Angelica
#1
Postat 25 February 2011 - 12:58 PM
Cred ca pe Angelica ati cunoscut-o prezentata de Adriana in alt context.In caz ca ati uitat-o, vi-o prezint iar, asa cum am cunoscut-o eu: din cartea surorilor Simili "Pane e roba dolce" pagina 92.
Eu am folosit faina de manitoba, puteti folosi orice fel de faina cu conditia sa lasati aluatul mai mult la crescut.
Pentru maia:
135 gr faina de manitoba
13 gr de drojdie proaspata
75 ml apa
Amestecam ingredientele si lasam 30 de minute.
Pentru aluat:
400 gr faina
75 gr zahar
120 ml lapte cald
3 galbenusuri
120 gr unt
sare
3 linguri unt topit pentru uns
Un pumn de stafide, hidratate in apa calda cu rom, pentru noi.
Picaturi de ciocolata si picaturi de capsuni, pentru Manu.
Reteta originala prevede stafide si coji de citrice confiate, dar puteti folosi tot ce doriti.
Pentru "glazura":
un albus
150 gr zahar pudra
Amestecam faina cu laptele, galbenusurile si zaharul.
Adaugam si untul si framantam bine.Voi sau robotul.
Adaugam si maiaua si continuam sa framantam.
Lasam aluatul obtinut la crescut o ora.Dupa ce si-a dublat volumul intindem o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, de 2-3 mm grosime.
Ungem bine cu unt topit si presaram stafidele si/sau ciocolata.
Formam un sul cu latura lunga a dreptunghiului.
Cu un cutit bine ascutit si infainat taiem sulul obtinut in jumatate.
Impletim cele doua parti obtinute, avand grija sa mentinem partea taiata deasupra.
Formam o coroana si o lasam la crescut inca 30 de minute.
Coacem in cuptorul cald la 200 grade pentru 20-30 de minute.
Intre timp pregatim glazura din albus de ou si zaharul pudra.Ungem Angelica noastra cu glazura obtinuta, imediat dupa ce am scos-o din cuptor.
#3
Postat 25 February 2011 - 04:48 PM
#4
Postat 25 February 2011 - 10:06 PM
Adriana, la 25 February 2011 - 01:36 PM, a spus:
Pai eu ce vreau!
La-Chef-A, la 25 February 2011 - 04:48 PM, a spus:
E buna rau si mi-a umplut casa de miros de cozonaci.Au batut vecinii la usa, dar m-am facut ca ninge.Mi-am propus sa-i ucid incet, dar sistematic.Asa cum faci tu cu mine.
#5
Postat 26 February 2011 - 11:09 AM
Si pozele imi plac mult de tot!
#6
Postat 26 February 2011 - 01:50 PM
Profit sa va spun ca o puteti face si in varianta sarata, inlocuind stafidele cu cubulete de sunca, masline sau ce altceva va trece prin cap.Se apropie Pastele si o vad bine pe masa cu oua colorate-n mijloc.
#7
Postat 26 February 2011 - 07:48 PM
#9
Postat 26 February 2011 - 11:52 PM
#10
Postat 27 February 2011 - 09:51 AM
Problema mea e ca lista cu "must do before you die ",se ingroasa tot mai tare.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#11
Postat 27 February 2011 - 10:24 AM
Multumesc Eataly de reteta
#12
Postat 27 February 2011 - 08:19 PM
Piscotel, la 27 February 2011 - 09:51 AM, a spus:
Problema mea e ca lista cu "must do before you die ",se ingroasa tot mai tare.
Lia, ia sa-i dai cuptorului tau ce-i trebuie si sa-l pui la treaba.Ca prea se lungeste treaba.Daca nu ma duc la "ma enervez" si scriu si acolo.
Geany, la 27 February 2011 - 10:24 AM, a spus:
Multumesc Eataly de reteta
Cu placere Geanina.
#13
Postat 27 February 2011 - 08:23 PM
Eataly, la 27 February 2011 - 08:19 PM, a spus:
Piscotel, la 27 February 2011 - 09:51 AM, a spus:
Problema mea e ca lista cu "must do before you die ",se ingroasa tot mai tare.
Lia, ia sa-i dai cuptorului tau ce-i trebuie si sa-l pui la treaba.Ca prea se lungeste treaba.Daca nu ma duc la "ma enervez" si scriu si acolo.
Geany, la 27 February 2011 - 10:24 AM, a spus:
Multumesc Eataly de reteta
Cu placere Geanina.
Chiar azi am venit de la mama ,si i-am povestit despre reteta ta si a ramas f. ''intrigata'' mi-a zis ca trebuie sa o comitem...
#14
Postat 26 March 2019 - 06:39 PM
pentru ca una dintre cele 2 surori a plecat, chiar cea mai energica dintre ele (in aparenta)
sint mindra si fericita ca le-am cunoscut si ca mi-au facut o dedicatie pe una dintre cartile pe care le-au scris, dupa cursul pe care l-am facut cu ele acu multi multi ani
multora dintre voi sint necunoscute dar noi, cei care am inceput sa imbinam pasiunea pentru gatit cu internetul de aproape 20 de ani aici in Italia cred ca pot spune ca le consideram 2 stilpi ai panificatiei italiane
desi n-au scris tratate de panificatie, dar au strabatut Italia (si nu numai) in lung si in lat ca sa invete lumea sa faca piine, si sa ofere maiaua lor, asa cum invatasera in brutaria parintilor in care incepusera sa lucreze de mici copile
pe vremea aceea faceam saptaminal kg de "streghe"
#15
Postat 26 March 2019 - 08:47 PM
Adriana, la 26 March 2019 - 06:39 PM, a spus:
pentru ca una dintre cele 2 surori a plecat, chiar cea mai energica dintre ele (in aparenta)
sint mindra si fericita ca le-am cunoscut si ca mi-au facut o dedicatie pe una dintre cartile pe care le-au scris, dupa cursul pe care l-am facut cu ele acu multi multi ani
image_20845.jpg
multora dintre voi sint necunoscute dar noi, cei care am inceput sa imbinam pasiunea pentru gatit cu internetul de aproape 20 de ani aici in Italia cred ca pot spune ca le consideram 2 stilpi ai panificatiei italiane
desi n-au scris tratate de panificatie, dar au strabatut Italia (si nu numai) in lung si in lat ca sa invete lumea sa faca piine, si sa ofere maiaua lor, asa cum invatasera in brutaria parintilor in care incepusera sa lucreze de mici copile
pe vremea aceea faceam saptaminal kg de "streghe"
Dumnezeu sa o ierte! S-a dus sa faca bunatati in rai!