Forum Culinar: MALFATTI-CU SPANAC - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

MALFATTI-CU SPANAC

#1 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 05 December 2009 - 01:10 PM

Cine ar putea zice ca spanacul este o leguma din care nu se prea pot face multe?
Bogat in vitamine , alaturi de cateva ingrediente , poti face de exemplu, acesti gnocchi care sa reprezinte unul din meniurile principale ale zilei.

Imagine postata

Imagine postata

Malfatti inseamna -rau facut,gresit, ;) si nu se refera la gust, ci la forma pe care o iau aceste galuste in timpul fierberii,sau in momentul in care le prepari, adica nu se acorda o importanta deosebita formei ...ci doar gustului ;)

ingrediente

1 kg de spanac sau frunze tinere de sfecla
500 gr ricotta sau urda
50 gr parmezan ras si putin extra pt servit(depinde de gusturi)
5oua, daca sunt mari sunt suficiente 4oua
sare, piper dupa gust
un strop de nucsoara rasa
3 linguri nu prea pline de faina
200 gr gris
unt pt servit sau smantana

Imagine postata

eu am folosit spanac congelat si merge foarte bine.
se opareste pentru cateva minute spanacul

Imagine postata

se scoate mai apoi sub un jet puternic de apa rece,pt asi pastra culoarea proaspata

Imagine postata

se scurgr bine , se toaca potrivit si se amesteca cu restul ingredientelor,eu am pus si o jumatate dintr-un chilli, pt un strop de culoare.

Imagine postata

se face o mixtura care arata in final cam asa:

Imagine postata

se ia cu lingura din compozitie si se tavalesc in gris, bine- bine

Imagine postata

si se scot intr-o tava presarata cu faina

Imagine postata

separat , intr-o craticoara se pune apa la fiert si cand apa clocoteste se pun malfatti in asa fel inacat sa nu stea inghesuiti ;)

Imagine postata

cand s-au ridicat la suprafata sunt gata

Imagine postata

se servesc cu unt aromat cu sage , sau asa cum ales eu , cu smantana si parmezan ras alaturi de piept de pui :D

ce sa va spun...o betie de arome,gust proaspat satioase,si in plus poti face un fel de mancare la repezeala, sau de ce nu ,chiar o garnitura

POFTA BUNA! :tongue3:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata


#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 December 2009 - 03:46 PM

Ce bun tre sa fie !

Se fac si foarte repede !
Multumesc Nico.
Am salvat-o in "Dosarul Pelican " :tongue3: - Top SECRET ! :ugeek:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 December 2009 - 05:32 PM

Foarte interesanta si reteta asta.Nico,ma bucur ca imi daia sa multe idei noi! ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 December 2009 - 05:42 PM

:pupic: :D :D :D :floare:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#5 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 December 2009 - 06:13 PM

Manca-o-ar mama pe ea de harinica ai facut niste poze superbe! Merge super si pentru astia mai fundamentalisit asa :mrgreen: . O seara frumoasa!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#6 Useril este offline   Daneza13 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMontreal

Postat 09 December 2009 - 03:37 PM

Arata foarte bine, iar pozele de revista. Felicitari si multumesc pentru reteta. :tongue3:

#7 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 10 December 2009 - 09:01 PM

wow !!!

deci grişul este numai pentru coating, nu se pune în compoziţie?
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#8 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 11 December 2009 - 12:54 AM

Alexandre, m-am inrosit pana-n varful urchilor ;) ...mai mult am pierdut cu pozatu decat cu reteta...deh! dati-mi crezare , am 41! :x
Laponici :D , ziceai ceva de vreun Ale ;) , eu chiar am vorbit serios de ai drum te rog sa vii si pe la mine!
Dana, sunt mai mult ca sigura ca ai auzit de acesti gnocchi ;) ,sunt tare la indemana cand vrei sa faci ceva rapid pt masa de seara sau de cele mai multe ori pt. singura masa din zi :laughing7: ;)
Bebe, da grisul face doar camasa protectoare si-i da kik-ul de final, in rest spanacul se leaga de la oua si ricota+faina :D

#9 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 December 2009 - 03:23 PM

Scumpa, eu am in plan da, insa la mine e program pana pe 24 si daca apuc eu te anunt. Din pacate nu am nimic sigur, eventual et anunt din scurt timp, daca o fi sa avem noroc bine, daca nu. In orice caz am si un drum in Wales daca ajung. Te anunt pe priv cu detalii, cand le am. Te pup!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 December 2009 - 10:55 PM

Nico, n-ar sta mai bine reteta asta la Bucatariile lumii, ce zici? =))
Am nitelus spanac si as vrea sa le fac, sper sa reusesc.

#11 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 12 December 2009 - 02:56 PM

Citeaza

Adriana
Nico, n-ar sta mai bine reteta asta la Bucatariile lumii, ce zici? :?:
Am nitelus spanac si as vrea sa le fac, sper sa reusesc.


eu cred ca ar fi o idee foarte buna. :?:
mersi , ca te-ai gandit ;)

#12 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 December 2009 - 03:27 AM

Superb! :angryfire:

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 December 2009 - 02:03 PM

Mutat si facuti ieri, i-am facut si fiert (din ochi ca nu stiu cit spanac aveam dar nu s-au dezmembrat) si pus la frigider. Cind le vine rindul cred ca le fac o crema de brinza gen fonduta de pus deasupra, ma atrage combinatia asta :porc:

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 December 2009 - 12:04 AM

In seara asta i-am papat, cu fonduta deasupra si alaturi de o felie de carnita, stropit cu un vin din Sud Africa, foarte buni
Imagine atasata: 54_836564d2ca8ec959cd5d2e54c0980b53.jpg
si sectiunea
Imagine atasata: 54_6aa79d927d4217cd07fb94b6925f6bd0.jpg
Nico :floare: grazie.

#15 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 30 December 2009 - 05:54 PM

ce idee buna ai avut ! arata tare bine,nu m-as fi gandit sa melt cheese on top :P !
intrebare:
le-ai mai pus la cuptor sau ai topit branza separat?
si-mi cer scuze pt raspuns intarziat :occasion15: :P
cre` ca vinu o mers de numa!

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2009 - 09:06 PM

Nu, ii fiersesem cu o zi inainte, cind i-am servit i-am incalzit si deasupra am pus fonduta (adica crema de brinza) calda. Au fost foarte buni asa, pentru ca eu nu prea ma dau in vint dupa spanac dar asa erau foarte buni.

#17 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 08 June 2010 - 01:32 AM

Hai sa aduc un pic subiectul asta la suprafata, ca maine sunt in meniu "gogosile" astea cu spanac. Data trecuta cand le-am facut mi s-au imprastiat; asa ca tura a doua dupa ce le-am dat prin gris le-am dat si prin faina (in reteta zice ca doar se pun intr-o tava cu faina, nu ca se dau prin faina). Le-am facut un sos cu parmezan, au fost delicioase! Sper sa nu dau gres nici acum.

#18 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 05 April 2011 - 02:25 PM

Nico, pacat ca nu mi se afiseaza pozlele retetei tale, dar suna foarte interesant. Iti multumesc, am salvat-o :headbang:

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 April 2011 - 08:00 AM

Cum asa seima? Eu le vad pe toate.
Si daca tot le-am vazut cred ca ii introduc in meniul de Paste ca felul I, tot asa facuti de simbata ca sa trebuiasca numai sa-i incalzesc duminica la prinz
Nico =))

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 May 2015 - 11:29 AM

Imagine atasata: monthly_05_2015/post-9-14315955188517.jpg

Cu sos de rosii proaspete si speck crocant!
Eu nu le dau prin pesmet ci prin faina.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi