am cumparat un borcan de zacusca, dar nu ne place. Nu ma indur sa o arunc, ce as putea face cu ea?
Pagina 1 din 1
cum reciclez zacusca?
#1
Postat 05 February 2011 - 03:08 PM
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#2
Postat 05 February 2011 - 03:20 PM
Am păţit şi eu într-un an în care n-am pus zacuscă. Se anunţaseră în vizită câteva personaje din familia soţului, despre care ştiam că mă bârfeau , aşa că am vrut să le impresionez cu talente culinare. Aveam yo tot felul de preparate de casă, da zacuscă nu aveam.Am luat un borcan de zacuscă de ciuperci- era foarte apos, cu gust de conservant şi clar se vedea că nu e de casă.Am cumpărat o conservă de ciuperci,le-am tocat bine bine şi le-am prăjit puţin , apoi le-am amestecat cu zacusca, am mai dat în fiert totul să mai scadă zeama în exces.Am lăsat la răcit şi am adăugat 3 linguri cu maioneză de casă şi una cu vârf de pesmet.
Am tăiat felii un baton din acela cu mac, lung, am uns feliuţele cu zacuscă şi am decorat cu măsline şi frunzuliţe de pătrunjel. Până azi, nimeni n-a mâncat o zacuscă la fel de bună ca aia, doar că nu vreau eu să le dau reţeta, de al naibii ce sunt...
Am tăiat felii un baton din acela cu mac, lung, am uns feliuţele cu zacuscă şi am decorat cu măsline şi frunzuliţe de pătrunjel. Până azi, nimeni n-a mâncat o zacuscă la fel de bună ca aia, doar că nu vreau eu să le dau reţeta, de al naibii ce sunt...
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!
#3
Postat 05 February 2011 - 03:33 PM
Sfatul lui Koral e foarte bun.
Eu i-as mai pune o lingurita de zahar,ceva piper,si un pic de garam masala.
Sau in lipsa de masala, niste scortisoara,coriandru,enibahar..asta pentru efect exotic.
Daca-i mai pui un pic de bulion sau rosii in conserva ,usturoi si ierburi,poate sa iasa un ghiveci.
Daca-i rea tare,arunc-o.
Mai bine bucate aruncate
Decat matze stricate.
Eu i-as mai pune o lingurita de zahar,ceva piper,si un pic de garam masala.
Sau in lipsa de masala, niste scortisoara,coriandru,enibahar..asta pentru efect exotic.
Daca-i mai pui un pic de bulion sau rosii in conserva ,usturoi si ierburi,poate sa iasa un ghiveci.
Daca-i rea tare,arunc-o.
Mai bine bucate aruncate
Decat matze stricate.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 05 February 2011 - 04:35 PM
am sa incerc sa o "dreg" cum ati zis. Am sa pun si un pic de masala ca ne place (eu pun masala in aproape tot ce fac ).
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#5
Postat 05 February 2011 - 06:27 PM
Aura, incearca sa faci:
1) tarta sarata fara blat sau briose (ca any-anette ), la ingrediente adaugind si 2-3 Lg de zacusca
2) pizza vegan cu topping de zacusca
3) rulada din piept de pui umplut cu zacusca (pe cea din urma o imbunatatesti cu ceva felii de ciuperci si oregano/cimbru dupa gust)
4) paste/lasagne cu zacusca (tot imbunatatita dupa ideea de la pct. 3 )
5) jumatati de vinete umplute cu zacusca si apoi gratinate la cuptor
6) ma mai gindesc ...
7) musacaua "puturosului" - combini zacusca cu niste carne tocata si o lasi sa fiarba un pic. apoi fie ca o servesti ca atare pe un pat de piure de cartofi, fie intr-o forma termorezistenta alternezi un strat de piure cu unul de zacusca si carne de vreo 2X, dind totul la cuptorul preincalzit (190°C) pt. 15-20'
8) gata, ca te ingrasi !
1) tarta sarata fara blat sau briose (ca any-anette ), la ingrediente adaugind si 2-3 Lg de zacusca
2) pizza vegan cu topping de zacusca
3) rulada din piept de pui umplut cu zacusca (pe cea din urma o imbunatatesti cu ceva felii de ciuperci si oregano/cimbru dupa gust)
4) paste/lasagne cu zacusca (tot imbunatatita dupa ideea de la pct. 3 )
5) jumatati de vinete umplute cu zacusca si apoi gratinate la cuptor
6) ma mai gindesc ...
7) musacaua "puturosului" - combini zacusca cu niste carne tocata si o lasi sa fiarba un pic. apoi fie ca o servesti ca atare pe un pat de piure de cartofi, fie intr-o forma termorezistenta alternezi un strat de piure cu unul de zacusca si carne de vreo 2X, dind totul la cuptorul preincalzit (190°C) pt. 15-20'
8) gata, ca te ingrasi !
#6
Postat 05 February 2011 - 07:44 PM
imi plac ideile tale uptown girl. Deja am in plan cateva.
Cum sunt briosele cu zacusca?
Cum sunt briosele cu zacusca?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#7
Postat 06 February 2011 - 11:09 AM
aura, la 05 February 2011 - 07:44 PM, a spus:
imi plac ideile tale uptown girl. Deja am in plan cateva.
Cum sunt briosele cu zacusca?
Cum sunt briosele cu zacusca?
Aura, le prepari din aceeasi compozitie ca la tarta fara blat + zacusca, numai ca le coci intr-o forma de muffins.
La pct.6 poti incerca spirale din mozzarella (aluatul propus de Eataly ) cu umplutura de zacusca. Spor la treaba !
Arata acest topic
Pagina 1 din 1