Forum Culinar: Fructul de cactus - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fructul de cactus

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 January 2011 - 07:48 PM



Acest cactus(Opuntia ficus indica) din familia Cactaceae,poate ajunge pîna la 6 m înaltime.Se cultiva în America de Sud,Australia,Kenia.Italia aprovizioneaza piata din iulie pîna în septembrie,Spania din august pîna în noiembrie,Israel tot anul.Fructul are aproximativ dimensiuea unui ou de gîsca.Cîntareste între 100-200 g.
Coaja este colorata în functie de varietate de la galben/somon,maro deschis,rosu,chiar si verde.Cu toate ca-s periati înainte de vînzare,totusi aveti grija la tepii miusculi,aproape transparenti care strapung pielea cu mare usurinta...si ustura :-* Aroma acestui fruct este o combinatie între para,lubenita,pepene,dar si a o leguma,zic eu :floare: Pulpa este dulce acrisoara,cu simburi destul de marisori si tari,dar comestibili.Fructul de cactus nu se mai coace dupa recolta.Daca a fost cules necopt,se înmoaie din cauza vîrstei,dar nu devine mai dulce sau aromat.Pastrat la rece,tine aproximativ o saptamîna.Frunzele tinere ale acestei plante sînt comestibile.

Proprietati nutritive pe 100 g fruct proaspat:

  • calorii -70
  • apa - 86 %
  • carbohidrati - 7,1%
  • proteine -1%
  • grasimi - 0,4%
  • fibre - 5%
  • calciu - 54 mg
  • fier - 0,6 mg
  • caliu - 240 mg
  • magneziu - 20 mg
  • Vitamina B1 - 0.046 mg
  • Vitamina B2 - 0.05 mg
  • Vitamina B3 - 0.42 mg
  • Vitamina B6 - 0.11 mg
  • Vitamina C - 2.74 mg




Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12959772527593.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12959773150372.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12959773241121.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12959773347328.jpg

Fructele de cactus se pot consuma proaspete,taiate în jumatate si servite cu lingurita precum un kiwi,sau se poate decoji si felia,sau taia cubulete.Foarte bun si într-o salata de fructe mai exotica.

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 25 January 2011 - 11:21 PM

Foarte frumoase pozele si descrierea. :)
Prickly pear este intradevar un fruct deosebit. Mai este folosit (important) ca ingredient principal in colonche, bautura alcoolica asemanatoare vinului originara din Mexic, si (foarte important) acest fruct are efecte benefice impotriva mahmurelii. :hungry:

"Frunzele tinere ale acestei plante sînt comestibile."

Pe mine de multa vreme ma bate gandul sa cumpar nopales sa fac o salsa autentica sau o nopalitos salad.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi