Forum Culinar: Discutii despre ciocolata plastica - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii despre ciocolata plastica

#1 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 06 January 2011 - 10:50 PM

Sper sa nu se supere Dora(ca este topicul ei), dar am si eu nevoie de o reteta pentru piele de ciocolata alba si neagra (parca Ramo folosea una). Am incercat vreo 3 tipuri de cioco neagra si niciuna nu mi-a iesit (reteta am luat-o de pe celalat forum).

#2 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 07 January 2011 - 02:18 PM

Vezi postareapunticu, la 06 January 2011 - 10:50 PM, a spus:

Sper sa nu se supere Dora(ca este topicul ei), dar am si eu nevoie de o reteta pentru piele de ciocolata alba si neagra (parca Ramo folosea una). Am incercat vreo 3 tipuri de cioco neagra si niciuna nu mi-a iesit (reteta am luat-o de pe celalat forum).


Punticu, eu stiu ca Ramo folosea aceeasi reteta pe care cred ca o avem toate. Poate ciocolata a fost de vina sau poate mierea. Ramo folosea la un moment dat ciocolata de menaj Festina, se gaseste la Real sau Metro. Da, stiu, numai in orasele mari, sufar de aceeasi problema :toothy9;
Eu folosesc tot Festina, am noroc de sot ca lucreaza prin mai multe orase, dar am incercat si cu Primola si mi-a iesit.
Tu ce ciocolata ai folosit si ce nu-ti iese?
Sper si eu sa nu se supere Dora :lol: . Eu nu am incercat reteta Dorei din cauza ingredientelor "exotice" si desi ea spune ca pot fi inlocuite, eu pana nu am o reteta exacta, cu cantitati clare nu ma incumet, nu am maiestria ei sa combin ingrediente pana imi iese ce trebuie.
www.torturidelicioase.wordpress.com

#3 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 07 January 2011 - 02:41 PM

Stiam ca Ramo foloseste o cioco de menaj si ii iese super pasta (dar eu tineam minte Fiesta - si am innebunit cautand dupa ea). Oricum nici pe la noi nu se gaseste Festina. Iar in legatura cu cioco am folosit 2 tipurid cioco menaj (nu stiu marca pentru ca era la kg la un magazin mic si nu am intrebat)si la ambele am avut problema ca nu s-a intarit cum trebuie, a ramas moale. Acum vreo 3 zile am zis ca sigur cioco e de vina si am luat Schogetten (nu stiu daca asa se scrie) neagra. Asta s-a intarit, dar apoi s-a sfaramitat si n-am reusit sa fac nimic cu ea.

#4 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 07 January 2011 - 03:04 PM

Da, eu folosesc Festina, dar numa cand am nevoie de ciocolata neagra, in rest merge orice, nu conteaza marca ci sa fie cioco menaj. Mai incearca, tre sa iasa, ai grija sa nu incalzesti ciocolata prea tare, ar putea fi asta problema.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#5 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 07 January 2011 - 03:08 PM

Vezi postareaRamo, la 07 January 2011 - 03:04 PM, a spus:

Da, eu folosesc Festina, dar numa cand am nevoie de ciocolata neagra, in rest merge orice, nu conteaza marca ci sa fie cioco menaj. Mai incearca, tre sa iasa, ai grija sa nu incalzesti ciocolata prea tare, ar putea fi asta problema.

S-ar putea. O incalzesti in micro sau pe bm? Folosesti miere sau energizant? Si ce procente folosesti? Acu daca tot te-am prins macar sa profit, nu? =))
Sper sa nu ne :toothy9; Dora cand vede ce-am facut la pielea ei!!! :lol:

#6 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 07 January 2011 - 03:53 PM

Ok, ca sa nu ne certe Dora iti zic ca folosesc reteta de pe culi. Folosesc ori energizant ori miere, depinde ce am in casa. De topit o topesc doar pe aburi, sa nu o topesti in vase de inox :rolleyes:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#7 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 07 January 2011 - 03:57 PM

Vezi postareaRamo, la 07 January 2011 - 03:53 PM, a spus:

Ok, ca sa nu ne certe Dora iti zic ca folosesc reteta de pe culi. Folosesc ori energizant ori miere, depinde ce am in casa. De topit o topesc doar pe aburi, sa nu o topesti in vase de inox :rolleyes:


De ce nu in vase de inox? nu stiam asta...

#8 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 07 January 2011 - 04:15 PM

Nici eu nu stiam inainte si muream de ciuda ca mi se strica ciocolata pentru ca nu o incalzeam tare. Informatia asta o am de la o doamna tortareasa cu experienta :rolleyes: Vasul de inox nu se opreste a se incalzi dupa ce il iei de pe aburi, el ramane fierbinte mult prea mult timp. Ce sa zic ... eu de cand nu mai folosesc inox nu am mai dat gres :tongue3:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#9 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 08 January 2011 - 11:48 AM

Vezi postareaRamo, la 07 January 2011 - 04:15 PM, a spus:

Nici eu nu stiam inainte si muream de ciuda ca mi se strica ciocolata pentru ca nu o incalzeam tare. Informatia asta o am de la o doamna tortareasa cu experienta :) Vasul de inox nu se opreste a se incalzi dupa ce il iei de pe aburi, el ramane fierbinte mult prea mult timp. Ce sa zic ... eu de cand nu mai folosesc inox nu am mai dat gres :)


Merci Ramo de precizare, nici idee nu aveam de asta. In vas de yena o fi mai bine? Tu in ce topesti?

#10 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 January 2011 - 08:26 AM

Ma intreba la alt topic Anca _B cum fac eu plastelina de ciocolata , si sper ca nu e cu suparare daca ma lipesc si eu aici ca sa nu deschid alt topic.
Reteta o am de la Irenke , ea e specialista. :notworthy:

450 g ciocolata , 180 ml energizant.

Ciocolata se rade sau se taie marunt.Se pune la topit pe baie de aburi pana se topeste complet.ATENTIE sa nu fiarba!Se ia de pe aburi si
se adauga energizantul , se amesteca bine pana cand ciocolata se desprinde de pe peretii vasului.Se stoarce bine de uleiul care iasa din ea (treaba asta nu am stiut-o pana ieri , de aceea ciocolata mea are punctulete de grasime ). Plastelina rezultata se pune intr-o punga sau in folie transparenta si se pastreaza la loc uscat si racoros 24 de ore.

#11 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 13 January 2011 - 09:44 AM

Vezi postareaizuk, la 13 January 2011 - 08:26 AM, a spus:

Ma intreba la alt topic Anca _B cum fac eu plastelina de ciocolata , si sper ca nu e cu suparare daca ma lipesc si eu aici ca sa nu deschid alt topic.
Reteta o am de la Irenke , ea e specialista. :notworthy:

450 g ciocolata , 180 ml energizant.

Ciocolata se rade sau se taie marunt.Se pune la topit pe baie de aburi pana se topeste complet.ATENTIE sa nu fiarba!Se ia de pe aburi si
se adauga energizantul , se amesteca bine pana cand ciocolata se desprinde de pe peretii vasului.Se stoarce bine de uleiul care iasa din ea (treaba asta nu am stiut-o pana ieri , de aceea ciocolata mea are punctulete de grasime ). Plastelina rezultata se pune intr-o punga sau in folie transparenta si se pastreaza la loc uscat si racoros 24 de ore.

Niciodata nu e prea tarziu. Nu e cam mult energizant pentru cantitatea de ciocolata? Intreb si eu, nu e prea tare cand o tai?
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#12 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 January 2011 - 09:51 AM

Mie , care nu-s specialista , mi se pare ok.Nu am "simtit" consistenta pastei la nimeni pana acum , deci nu stiu cum ar trebui sa fie.E adevarat ca daca sta mai mult , se intareste putin , dar o framant putin si revine elstica si numai buna de modelat.

#13 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 13 January 2011 - 09:54 AM

Fetelor dragi,ce e defapt,energizantul asta?ce contine?

#14 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 13 January 2011 - 09:58 AM

Vezi postareaizuk, la 13 January 2011 - 09:51 AM, a spus:

Mie , care nu-s specialista , mi se pare ok.Nu am "simtit" consistenta pastei la nimeni pana acum , deci nu stiu cum ar trebui sa fie.E adevarat ca daca sta mai mult , se intareste putin , dar o framant putin si revine elstica si numai buna de modelat.

Dupa explicatii e ok consistenta, eu ma gandeam cand trebuie sa tai feliile cum e. Eu la cantitatea data de tine as pune 120 gr miere, dar daca iese si se taie bine pe felie, atunci e ok. Nu poti sa o faci nici prea "elastica/gumata" si pe urma cine taie din tort sa se chinuie sa taie ciocolata, de aia intrebam.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#15 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 January 2011 - 10:38 AM

Vezi postareaAnca_B, la 13 January 2011 - 09:54 AM, a spus:

Fetelor dragi,ce e defapt,energizantul asta?ce contine?


Miere , glucoza ...
Nu se vede prea bine in poza , dar cred ca iti dai seama cum arata

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-780-12949078993494.jpg

#16 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 13 January 2011 - 10:42 AM

Am sa caut si eu sa cumpar ;sa vedem si ce gust are!ca mierea e prea scumpa!

#17 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 January 2011 - 10:56 AM

Are gust de miere , iar e pretul e foarte convenabil , vreo 4 lei borcanul de 380 g

#18 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 13 January 2011 - 12:18 PM

Mai fetelor eu cred ca este o diferenta notabila intre pielea de ciocolata (reteta expusa de mine) si ciocolata plastica (reteta normala ce contine doar cioco si miere sau energizant)

Prin urmare consider inoportuna continuarea conversatiilor voastre in legatura cu ciocolata plastica atata timp cat nu se refera strict la ceea ce-am postat eu si nu ilustreaza concret scopul topicului.

Era mai bine (parerea mea) ca cea care a initiat discutia sa deschida un nou topic cu si numai despre Ciocolata plastica.

In consecinta voi contacta un admin/moderator sa scindeze acest topic si sa va permita continuarea discutiilor acolo unde le este locul.

#19 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 January 2011 - 12:54 PM

Mii de scuze Dora , nu vroiam sa supar , am vazut ca s-a mai discutat pe langa subiectul tau , asa ca am facut-o si eu ...de oaie ...se pare .

#20 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 13 January 2011 - 01:05 PM

Vezi postareadora, la 13 January 2011 - 12:18 PM, a spus:

Mai fetelor eu cred ca este o diferenta notabila intre pielea de ciocolata (reteta expusa de mine) si ciocolata plastica (reteta normala ce contine doar cioco si miere sau energizant)

Prin urmare consider inoportuna continuarea conversatiilor voastre in legatura cu ciocolata plastica atata timp cat nu se refera strict la ceea ce-am postat eu si nu ilustreaza concret scopul topicului.

Era mai bine (parerea mea) ca cea care a initiat discutia sa deschida un nou topic cu si numai despre Ciocolata plastica.

In consecinta voi contacta un admin/moderator sa scindeze acest topic si sa va permita continuarea discutiilor acolo unde le este locul.



Aha...acum am inteles ce-si-cum e astea,de fapt e doua,nu una! :pupic: piele de ciocolata[/b si ciocolata plastica!
Io,v-am mai spus ca nu-s blonda,numa' saten deschis :) .
[b]Dora
te rog sa nu te superi, nu a fost cu intentie! :)

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 13 January 2011 - 01:06 PM


Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi