Forum Culinar: Angelica - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Angelica

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 February 2011 - 12:58 PM

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12986311992844.jpg

Cred ca pe Angelica ati cunoscut-o prezentata de Adriana in alt context.In caz ca ati uitat-o, vi-o prezint iar, asa cum am cunoscut-o eu: din cartea surorilor Simili "Pane e roba dolce" pagina 92.
Eu am folosit faina de manitoba, puteti folosi orice fel de faina cu conditia sa lasati aluatul mai mult la crescut.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12986311522845.jpg

Pentru maia:
135 gr faina de manitoba
13 gr de drojdie proaspata
75 ml apa

Amestecam ingredientele si lasam 30 de minute.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12986303709328.jpg

Pentru aluat:

400 gr faina
75 gr zahar
120 ml lapte cald
3 galbenusuri
120 gr unt
sare

3 linguri unt topit pentru uns

Un pumn de stafide, hidratate in apa calda cu rom, pentru noi.
Picaturi de ciocolata si picaturi de capsuni, pentru Manu.
Reteta originala prevede stafide si coji de citrice confiate, dar puteti folosi tot ce doriti.

Pentru "glazura":
un albus
150 gr zahar pudra

Amestecam faina cu laptele, galbenusurile si zaharul.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12986305719939.jpg

Adaugam si untul si framantam bine.Voi sau robotul.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12986306144755.jpg

Adaugam si maiaua si continuam sa framantam.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12986306471353.jpg

Lasam aluatul obtinut la crescut o ora.Dupa ce si-a dublat volumul intindem o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, de 2-3 mm grosime.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-1298630752725.jpg

Ungem bine cu unt topit si presaram stafidele si/sau ciocolata.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12986308086615.jpg

Formam un sul cu latura lunga a dreptunghiului.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12986308724005.jpg

Cu un cutit bine ascutit si infainat taiem sulul obtinut in jumatate.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12986309082657.jpg

Impletim cele doua parti obtinute, avand grija sa mentinem partea taiata deasupra.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12986309624425.jpg

Formam o coroana si o lasam la crescut inca 30 de minute.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12986309916367.jpg

Coacem in cuptorul cald la 200 grade pentru 20-30 de minute.

Intre timp pregatim glazura din albus de ou si zaharul pudra.Ungem Angelica noastra cu glazura obtinuta, imediat dupa ce am scos-o din cuptor.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-129863113069.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 February 2011 - 01:36 PM

Ma faci s-o refac, e excelenta! :violent1:

#3 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 25 February 2011 - 04:48 PM

Ce bine arata, cred ca e delicioasa. Foarte frumos prezentata. :violent1:

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 February 2011 - 10:06 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 February 2011 - 01:36 PM, a spus:

Ma faci s-o refac, e excelenta! :)


Pai eu ce vreau! :floare:

Vezi postareaLa-Chef-A, la 25 February 2011 - 04:48 PM, a spus:

Ce bine arata, cred ca e delicioasa. Foarte frumos prezentata. :appl:


E buna rau si mi-a umplut casa de miros de cozonaci.Au batut vecinii la usa, dar m-am facut ca ninge.Mi-am propus sa-i ucid incet, dar sistematic.Asa cum faci tu cu mine. :love7:

#5 Useril este offline   irina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationOrleans, Franta

Postat 26 February 2011 - 11:09 AM

Reteta e excelenta, si noua ne place mult (am cumparat cartea acum cateva luni, dupa ce vazusem o reteta facuta de Adriana).
Si pozele imi plac mult de tot!

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 February 2011 - 01:50 PM

Multumesc Irina. :floare: Te astept cu Angelica ta.

Profit sa va spun ca o puteti face si in varianta sarata, inlocuind stafidele cu cubulete de sunca, masline sau ce altceva va trece prin cap.Se apropie Pastele si o vad bine pe masa cu oua colorate-n mijloc.

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2011 - 07:48 PM

Vezi postareairina, la 26 February 2011 - 11:09 AM, a spus:

Reteta e excelenta, si noua ne place mult (am cumparat cartea acum cateva luni, dupa ce vazusem o reteta facuta de Adriana).
Si pozele imi plac mult de tot!

Irina, de cind nu te-am vazut :floare:

#8 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 26 February 2011 - 11:09 PM

Arata de-a dreptul angelic!Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 February 2011 - 11:52 PM

Multumesc Kiken, desi nu-i greu de facur, rezultatul final este spectaculos si angelic, cum spui tu!

#10 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 February 2011 - 09:51 AM

Tare sexi Angelica,cum isi reveleaza ea fustele.
Problema mea e ca lista cu "must do before you die ",se ingroasa tot mai tare.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2011 - 10:24 AM

Arata minunat si nu pare greu de facut ,si ingredientele sunt la indemana,ma atrage f. mult .
Multumesc Eataly de reteta :violent6:

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 February 2011 - 08:19 PM

Vezi postareaPiscotel, la 27 February 2011 - 09:51 AM, a spus:

Tare sexi Angelica,cum isi reveleaza ea fustele.
Problema mea e ca lista cu "must do before you die ",se ingroasa tot mai tare.Imagine postata


Lia, ia sa-i dai cuptorului tau ce-i trebuie si sa-l pui la treaba.Ca prea se lungeste treaba.Daca nu ma duc la "ma enervez" si scriu si acolo.

Vezi postareaGeany, la 27 February 2011 - 10:24 AM, a spus:

Arata minunat si nu pare greu de facut ,si ingredientele sunt la indemana,ma atrage f. mult .
Multumesc Eataly de reteta :)


Cu placere Geanina.

#13 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2011 - 08:23 PM

Vezi postareaEataly, la 27 February 2011 - 08:19 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 27 February 2011 - 09:51 AM, a spus:

Tare sexi Angelica,cum isi reveleaza ea fustele.
Problema mea e ca lista cu "must do before you die ",se ingroasa tot mai tare.Imagine postata


Lia, ia sa-i dai cuptorului tau ce-i trebuie si sa-l pui la treaba.Ca prea se lungeste treaba.Daca nu ma duc la "ma enervez" si scriu si acolo.

Vezi postareaGeany, la 27 February 2011 - 10:24 AM, a spus:

Arata minunat si nu pare greu de facut ,si ingredientele sunt la indemana,ma atrage f. mult .
Multumesc Eataly de reteta :)


Cu placere Geanina.

Chiar azi am venit de la mama ,si i-am povestit despre reteta ta si a ramas f. ''intrigata'' mi-a zis ca trebuie sa o comitem... :)

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2019 - 06:39 PM

Trebuie absolut sa-mi gasesc timp si sa o refac.
pentru ca una dintre cele 2 surori a plecat, chiar cea mai energica dintre ele (in aparenta) :)
sint mindra si fericita ca le-am cunoscut si ca mi-au facut o dedicatie pe una dintre cartile pe care le-au scris, dupa cursul pe care l-am facut cu ele acu multi multi ani
Imagine postata
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-07171400-1553618076.jpg
multora dintre voi sint necunoscute dar noi, cei care am inceput sa imbinam pasiunea pentru gatit cu internetul de aproape 20 de ani aici in Italia cred ca pot spune ca le consideram 2 stilpi ai panificatiei italiane
desi n-au scris tratate de panificatie, dar au strabatut Italia (si nu numai) in lung si in lat ca sa invete lumea sa faca piine, si sa ofere maiaua lor, asa cum invatasera in brutaria parintilor in care incepusera sa lucreze de mici copile
pe vremea aceea faceam saptaminal kg de "streghe"

#15 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,743
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 March 2019 - 08:47 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 March 2019 - 06:39 PM, a spus:

Trebuie absolut sa-mi gasesc timp si sa o refac.
pentru ca una dintre cele 2 surori a plecat, chiar cea mai energica dintre ele (in aparenta) =))
sint mindra si fericita ca le-am cunoscut si ca mi-au facut o dedicatie pe una dintre cartile pe care le-au scris, dupa cursul pe care l-am facut cu ele acu multi multi ani
Imagine postata
Atasament image_20845.jpg
multora dintre voi sint necunoscute dar noi, cei care am inceput sa imbinam pasiunea pentru gatit cu internetul de aproape 20 de ani aici in Italia cred ca pot spune ca le consideram 2 stilpi ai panificatiei italiane
desi n-au scris tratate de panificatie, dar au strabatut Italia (si nu numai) in lung si in lat ca sa invete lumea sa faca piine, si sa ofere maiaua lor, asa cum invatasera in brutaria parintilor in care incepusera sa lucreze de mici copile
pe vremea aceea faceam saptaminal kg de "streghe"


Dumnezeu sa o ierte! S-a dus sa faca bunatati in rai!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi