Forum Culinar: Jeleu-glazura de cacao pentru glasat - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Jeleu-glazura de cacao pentru glasat lucioasa

#1 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 27 February 2011 - 12:49 PM

Vreau sa va prezint grazura-jeleu stralucitoare ca oglinda pe care o folosesc de ceva timp si care e foarte usor de facut. Reteta am invatat-o de la un maestru cofetar cu care am facut un curs despre prelucrarea ciocolatei, dar despre asta voi vorbi in alt topic.

Aceasta glazura ramane "moale" si lipicioasa si mie imi place asa, dar daca doriti sa fie mai teapana si sa se intareasca ca un jeleu mai puneti gelatina in plus, fata de cantitatea indicata in reteta. Din cantitatile date mai jos iese destula glazura cat sa poata fi glazurate 3 torturi/prajituri. Pentru mai putina glazura reduceti cantitatile. Excesul care va ramane il puteti tine la frigider cca 1 saptamana iar cand vreti sa-l reutilizati incalziti-l la bain-marin

Ingrediente:


150 ml apa
375 gr zahar
300 gr frisca lichida (smantana dulce)
150 gr glucoza (in Ro o gasiti in borcane pe care scrie "Energizant/inlocuitor miere") sau puteti folosi miere
120 gr cacao (va recomand sa folositi din cea neagra cu peste 20% grasime, iese mai neagra glazura Imagine postata )
20 gr gelatina - pentru o glazura lipicioasa, pentru o glazura ferma 25-30 gr

Cacaua se cerne, gelatina se pune la inmuiat cu putina apa rece. Apa, frisca, glucoza si zaharul se pun intr-o cratita pe foc. Nu e necesar sa se aduca la fierbere, e de ajuns sa se incalzeasca pe la 50 grade, cat sa se dizolve toate ingredientele. Se adauga cacaua si se fierbe la foc mic 3 min, amestecand cu un tel pentru a se sparge bulgarii de cacao.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-44-12988028319472.jpg

Se ia de pe foc si se strecoara pentru a indeparta cocoloasele.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-44-12988028439135.jpg

Se lasa putin sa se racoreasca si intre timp se topeste gelatina, care apoi se incorporeaza in glazura.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-44-12988028495028.jpg

Glazura calda:
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-44-1298802855755.jpg

Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a se folosi pentru glasat. Trebuie sa fie mult mai groasa decat atunci cat era calda.
Glazura rece:
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-44-12988028691087.jpg

Torturile le glasez intotdeauna pe un gratar, pentru a putea aduna excesul.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-44-12988028778024.jpg


Cateva torturi pe care le-am glasat astfel:
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-44-1298802885497.jpg


Imagine atasata: monthly_02_2011/post-44-12988028953079.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#2 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 27 February 2011 - 03:04 PM

Este absolut superba glazura! felicitari si multumim pentru reteta! :D

#3 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 27 February 2011 - 06:05 PM

Kiken ai facut glazura oglinda a Adrianei? Seamana la aspect mult, as fi curiasa de gust....
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 February 2011 - 06:59 PM

Si eu zic la fel...ca in afara de miere ( care fiarta 3 min. tot zahar e :D ) sunt aceleasi ingrediente si acelasi procedeu.
In orice caz,Kiken,ai facut niste torturi superbe ! Felicitari ! :D


edit sa pun link sa nu zici ca-s carcotasa :D . cantitatile sunt diferite dar in rest...

http://artaculinara....asa-ca-oglinda/

#5 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 27 February 2011 - 08:11 PM

Vezi postareapunticu, la 27 February 2011 - 03:04 PM, a spus:

Este absolut superba glazura! felicitari si multumim pentru reteta! :)



Vezi postareagloxinia, la 27 February 2011 - 06:05 PM, a spus:

Kiken ai facut glazura oglinda a Adrianei? Seamana la aspect mult, as fi curiasa de gust....



Vezi postareamona, la 27 February 2011 - 06:59 PM, a spus:

Si eu zic la fel...ca in afara de miere ( care fiarta 3 min. tot zahar e :) ) sunt aceleasi ingrediente si acelasi procedeu.
In orice caz,Kiken,ai facut niste torturi superbe ! Felicitari ! :)


edit sa pun link sa nu zici ca-s carcotasa :) . cantitatile sunt diferite dar in rest...

http://artaculinara....asa-ca-oglinda/




Multumesc. Am facut si glazura Adrianei mai demult, acum vreo 2 ani, dar nu-mi mai amintesc exact gustul ca sa le compar...dar nu cred sa fie foarte diferite ca gust. Ingredientele sunt aceleasi, dar difera atat cantitatile cat si timpul de preparare si tehnica. Glazura asta nu trebuie fiarta mai mult de 3 min si nu trebuie avut grija la temperaturi, e fast-forward Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#6 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 27 February 2011 - 08:19 PM

Musai tre incercata :) Daca nu iese viu la Mures :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#7 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 27 February 2011 - 10:36 PM

Vezi postareagloxinia, la 27 February 2011 - 08:19 PM, a spus:

Musai tre incercata :) Daca nu iese viu la Mures :)


Te astept cu placereImagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi