Forum Culinar: Ossobuco - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ossobuco

#21 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 October 2011 - 11:29 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 26 October 2011 - 09:19 AM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 25 October 2011 - 10:29 PM, a spus:

trei ossobuci, se legănau, pe o pînză de paianjen ...

şi pentru că ... am făcut varianta cu roşii, consistenţa sosului a fort mortală. de măduvă nici nu pomenesc că o să poftiţi şi nu mai e :D


Vad rosu in fata ochilor ...

Eu deja negru!
Dex, lecker!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,442
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 November 2011 - 09:24 AM

Ma lipesc si eu aici :(
L-am facut dupa indicatiile prietenei mele de la Milano, Giuliana.
Mai intii i-am trecut prin faina
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-4-13224647487474.jpg
apoi i-am prajit pe ambele parti in putin ulei amestecat cu unt
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-4-13224647711659.jpg
dupa care i-am pus pe o farfurie si in acelasi ulei am calit telina, morcov si ceapa
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-4-13224648276219.jpg
dupa care am pus carnea deasupra, si am adaugat nitel vin alb
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-4-132246486395.jpg
dupa ce s-a evaporat am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba mult si bine
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-4-13224649813471.jpg
am lasat-o pe mama sa aiba grija de tigaie si ea s-a gindit bine sa scoata osul asa ca in poza finala si-au pierdut toata forma, dar erau tare tare buni, dupa ce am stins focul am adaugat o ansoa, un catel de usturoi si patrunjel, toate tocate impreuna, trebuia sa pun si coaja de lamiie dar am uitat :71: servit cu piure de cartofi
Imagine postata

#23 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 28 November 2011 - 09:33 AM

Adriana eu ca tine ii fac dupa o reteta gasita pe net acum mult de tot care mi-a ramas intiparita in minte. dar astia sant pasii pe care i-ai urmat tu.
in ultimul timp am facut cu putin suc de rosii ca Ada a devenit o pretentioasa si cred ca nu o se mai atinga de alta carne decat pui si peste (ocazional carnat). dar daca are sos rosu carmea o mananca :71: culmea e ca nu mananca sos de rosii cu nimic altceva. copii astia.

ieri am mai luat 4buc ca aveam numai 2 sa le fac si eu. poate maine ca azi el nu mananca acasa si cu fetele scap usor :(

#24 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 November 2011 - 01:58 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 November 2011 - 09:24 AM, a spus:


am lasat-o pe mama


A venit mama! :angryfire: Ce ma bucur pentru tine.

Il incerc si eu asa "in bianco"!

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,442
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 November 2011 - 02:12 PM

Vezi postareaEataly, la 28 November 2011 - 01:58 PM, a spus:

A venit mama! :angryfire: Ce ma bucur pentru tine.

Il incerc si eu asa "in bianco"!

multumesc :thumleft:
pe mine ma bate gindul sa amestec niste paste sau un orez cu ce a ramas :scratch:

#26 Useril este offline   Tic-tac 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 01-December 09
  • Locationla malul Dunării

Postat 16 December 2011 - 12:23 PM

e foarte bun
am sigilat rapid feliile in unt si ulei, fara faina, ca mi-era lene si vroiam sosul mai limpede. si un praf de cimbru
am calit un morcov, o felie de telina si o ceapa taiate bucati mari
am stins cu vin rose, am adaugat apa fierbinte, au fiert cam 2 ore jumatate dupa care am turnat o conserva de rosii intregi

am avut ciuperci champinioane mici si le-am adaugat in ultima jumatate de ora de fierbere
sosul a fost potrivit de subtire si concentrat, am topit si 3 anchois la sfarsit, putin usturoi tocat ptr. aroma si piper
doar ca a ramas cam putin sos ptr. cele 3 bucati mari.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-270-1324030721568.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-270-13240307439625.jpg

am mincat cu piure de cartofi

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi