Ingrediente:
- 600 g branza dulce
- 100 g telemea
- 3 oua
-200 g zahar ( zaharina)
- 100 g stafide
- 500 ml lapte
- 180 g fulgi de porumb
- 1 lingura faina , amidon de porumb sau praf pentru budinca de vanilie
- coaja rasa de la o lamaia
- 1 praf de sare
- 2 linguri unt si o lingurita fauba pentru tava
- 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor.
Mod de preparare:
Bati albusurile spuma umpreuna cu sarea, apoi adaugi treptat zaharul si bati in continuare pana cand se topesc cristalele. Mixezi branza dulce impreuna cu telemeaua rasa, galbenusurile, faina, coaja de lamaie si stafidele. Torni incet laptele si mixezi in continuare, apoi incorporezi fulgii de porumb si spuma de albusuri, amestecand usor, de jos in sus.
Ungi si tapetezi un vas termorezistent si torni compozitia si o coci 50-60 de minute, la foc mediu. Dupa ce se mai racoreste se presara cu zaharul pudra. Se poate servi si calda si rece.
Pagina 1 din 1
Budinca cu fulgi de porumb
#4
Postat 22 February 2011 - 12:17 PM
Multumesc Liliana pt.reteta, este tare simpla de facut. Cum o fac iti dau un semn sa-ti spun cat de buna este.
GEORGIA
Arata acest topic
Pagina 1 din 1