulei de masline
1/2 teaspoon sare
1 tablespoon lapte praf
2 tablespoon zahar
480g faina (3 cups)
2 1/2 drojdie praf
pt glazat
2 tablespoons ulei de maslina
1 teaspoon oregano
1 teaspoon busuioc
tu pune ce ierburi te atrage
apa calduta se amesteca cu drojdia si celelelte ingrediente. se plamadeste pana ai un aluat elastic(mai adauga putina faina pana cand coca e elastica daca e necesar).
se intinde in tava in care vrei sa o coci pana o aduci la marimea tavii. acopera si tine-o la loc caldut sa creasca 30min.
cu degetul fa-i gaurici, pensuleaza uleiul si ierburile si baga la cuptorul pre-incalzit pt 30min sau pana se maroneste
atat. sper sa-ti placa, noua ne-a placut mult
#16
Postat 26 May 2011 - 07:33 AM
Pot sa incerc cu asta?! E valabila pana pe 07.2012,am mai multe pliculete.Mama a folosit si zice ca ii creste,la inceput mai greu dar apoi isi da drumul aluatul la crescut si creste bine
Tu de care ai folosit?! 21/2 inseamna 2 pliculte si jumatate?!ca eu cu drojdia asta uscata chiar nu ma pricep
#17
Postat 26 May 2011 - 09:12 AM
se amesteca cu apa calduta ca asa cere reteta dar nu se lasa sa faca clabuci
nu mi s-a intamplat sa nu creasca decat am facut eu ceva aiurea, dar nu stiu cum e cea de care ai tu
#18
Postat 26 May 2011 - 11:13 AM
#19
Postat 26 May 2011 - 01:42 PM
ioana, ti-am lasat mesaj.
#20
Postat 26 May 2011 - 01:50 PM
vali, la 26 May 2011 - 01:42 PM, a spus:
ioana, ti-am lasat mesaj.
Vali o sa fac si lipia promit...momentan mi-e frica sa o fac,ca-s la slabeala pana pe 1 ,da' dupaia ma pun pe treaba ca ai mei deja se lamenteaza Sar'na inca o datade reteta o sa vin cu impresii..promis,ca mi-a ramas pe ''cretina''