Forum Culinar: Vinete cu sos de branza feta - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vinete cu sos de branza feta

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 January 2011 - 02:27 PM

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12961309617019.jpg

Dupa dezmatul carnivor de sarbatori, ne indreptam privirile, si furculitele catre legume si lighioane marine.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12961304719772.jpg

O vanata!Aveti in camara?
Stafide aveti? Puneti la inmuiat in apa fierbinte o mana.
Seminte de pin aveti?Nu?? Nu-i bai.
Vanata o curatam, ca-i amara coaja.La a mea.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12961304552386.jpg

O taiem cubulete, le asezam intr-o tava stropita cu ulei de masline extra.Si le dam la cuptor pentru 15-20 de minute.Daca e nevoie, le intoarcem cu o lingura de lemn.

Branza feta aveti??Nu??Nici o telemea buna?
O taiati cubulete si o puneti la topit intr-o craticioara cu jumatate de pahar de lapte.Daca aveti smantana e mai fain.Inlocuiti laptele.Eu am avut cam 150 gr de branza.N-am cantarit.Nu uitati sa mestecati mereu cu lingura sa nu se lipeasca.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12961307687449.jpg

Intr-o forma(tava, cocottina) unsa cu ulei, puneti un strat de vinete (cubuletele coapte la cuptior), stafide, seminte de pin si crema de branza.Si tot asa.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12961308710562.jpg

Coaceti in cuptorul incins pana se rumeneste crema de branza sau pana cand nu mai rezistati de pofta.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-1296130940875.jpg

E buna si rece.Si nu va mai zic ca "cineva"...cineva :floare: si-a facut sandwich cu ce-a ramas rece.

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2011 - 03:57 PM

Waw, acu' tre sa cumpar si vinete :scratch:
il cunosc pe acel cineva? :floare:

#3 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 27 January 2011 - 05:07 PM

Yuuuuuummiiiii!:scratch:
Pe asta trebuie sa o incerc ca-mi place combinatia.

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 January 2011 - 12:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 January 2011 - 03:57 PM, a spus:

Waw, acu' tre sa cumpar si vinete :)
il cunosc pe acel cineva? :-*


E Sig. Eataly! :)


Vezi postareaLa-Chef-A, la 27 January 2011 - 05:07 PM, a spus:

Yuuuuuummiiiii!:)
Pe asta trebuie sa o incerc ca-mi place combinatia.


E buna, buna.Daca vi se pare prea indrazneata combinatia cu stafide, eliminati-le.Eu-s mai stafidoasa din fire. :-*

#5 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 January 2011 - 05:35 PM

:lol:
Eataly, cat lapte ai pus la 150 g branza? S-a topit branza si se face totul fluid ca un sos bechamel?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 January 2011 - 08:12 PM

Eu am pus cam jumatate de pahar.N-am cantarit exact.Sfatul meu e sa pui mai putin si daca doresti o consistenta mai lichida, adaugi din mers.Nu uita sa amesteci mereu.Si, da.Devine ca un sos bechamel.

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 29 January 2011 - 11:26 PM

Super reteta !
O fac si eu,sigur,sigur.
Cocotina avea gust de lut de Sacel ?Imagine postata

P.S.

Mi-am amintit de becul cu lut si de degetele alea lungi care invarteau roata.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 January 2011 - 01:13 PM

Vezi postareaPiscotel, la 29 January 2011 - 11:26 PM, a spus:

Super reteta !
O fac si eu,sigur,sigur.
Cocotina avea gust de lut de Sacel ?Imagine postata

P.S.

Mi-am amintit de becul cu lut si de degetele alea lungi care invarteau roata.Imagine postata


Daaaaa, si pot sa faca concurenta Creuzet-ului fara probleme.Am facut asa cum ne-a zis maistrul: le-am tinut in apa peste noapte, le-am pus in cuptor cu un pic de untura, le-am spalat si le-am folosit.

Am facut si paine in ele.

Daca cineva e curios cat am dat pe ele: 3 lei.

#9 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 February 2011 - 07:13 PM

Vezi postareaEataly, la 30 January 2011 - 01:13 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 29 January 2011 - 11:26 PM, a spus:

Super reteta !
O fac si eu,sigur,sigur.
Cocotina avea gust de lut de Sacel ?Imagine postata

P.S.

Mi-am amintit de becul cu lut si de degetele alea lungi care invarteau roata.Imagine postata


Daaaaa, si pot sa faca concurenta Creuzet-ului fara probleme.Am facut asa cum ne-a zis maistrul: le-am tinut in apa peste noapte, le-am pus in cuptor cu un pic de untura, le-am spalat si le-am folosit.

Am facut si paine in ele.

Daca cineva e curios cat am dat pe ele: 3 lei.


Ia detaliaza un piculet... ce ai luat di tara? Daca sunt norocoasa poate mergem de Paste acasa, asa ca imi pregatesc deja lista cu chestii de cumparat si de facut...
Sorina

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 February 2011 - 02:53 PM

Sorina, le-am luat din Maramures, de la un maistru olar din localitatea Sacel.Am avut un ghid turistic de exceptie ca altfel n-as fi ajuns in veci acolo.Lia :occasion14: !

Am vazut cum sunt facute, unde si mai ales de cine si cu cata pasiune.

#11 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 February 2011 - 06:20 PM

Vezi postareaEataly, la 04 February 2011 - 02:53 PM, a spus:

Sorina, le-am luat din Maramures, de la un maistru olar din localitatea Sacel.Am avut un ghid turistic de exceptie ca altfel n-as fi ajuns in veci acolo.Lia :) !

Am vazut cum sunt facute, unde si mai ales de cine si cu cata pasiune.


Imi inchipui... ce frumos!
Atunci nu stiu daca am sanse...
Sorina

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2011 - 09:18 PM

Am doar poza asta care nu mai tin minte daca e facuta inainte sau dupa cuptor :rolleyes:
Ce a ramas ia miine la pachetel Sig. Adriana :lol:
Sunt foarte bune.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-12997846866815.jpg

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 March 2011 - 12:06 PM

Cred ca inainte, nu are importanta.

Ma bucur ca au fost pe gusturile voastre. :blush:

#14 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 May 2011 - 12:33 PM

Lili stii ca eu te iubesc deja de muuuult, si Maia mea la fel. Ei, de azi te iubeste si sotul (meu) Imagine postata


Am facut cu vinete din congelator. Aveam puse felii gata taiate.
Am omis stafidele ca sa fiu sigura ca e pe plac tuturor, iar branza a fost un cas care statea deja de mai bine de o saptamana in frigider. I se schimba consistenta si imi place ce gust capata.

Si uite ce a iesit :headbang:
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-84-13047641956492.jpg

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 May 2011 - 12:10 AM

Uh, bine ca nu citeste Mr.Eataly pe'acilea....
Arata tare bine ce ai facut tu acolo, Boni!Casul imi place si mie mult.Il incerc si eu asa. :sad1:

#16 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 25 May 2011 - 06:56 PM

and again...

proaspat scoase din cuptor:
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-84-13063425296567.jpg


sunt tot fara stafide. am sa le fac mereu asa, ca sunt mai pe gustul tuturor :)

#17 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 May 2011 - 01:15 PM

Boni, vad ca pe tine te-am cucerit "pe vecie". :scratch:

Stafidele sunt optional, reteta era de inspiratie greceasca, cipriota.Si aici in sudul Italiei folosesc mult stafidele.Si la peste!

#18 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 May 2011 - 01:45 PM

Vezi postareaEataly, la 26 May 2011 - 01:15 PM, a spus:

Boni, vad ca pe tine te-am cucerit "pe vecie". :scratch:

da, "pe vecie" Imagine postata

eu abea astept sa apara vinetele proaspete. tot ce am facut pana acum a fost cu ce aveam congelate de anul trecut. imi inchipui cum va fi cu vinete proaspete Imagine postata

#19 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 21 July 2011 - 02:38 PM

Am executat-o si eu.
Mi-a placut gustul de vinete cu branza mult dar, data aviitoare nu mai pun stafide nu de alta dar nu ma impac prea bine cu ele inmuiate :icon_twisted:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-64-13112519223156.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-64-13112519307914.jpg


#20 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 August 2011 - 07:30 PM

Am facut crema de branza din smantana si telemea de oaie. Cubuletele de vinete sunt acum la cuptor. Nu mai am rabdare... sper sa se faca mai repede, ca sa montez instalatia.
Voi la ce temperatura ati pus cuptorul?
Sorina

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi