
Cred ca pe Angelica ati cunoscut-o prezentata de Adriana in alt context.In caz ca ati uitat-o, vi-o prezint iar, asa cum am cunoscut-o eu: din cartea surorilor Simili "Pane e roba dolce" pagina 92.
Eu am folosit faina de manitoba, puteti folosi orice fel de faina cu conditia sa lasati aluatul mai mult la crescut.

Pentru maia:
135 gr faina de manitoba
13 gr de drojdie proaspata
75 ml apa
Amestecam ingredientele si lasam 30 de minute.

Pentru aluat:
400 gr faina
75 gr zahar
120 ml lapte cald
3 galbenusuri
120 gr unt
sare
3 linguri unt topit pentru uns
Un pumn de stafide, hidratate in apa calda cu rom, pentru noi.
Picaturi de ciocolata si picaturi de capsuni, pentru Manu.
Reteta originala prevede stafide si coji de citrice confiate, dar puteti folosi tot ce doriti.
Pentru "glazura":
un albus
150 gr zahar pudra
Amestecam faina cu laptele, galbenusurile si zaharul.

Adaugam si untul si framantam bine.Voi sau robotul.

Adaugam si maiaua si continuam sa framantam.

Lasam aluatul obtinut la crescut o ora.Dupa ce si-a dublat volumul intindem o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, de 2-3 mm grosime.

Ungem bine cu unt topit si presaram stafidele si/sau ciocolata.

Formam un sul cu latura lunga a dreptunghiului.

Cu un cutit bine ascutit si infainat taiem sulul obtinut in jumatate.

Impletim cele doua parti obtinute, avand grija sa mentinem partea taiata deasupra.

Formam o coroana si o lasam la crescut inca 30 de minute.

Coacem in cuptorul cald la 200 grade pentru 20-30 de minute.
Intre timp pregatim glazura din albus de ou si zaharul pudra.Ungem Angelica noastra cu glazura obtinuta, imediat dupa ce am scos-o din cuptor.
