Bogat in vitamine , alaturi de cateva ingrediente , poti face de exemplu, acesti gnocchi care sa reprezinte unul din meniurile principale ale zilei.
Malfatti inseamna -rau facut,gresit, si nu se refera la gust, ci la forma pe care o iau aceste galuste in timpul fierberii,sau in momentul in care le prepari, adica nu se acorda o importanta deosebita formei ...ci doar gustului
ingrediente
1 kg de spanac sau frunze tinere de sfecla
500 gr ricotta sau urda
50 gr parmezan ras si putin extra pt servit(depinde de gusturi)
5oua, daca sunt mari sunt suficiente 4oua
sare, piper dupa gust
un strop de nucsoara rasa
3 linguri nu prea pline de faina
200 gr gris
unt pt servit sau smantana
eu am folosit spanac congelat si merge foarte bine.
se opareste pentru cateva minute spanacul
se scoate mai apoi sub un jet puternic de apa rece,pt asi pastra culoarea proaspata
se scurgr bine , se toaca potrivit si se amesteca cu restul ingredientelor,eu am pus si o jumatate dintr-un chilli, pt un strop de culoare.
se face o mixtura care arata in final cam asa:
se ia cu lingura din compozitie si se tavalesc in gris, bine- bine
si se scot intr-o tava presarata cu faina
separat , intr-o craticoara se pune apa la fiert si cand apa clocoteste se pun malfatti in asa fel inacat sa nu stea inghesuiti
cand s-au ridicat la suprafata sunt gata
se servesc cu unt aromat cu sage , sau asa cum ales eu , cu smantana si parmezan ras alaturi de piept de pui
ce sa va spun...o betie de arome,gust proaspat satioase,si in plus poti face un fel de mancare la repezeala, sau de ce nu ,chiar o garnitura
POFTA BUNA!