Forum Culinar: Placinta cu aluat fraged si branza...Geany - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Placinta cu aluat fraged si branza...Geany F. frageda si versatila ...

#1 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 February 2011 - 05:47 PM

Va mai amintiti caietul meu vechi (cu retete de aur'')?! Acolo am reteta de aluat fraged cu care se pot face fursecuri fragede,tarte ,placinta cu mere,marmelada sau branza,crostate etc...


Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987336348681.jpg


Nu era sa respect eu o reteta,iata cum am facut de data asta. :floare:

3 oua,faina,zahar,1 pachet de unt (sau margarina),2 linguri de smantana (asi fi vrut 4 dar cineva si-a bagat boticul asa ca am mai pus si 4 linguri de lapte),un pumn de stafide,coaja de portocala (asi fi preferat lamaie),esenta de rom ,de vanilie ,2 plicuri de zahar vanilat,branza de vaci .

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987336478837.jpg

Untul (sau margarina ) sa fie moale (la temp. camerei),eu l-am taiat cuburele sa grabesc procesul (ca eu n-am rabdare asta e) :-* ,pus 2 galbenuse,5 linguri de zahar + plicul de zahar vanilat,esenta de rom,de vanilie, un praf de sare,2 linguri de smantana groasa si 4 linguri de lapte.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987336564043.jpg

Adaugat faina ,in care am pus si 1/2 lingurita de praf de copt (nestins).

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987336690198.jpg

Framantat un aluat gros pana s-a desprins de pe maini (judecand dupa cantitatea de faina ramasa in punga aproximez ca mi-au intrat cam 400 de gr. de faina ,dar e f. aproximativ).

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987336799265.jpg


Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987336883972.jpg


Am pus pe aluat folie de plastic si dat la rece cam 1/2 ora.Intre timp am preparat umplutura cu: 700 gr. branza dulce de vaci,6 linguri de zahar,cele 2 albuse ramase de la aluat + 1 ou intreg,coaja rasa de portocala,un pumn de stafide (neinmuiate,ele oricum se umfla prin coacere si-mi mai si absorb din lichid,zer ,in exces daca e cazul),plicul de zahar vanilat si esenta(daca asi fi avut o branza mai moale asi fi pus si 1-2 linguri de gris dar nu a fost cazul).

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987336959602.jpg

Am amestecat tot.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987337052643.jpg

Impartit aluatul in 2 cu cutitul (nici un aluat nu se rupe).

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987337158052.jpg

Ajutandu-ma cu putina faina si sucitorul,am intins o foaie cam cat tava de copt(25/33 are tava mea)

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987337244485.jpg

Si ajutandu-ma de sucitor pus in tava unsa cu unt(sau margarina),si intepata cu furculita.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987337374707.jpg

Dispus deasupra umplutura de branza.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-1298733748499.jpg

Si pus deasupra cea de-a doua foaie,si intepata cu furculita,se da la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumeneste frumos si se desprinde de pe margini.

Revin ca am mai incercat sa postez si nu am reusit,or fi prea multe poze. :D

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987337594899.jpg


#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 February 2011 - 05:52 PM

Asa arata coapta,se desprinde de pe marginile tavii si are o culoare frumoasa.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987353654659.jpg

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-1298735374982.jpg

Si sectiune,se taie rece.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987353836202.jpg

Cu acelasi aluat se face cu mere.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987353959619.jpg

Si sectiune.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12987354039159.jpg

Am si poza cu crostata,dar trebuie sa o caut e facut cu acelasi aluat.

#3 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 26 February 2011 - 11:19 PM

Deja mi'ai facut pofta!Foarte ,foarte...delicioasa!

#4 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2011 - 08:03 AM

woaaaw Geany :floare: ! arata foaaarte apetisant! stiu ca are si mama un aluat fraged si placinta ei cu mere sdin aluatul cel fraged preferatul meu :floare: ! o sa verfic daca e la fel. Moaaama dar tu ai pus si la placinta asta oua de taranule!? Te-ai specializat in prezentari de pus la pas cu pas, brava :floare: , super! Brava, esti grozava! As fi vrut sa fii mami sau sora mea.
Abia astept si coca de pizza la pas cu pas :floare: !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2011 - 08:58 AM

 mariette, la 26 February 2011 - 11:19 PM, a spus:

Deja mi'ai facut pofta!Foarte ,foarte...delicioasa!

Vai ce bine-mi pare ca ti-a placut. :floare:

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2011 - 09:03 AM

 Daniella, la 27 February 2011 - 08:03 AM, a spus:

woaaaw Geany :floare: ! arata foaaarte apetisant! stiu ca are si mama un aluat fraged si placinta ei cu mere sdin aluatul cel fraged preferatul meu :floare: ! o sa verfic daca e la fel. Moaaama dar tu ai pus si la placinta asta oua de taranule!? Te-ai specializat in prezentari de pus la pas cu pas, brava :floare: , super! Brava, esti grozava! As fi vrut sa fii mami sau sora mea.
Abia astept si coca de pizza la pas cu pas :floare: !

Multumesc Dani' ma bucur ca ti-a placut ,dar ce vrei sa spui ca m-am specializat la prezentari la pas cu pas (calitatea pozelor e mai buna?! ca sunt facute cu camera noua...sau explicatiile ,sau ce?!)
Mi-ar place sa fiu sora ta,ti-asi gati ce-ti place tie,dar cu barba-tu nush daca m-asi intelege...Hi hi hi! :pupic:

O sa pun si coca la pizza pas cu pas cand mai fac (ceea ce va fi cat de curand ,sigur) =))

#7 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2011 - 10:14 AM

pai si la reteta de paste facute in casa si la aceasta ... is asa de frumos explicati pasii ... ca esti experta! Adica pui pasii asa in detaliu de intelege si o toanta :floare: Io nu apuc sa fac poze pas cu pas la mancare ... ma pasionez cu procedura si uit :floare:

nu cred ca se descurca nimeni cu barbata-miu :floare: trebe ignorat ce indruga ... Ca la absolut orice comenteaza :floare: ca nu asa ... invers ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2011 - 10:20 AM

 Daniella, la 27 February 2011 - 10:14 AM, a spus:

pai si la reteta de paste facute in casa si la aceasta ... is asa de frumos explicati pasii ... ca esti experta! Adica pui pasii asa in detaliu de intelege si o toanta =)) Io nu apuc sa fac poze pas cu pas la mancare ... ma pasionez cu procedura si uit :violent1:

nu cred ca se descurca nimeni cu barbata-miu :violent6: trebe ignorat ce indruga ... Ca la absolut orice comenteaza :violent5: ca nu asa ... invers ...

Aha pe mine nu pozele ma distrag de la procedura ci ca trebuie sa explic,ce cantitati, aici ma incurc eu ca nu masor,dar cand vreau sa postez ceva trebuie . :toothy9;

#9 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2011 - 11:30 AM

Iti dau dreptate, pentru ca in afara de cocaturi la care nu prea ma pricep a o puneam pe mama sa bage mana in aluaturi si sa intinda foile, in rest nici eu nu masor, pun si cantitati si ingrediente dupa ce am si cum mi se pare ... . De marea majoritate a datilor imi iese ceva super :violent6: , dar din cauza de facut la fantezie totul a doua oara nu mai pot presta la fel ... si face barbatu scandal ca nu mai e ca atunci :violent5: De nenumarate ori mi.a cerut publicul sa mai fac nu stiu ce preparat ... si nu am mai stiut ... ca nici nu le scriu ...
de ex. azi ma uit pe net la 15 retete care imi plac si diseara prestez eu ceva cu ce am si potrivit cu gusturile mele ... . Iese ceva megafantastic, dar o data si gata ... Pe vremuri mama se apuca si mi le nota ... si asa mai are ea o gramada de retete de pe la mine ... nici nu mai stiu cand le.am facut ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2011 - 11:41 AM

 Daniella, la 27 February 2011 - 11:30 AM, a spus:

Iti dau dreptate, pentru ca in afara de cocaturi la care nu prea ma pricep a o puneam pe mama sa bage mana in aluaturi si sa intinda foile, in rest nici eu nu masor, pun si cantitati si ingrediente dupa ce am si cum mi se pare ... . De marea majoritate a datilor imi iese ceva super :violent6: , dar din cauza de facut la fantezie totul a doua oara nu mai pot presta la fel ... si face barbatu scandal ca nu mai e ca atunci :violent5: De nenumarate ori mi.a cerut publicul sa mai fac nu stiu ce preparat ... si nu am mai stiut ... ca nici nu le scriu ...
de ex. azi ma uit pe net la 15 retete care imi plac si diseara prestez eu ceva cu ce am si potrivit cu gusturile mele ... . Iese ceva megafantastic, dar o data si gata ... Pe vremuri mama se apuca si mi le nota ... si asa mai are ea o gramada de retete de pe la mine ... nici nu mai stiu cand le.am facut ...

Trebuie sa-ti formezi ochiul si mana si asta cere exercitiu,pe masura ce prestezi,iti intra in reflex ,la multe retete poti modifica ,poate sa-ti iasa bine sau nu ,important e sa ai curaj sa incerci .
Nu se prea poate juca la produse ca de cofetarie ,acolo nici nu ma bag eu dealtfel,ca-mi cunosc limitele,dar la placinte,pizza ,paste,poti sa te joci cu cantitatile linistita.
De exemplu asta,unuia ii place cu mai multa branza,altuia nu,unuia cu mere etc,unul o prefera mai dulce,altul mai putin dulce sau chiar sarata,nu-i nici o problema.

#11 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2011 - 11:52 AM

dada ...cu cantitatile la umplutura te poti juca ... asta e clar
dar cu aluatul mai greu ... :violent6:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2011 - 12:00 PM

 Daniella, la 27 February 2011 - 11:52 AM, a spus:

dada ...cu cantitatile la umplutura te poti juca ... asta e clar
dar cu aluatul mai greu ... :violent6:

Si cu aluatul,de exemplu asta important e un pachet de unt sau margarina 2 galbenuse ,4-5 linguri de zahar ,si faina (3-400 de gr. aproximativ)putin praf de copt (un vf. de cutit suna aiurea,eu zic 1/2 lingurita na')...

Daca asi fi avut puneam 4 linguri de smantana ,daca nu 4 linguri de lapte,ma rog...Daca vreau o tava mai mare inmultesc,pun 4 galbenuse ...Dar cum am zis eu sunt viteaza' incerc ,fac din ochi si de cele mai multe ori (ca sa nu ma laud de fiecare data imi iese),ca uneori mai bine alte ori mai putin bine asta e partea 2 dar tine de multi factori (greseli cu timpi de coacere,tipul de faina folosit,uitat sa pun ceva din graba etc.)

#13 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 February 2011 - 05:24 PM

foarte apetisanta placinta asta geany. Mi-ai facut o pofta...poate o fac si eu pentru maine. merg la o prietena si nu vreau sa ma duc cu mana goala.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#14 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2011 - 06:12 PM

 aura, la 27 February 2011 - 05:24 PM, a spus:

foarte apetisanta placinta asta geany. Mi-ai facut o pofta...poate o fac si eu pentru maine. merg la o prietena si nu vreau sa ma duc cu mana goala.

Cand ai sa o faci sa nu ma uiti..sa vii la raport... :D :D

#15 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 06 November 2011 - 09:07 PM

Vin la raport eu,desi fara poze,ca nu-s in pasa cea mai cea de 'La vie en rose'. :)
Mai la obiect,n-am respectat-o doar prin faptul ca am pus ouale cu tot cu albus,ca n-aveam ce sa fac cu ele dupa si ca am facut-o cu dovleac.Un aluat super fin si placut de lucrat cu el.
Aaaaaa,si....am uitat sa pun zahar in aluat :lol: ,dar nu m-am pierdut,m-am scos la doza de zahar pudra la final.
Buna,tocmai cum am vrut-o,cu dovleac si un pic de blat.Trebuie s-o incerc si cu branza,asa ca,multumesc de reteta :lol:

#16 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 November 2011 - 08:41 AM

Eu ma bucur f. mult ca ti-a placut,poti face si cu branza si cu mere,cu gem sau fursecuri ,ce vrei tu :hello:

#17 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 January 2015 - 06:40 PM

Tiii, iaca o reteta numai buna de facut zilele astea....probabil cu mere, ca branza de veci nu am.

#18 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 August 2016 - 11:48 AM

Geanino :occasion15: , sper sa iasa.
Mere, mere, mere....cine le mai maninca?
Am citit reteta (din caiet.... printre randurile tale, deasupra randurilor si dedesuptul acelora...) :toothy6:
Am mai pus si gramajul unde si-a bagat boticul al mic.. :hug:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#19 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 August 2016 - 07:04 PM

:toothy6: da e cam increngatura pe acolo :hug: reteta de baza e cea din caiet,la un pachet de unt 2 galbenuse ,dar cum pt. foaia de placinta e reteta preferata a mamii,ea pune si smantana si 1/2 lingurita de praf de copt il amesteca in faina,cum am zis acolo,...la ingredientele la gramada sunt 3 oua ca albusele ramase de la aluat + 1 ou intreg au mers in compozitia de branza cu stafidele...in fine sper sa fii multumit de rezultat! :occasion15:

P.S: Profit de faptul ca s-a urcat topicul si pun si ultima placinta,pe jumatate din foaie am dispus branza cu stafide pe jumatate mere(eu merele le calesc intai cu zahar)asa ca :

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-405-14705109003779.jpg

Atata ca e cam blonda,ca a trebuit sa plec in graba asa ca am inchis cuptorul si am sters-o,trebuia sa fie mai aurie deasupra...

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-405-14705109069636.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-405-14705109134813.jpg

#20 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 August 2016 - 11:51 AM

Si mama o facea cam asa... dar nu e reteta mea. Mai caut.
De bun a fost bun. Pina si Kinderii au mancat.

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-27-14706498625489.jpg

Peter :occasion15:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi