Paine cu amestec de unt, usturoi si ierburi aromatice
#1
Postat 24 November 2009 - 08:48 AM
Ingrediente
Aluat
125 ml lapte
20 g unt
1/2 lingurita de sare
20 g zahar
1/2 cub de drojdie proaspaa (21g)
200 g faina
Unt
75 g unt sarat
2 catei usturoi
1 pumn de ierburi aromatice (cimbru, rozmarin, patrunjel, etc.)
Preparare
Scoateti untul din frigider si lasati-l sa se incalzeasca pe o farfurie.
Curatati cateii de usturoi si spalati plantele. Taiati totul fin.
Puneti ingredientele de aluat in masina de paine in ordinea recomandata de producator, selectati programul aluat (1H30).
Amestecati untul cu usturoiul si cu ierburile taiate si dati-i forma unui dreptunghi aplatizat. Puneti untul la congelator.
Scoateti aluatul si framantati-l cateva minute.
Taiati aluatul in cinci bucati egale si formati chifle putin mai lunguiete.
Faceti-le o incizie pe lungime si lasati-le sa creasca la loc cald timp de 30 de minute.
Scoateti untul din congelator, taiati-l in cinci dreptunghiuri egale.
Puneti untul pe incizia chiflei.
Puneti chiflele la cuptor la 180°C timp de 30 de minute.
Pofta buna!
#2
Postat 24 November 2009 - 10:09 AM
#3
Postat 24 November 2009 - 01:22 PM
Momentan sunt un pic in criza acuta de timp si mereu pe drum pe drum pe drum.... dar cum ma linistesc (sper :roll: ) cum le incerc.
#4
Postat 24 November 2009 - 04:09 PM
Mult succes in continuare!
#6
Postat 26 November 2009 - 10:28 AM
#7
Postat 26 November 2009 - 05:45 PM
Adriana a spus:
Momentan sunt un pic in criza acuta de timp si mereu pe drum pe drum pe drum.... dar cum ma linistesc (sper :roll: ) cum le incerc.
irina a spus:
Ingrediente
Aluat
125 ml lapte
20 g unt
1/2 lingurita de sare
20 g zahar
1/2 cub de drojdie proaspaa (21g)
200 g faina
Unt
75 g unt sarat
2 catei usturoi
1 pumn de ierburi aromatice (cimbru, rozmarin, patrunjel, etc.)
Preparare
Scoateti untul din frigider si lasati-l sa se incalzeasca pe o farfurie.
Curatati cateii de usturoi si spalati plantele. Taiati totul fin.
Puneti ingredientele de aluat in masina de paine in ordinea recomandata de producator, selectati programul aluat (1H30).
Amestecati untul cu usturoiul si cu ierburile taiate si dati-i forma unui dreptunghi aplatizat. Puneti untul la congelator.
[attachment=2]IMG_1432.jpg[/attachment]
Scoateti aluatul si framantati-l cateva minute.
Taiati aluatul in cinci bucati egale si formati chifle putin mai lunguiete.
[attachment=1]IMG_1449.JPG[/attachment]
Faceti-le o incizie pe lungime si lasati-le sa creasca la loc cald timp de 30 de minute.
Scoateti untul din congelator, taiati-l in cinci dreptunghiuri egale.
Puneti untul pe incizia chiflei.
Puneti chiflele la cuptor la 180°C timp de 30 de minute.
Pofta buna!
[attachment=0]IMG_1454.JPG[/attachment]
seima a spus:
incercare de multi quote , nu luati in sea,a
#8
Postat 26 November 2009 - 10:48 PM
seima a spus:
Cu placere, sper sa le faci curand si sa iti placa !
#9
Postat 26 November 2009 - 10:49 PM
Stella, imi spui si mie cum ai reusit?
#10
Postat 27 November 2009 - 11:51 AM
#11
Postat 30 November 2009 - 04:46 PM
#12
Postat 07 December 2009 - 09:11 PM
sorinadaniela a spus:
Exact, Sorina!
#13
Postat 09 December 2009 - 10:54 AM