Supa crema de morcov
Ingrediente
30 de grame de unt
1 ceapa mare, taiata grob
750 grame de morcovi, decojiti şi taiati grob
1 căţel de usturoi, fin feliat
1 litru / 4 cesti de supa de pui sau apa
4 tulpini,frunze de patrunjel legate
1/2 lingurita zahar
100 ml smântână
Topiti untul intr-o cratita la foc mediu, se adaugă ceapa şi caliti-o usor pana cand se inmoaie, aproximativ 5 minute.
Adauga morcovii si usturoiul, amestecand bine, si caliti pentru un alte 5 minute sau până când începe să se înmoaie.
Adăugaţi patrunjelul codiţe şi zahărul - se condimentează cu sare şi piper după gust şi apoi se pune la fierbere. Reduceti focul si lasati-o sa fiarba timp de 30 minute sau pana cand morcovii sunt foarte fragezi.
Scoateţi tulpinile de pătrunjel, înainte de a blendui supa pana la omogenizare.
Când sunteţi gata de a o servi, repuneti-o pe foc foc mediu pana ajunge la punctul de fierbere.
Inlaturati-o de pe foc si adaugati smântână.
Serviti imediat.
E o supa foarte aromata !
Pagina 1 din 1
Supa crema de morcov
Arata acest topic
Pagina 1 din 1