Vinete cu sos de branza feta
#1
Postat 27 January 2011 - 02:27 PM
Dupa dezmatul carnivor de sarbatori, ne indreptam privirile, si furculitele catre legume si lighioane marine.
O vanata!Aveti in camara?
Stafide aveti? Puneti la inmuiat in apa fierbinte o mana.
Seminte de pin aveti?Nu?? Nu-i bai.
Vanata o curatam, ca-i amara coaja.La a mea.
O taiem cubulete, le asezam intr-o tava stropita cu ulei de masline extra.Si le dam la cuptor pentru 15-20 de minute.Daca e nevoie, le intoarcem cu o lingura de lemn.
Branza feta aveti??Nu??Nici o telemea buna?
O taiati cubulete si o puneti la topit intr-o craticioara cu jumatate de pahar de lapte.Daca aveti smantana e mai fain.Inlocuiti laptele.Eu am avut cam 150 gr de branza.N-am cantarit.Nu uitati sa mestecati mereu cu lingura sa nu se lipeasca.
Intr-o forma(tava, cocottina) unsa cu ulei, puneti un strat de vinete (cubuletele coapte la cuptior), stafide, seminte de pin si crema de branza.Si tot asa.
Coaceti in cuptorul incins pana se rumeneste crema de branza sau pana cand nu mai rezistati de pofta.
E buna si rece.Si nu va mai zic ca "cineva"...cineva si-a facut sandwich cu ce-a ramas rece.
#3
Postat 27 January 2011 - 05:07 PM
Pe asta trebuie sa o incerc ca-mi place combinatia.
#4
Postat 28 January 2011 - 12:35 PM
Adriana, la 27 January 2011 - 03:57 PM, a spus:
il cunosc pe acel cineva?
E Sig. Eataly!
La-Chef-A, la 27 January 2011 - 05:07 PM, a spus:
Pe asta trebuie sa o incerc ca-mi place combinatia.
E buna, buna.Daca vi se pare prea indrazneata combinatia cu stafide, eliminati-le.Eu-s mai stafidoasa din fire.
#5
Postat 29 January 2011 - 05:35 PM
Eataly, cat lapte ai pus la 150 g branza? S-a topit branza si se face totul fluid ca un sos bechamel?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#6
Postat 29 January 2011 - 08:12 PM
#7
Postat 29 January 2011 - 11:26 PM
O fac si eu,sigur,sigur.
Cocotina avea gust de lut de Sacel ?
P.S.
Mi-am amintit de becul cu lut si de degetele alea lungi care invarteau roata.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 30 January 2011 - 01:13 PM
Piscotel, la 29 January 2011 - 11:26 PM, a spus:
O fac si eu,sigur,sigur.
Cocotina avea gust de lut de Sacel ?
P.S.
Mi-am amintit de becul cu lut si de degetele alea lungi care invarteau roata.
Daaaaa, si pot sa faca concurenta Creuzet-ului fara probleme.Am facut asa cum ne-a zis maistrul: le-am tinut in apa peste noapte, le-am pus in cuptor cu un pic de untura, le-am spalat si le-am folosit.
Am facut si paine in ele.
Daca cineva e curios cat am dat pe ele: 3 lei.
#9
Postat 03 February 2011 - 07:13 PM
Eataly, la 30 January 2011 - 01:13 PM, a spus:
Piscotel, la 29 January 2011 - 11:26 PM, a spus:
O fac si eu,sigur,sigur.
Cocotina avea gust de lut de Sacel ?
P.S.
Mi-am amintit de becul cu lut si de degetele alea lungi care invarteau roata.
Daaaaa, si pot sa faca concurenta Creuzet-ului fara probleme.Am facut asa cum ne-a zis maistrul: le-am tinut in apa peste noapte, le-am pus in cuptor cu un pic de untura, le-am spalat si le-am folosit.
Am facut si paine in ele.
Daca cineva e curios cat am dat pe ele: 3 lei.
Ia detaliaza un piculet... ce ai luat di tara? Daca sunt norocoasa poate mergem de Paste acasa, asa ca imi pregatesc deja lista cu chestii de cumparat si de facut...
#10
Postat 04 February 2011 - 02:53 PM
Am vazut cum sunt facute, unde si mai ales de cine si cu cata pasiune.
#11
Postat 04 February 2011 - 06:20 PM
Eataly, la 04 February 2011 - 02:53 PM, a spus:
Am vazut cum sunt facute, unde si mai ales de cine si cu cata pasiune.
Imi inchipui... ce frumos!
Atunci nu stiu daca am sanse...
#12
Postat 10 March 2011 - 09:18 PM
Ce a ramas ia miine la pachetel Sig. Adriana
Sunt foarte bune.
#13
Postat 11 March 2011 - 12:06 PM
Ma bucur ca au fost pe gusturile voastre.
#14
Postat 07 May 2011 - 12:33 PM
Am facut cu vinete din congelator. Aveam puse felii gata taiate.
Am omis stafidele ca sa fiu sigura ca e pe plac tuturor, iar branza a fost un cas care statea deja de mai bine de o saptamana in frigider. I se schimba consistenta si imi place ce gust capata.
Si uite ce a iesit
#15
Postat 08 May 2011 - 12:10 AM
Arata tare bine ce ai facut tu acolo, Boni!Casul imi place si mie mult.Il incerc si eu asa.
#16
Postat 25 May 2011 - 06:56 PM
proaspat scoase din cuptor:
sunt tot fara stafide. am sa le fac mereu asa, ca sunt mai pe gustul tuturor
#17
Postat 26 May 2011 - 01:15 PM
Stafidele sunt optional, reteta era de inspiratie greceasca, cipriota.Si aici in sudul Italiei folosesc mult stafidele.Si la peste!
#19
Postat 21 July 2011 - 02:38 PM
Mi-a placut gustul de vinete cu branza mult dar, data aviitoare nu mai pun stafide nu de alta dar nu ma impac prea bine cu ele inmuiate
Imagini atasate
#20
Postat 02 August 2011 - 07:30 PM
Voi la ce temperatura ati pus cuptorul?