Forum Culinar: Prajitura fina cu mere - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura fina cu mere ...reteta Simona B

#1 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 February 2011 - 11:19 AM

Mi-a trebuit un pic pana am gasit autorul,ca eu am uitat sa scriu pe foaia pe care am imprimat reteta cu ani in urma :floare:

Asadar,prajitura e delicioasa,se face repede si se mananca si mai si :?:

Ingrediente:-450 g faina
-200 g unt
-200 g zahar
-1 galbenus
-1 ou intreg
-vanilie
-1 kg mere
-un varf de cutit de bicarbonat

Eu am simplificat un pic executia aluatului,ca am vazut ca nu e diferenta fata de reteta initiala.

Deci,batem spuma untul cu zaharul si vanilia,adaugam galbenusul,mixam bine,adaugam oul,mixam si mai bine,dupa care incorporam faina(amestecata cu bicarbonatul).Trebuie sa iasa un aluat usor de modelat,care nu se lipeste de maini.Aluatul se lasa la rece(reteta zice doua ore,eu il las pana pregatesc merele)

Curatam merele,le dam pe razatoare si le calim in putin unt.Punem zahar,scortisoara,cuisoare ,ce si cat ne place.Le lasam sa se racoreasca un pic,timp in care pregatim foile de aluat.

Aluatul il impartim in doua parti egale si din fiecare parte intindem cate o foaie(intre doua hartii de copt;e prea fraged ca sa dati cu sucitoarea pe el).Punem o foaie in tava(pe hartie de copt),o intepam cu furculita,presaram gris deasupra,punem merele,presaram si peste ele gris,iar la sfarsit vine ultima foaie.Pentru asezarea ultimei foi ne ajutam de hartia de copt.Intepam si foaia de deasupra cu furculita si dam la copt(la 175°C ,pana se rumeneste foaia de deasupra)

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-59-12982797487386.jpg


*-cantitatea de faina poate sa difere.Mi s-a intamplat alta data sa-mi trebuiasca numai 400 g.E in functie de unt,de marimea oualor.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 February 2011 - 04:26 PM

ce delicata e! si sunt sigura ca e si buna.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 February 2011 - 04:35 PM

E foarte buna :scratch:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#4 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 01 March 2011 - 10:45 AM

aaaaa, daaaaaaaa, e nemaipomenita. bine ca ai scris-o si aici reteta. merita tinuta minte. Imagine postata
eu fac si mai simplu, pur si simplu amestec toate la gramada. nu am sesizat nici o diferenta la aluat. e la fel de fin.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi