cum erau si copii si adulti etc , am facut un mix de retete de couscous, si l-am facut à ma façon. Am pus carne : miel, pui , vita si ceva oase de vitel ( ca pentru osso bucco)
cu ceva ulei de masline la prajit intr-un vas profund. dupa ce le-am invartit un pic sa se sigileze carnea, am sarat piperat, pus raz-el-hanout ( amestec de mirodenii) , si safran.am dat vasul la cuptor, lasat cca 45 de minute, invartita carnea din cand in cand. Intre timp am taiat 3 cepe si niscai catei de usturoi si am pus in tigaie sa se prajeasca putin cu ulei de masline. apoi am adaugat 2-3 linguri generoase de pasta "ajvar" ( un amestec de legume(gasesc la sarbi, si mai nou si la supermarket; daca nu aveti e ok cu concentrat de rosii/bulion)2-3 rosii dezpielitate si taiate, plus o cutie de rosii in bulion (pelati)si completat cu apa/ supa ( eu am facut din spinarea de la pui o supa in care am fiert apoi legumele, si o parte am folosit la couscous/semoule). am pus niscai patrunjel si coriandru, si apoi am adaugat stafide. dupa un timp am turnat peste vasul cu carne, si am lasat la cuptor, sa se imprieteneasca bine. am adaugat naut ( din cutie, spalat si"dezpielitat ) si o varza chinezeasca taiata fashii mai mari.
Intre timp dintr-un amestec de carne tocata de vaca si miel, ceapa tocata, 2 oua, sare , piper si raz-el-hanout , am facut niste chiftele si le-am prajit. apoi am pus si niscai cotlete de miel in tigaie la prajit. Legumele:praz, morcov, tije de telina, radacina de patrunjel, dovleac, dovlecei, conopida , cartofi , le-am pus la fiert in supa facuta din spinarea puiului si apa .; le-am scos apoi pe un platou. couscous-ul/semoule l-am oparit cu supa de pui in care am pus o bucatica de unt, am lasat vasul acoperit, apoi am dat cu furculita prin couscous, ca sa se detaseze. am pus pe masa platoul cu legume, couscous-ul, vasul cu carnuri si sos, plus tigaia cu cotletele de miel si chiftele. separat am pus un polonic de sos amestecat cu harissa( pasta de ardei iute) pentru doritorii de picant.
fiecare isi pune in farfurie, semoule de couscous, carne, legume si sos di vas plus sos iute....a fost foarte apreciat de meseni. pozele sunt de ansamblu, caci apoi nu am mai avut timp sa pozez in farfurie . ca sa fie un adevarat couscous "regal" mai lipseau merguez /carnati pivanti de oaie si/sau vaca.
http://www.google.ch...iw=1920&bih=965