Acest cactus(Opuntia ficus indica) din familia Cactaceae,poate ajunge pîna la 6 m înaltime.Se cultiva în America de Sud,Australia,Kenia.Italia aprovizioneaza piata din iulie pîna în septembrie,Spania din august pîna în noiembrie,Israel tot anul.Fructul are aproximativ dimensiuea unui ou de gîsca.Cîntareste între 100-200 g.
Coaja este colorata în functie de varietate de la galben/somon,maro deschis,rosu,chiar si verde.Cu toate ca-s periati înainte de vînzare,totusi aveti grija la tepii miusculi,aproape transparenti care strapung pielea cu mare usurinta...si ustura
Proprietati nutritive pe 100 g fruct proaspat:
- calorii -70
 - apa - 86 %
 - carbohidrati - 7,1%
 - proteine -1%
 - grasimi - 0,4%
 - fibre - 5%
 - calciu - 54 mg
 - fier - 0,6 mg
 - caliu - 240 mg
 - magneziu - 20 mg
 - Vitamina B1 - 0.046 mg
 - Vitamina B2 - 0.05 mg
 - Vitamina B3 - 0.42 mg
 - Vitamina B6 - 0.11 mg
 - Vitamina C - 2.74 mg
 




Fructele de cactus se pot consuma proaspete,taiate în jumatate si servite cu lingurita precum un kiwi,sau se poate decoji si felia,sau taia cubulete.Foarte bun si într-o salata de fructe mai exotica.

 Ajutor
							  
								


