Am mai daugat una alta în plus-calamari,lup de mare,vin,morcovi,supa din vegeta facuta de mine-în loc de apa.
Toate într-una...a iesit o supa exceptionala!
- 150 g calamari,taiati rondele
- 250 g somon,taiat bucatele
- 250 g lup de mare,taiat bucatele
- 600 g rosii depielitate si taiate bucatele
- 2 morcoviori feliati
- 1 ceapa,tocata
- 3 catei de usturoi,razuiti
- 3 frunze de dafin
- 1 praz,taiat rondele
- 1,5 l supa de legume/apa
- 150 ml vin alb
- sare de mare
- piper
- safran
- 2-3 linguri ulei de masline
Se pregatesc ingredientele.
Se înmoaie ceapa si usturoiul timp de 3-4 minute în ceva ulei de masline.
Se adauga morcovii urmati de rosii si dafin,se condimenteaza cu sare marina,
piper,safran si se mai amesteca 4-5 minute pe foc.
Se toarna supa de legume sau apa.
Eu am facut o zeama din apa fierbinte si vegeta mea de casa.
Se toarna si vinul si se lasa aproximativ 25-30 minute la fiert.
Se adauga prazul,iar dupa 5 minute si pestele.
Se mai lasa la fiert maxim 10 minute pe foc moderat,apoi se opreste focul.
Se serveste calda,dar eu as lasa-o macar vreo jumatate de ora sa traga/sa se combine aromele.
Am servit-o cu o lingura de creme fraîche si ardei iute.
Ai mei fara,dar cu felii de bagheta si creme fraîche frecat cu mustar si marar