Forum Culinar: Caracatita pe uscat - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caracatita pe uscat

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 March 2011 - 04:20 PM

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-12991619759278.jpg

Prima oara cand am auzit de caracatita fiarta "pe uscat" , a fost la Adriana. :floare:
Adriana ti-am furat reteta.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-12991615321809.jpg

Eu am folosit asa cum a spus Adriana, oala de lut.
Un ultim salut! :hello:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-12991615985127.jpg

Dupa 10 minute, pe foc mic si capacul pus, caracatita noastra incepe sa transpire.Eu am tinut-o cam o ora si jumatate.
Cand am luat oala de pe foc avea cam un pahar de suc.L-am aruncat si am lasat caracatita la racit.Daca lasam caracatita in sucul ei propriu la racit aveam piftie de caracatita. :lol:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-12991618754795.jpg

Eu am servit-o cu cartofi fierti , ulei de masline extra si lamaie.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-1299161955758.jpg

#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 March 2011 - 04:44 PM

Ador caracatita gatita asa! :floare:

Pe lînga ulei de masline si zeama de lamîie, un pic de usturoi tocat marunt nu are ce sa strice, daca nu iesiti în lume dupa masa :hello:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 March 2011 - 04:49 PM

Vezi postareaAlexandru, la 03 March 2011 - 04:44 PM, a spus:

, daca nu iesiti în lume dupa masa :hello:


Asta-i baiul.De obicei si eu il pun, mai ales daca venea soacra-n vizita!
:floare:

#4 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 03 March 2011 - 05:28 PM

Fotografiile sunt ireale :hello:

Pai asta seamana destul de bine cu "Salamul de caracatita" - sopressata di polpo.
Atata ca nu ai sorpressat caracatita in sticla de plastic, sau ma insel ?

Da...
M-am chiorat mai bine si am vazut ca nu se pune apa.



O singura critica iti aduc:
Ai aruncat esenta de caracatita.
Se puateeeee ?
Bate Doamne-Doamne ... :floare:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 March 2011 - 05:49 PM

N-am avut de ales Maestro, era foarte sarata.

#6 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 03 March 2011 - 08:38 PM

Dupa poza aia cu tentaculele afara din oala imi vine sa zic ca lighiona e inca vie. :floare:
Foarte frumoase pozele, eu una nu sunt fan caracatita dar iti dau crezare.

#7 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 March 2011 - 10:02 PM

Phiiiii! ce reteta buna de preparare a caracatitei! si ce poze!!! Nefezandata, nebatuta si nesarata in prealabil, asa-i?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2011 - 10:11 PM

Vezi postareaEataly, la 03 March 2011 - 04:20 PM, a spus:

Adriana ti-am furat reteta.

Pe tine te iert din start :floare:

#9 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 March 2011 - 11:22 PM

Vezi postareaDaniella, la 03 March 2011 - 10:02 PM, a spus:

Phiiiii! ce reteta buna de preparare a caracatitei! si ce poze!!! Nefezandata, nebatuta si nesarata in prealabil, asa-i?


Fezandata si batuta, asa cum o prepara grecii, adica pocnita de stînca dupa ce au pescuit-o si atîrnata la soare, e minunata panée ;)

Nu prea mare (sub 500g), curatata, data prin faina, ou, pesmet, si fripta la tigaie în ulei de masline. Cu o zeama de lamîie deasupra e delicioasa!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#10 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 March 2011 - 11:27 AM

Ce amintiri ati starnit !
Iote-le pe alea de la gretzi.Imagine postata

Sper sa le mai vad la vara.


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-48-12992304259752.jpg


Si gretzi care le aduceau fresh.
Fotografiati din balconul camereiImagine postata
Vai ca iar ajungem la subiectul baieti frumosi.Imagine postata


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-48-12992305015855.jpg


Si unde le mancam

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-48-12992309856493.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#11 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 March 2011 - 11:45 AM

Vezi postareaAlexandru, la 03 March 2011 - 11:22 PM, a spus:

Fezandata si batuta, asa cum o prepara grecii, adica pocnita de stînca dupa ce au pescuit-o si atîrnata la soare, e minunata panée ;)

Nu prea mare (sub 500g), curatata, data prin faina, ou, pesmet, si fripta la tigaie în ulei de masline. Cu o zeama de lamîie deasupra e delicioasa!


Crezui ca faci mishto initial! dar dumneata chiar aminteai serios procedura cu stanca! chiar ... ce amintiri! si daca nu detin stanca greceasca? ;)
tu ai adus vreuna Piscotel? eu toanta am fost, am luat numai pietricele micute :)

E buna in multe feluri caracratita! miammmi ;)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#12 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 March 2011 - 01:19 PM

Daniella.
Ei le pescuiau noaptea si le bateau de stanci pe la 5 dimineata cand veneau de la pescuit.

Eu am mancat doar inele de calamari pane.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 March 2011 - 02:44 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 03 March 2011 - 08:38 PM, a spus:

Dupa poza aia cu tentaculele afara din oala imi vine sa zic ca lighiona e inca vie. :)
Foarte frumoase pozele, eu una nu sunt fan caracatita dar iti dau crezare.


Nu-i bai, de la mine sigur iti placea.

Vezi postareaDaniella, la 03 March 2011 - 10:02 PM, a spus:

Nefezandata, nebatuta si nesarata in prealabil, asa-i?


In general, ceea ce cumparam din comert e batuta.Nu paraseste portul nebatuta.Sau e congelata si prin congelare se "rupe" fibra.

Vezi postareaAdriana, la 03 March 2011 - 10:11 PM, a spus:


Pe tine te iert din start :)


Pfuai, ce bine! :floare:

Vezi postareaAlexandru, la 03 March 2011 - 11:22 PM, a spus:


Fezandata si batuta, asa cum o prepara grecii, adica pocnita de stînca dupa ce au pescuit-o


Aici folosesc si masini de spalat.Programul centrifuga.


Vezi postareaPiscotel, la 04 March 2011 - 01:19 PM, a spus:



Eu am mancat doar inele de calamari pane.


Bad, bad girl!Anul acesta neaparat sa mananci tot ce-ti dau grecii. :)

#14 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 March 2011 - 03:00 PM

Vezi postareaEataly, la 04 March 2011 - 02:44 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 03 March 2011 - 11:22 PM, a spus:

Fezandata si batuta, asa cum o prepara grecii, adica pocnita de stînca dupa ce au pescuit-o

Aici folosesc si masini de spalat.Programul centrifuga.


:) la 1200 sau la cate rotatii se seteaza? :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 March 2011 - 03:49 PM

Serios si pe bune, le-am vazut cu ochii mei.

#16 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 March 2011 - 04:01 PM

Vezi postareaEataly, la 04 March 2011 - 03:49 PM, a spus:

Serios si pe bune, le-am vazut cu ochii mei.


tu speri sa ma pacalesti :floare: daca nu pui emoticon ? dar nu e 1 aprilie!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#17 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 March 2011 - 04:38 PM

Daniela, jur pe rosu.Au masini de spalat si le folosesc doar pentru acest scop.Aveau 5-6 in hala de langa port, bagau 2-3 depinde de marimi si programau 5 minute, 10 pe programul centrifuga.

Tehnologia merge inainte, nu se mai chinuie sa le tranteasca de stanci.

Ce zambilici trebuie sa pun sa ma crezi?! <_<

#18 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 March 2011 - 05:23 PM

Hihihihi, am crezut ca faci misto! ... inseamna ca astea din comert sunt gata fragezite, cum spuneati si voi, ca doar nu isi ia nimeni acs o masina de spalat speciala pt caracatite <_< !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#19 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 04 March 2011 - 06:59 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 March 2011 - 05:23 PM, a spus:

Hihihihi, am crezut ca faci misto! ... inseamna ca astea din comert sunt gata fragezite, cum spuneati si voi, ca doar nu isi ia nimeni acs o masina de spalat speciala pt caracatite :unsure: !


Faci ce vrei cu masina ta de spalat <_< :floare:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#20 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 March 2011 - 08:45 PM

da... nu mai bagi sconxi, scoti sconxi <_<

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi