Forum Culinar: Foi de napolitane - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Foi de napolitane creme de tot felul

#1 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 20 February 2011 - 10:36 PM

Veniti cu retetele voastre,si cu dovada daca e posibil.
Eu astazi am facut rulada cu crema de lapte praf si cacao,si dreptunghiuri cu crema de nuca si caramel.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-162-12982326499089.jpg

Pentru crema de lapte praf,eu am folosit 200 grame zahar,50 ml. apa,100 grame unt,200 grame lapte praf,si 4-5 linguri cacao.
Am amestecat apa cu zaharul si l-am pus pe foc la fiert.Cand s-a legat siropul,se adauga untul,iar cand s-a topit untul,luam de pe foc si punem laptele praf amestecat cu cacao.Asa cald se intinde pe foaie,care eu in prealabil am rulat-o intr-un prosop umed.(pentru ai da forma de rulou)

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-162-12982339575968.jpg

Pentru crema de nuci si caramel.Am strivit cu facaletul cam 150 grame nuca( puteti sa puneti mai mult daca vreti).Am topit 250 grame unt pe bain-marie,am adaugat 100 grame zahar,si am amestecat bine.Am adaugat 4 galbenusuri,si am lasat pana s-a ingrosat,amestecand incontinuu.
Cand s-a ingrosat am pus nuca.Separat caramelizam 200 grame zahar,si turnam peste crema amestecand rapid sa nu se intareasca.Se pune fierbinte peste foi.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-162-12982340295889.jpg

Apoi se dau la frigider,la foile normale se pune o greutate peste.

#2 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 February 2011 - 10:33 AM

Wow ce ma bucur pt crema de lapte praf .O sa imi cumpar si eu foi si o sa fac.Multumesc!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 February 2011 - 04:27 PM

mie imi place cum arata rulada.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 01 March 2011 - 11:19 AM


am si eu o reteta (de la mama) de crema pentru foi de napolitana.
e cu rahat. pun cantitatile asa cum le am in reteta scrisa:
- 1 kg rahat
- 1 pachet unt
- 1 lamaie
se da rahatul si lamaia la masina de tocat, dupa care se amesteca cu untul.

eu am bagat totul la blender/robot deodata. merge daca aveti robot de putere mare. atlfel se cam incleiaza si s-ar putea sa stricati masinaria.
este de efect. mai ales daca o parte din rahat este tocat mai mare, si daca rahatul este multicolor.
nu este prea dulce, lamaia taie bine din dulceata rahatului.


#5 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 01 April 2011 - 05:55 PM

Foi de napolitana cu lapte condensat.
-1 cutie lapte condensat indulcit(400 gr.)
-100 grame zahar(chiar si mai putin),daca laptele nu e indulcit se pune 220gr.,
-6 linguri cacao,
-200 ml. lapte,
-125 grame unt,
-vanilie,esenta rom.
Se pune totul la foc mic ,mestecand incontinuu,pana se ingroasa un pic.Se pune peste foi.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-162-13016730387754.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-162-13016731390647.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-162-13016731783776.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-162-13016732693542.jpg

#6 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 April 2011 - 06:49 AM

Vezi postareaboni, la 01 March 2011 - 11:19 AM, a spus:


am si eu o reteta (de la mama) de crema pentru foi de napolitana.
e cu rahat. pun cantitatile asa cum le am in reteta scrisa:
- 1 kg rahat
- 1 pachet unt
- 1 lamaie
se da rahatul si lamaia la masina de tocat, dupa care se amesteca cu untul.

eu am bagat totul la blender/robot deodata. merge daca aveti robot de putere mare. atlfel se cam incleiaza si s-ar putea sa stricati masinaria.
este de efect. mai ales daca o parte din rahat este tocat mai mare, si daca rahatul este multicolor.
nu este prea dulce, lamaia taie bine din dulceata rahatului.



Pot confirma ca e buna.
Eu am mancat din prajiturile mamei tale :headbang:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#7 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 24 May 2011 - 09:16 PM

Foi umplute cu crema de biscuiti si nuca

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-162-13062641385113.jpg

Reteta am luat-o de pe Coolinarika.
0,5 litri lapte,500 grame zahar(eu am pus doar jumatate),250 grame margarina,
350 grame biscuiti maruntiti,150 grame nuci macinate,100 grame ciocolata.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-162-13062636806002.jpg

Se pune pe foc laptele cu zaharul si cu margarina si ciocolata,cand s-au topit se ia de pe foc si se pun nucile.Se amesteca bine si se pun si biscuitii maruntiti.Se lasa la racit si se pune peste foi.Se baga la frigider(ideal o noapte),si numai dupa aceea se taie in forma dorita.

Sub forma de piramide.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-162-13062642256903.jpg

Si nu numai.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-162-13062643187112.jpg

#8 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 24 May 2011 - 09:21 PM

M-ai bagat in boala cu napolitanele astea umplute. E musai sa le fac si eu :pupic: .

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 May 2011 - 10:06 PM

10 straturi? :pupic:

#10 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 24 May 2011 - 10:15 PM

Vezi postareaEataly, la 24 May 2011 - 10:06 PM, a spus:

10 straturi? :pupic:

Turnulete.Am exagerat ca de obicei.

#11 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 24 May 2011 - 10:17 PM

Vezi postareayoyo, la 24 May 2011 - 09:21 PM, a spus:

M-ai bagat in boala cu napolitanele astea umplute. E musai sa le fac si eu :pupic: .

Boala grea ,se ia.

#12 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 11 September 2012 - 04:28 PM

Am facut de mai multe ori, prima reteta , cea cu crema de ciocolata. Super buna!!

pozicile..

am pus foaia de napolitana intre 2 prosoape umezite cu apa
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1297-13473735761222.jpg

am facut crema, am intins-o pe foaia de napolitana, am rulat..

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1297-13473735606576.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1297-13473735957881.jpg
si dupa 2-3 ore la frigi am taiat-o

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1297-13473736114689.jpg

Delicioasa!
Multumesc pt reteta :love7:
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#13 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 September 2012 - 01:21 PM

Am facut si eu pt weekend ca aveam musafiri pe cea cu crema din lapte condensat.Pana acum o facusem doar cu crema caramel cu nuci.
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-479-13478808551022.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#14 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 September 2012 - 02:13 PM

Si eu fac des napolitane, reteta de crema o am de la mama, a noastra este cu miere, foarte buna!

Si dovada ( cu mama cu tot):

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-88-13478839835476.jpg
GEORGIA

#15 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 17 September 2012 - 03:04 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 17 September 2012 - 02:13 PM, a spus:

Si eu fac des napolitane, reteta de crema o am de la mama, a noastra este cu miere, foarte buna!

Si dovada ( cu mama cu tot):



Ce-mi place dovada ta cu suflet! :)

#16 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 September 2012 - 03:19 PM

Vezi postareaGelutza, la 17 September 2012 - 03:04 PM, a spus:

Vezi postareaGiorgiana, la 17 September 2012 - 02:13 PM, a spus:

Si eu fac des napolitane, reteta de crema o am de la mama, a noastra este cu miere, foarte buna!

Si dovada ( cu mama cu tot):



Ce-mi place dovada ta cu suflet! :)


Dovada mea cu suflet de 83 de ani! Sa ne traiasca mamicile si taticii! :)
GEORGIA

#17 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 October 2013 - 12:24 PM

Napolitane cu crema/budinca de ciocolata (cu ingrediente la indemana oricui).

250 ml lapte
1 cana zahar
4 linguri faina (eu am pus amidon)
1 lingura cacao
1 lingura unt sau margarina
6 buc foi de napolitane de marimea unei coli A4

Vom face o crema/budinca cu care vom unge foile de napolitane.
Vom utiliza un tel sau o lingură.

Incalzim laptele. Adaugam margarina/untul si amestecam sa se topeasca.Urmeaza zaharul, in reprize, continuand să amestecam. Focul e mic. Apoi faina și cacaua, tot în reprize. Aveti grija sa se faca cat mai putine/spre deloc cocoloase. Amestecati mereu. Lasam aceasta compozitie să fiarba 7-10 minute, dar nu incetam sa amestecam. Aveti grija sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Cand are consistenta unei budinci mai groase, oprim focul.

Lasam crema vreo 10-15 minute, sa se racească putin.
Ungem foile de napolitana cu crema, cu ajutorul unui cuțit/spatula/lingura

După fiecare foaie unsa apasam usor cu palmele, sa se lipeasca bine. Procedam asa pana terminam foile, ultima va ramane neunsa.

Le acoperim cu un prosop si punem pe ele ceva greu (muuulte carti ) si lasam mai multe ore asa. Sunt mai bune a doua zi, cand foile se mai moaie putin. Se pot pastra in cutii cu capac.

Reteta luata de aici: La Lena!

#18 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 04 October 2013 - 01:05 PM

Vezi postareaIoana, la 17 September 2012 - 01:21 PM, a spus:

Am facut si eu pt weekend ca aveam musafiri pe cea cu crema din lapte condensat.Pana acum o facusem doar cu crema caramel cu nuci.
Atasament prajitura-foi napolitane.jpg


Ioana, ce arta faci tu din orice!

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 October 2013 - 12:35 PM

Vezi postareayoyo, la 04 October 2013 - 12:24 PM, a spus:

Napolitane cu crema/budinca de ciocolata (cu ingrediente la indemana oricui).


Reteta luata de aici!


Reteta am trecut-o la catastif! :hug:

Yoyo, am sters link-ul conform regulamentului:

"Sunt strict interzise:

În aceasta categorie intra si postarea de linkuri catre situri românesti cu acelasi profil cu ArtaCulinara.com."

#20 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 11 October 2013 - 01:46 PM

Scuze ca am pus link-ul Eataly.

Recunosc ca nu am citit regulamentul decat atunci cand m-am inscris aici :love7: .

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi