Creveti cu usturoi si parmezan
#1
Postat 28 February 2011 - 04:28 PM
E un mod simplu si gustos de a pregati crevetii.
Eu as alege crevetii cei mai mari.Masura XXXL.
Crevetii se curata dupa indicatiile Adrianei de aici.Am lasat codita unde era posibil.
Am pus crevetii spalati si bine uscati, intr-un castron cu ulei de masline si usturoi tocat.Ulei de masline atat cat sa-i invaluie usor, nu trebuie sa plutesca.I-am lasat la frigider 1 ora.
Am amestecat un pahar de pesmet cu jumatate de pahar parmezan ras si patrunjel tocat.Am tavalit crevetii prin amestecul de pesmet si parmezan si i-am asezat pe o tava.
Am copt crevetii 10-15 minute la 190 de grade.Daca va plac mai crocanti, ii mai lasati cateva minute.
#2
Postat 28 February 2011 - 04:44 PM
#3
Postat 28 February 2011 - 04:51 PM
Combinatia love si pt la mine ! Mor de pofta ... Perfectiune ...
De ce ai ales creveti in crusta si nu decorticati?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#4
Postat 28 February 2011 - 06:39 PM
stella, la 28 February 2011 - 04:44 PM, a spus:
Daniella, la 28 February 2011 - 04:51 PM, a spus:
Combinatia love si pt la mine ! Mor de pofta
De ce ai ales creveti in crusta si nu decorticati?
Si eu,si eu
#5
Postat 28 February 2011 - 07:03 PM
Ma duc sa-i fac,ca sa nu mai balesc pe aici.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 28 February 2011 - 07:36 PM
#7
Postat 01 March 2011 - 03:47 AM
Sigur ii voi incerca.
#8
Postat 01 March 2011 - 03:01 PM
stella, la 28 February 2011 - 04:44 PM, a spus:
Si pentru mine big love, very big.
Daniella, la 28 February 2011 - 04:51 PM, a spus:
De ce ai ales creveti in crusta si nu decorticati?
In ce sens?
Crevetii mei erau fresh, i-am curatat de cap si firul intestinal si i-am decorticat, le-am last doar aripioarele alea la codita, sa fie mai chic.
petunie, la 28 February 2011 - 06:39 PM, a spus:
Si eu,si eu
Va astept cu impresii.
Piscotel, la 28 February 2011 - 07:03 PM, a spus:
Ma duc sa-i fac,ca sa nu mai balesc pe aici.
Asa maica, ca-i pacat.
Adriana, la 28 February 2011 - 07:36 PM, a spus:
Eu ii aveam pe astia in cuptor, cand am vazut reteta LaChefei cu nuci caramelizate.Iti dai seama, ce urmeaza la mine pe lista...
Ria, la 01 March 2011 - 03:47 AM, a spus:
Sigur ii voi incerca.
Acum nu mai sunt ai mei, sunt ai nostrii.
#9
Postat 01 March 2011 - 09:40 PM
#10
Postat 01 March 2011 - 10:26 PM
De ce ai ales creveti in crusta si nu decorticati?
[/quote]
In ce sens?
Crevetii mei erau fresh, i-am curatat de cap si firul intestinal si i-am decorticat, le-am last doar aripioarele alea la codita, sa fie mai chic.
[/quote]
Scuze, intrebarea era daca se pot face si cu creveti decorticati ?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11
Postat 02 March 2011 - 06:50 PM
#12
Postat 02 March 2011 - 06:52 PM
La-Chef-A, la 01 March 2011 - 09:40 PM, a spus:
Eu ii aveam pe astia in cuptor, cand tu ne prezentai pe cei cu nuci caramelizate.Pun pariu ca-ti plac si cu frisca?!
Eu o sa-i fac pe ai tai, cu siguranta.
#14
Postat 05 March 2011 - 09:06 PM
Eataly, la 02 March 2011 - 06:50 PM, a spus:
Asta ma intrebi?
daca eu cumpar de aia congelati, gata decorticati sunt buni la reteta? asta intreb, scuze de exprimarea confuzanta
Adriana, cu de aia ai facut tu reteta?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#15
Postat 05 March 2011 - 11:11 PM
Adriana, la 05 March 2011 - 08:51 PM, a spus:
Vai ca ti-as fura castronul, desi sunt plina.
Daniella, la 05 March 2011 - 09:06 PM, a spus:
daca eu cumpar de aia congelati, gata decorticati sunt buni la reteta? asta intreb, scuze de exprimarea confuzanta
Daniella, sigur ca da!
De doua zile ma chinuiam sa inteleg ce vrei sa ma intrebi!
#16
Postat 06 March 2011 - 12:29 AM
#17
Postat 06 March 2011 - 07:31 AM
#18
Postat 09 March 2011 - 04:05 AM
#19
Postat 09 March 2011 - 08:47 AM
#20
Postat 11 March 2011 - 09:29 AM