Forum Culinar: Cornulete cu sunca, muschiulet de porc afumat - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cornulete cu sunca, muschiulet de porc afumat

#1 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 01 March 2011 - 12:25 AM

Cornulete cu sunca

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-64-12989324374597.jpg

Ingrediente

200 gr faina
100 gr unt
2 galbenusuri
1 dl (100 ml) smantana

150 gr sunca
50 gr unt
boia, sare

Se framnta un aluat din faina, untul rece, galbenusurile, smantana si putina sare (daca iese mai moale aluatul il introduceti vre-o 30 min la frigider).
Se intinde o patura subtire si se taie felii triunghiulare.

Se toaca marunt sunca, apoi se framnata cu unt si boia. Umplutura astfel obtinuta se imparte in mod egal pe bucatile de aluat triunghiulare, care apoi se vor rula in forma de cornulete.

Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Cornuletele se ung cu ou si se pun in cuptorul fierbinte.

Aproximativ 30-40 min le lasati la copt, depinde evident de cum coace cuptorul fiecaruia.

Ne-au placut foarte mult...sunt putin crocante in exterior si moi in interior si asta pentru ca exista unt si smantana in compozitia alauatului . A doua zi au fost la fel de bune...pacat numai ca au ramas doar cateva :headbang:.
Din aceasta portie au iesit cam aprox. 30 cornulete.



Imagine atasata: monthly_02_2011/post-64-12989321383597.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-64-12989321678685.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-64-12989321954377.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-64-12989322147219.jpg


#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 March 2011 - 08:59 AM

Arata f. bine ,sunt minunate si pt. un aperitiv,imi plac f. mult . :headbang:

#3 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 01 March 2011 - 10:16 AM

Si ca aperitiv merg minunat. Si mai sunt super pentru ca se fac rapid.
De ti-as putea descrie gustul...e sublim :headbang:.

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 March 2011 - 10:18 AM

Vezi postareayoyo, la 01 March 2011 - 10:16 AM, a spus:

Si ca aperitiv merg minunat. Si mai sunt super pentru ca se fac rapid.
De ti-as putea descrie gustul...e sublim :headbang:.

Eu te cred pe cuvant...Nu-mi mai fa pofta!!! :wub: :lol:

#5 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 01 March 2011 - 12:04 PM

Pe astea le fac si eu mai ales daca zici ca-s rapide. :headbang:
Tu nu ai somn? sa nu-mi zici ca la ora aia le-ai terminat?

Edit: Cum is a doua zi?
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#6 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 01 March 2011 - 12:45 PM

A doua zi sunt la fel de bune...in prima zi sunt putin mai crocante pentru ca untul de la sunca iese afara si le crocantzeste jos iar interiorul e fffff moale se rupe...a doua zi ele sunt tot crocante dar parca aromele se imbina altfel.

Am cateva retete care numai nu le postasem si aseara mi-am facut curaj sa postez o parte si pana am scris, pana am aranjat, pana am dimensionat ...ups au trecut orele :headbang:.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi