Forum Culinar: plastelina de ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

plastelina de ciocolata simplu si usor de facut.

#1 Useril este offline   Irenke 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 16 January 2011 - 12:41 PM

Salutare. Dupa ce am vazut ca lumea a intrebat de plastelina de ciocolata si cautand, nu am gasit decat pielea de cico a Dorei (pe care o pup si ii urez tot binele si sanatate), am hotarat sa o incarc aici.
Dupa mai multe cautari si tipuri de retete am gasit reteta asta pe un site strain care mie mi se pare cea mai buna, si pe care o folosesc atat pentru acoperierea torturilor, prajiturelelor cat si pentru realizare de décor.
Gramajul e la fel chiar daca e ciocolata neagra sau alba.

Pentru 1 portie de plastelina avem nevoie de:
450 gr ciocolata
180ml de energizant ( ei cer corn syrup, dar cum eu nu gasesc asa ceva la mine am imporvizat, si iese bine cu acesta)

Ciocolata se marunteste si se pune la topit pe aburi. Invartind in ea cand in cand ca sa se topeasca uniform si sa nu ramana bucati de ciocolata netopita.
Dupa ce ciocolata s-a topi o luam de pe aburi si ii adaugam glucoza (in cazul meu) si incepem a omogeniza. In primele clipe va arata de parca sa taiat dar amestecand cu hotarare ea se va lega si se va desprinde de marginea vasului.
Eh, veti observa sa deja incepe sa lase grasime. Dupa ce sa facut un aluat compact ce poate fi manevrat cu mana o mai framantati cam 5 minute ca sa isi lase toata grasimea ( tot tipul scurgeti grasimea lasata) Ea va deveni fina si putin elastica. Eh acuma e numa buna de pus in punga si inchis ermetic. Ea trebuie lasat afar la temperatura camerei circa putin 24 de ore inainte de folosire, dar cel mai bine e daca il faceti si il lasati peste noapte.
Gustul va fi acealsi de ciocolata, iar mirosul, oh miroase asa de bine…………
Inainte de folosire aceasta pasta se framanta pentru a se inmuia ca sa poata fi manevrata.
Pentru a lucra cu pasta de cioco alba ori pudrati supratfata cu zahar pudra la intins sau intindeti intre doua folii de plastic, iar la cel negru pudrati cu cacao, sau folositi doua folii de plastic. Aceasta plastelina se poate colora si se poate modela dupa chef, timp si imaginatie.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12951742874543.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12951742977096.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12951743070195.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-129517431767.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12951743263521.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12951743375356.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12951743481489.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12951743646393.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12951743736251.jpg

Va urez spor si multa voie buna

PS: daca se considera ca nu am incarcat bine saue vreo problema, atunci rog a se muta la locul potrivit.
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#2 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 16 January 2011 - 02:15 PM

Irenke, multumim pentru reteta si pentru explicatiile foarte detaliate! :tongue4: Intr-adevar nu pare complicat!! Eu personal n-am incercat plastelina de ciocolata...dar ma tenteaza f mult! Trebuie sa ma dotez in primul rand cu energizant! :unsure:
Ciocolata folosita e cea de menaj? Sau pt un gust mai fin se poate pune si din cea mai scumpa? Iese la fel de bine?
Pasta rezultata ajunge pentru un tort cam ce dimensiuni?
Poti sa adaugi la poze si un tort acoperit cu plastelina facuta dupa reteta asta...ca sa se vada rezultatul! :drunken:
Eu am inceput sa caut la torturi, ca sa gasesc torturile tale! :tongue3:

#3 Useril este offline   Irenke 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 16 January 2011 - 11:58 PM

Vezi postareadivina, la 16 January 2011 - 02:15 PM, a spus:

Irenke, multumim pentru reteta si pentru explicatiile foarte detaliate! :toothy6: Intr-adevar nu pare complicat!! Eu personal n-am incercat plastelina de ciocolata...dar ma tenteaza f mult! Trebuie sa ma dotez in primul rand cu energizant! :appl:
Ciocolata folosita e cea de menaj? Sau pt un gust mai fin se poate pune si din cea mai scumpa? Iese la fel de bine?
Pasta rezultata ajunge pentru un tort cam ce dimensiuni?
Poti sa adaugi la poze si un tort acoperit cu plastelina facuta dupa reteta asta...ca sa se vada rezultatul! :toothy9;
Eu am inceput sa caut la torturi, ca sa gasesc torturile tale! ;)


Cu mare placere si ma bucur ca va pot fi de folos.
Da eu am folosit ciocolata menaj atat la plastenina alba cat si cea neagra. Am folosit si cioco mai scumpa, dar, mare diferenta nu este.
aici incarc un tortulet acoperit in totalitate cu pasta de cioco alb si negru, si un minitortulet doar cioco alb, si cioco alb colorat.
Al doilea e facut pentru acasa impreuna cu aia mica.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12952139699837.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12952139819691.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12952140095903.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12952140384751.jpg

Iart decoratiunile de pe tortuletul asta sunt tot din plastelina de cioco.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12952141411022.jpg

Mai jos e un trandafir cu frunze facut din plastelina de cioco si un pantofior care e facut in combinatie cu pasta de zahar si plastelina de cioco:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12952148065703.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12952148182358.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12952148257016.jpg

si niste trandafiri pentru un tort:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12952150282266.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12952150382417.jpg
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#4 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 17 January 2011 - 12:30 AM

Irenke multumim mult pt. ca ti-ai facut timp si ai postat aceasta reteta!In sfarsit m-am mai dumirit si eu ce-si-cum e cu plastelina asta de cioco'.

#5 Useril este offline   Irenke 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 17 January 2011 - 01:50 AM

Vezi postareaAnca_B, la 17 January 2011 - 12:30 AM, a spus:

Irenke multumim mult pt. ca ti-ai facut timp si ai postat aceasta reteta!In sfarsit m-am mai dumirit si eu ce-si-cum e cu plastelina asta de cioco'.


Cu mare placere si sper sa va fie de folos. :toothy9;: :toothy6:
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#6 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 17 January 2011 - 09:16 AM

Irenke trandafirii negri ,au ceva sclipici pe ei?

#7 Useril este offline   Irenke 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 17 January 2011 - 01:30 PM

Vezi postareaAnca_B, la 17 January 2011 - 09:16 AM, a spus:

Irenke trandafirii negri ,au ceva sclipici pe ei?

da au un sclipici facut din gelatina, apa ,albus de ou si un strop de colorant. eu ii zic praf de stele, dar i se mai zice si praf de zane.

Iar dupa 24 ore si dupa maruntit arat asa.:
Bucati mai mari:Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12952637051397.jpg

Bucati mai marunte:Imagine atasata: monthly_01_2011/post-786-12952637125376.jpg

Aveti nevoie de un albus de ou, un sfert de lingurita de gelatina si un strop de colorant.
Gelatina se pune in trei linguri de apa si se lasa cam 15 minute. Intre timp albusul de ou il batem usor. a abusul gata baut adaugam un strop de colorant de care culoare dorim sa fie.
Dupa ce sa hidratat bine gelatina se topeste pe baie de aburi si se adauga si ea la albusul de ou. Se omogenizeaza bine i se intinde pe o sufrafata cat mai mare.Se lasa la uscat cam 24 de ore, in acest timp apa se evapora si va ramane doar un strat casant lucios, acesta il adunam si il maruntim.
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#8 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 18 January 2011 - 11:49 PM

Vezi postareaIrenke, la 17 January 2011 - 01:30 PM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 17 January 2011 - 09:16 AM, a spus:

Irenke trandafirii negri ,au ceva sclipici pe ei?

da au un sclipici facut din gelatina, apa ,albus de ou si un strop de colorant. eu ii zic praf de stele, dar i se mai zice si praf de zane.

Iar dupa 24 ore si dupa maruntit arat asa.:

Aveti nevoie de un albus de ou, un sfert de lingurita de gelatina si un strop de colorant.
Gelatina se pune in trei linguri de apa si se lasa cam 15 minute. Intre timp albusul de ou il batem usor. a abusul gata baut adaugam un strop de colorant de care culoare dorim sa fie.
Dupa ce sa hidratat bine gelatina se topeste pe baie de aburi si se adauga si ea la albusul de ou. Se omogenizeaza bine i se intinde pe o sufrafata cat mai mare.Se lasa la uscat cam 24 de ore, in acest timp apa se evapora si va ramane doar un strat casant lucios, acesta il adunam si il maruntim.


Ce superrrr arata!si cum se comporta pe decoruri?nu se topeste sau cum il "fixezi"?

#9 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 19 January 2011 - 07:57 AM

Super praful de zane! Cred ca merge si cu alta culoare. Dar asa cum zicea si Anca: oare nu se topeste?

#10 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 January 2011 - 08:47 AM

irenke -esti o comoara la casa omului :love7:

#11 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 19 January 2011 - 10:28 AM

Apropos de praful de zine/stele , ii multumesc si eu pe aceasta cale Florii de colt ( ca nu merge sa spun ca ii multumesc LUI Floare de colt :hug: ) , care a pus acum doi ani reteta acestui sclipici pe culinar.

#12 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 19 January 2011 - 10:34 AM

Fix asta vroiam sa zic si eu, macar sa mentionam numele celor de la care am invatat, macar atat merita fetele astea deosebite :hug:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#13 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 19 January 2011 - 11:00 AM

Vezi postareaIrenke, la 16 January 2011 - 12:41 PM, a spus:


Dupa mai multe cautari si tipuri de retete am gasit reteta asta pe un site strain care mie mi se pare cea mai buna, si pe care o folosesc atat pentru acoperierea torturilor, prajiturelelor cat si pentru realizare de décor.


Acuma sincer si sper sa tu te superi ca iti zic, asta e adevarul: Ai cautat degeaba, era sub ochii tai pe culinar sau acolo ai decoperit-o pana la urma? Noi toate o avem de acolo :hug:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#14 Useril este offline   Irenke 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 19 January 2011 - 01:04 PM

Vezi postareaRamo, la 19 January 2011 - 11:00 AM, a spus:

Vezi postareaIrenke, la 16 January 2011 - 12:41 PM, a spus:


Dupa mai multe cautari si tipuri de retete am gasit reteta asta pe un site strain care mie mi se pare cea mai buna, si pe care o folosesc atat pentru acoperierea torturilor, prajiturelelor cat si pentru realizare de décor.


Acuma sincer si sper sa tu te superi ca iti zic, asta e adevarul: Ai cautat degeaba, era sub ochii tai pe culinar sau acolo ai decoperit-o pana la urma? Noi toate o avem de acolo :hug:

Ramo draga mea, eu nu ma supar deloc, dar reteta asta chiar o am de pe un site strain, in timp ce cautam cum sa fac dovlecei de ciocolata. Da, stiu ca pe culinar este reteta de plastelina de ciocolata, modul de preparare e asemanator, doar cantitatile si metoda de pastrare difera. Eu nu am negat niciodata ca nu e pe culi reteta asemanatoare. Iar eu chiar am cautat plastelina de ciocolata, si sa stii ca sunt mai multe retete.

Stefana praful de zane il stiu sub denumirea asta de pe un blog. Asa la scris fata, asa am zis si eu. Daca era de pe culi ziceam ca e de acolo, dar atata timp cat eu am invatat din alta parte dece sa mint?


In fine, fiecare invatam sa facem sau sa modelam de unde consideram noi ca e mai bine pentru noi. Eu citesc , si ma informez foarte mult de pe site-uri straine. Nush' dece, dar parca au ceva in plus, ceva care ma atrage.
:hug:
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#15 Useril este offline   Irenke 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 19 January 2011 - 01:11 PM

Vezi postareaRamo, la 19 January 2011 - 10:34 AM, a spus:

Fix asta vroiam sa zic si eu, macar sa mentionam numele celor de la care am invatat, macar atat merita fetele astea deosebite :hug:

Ramo draga mea pe fata o cheama Laura , iar daca e necesar va dau si blogul ei, iar plastelina de ciocolata o am de pe allrecipes.com. Eh uite ca sa nu zici ca nu mentionez nume.
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#16 Useril este offline   Irenke 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 19 January 2011 - 01:13 PM

Vezi postareaAnca_B, la 18 January 2011 - 11:49 PM, a spus:

Ce superrrr arata!si cum se comporta pe decoruri?nu se topeste sau cum il "fixezi"?

Nu se topeste deloc. Il presari pur si simplu pe decoratiune sau locul dorit.

punticu merge sun orice culoare doresti. Alina fata de pe blogul cui stiu eu reteta a facut-o pe roz, si arata foarte bine si asa.
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#17 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 19 January 2011 - 01:47 PM

Vezi postareaIrenke, la 19 January 2011 - 01:11 PM, a spus:

Vezi postareaRamo, la 19 January 2011 - 10:34 AM, a spus:

Fix asta vroiam sa zic si eu, macar sa mentionam numele celor de la care am invatat, macar atat merita fetele astea deosebite :hug:

Ramo draga mea pe fata o cheama Laura , iar daca e necesar va dau si blogul ei, iar plastelina de ciocolata o am de pe allrecipes.com. Eh uite ca sa nu zici ca nu mentionez nume.

No uite asa, vezi, e mai bine, totul e bine cand se termina cu bine :hug:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#18 Useril este offline   Irenke 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 19 January 2011 - 02:07 PM

Vezi postareaRamo, la 19 January 2011 - 01:47 PM, a spus:

No uite asa, vezi, e mai bine, totul e bine cand se termina cu bine :hug:

Mno atunci ma bucur :hug:. :(
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#19 Useril este offline   elena_est 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 18-December 10

Postat 14 February 2011 - 11:51 AM

Vezi postareapunticu, la 19 January 2011 - 07:57 AM, a spus:

Super praful de zane! Cred ca merge si cu alta culoare. Dar asa cum zicea si Anca: oare nu se topeste?

Eu am facut praf de zane rosu, il tin intr-un recipient cu capac se pastreaza bie si nci pe tort nu se topeste. L-amfolosit la acest tort.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-783-12976770271243.jpg

Mama de
Imagine postata

#20 Useril este offline   Dagmar 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 30-March 11
  • LocationAlba Iulia, Romania

Postat 03 April 2011 - 09:56 AM

Irenke, cit timp bati albusele, pina stau "bat"? Apoi pe ce tre sa intinzi , pe hirtie de copt, naylon? Te intreb ,ptr. ca eu mi-am scris praful de zine de pe culinar, dar zicea ca albusul se bate numai cit sa se desfaca, apoi se intinde si se lasa la uscat, nu zicea si de gelatina. Cu ce-l intinzi, cu pensula?Pot folosi colorant lichid ca numai de asta gasesc eu aici? La plasteluna de cioco ce colorant folosesti? Am facut plst. de cioco , la 200 gr. cioco alba am pus 2 lingurite de miere, si am adaugat 2 lingurite de colorant rosu de colin de la kaufland, si toata cioco mi sa taiat dar am mestecat mai departe pina s-a " brinzit", apoi am adunat-o (" brinza") si am stos-o in palme, pina i-a iesit grasimea, apoi am lasat-o un pic pina sa racit, si m-am apucat de lucru ca eram in criza de timp.Ailalta plst. alba si neagra mi-a iesit super.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi