Forum Culinar: Terrina de peste - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Terrina de peste

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 March 2011 - 06:51 PM

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-12989980210146.jpg

Ingredientele sunt aceleasi ca la pestele in stil palermitan a lui Any.Eu vreau sa va incurajez sa-l faceti cu orice alt file de peste.Sper sa reusesc.

Initial am vrut sa fac tot turbanul lui Any, dar n-am fost atenta si nenea mi-a taiat pestele in bucati.Tot raul spre bine.L-am facut terrina.

6 fileuri de peste

Pesmet, stafide hidratate in apa calda, patrunjel, parmezan si seminte de pin.Usturoi daca vreti.Aici puteti sa jonglati cu ingredientele in functie de gusturile voastre.

Am pus pesmetul la tostat in tigaie, cand a obtinut culoarea dorita(maro de maro :lol:) am stins focul, l-am amestecat cu ulei de masline, stafide si seminte de pin.Nu uitati patrunjelul.

Am folosit tava de chec tapetata cu hartie de copt, am lasat hartia de copt mai lunga.Am asezat primele doua file-uri de peste, si am alternat straturi de umplutura.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-12989978197536.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-12989978419697.jpg

Am stropit cu un pic de ulei de masline si am sigilat.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-12989979280502.jpg

Am copt 15-17 minute la 190 de grade.

L-am lasat sa se raceasca un pic si am feliat "prajitura".

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-12989980009574.jpg

Ii multumesc din nou lui Any si sper sa nu se supere palermitanii ca le-am pocit reteta.

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2011 - 10:42 PM

Waw ce bunatate, tre sa cumpar seminte de pin ca le-am terminat cind am facut vinata cu feta :rolleyes:

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 March 2011 - 12:19 AM

A mea nu-i asa de frumoasa ca a ta. Am avut 2 fileturi groase de persico si mi-am dat seama atunci ca nu puteam face atitea straturi, am gresit ca n-am pus hirtie si cind sa o scot stratul de deasupra care era de umplutura s-a dezmembrat putin :P
da' e buna tare :(
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-130005475323.jpg

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 November 2011 - 01:11 PM

Lili, acum am vazut terrina ta, arata pur si simplu minunat :angryfire: !

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 November 2011 - 03:36 PM

Am comis-o iar:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-9-13224872846743.jpg

servit cu pesto de patrunjel:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-9-13224873707059.jpg

#6 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 28 November 2011 - 10:06 PM

Vezi postareaEataly, la 28 November 2011 - 03:36 PM, a spus:

Am comis-o iar:



Ioi ce frumoasa-i !
Zici ca-i tort cu nuca si sos de fistic .Imagine postata
Acuma fara gluma .Arata intr-un mare fel si daca n-ai fi asa departe acuma ti-as bate la usa .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 November 2011 - 04:31 PM

Vezi postareaPiscotel, la 28 November 2011 - 10:06 PM, a spus:


Acuma fara gluma .Arata intr-un mare fel si daca n-ai fi asa departe acuma ti-as bate la usa .Imagine postata


Lia daca mi-ai bate la usa, ti-as face numai terine. :)

#8 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 29 November 2011 - 05:20 PM

Vezi postareaEataly, la 29 November 2011 - 04:31 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 28 November 2011 - 10:06 PM, a spus:

Acuma fara gluma .Arata intr-un mare fel si daca n-ai fi asa departe acuma ti-as bate la usa .Imagine postata


Lia daca mi-ai bate la usa, ti-as face numai terine. Imagine postata



Apoi sa stii ca eu nu ma dau pe mana oricui ,dar pe manutele tale m-as da cu ochii inchisi .Imagine postata
Si melcii is buni daca-i faci tu .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#9 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 03 December 2011 - 12:57 PM

Vezi postareaEataly, la 28 November 2011 - 03:36 PM, a spus:

Am comis-o iar: servit cu pesto de patrunjel:


Lily, cum se poate servi? calda, rece sau merge oricum? se poate face cu o zi mai devreme si servita in seara de ajun? multumesc anticipat de raspuns
fiica dacilor

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 December 2011 - 04:40 PM

Eu iti recomand sa o faci cu o zi inainte.
De preferat sa o feliezi tot rece si sa le incalzesti usor inainte de a le servi.

Eu am mancat-o si rece. :rolleyes: E buna oricum.

#11 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 03 December 2011 - 09:26 PM

multumesc inca o data, Lili
fiica dacilor

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi