Forum Culinar: Couscous my way - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Couscous my way

#1 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 February 2011 - 04:47 PM

Azi aveam musafiri, care veneau de departe. cum nu stiam exact nici ora nici nimic, si cum faceau doar o pauza , caci mergeau mai departe la munte,
cum erau si copii si adulti etc , am facut un mix de retete de couscous, si l-am facut à ma façon. Am pus carne : miel, pui , vita si ceva oase de vitel ( ca pentru osso bucco)
cu ceva ulei de masline la prajit intr-un vas profund. dupa ce le-am invartit un pic sa se sigileze carnea, am sarat piperat, pus raz-el-hanout ( amestec de mirodenii) , si safran.am dat vasul la cuptor, lasat cca 45 de minute, invartita carnea din cand in cand. Intre timp am taiat 3 cepe si niscai catei de usturoi si am pus in tigaie sa se prajeasca putin cu ulei de masline. apoi am adaugat 2-3 linguri generoase de pasta "ajvar" ( un amestec de legume(gasesc la sarbi, si mai nou si la supermarket; daca nu aveti e ok cu concentrat de rosii/bulion)2-3 rosii dezpielitate si taiate, plus o cutie de rosii in bulion (pelati)si completat cu apa/ supa ( eu am facut din spinarea de la pui o supa in care am fiert apoi legumele, si o parte am folosit la couscous/semoule). am pus niscai patrunjel si coriandru, si apoi am adaugat stafide. dupa un timp am turnat peste vasul cu carne, si am lasat la cuptor, sa se imprieteneasca bine. am adaugat naut ( din cutie, spalat si"dezpielitat :D ) si o varza chinezeasca taiata fashii mai mari.
Intre timp dintr-un amestec de carne tocata de vaca si miel, ceapa tocata, 2 oua, sare , piper si raz-el-hanout , am facut niste chiftele si le-am prajit. apoi am pus si niscai cotlete de miel in tigaie la prajit. Legumele:praz, morcov, tije de telina, radacina de patrunjel, dovleac, dovlecei, conopida , cartofi , le-am pus la fiert in supa facuta din spinarea puiului si apa :D.; le-am scos apoi pe un platou. couscous-ul/semoule l-am oparit cu supa de pui in care am pus o bucatica de unt, am lasat vasul acoperit, apoi am dat cu furculita prin couscous, ca sa se detaseze. am pus pe masa platoul cu legume, couscous-ul, vasul cu carnuri si sos, plus tigaia cu cotletele de miel si chiftele. separat am pus un polonic de sos amestecat cu harissa( pasta de ardei iute) pentru doritorii de picant.
fiecare isi pune in farfurie, semoule de couscous, carne, legume si sos di vas plus sos iute....a fost foarte apreciat de meseni. pozele sunt de ansamblu, caci apoi nu am mai avut timp sa pozez in farfurie :D. ca sa fie un adevarat couscous "regal" mai lipseau merguez /carnati pivanti de oaie si/sau vaca.

http://www.google.ch...iw=1920&bih=965

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-16-12988178949776.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-16-12988179193581.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-16-12988179548698.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-16-12988179727166.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-16-12988179915723.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-16-12988180068547.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-16-12988180341507.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-16-12988180517391.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-16-1298818070447.jpg


#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 February 2011 - 04:49 PM

................

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-16-12988181192893.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-16-12988181376537.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-16-12988181553761.jpg


#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 February 2011 - 05:13 PM

Mesenii tai au avut parte de un popas copios si delicios!De asa popasuri bogate am vrea toti sa avem parte! :D
Îmi place de tine,îmi place felul tau si ce se observa de pe luna,(chiar daca cineva nu te cunoaste decît virtual)ca esti o gazda extrem de generoasa!Chapeau!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 February 2011 - 05:21 PM

Onorata Maya. deci te astept oricand vrei :D. ceva , ceva se incropeste chiar si la repezeala:)

#5 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 February 2011 - 05:43 PM

mie imi place amestecul ala de carne cu stafide, naut....trebuie neaparat sa-l incerc si eu.
felicitari stella!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 February 2011 - 05:43 PM

Dincolo zisäi ca alea in castron is muraturi, ptiuuuu, ca chiorîi!!

Deci io imi iau o ciosvarta de miel si fro trei pulpe cu cinci polonice sos si ma duc, va pup din mers!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2011 - 05:56 PM

Stellina, la ce tara il pun in index?

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 February 2011 - 05:58 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 February 2011 - 05:56 PM, a spus:

Stellina, la ce tara il pun in index?


Adriana cara , la Maghreb ( ca e un mix de maroc, algeria si tunisia ) :D

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2011 - 06:10 PM

Vezi postareastella, la 27 February 2011 - 05:58 PM, a spus:

Adriana cara , la Maghreb ( ca e un mix de maroc, algeria si tunisia ) :D

Ok :D

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2011 - 06:15 PM

Steliana nota 10... :D :D

#11 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2011 - 08:17 PM

Stelluta imi place totul de la un capat la altul! Felicitari :) ! dupa asa festin, musafirii cred k dau pe la tine si la intoarcere :) astept cuminte :) sa vad ce ospat le mai pregatesti :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi